Jarní prázdniny ve školní družině

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mateřská škola POHÁDKA,Zábřeh ČESKÁ REPUBLIKA „PROSTŘEDÍ,VE KTERÉM ŽIJEME“
Advertisements

Jarní putování za dobrodružstvím
KARLŠTEJN.
E XKURZE NA SPŠ V T ÁBOŘE. Dne jsme my,9.A -navštívili Střední průmyslovou školu v Táboře. Hned po příchodu nás přivítal pan ředitel Marcel.
Místo pro život – Do Lipin kolem božích muk. Křižovatce cest za Nečíní směrem do Lipin se říká U božích muk. Boží muka tu nikdo nepamatuje a pomalu ubývá.
Start pochodu ze Zbraslavic do Zruče bude 26
VÝLET DO HISTORIE (tentokrát do jeskyně Pekárna) červen 2011 Zdeňka Chaloupková.
Nejprve si Přečtěte pozorně text
Třída 3.B ZŠ Mánesova Pavla Mitáčková V úterý 15.4 jsme se neučili. Jeli jsme na výukový program do Koryčan. Ráno jsme se sešli u školy. Jeli s námi.
MC Motýlek Rájec-Jestřebí
Vlak „život“ Před časem jsem četl knihu, ve které byl život přirovnán k cestě vlakem. Je to vyjímečně zajímavé čtení, pod podmínkou, že ho správně interpretujeme.
Vlak Ž I V O T v jedné zajímavé knize byl život přirovnán k cestě vlakem, bylo to vyjímečně poučné čtení … Ruční posun.
Hamerníkova 12, Jihlava  , IČO: Český svaz ochránců.
Milé děti, díváte se dobře kolem sebe?
Údolí oddechu ve čtyřech ročních obdobích. Den druhý – zimní.
Vlak „život“ Před časem jsem četl knihu, v které byl život přirovnaný k cestě vlakem. Je to výmečně zajímavé čtení, pod podmínkou, že ho správně interpretujeme.
Přesvědčujeme sami sebe, že život bude lepší, jakmile se oženíme nebo vdáme, až budeme mít první dítě, potom další. Pak jsme otrávení, protože naše děti.
Školní výlet Praha Ukážeme si, co všechno jsme v Praze viděli :)
Ve středu jsem se svými spolužáky a s učiteli vyrazil na přátelskou návštěvu do Polska. Cesta trvala asi 4 hodiny a vedla do.
Aneb jak snadno nás ego a rozum ošálí.. Tento test prý před lety dávali lidem v Americe. Malé děti většinou odpověděli správně. Dospělí většinou zcela.
Adaptační kurz
Horákovský hrad František Křivánek.
Adaptační kurz 1.A Veronika Bystrá Kristýna Kerberová
Spolupráce dětmi z Víru v roce 2011 Zdeňka Chaloupková.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
ČLOVĚK ROZUMNÝ Člověk vyspělý ( Homo sapiens sapiens)
Cvičení v přírodě Říjen 2011, Bělá
Itálie 2010 Lyžařský výcvikový kurz se Standou a Milanem (ck Atlantika)
Jeseníky přes hranici, z. s. Mahenova 624/11, Jeseník
Anglie – 2005 anglické Vánoce
1.B Petr Štefek Petr Machej Martin Žák Adam Marcalik.
Ohlédnutí za třetí třídou. Kdopak to ťuká na dveře? No jo, měsíc září je tady. Máme novou třídu, v prvním patře. Tady půjde učení samo.
Cesta vlakem Brzy ráno jsme se vydali vlakem směr Praha. Žáci se rozdělili do skupin a nastoupili do kupé. V Praze jsme vystoupili a na ubytování jsme.
Hodina Prvouky- Rok, roční období
Všechny naše lumpárny První minuty Tak, už se vzdalujeme od rodičů! SKVĚLÝ!!! Tak, už se vzdalujeme od rodičů! SKVĚLÝ!!!
HRAD STARÝ JIČÍN EXKURZE NA HRAD 10. KVĚTNA 2011.
Výlet za historií č. IV tentokrát ANTROPHOS Zdeňka Chaloupková říjen 2011.
Praha Naše třída se nedokáže nudit, takže cesta ve vlaku nám ubíhala poměrně rychle.
Kolovýprava 5 Vyhaslá legenda Beran'Son™. In their worlde riddlešcher!!! Kolovýprava pod projektovým – původním jménem: Za prezidentem se uskutečnila.
Jak to, že film se skládá ze spousty obrázků?
…aneb výlet za čertíky do Litoměřic.  Když jsme se šli projít, tak jsme narazili na sochu Karla Hynka Máchy. Prohlíželi jsme si jí.  Ve třídě jsme.
Doprovod: Mgr. Dvořáčková, Mgr. Dolíhalová –
Partnerství škol Bremen El Médano Šumperk jsme v Šumperku uvítali naše přátele z Brém a El Médana. Po dojemném shledání jsme se vydali na.
Perníková chaloupka aneb
Začínáme besedou na téma Co s odpadem a zkoušíme recyklaci papíru Touto besedou nás provázel pan učitel Jan Kopřiva. Naučili jsme se tu i papír vyrobit.
DINOPARK OSTRAVA DNE SE I. A II. TŘÍDA ZÚČASTNILA ŠKOLNÍ EXKURZE DO DINOPARKU OSTRAVA. POČASÍ NÁM PŘÁLO, A TAK SI DĚTI MOHLY VYCHUTNAT PROHLÍDKU.
Simona Hrbáčková 8.A Tyto prázdniny jsem si hodně užila. Ještě když jsme je měli o 14 dní delší... Na konci jsem se už trochu.
Velká Británie školní zájezd 11/5- 16/ den: GREENWICH ROCHESTER hrad HEVER.
Historie studia 1. ročníku Studovat jsem začal na střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická Liberec. Přihlásil jsem se na obor strojírenství,
Téma měsíce: Kniha-můj přítel Téma měsíce: Kniha-můj přítel Školní družina ZŠ Na Smetance Praha 2 měsíc Březen Po dlouhé a studené zimě se všichni radujeme.
Na výletě v Bruselu Alena Rampová Mateřská škola Kličkova vila Příbram.
Školní výlet 7. B Praha. Cesta do Prahy pendolinem proběhla bez problémů.
Rozvoj technického vzdělávání v Jihočeském kraji Exkurze Praha 16. –
Chuchelský háj. poloha Chuchelský háj je jedním z posledních listnatých hájů, které se dochovaly na území města Prahy. Chuchelský háj je jedním z posledních.
VÝSTAVA STAVEBNICE MERKUR  Naše škola se zúčastnila výstavy stavebnice Merkur v regionálním muzeu v Chrudimi.
Dnes jsme se vydali do Dolní oblasti Vítkovic, abychom si prohlédli nástavbu vysoké pece č.1.
Náklo.
ŠKOLA V PŘÍRODĚ Radešín – květen 2011 děti z 2.A a 2.B
ŠKOLA V PŘÍRODĚ Školní rok 2013/ – ZŠ
Příchod Slovanů, praotec Čech.
VYNÁŠENÍ MORANY
ŘEMESLNÉ CHOLTICE
ZIMNÍ POBYT V PŘÍRODĚ Olešnice,
Naše 7 Třída.
Sada 2 Jazyková komunikace MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Ohlédnutí za čtvrtou třídou
Konečně byl tady. Den, na který se všichni naši „školáci“ tolik těšili
Není včela jako včela. V červnu prvňáčci ze školní družiny navštívili ve Východočeském muzeu výstavu Včely za všech ú(h)lů. Dozvěděli se množství informací.
T-report Vyšetření genetického materiálu pacientů s vrozenými změnami chromosomů Anna Vichrová v Brně 2018.
Úderem 8. hodiny jsme vyrazili do ZOO
Transkript prezentace:

Jarní prázdniny ve školní družině 6.-10. 2. 2012 Zdeňka Chaloupková Naďa Vaníková

Ptáte se, co mají tyto zvláštní obrázky společného se školní družinou a jarními prázdninami? Patří k nim :o) Jeden den prázdnin jsme se totiž s dětmi vydali do Technického muzea. V muzeu jsme si prohlédli spoustu zajímavých expozic. Dokonce jsme si mohli vyzkoušet, jak se telefonovalo starým telefonem. Ale nejvíc jsme si užili v Technické herně. Pan průvodce nám vysvětlil jak zde vystavené exponáty fungují. A potom jsme si je mohli sami vyzkoušet, sami se rozhodnout, se kterými si budeme hrát. :o)

A protože k prázdninám patří i trocha dobrodružství, další den jsme se vypravili do zimní přírody. Do poslední chvíle jsme nevěděli, jestli náš plán vyjde, ale počasí nám přálo. Silné mrazy trochu polevily a od rána se na nás smálo sluníčko. A tak jsme mohli vyrazit. Šli jsme po stopách historie. Již ve škole jsme si prohlíželi mapy a plánovali trasu. Naší první zastávkou byly Staré Zámky. Z jejich okraje jsme zjistili, že stará hradiště se opravdu stavěla na vysokých kopcích. A také jsme viděli protější ostroh, na kterém stával Horákovský hrad. K němu směřovala naše další cesta.

Pohled ze Starých Zámků směrem k Horákovskému hradu Pohled ze Starých Zámků směrem k Horákovskému hradu. Lze rozeznat přístupovou cestu k hradu.

Podle pověsti prý byla kdysi obě hradiště spojena koženým mostem Podle pověsti prý byla kdysi obě hradiště spojena koženým mostem. Kdo ví, jestli to tak mohlo být… Jeho pozůstatky nikdo nenašel. My jsme ale pod Horákovským hradem našli ohniště, a tak jsme se pokusili rozdělat oheň. Povedlo se. :o)

Než jsme se stihli u ohýnku posilnit, přemohla nás zima Než jsme se stihli u ohýnku posilnit, přemohla nás zima. A tak jsme upustili od dobývání hradu a raději se vydali na cestu k domovu. Jako Švédové od brněnských hradeb. :o)