SPOLEČNĚ PRO REGION Podpora odborného školství v Letohradě.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora učňovského školství v Olomouckém kraji
Advertisements

Hodnocení ředitelů škol zřizovaných Pardubickým krajem
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
ŘEMESLO ŽIJE! Řemesla v ČR – Diskusní seminář 5. prosince 2013 Pavel Dvořák, Magistrát hl. m. Prahy, odbor školství mládeže a sportu.
Průmyslová střední škola Letohrad
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání Prospěchová stipendia ve školním roce 2014/2015 a vývoj počtu.
Stipendia na středních školách zřizovaných Pardubickým krajem ve školním roce 2012/2013 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy.
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáž jako nástroj dalšího vzdělávání STÁŽ jako nástroj dalšího vzdělávání Místo.
Středočeský kraj Česká republika
Vzdělávání v energetice Informace o zahájení realizace projektu „Zvýšení úrovně odborných znalostí, dovedností a kompetencí zaměstnanců a zaměstnavatelů.
Prospěchová stipendia
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Prospěchová stipendia
Isolit–Bravo spol. s r.o. Jablonné nad Orlicí. Co děláme? Vývoj a výroba vysoce náročných nástrojů a forem Lisování sofistikovaných termoplastů a termosetů.
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
Ministerstvo průmyslu a obchodu pro podporu technického vzdělávání – poslanecký návrh míří do dolní komory Parlamentu ČR MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU.
Montérský dorost XI. Veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí Vyškov, Gabriela Vostřelová E.ON Česká republika, s.r.o.
Dělnická 15, Děčín VI Tel.: Střední škola lodní dopravy a technických řemesel, Děčín VI příspěvková organizace Dělnická.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Blansko, Bezručova 33 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.02/ Název projektu:Inovace a modernizace.
Nová závěrečná zkouška ve spolupráci škol a firem POSPOLU Olga Kofroňová, NÚV
Stipendia na středních školách zřizovaných Pardubickým krajem ve školním roce 2012/2013 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Kampaň Sdružení AP pro podporu technického vzdělávání Průhonice, 10. prosince 2008 SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU / AUTOMOTIVE INDUSTRY ASSOCIATION.
Programátor CNC strojů
Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Návrhy Ministerstva průmyslu a obchodu a zaměstnavatelů pro zlepšení pozice a kvality výstupů odborného školství.
prezentace1 Zaměstnavatelé v komunikaci se středními školami Jaroslava Raisová.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ PRO PRAXI … PRAXE PRO VZDĚLÁVÁNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY Vladimír.
Okresní hospodářská komora v Chomutově Podnikatelské fórum Rok 2015 – renesance technického vzdělávání 14. –
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
1 Podpora odborného vzdělávání Petr BANNERT ředitel odboru středního a vyššího odborného vzdělávání a institucionální výchovy Ministerstvo školství, mládeže.
NEZAMĚSTNANOST ABSOLVENTŮ A POTŘEBY ZAMĚSTNAVATELŮ NA PRACOVNÍM TRHU Mgr. Martin Úlovec.
Systém dílčích kvalifikací - cesta k výučnímu listu Střední odborná škola a Střední odborné učiliště technické, Třemošnice, Sportovní 322.
Programy podpory technického vzdělávání v Jihomoravském kraji.
Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání Vývoj počtu žáků středních škol, prospěchová stipendia ve školním.
Spolupráce středních škol a firem v Pardubickém kraji Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání.
Prospěchová stipendia ve školním roce 2017/2018 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury podzim 2016.
Průmyslová střední škola Letohrad Od došlo ke spojení SOU Letohrad a SPŠ Letohrad V roce 2011 jsme oslavili 60. výročí školy.
Důvod vzniku krajských stipendií
Stipendijní program.
DUÁLNÍ SPOLUPRÁCE SOŠ TŽ - TŽ Třinec Mgr. Aleš Adamus
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA STUDIJNÍCH OBORŮ
„Okna technickým oborům dokořán“
Nový model tvorby trhu práce budovaný partnerstvím zaměstnavatelů – škol a jejich zřizovatelů a úřadů práce Ing. Jiří Herodes.
Prospěchová stipendia a vývoj počtu žáků v Pardubickém kraji
Prospěchová stipendia
Polytechnické vzdělávání v rámci šap
Škola jako partner firmy
Motivační program spolupráce škol a zaměstnavatelů
ŽĎAS PRO STUDENTY.
4. schůzka TS odborné vzdělávání včetně spolupráce škol a zaměstnavatelů
Prospěchová stipendia
Prospěchová stipendia
Prospěchová stipendia
Odborná příprava žáků Siemens s.r.o., o.z. Elektromotory Mohelnice
Prospěchová stipendia
Stipendia na středních školách zřizovaných Pardubickým krajem
Spolupráce se školami.
Prospěchová stipendia
Setkání kariérových poradců
Prospěchová stipendia
Prospěchová stipendia
Vývoj počtu žáků středních škol, prospěchová stipendia
Systémové řešení – Motivace a vzdělávání pedagogů aktivita Společně na trhu práce CZ /0.0/0.0/16_034/
Prospěchová stipendia
Absolventský motivační program Stipendijní program Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) Personální úsek DPP Ing. Simona Pešťáková.
Prospěchová stipendia
Prospěchová stipendia
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

SPOLEČNĚ PRO REGION Podpora odborného školství v Letohradě

KONSORCIUM VÝROBNÍCH FIREM REGIONU ORLICKA  Firmy od roku 2015 přijmou zhruba 30 vyučených řemeslníků v oboru nástrojař, strojní mechanik (zámečník), elektrikář  Deklarují u vybraných žáků finanční podporu, podporu dlouhodobé školní praxi, odborné stáže a letní brigády  Za klíčovou považují intenzivní přípravu učňů v konkrétní výrobní společnosti, kde mohou získat uplatnění

ZÁMĚR KONSORCIA FIREM  Společným postupem zvýšit zájem o učňovské obory nástrojař, strojní mechanik (zámečník) a elektrikář  Přilákat žáky do podporovaných oborů  Získat kvalifikované pracovníky  Motivace žáků - zodpovědnější přístup ke studiu – stipendijní řád - osvojení a rozvoj odborných znalostí - perspektiva zaměstnání po vyučení

SMLUVNÍ UJEDNÁNÍ RÁMCOVÁ SMLOUVA  Vymezuje základní rámec spolupráce mezi společností a Průmyslovou střední školou (PSŠ) Letohrad  Praxe, brigády, odborné stáže  Stipendijní program  Materiální podpora technických oborů

SMLUVNÍ UJEDNÁNÍ SMLOUVA O ODBORNÉ PRAXI  Ujednání o praxi žáků mezi Průmyslovou střední školou Letohrad a společností

SMLUVNÍ UJEDNÁNÍ SMLOUVA MEZI UČNĚM A SPOLEČNOSTÍ  Výrazná motivace pro rodiče vyslat dítě na učební obor v letohradské škole  Stipendium - motivace pro učně a záruka pro firmu, že si vychová zdatného řemeslníka  Finanční příspěvek až 2000 Kč měsíčně  Perspektiva zaměstnání po ukončení studia

STIPENDIJNÍ PROGRAM A) Paušální část příspěvku ve výši 300 Kč B) Motivační část příspěvku na studium v závislosti na prospěchu

STIPENDIJNÍ PROGRAM A) Paušální část příspěvku ve výši 300 Kč  žák nemá neomluvenou absenci  chování hodnoceno stupněm hodnocení 1 - velmi dobré  celkové hodnocení vyjádřeno stupněm prospěl(a) s vyznamenáním nebo prospěl(a)  hodnocení z odborného výcviku stupněm 1 – výborný, 2 – chvalitebný, 3 – dobrý

STIPENDIJNÍ PROGRAM B) Motivační část příspěvku Prospěch z teorie Prospěch z odborného výcviku Prospěch do ø 1,51 700,- Kč 1 400,- Kč1 000,- Kč Prospěch do ø 2,01 200,- Kč 900,- Kč 500,- Kč Prospěch do ø 2,51 000,- Kč 700,- Kč 300,- Kč

PŘÍNOSY SPOLEČNĚ PRO REGION  Budoucnost středního školství v Letohradě - podpora učňovského školství  Výchova vlastních kvalifikovaných odborníků  Perspektivní práce u prosperující firmy  Uplatnění na trhu práce  Udržení zaměstnanosti v příhraničním regionu Orlicka

SPOLEČNĚ PRO REGION Děkuji za pozornost. Petr Fiala starosta města Letohradu