MATURITNÍ GENERÁLKA 2010 Jedinečná příležitost pro studenty, učitele i školy připravit se na změnu maturitní zkoušky v roce 2011 Unie školských asociací.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015
Advertisements

VÝSLEDKY MATURITNÍ GENERÁLKY
NOVÁ MATURITA Stručná informace o průběhu a přípravě.
REFORMA MATURITNÍ ZKOUŠKY jak bude nová maturita probíhat v roce 2010 • základní model nové maturity • jaké typy zkoušek bude nová maturita obsahovat •
NOVÁ MATURITA Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí
CO NÁS ČEKÁ OKOLO MATURIT V ROCE 2012 … A CO V ROCE 2013 Čtyři klíčové změny pro rok 2012 Nový systém hodnocení písemných prací Jak jsme se přihlásili.
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
GVID – MATURITA 2014 aktuální stav – říjen 2013.
Gymnázium, Hranice, Zborovská 293 Maturitní zkouška 2010.
Popis školících a informačních aktivit CERMATu
Maturitní zkouška v roce 2012 Přehled hlavních legislativních změn.
REFORMA MATURITNÍ ZKOUŠKY v roce 2011 Informace pro předsednictvo Unie školských asociací ČR - CZESHA (Telč, )
Nová podoba maturitní zkoušky Obchodní akademie, Vyšší odborná škola cestovního ruchu a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, s. r. o. Dr. Eva.
Maturitní zkouška 2013  společná část („státní maturita“)  jedna úroveň obtížnosti  profilová část  v „režii“ školy.
Maturita září Legislativa Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání.
Maturita 2010/2011 Co je potřeba znát z maturitní vyhlášky.
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Práce předsedy zkušební maturitní komise
Model reformní maturity (Změna vyhrazena)
KROK. Cíl: vzdělávání pro maturitní generálku 2009 Obsah: organizace a logistika maturitní zkoušky Prezenční vzdělávání: – E-learningové.
Maturita 2015.
Maturita 2011? Společná část Společná část 2 zkoušky 2 zkoušky Profilová část Profilová část 3 zkoušky 3 zkoušky.
k přijímacímu řízení pro školní rok
Legislativní prostředí
PŘIHLÁŠKA NA STŘEDNÍ ŠKOLU
GVID – MATURITA 2015 aktuální stav – září STRUKTURA MATURITNÍ ZKOUŠKY Maturitní zkouška (MZ) Společná část MZ Český jazyk a literatura Matematika.
CO NÁS ČEKÁ OKOLO MATURIT V ROCE 2012 Maturita 2011 Změny pro rok 2012 Připomínky CZESHA Nový systém hodnocení písemných prací.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ ve šk. roce 2014/2015
Maturitní zkouška v roce 2011
NOVÁ MATURITA Stručná informace o jejím průběhu a přípravě.
Nový model maturity (Změna vyhrazena). Platné dokumenty  zákon č. 561/2004 Sb., školský zákon + novela škol. zákona č. 242/2008 Sb.  katalogy.
Státní maturity. Podoba MZ Upravena školským zákonem § 77 – 80, Vyhláška č. 177 ze dne 10. června 2009 Společná a profilová část Společná část – 3 povinné.
MATURITNÍ GENERÁLKA 2010 Jedinečná příležitost pro studenty, učitele i školy připravit se na změnu maturitní zkoušky v roce 2011 Plénum AŘG - Medlov -
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
NOVÁ MATURITA JAK BUDE NOVÁ MATURITA PROBÍHAT (říjen 2008) základní model nové maturity jaké typy zkoušek bude nová maturita obsahovat maturita bez hendikepů.
Maturita listopadu
Maturita 2010 Společná část –2 zkoušky Profilová část –3 zkoušky.
REFORMA MATURITNÍ ZKOUŠKY odklad o rok a jak dál v roce
NOVÁ MATURITA Stručná informace o jejím průběhu a přípravě.
NOVÁ MATURITA 2011 Stručná informace o jejím průběhu a přípravě.
Maturita 2011 Společná část Společná část 2 zkoušky 2 zkoušky Profilová část Profilová část 3 zkoušky 3 zkoušky.
NOVÁ MATURITA Informace pro maturanty ve školním roce 2015/2016.
Maturita ► Společná část  2 zkoušky ► Profilová část  3 zkoušky.
MATURITNÍ GENERÁLKA – MAG’10 ZAČÍNÁ 11. – 14. října 2010 Tisková konference MŠMT
Maturitní zkouška podle zákona č. 561/2004 Sb. (školský zákon) platnost od Maturitní zkouška podle zákona č. 561/2004 Sb. (školský zákon) platnost.
SPOLEČNÁ (STÁTNÍ) ČÁST MATURITNÍ ZKOUŠKY 2011 ZAČÍNÁ Od 2.5. do 7.6. probíhá jarní zkušební termín MZ.
MATURITNÍ GENERÁLKA 2010 Jedinečná příležitost pro studenty i učitele středních škol připravit se na změnu maturitní zkoušky v roce 2011 tisková konference.
PODZIMNÍ TERMÍN MATURITNÍ ZKOUŠKY 2011 TISKOVÁ KONFERENCE CERMAT 15/8.
MATURITA 2010 změna modelu a novelizace zákona základní model nové maturity skladba zkoušek nové maturity maturita bez hendikepů průběh maturity organizace.
TESTY PRO PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY LIBERECKÝ KRAJ REKAPITULACE NABÍDKY CERMATU PO ZAPRACOVÁNÍ VÝSLEDKŮ DISKUSE S ŘEDITELI ŠKOL A PRACOVNÍKY OŠMS KÚ.
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky 2015 Porada ředitelů škol a školských zařízení 24. září 2015 Harrachov Dana Štěpánová.
Přijímací řízení nově Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných LK Krajský úřad Libereckého kraje Ing. Eva Kotková.
1 Chystaná novela školského zákona Mgr. Jaroslav Fidrmuc náměstek pro řízení sekce vzdělávání Asociace středních průmyslových škol ČR Špindlerův Mlýn,
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky 2012 Ing. Dana Štěpánová odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
UŽITEČNÁ, PROVEDITELNÁ A BEZPEČNÁ MATURITA Návrh změn architektury reformní maturity MŠMT/CERMAT – říjen 2007.
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky Změny právních předpisů
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/18
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/18
Přijímací řízení na SŠ ve školním roce 2016/2017
Přijímací řízení ve školním roce 2016/2017
UKONČOVÁNÍ STUDIA NA SŠ
PODZIMNÍ TERMÍN MATURITNÍ ZKOUŠKY 2011
REFORMA MATURITNÍ ZKOUŠKY 2011
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky 2016
tisková konference CERMAT dne
Maturity 2018/2019 listopad 2018 L. Jíša.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020
ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ 2016/2017 část I. - Přihláška na SŠ
MATURITA 2010 změna modelu a novelizace zákona
Transkript prezentace:

MATURITNÍ GENERÁLKA 2010 Jedinečná příležitost pro studenty, učitele i školy připravit se na změnu maturitní zkoušky v roce 2011 Unie školských asociací ČR - CZESHA - Telč

MATURITNÍ GENERÁLKA – projekt MAG‘10 Vyhlášena paní ministryní, Miroslavou Kopicovou, dne 16. března 2010 Řízením projektu MAG‘10 pověřilo MŠMT CERMAT Maturitní generálka je dlouhodobě součástí programu přípravy reformy maturitní zkoušky Maturitní generálka je největším projektem ověřování dovedností a znalostí žáků, jaký kdy byl v českém školství realizován Unie školských asociací ČR - CZESHA - Telč

PROČ MATURITNÍ GENERÁLKA (1) STUDENTI mají možnost si vyzkoušet testy / písemky a jejich náročnost, dostanou výsledky před podáním přihlášek, budou se moci odpovědně rozhodnout o volbě předmětu a úrovně obtížnosti u ostré maturity Maturitní generálky se zúčastní studenti, kteří budou v roce 2011 poprvé maturovat podle nových pravidel ŘEDITELÉ ŠKOL získají přímou zkušenost s přípravou a organizací zkoušek ve škole UČITELÉ – KOMISAŘI, ZADAVATELÉ A HODNOTITELÉ získají přímou praktickou zkušenost s výkonem své funkce, ověří si v praxi to, v čem byli školeni v rámci přípravy učitelů k maturitní zkoušce UČITELÉ MATURITNÍCH PŘEDMĚTŮ / TŘÍDNÍ UČITELÉ získají výsledky svých žáků, budou s to lépe zacílit jejich přípravu k MZ, budou s to žákům lépe poradit při volbě předmětů a úrovní obtížnosti u ostré maturity Unie školských asociací ČR - CZESHA - Telč

PROČ MATURITNÍ GENERÁLKA (2) CERMAT / MŠMT a) Ověříme funkčnost všech logistických postupů a organizačních metodik, řídicích a monitorovacích systémů a)Ověříme funkčnost a spolehlivost technologické infrastruktury, tj. zejména informačních systémů, výrobní infrastruktury, distribučních služeb b)Ověříme připravenost učitelů k výkonu funkcí komisařů, zadavatelů a hodnotitelů písemných prací c)Ověříme funkčnost bezpečnostních opatření proti úniku a zneužití zkušebního tajemství d)Ověříme funkčnost systému řízení bezpečnostních a organizačních rizik, mj. systémy nasazování záložních řešení Unie školských asociací ČR - CZESHA - Telč

MATURITNÍ GENERÁLKA A ŠKOLA Účast školy na maturitní generálce není povinná; rozhodnutí o účasti školy je na řediteli školy Pokud ředitel školy rozhodne ANO, pak: a)musí podat do přihlášku k účasti školy na MAG’10; b)je účast všech žáků posledních ročníků maturitních oborů školy povinná c)je CERMAT povinen škole doručit výsledky zkoušek jejích žáků do V rámci přípravy MAG‘10 bude školách předán, nainstalován a zprovozněn datový digitalizační terminál (DDT). Unie školských asociací ČR - CZESHA - Telč

SIMULACE „STÁTNÍ“ ČÁSTI MZ - ZKOUŠKY Unie školských asociací ČR - CZESHA - Telč

SIMULACE „STÁTNÍ“ ČÁSTI MZ - ZKOUŠKY Unie školských asociací ČR - CZESHA - Telč ZVOLENÝ PRINCIP : GENERÁLKA MÁ OVĚŘIT TO, CO JE TŘEBA, S MINIMÁLNÍ ZÁTĚŽÍ ŠKOL Součástí simulované maturitní zkoušky nebude ústní zkouška Předmětová skladba nabídky nebude obsahovat „nepovinné“ maturitní předměty (pouze ČJL, cizí jazyk a matematika) Délka jednotného zkušebního schématu je 4 dny; na většině škol však administrace zkoušek simulované maturity potrvá 2 a půl dne Problém:Žáci budou muset při volbě „maturitního generálkového“ portfolia vybrat mezi zkouškou základní nebo vyšší úrovně obtížnosti (nebudou si moci vyzkoušet obě úrovně). Řešení:Testy a zadání zůstanou ve školách; CERMAT dodá navíc záznamové archy i klíč správných řešení; školy / předmětoví učitelé budou moci se žáky udělat zkoušky v reciproké úrovni obtížnosti sami, tj. mimo rámec maturitní generálky

JEDNOTNÉ ZKUŠEBNÍ SCHÉMA ZKOUŠEK SIMULOVANÉ MATURITY Unie školských asociací ČR - CZESHA - Telč

KALENDÁŘ MATURITNÍ GENERÁLKY Unie školských asociací ČR - CZESHA - Telč

KALENDÁŘ MATURITNÍ GENERÁLKY (nejdůležitější termíny) Zveřejnění přihlášky včetně detailních propozicdo Prezenční semináře pro vedoucí pracovníky škol v krajíchdo Uzávěrka přihlášek škol k účasti na MAG‘10do Přihlášky žáků ke zkouškám řediteli školy / CERMATu do / Roll-out datových digitalizačních terminálů do školčerven - září Uzavření smluv (DPP) s řediteli škol(CERMAT)květen - červen Jmenování a zasmluvnění (DPP) komisařůzáří Jmenování hodnotitelů a zadavatelů (ředitel školy)září Distribuce zkušební dokumentace do škol4. – Administrace zkoušek ve školách 11. – Hodnocení písemných prací ve školách12. – Centrální zpracování výsledkůdo Uvolnění výsledků zkoušek pro tisk „vysvědčení“do Unie školských asociací ČR - CZESHA - Telč

PROTOKOL O VÝSLEDCÍCH ZKOUŠEK MATURITNÍ GENERÁLKY Unie školských asociací ČR - CZESHA - Telč

MAG‘10 – OSOBY A OBSAZENÍ … … A CO ZA TO (1) 1.ŘEDITEL ŠKOLY (popř. jím jmenovaný „maturitní zmocněnec“) odpovědnost za přípravu podmínek pro konání MAG‘10 ve škole odměna ve výši 150 Kč / hod (1.500 Kč / den administrace) uzavírá DPP s Centrem (konec května) a je placen přímo z Centra placen z prostředků ESF 1.KOMISAŘ koná svoji funkci na „své“ škole návrh na jmenování do funkce podává ředitel Centru, do funkce jmenován ředitelem Centra odměna ve výši 130 Kč / hod (cca Kč / den administrace) uzavírá DPP s Centrem (15.9.) a je placen přímo z Centra při jmenování nemá platný certifikát k výkonu funkce komisaře placen z prostředků ESF Unie školských asociací ČR - CZESHA - Telč

MAG‘10 – OSOBY A OBSAZENÍ … … A CO ZA TO (2) 3.HODNOTITEL PÍSEMNÝCH PRACÍ výkon funkce vyžaduje mít platný certifikát k výkonu funkce hodnotitele do funkce jmenován ředitelem školy (30.9.) odměna za práci ve výši 75 Kč / ohodnocenou písemnou práci forma odměny: mimořádná odměna v rámci pracovně právního vztahu ke škole, v případě externího hodnotitele DPP zdroj finančních prostředků: účelová dotace z prostředků rozvojového programu RgŠ MŠMT „Maturitní generálka 2010“ (SR) 4.ZADAVATEL výkon funkce vyžaduje mít platný certifikát k výkonu funkce zadavatele do funkce jmenován ředitelem školy (30.9.) Unie školských asociací ČR - CZESHA - Telč

PŘEDPOKLÁDANÉ NÁKLADY MATURITNÍ GENERÁLKY Náklady jsou kalkulovány jako maximální při plné účasti všech škol a všech budoucích maturantů CELKOVÉ SOUHRNNÉ NÁKLADY NA MAG‘10: 140 mil. Kč z toho: ODMĚNY PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ VE ŠKOLÁCH: 60 mil. Kč ZDROJE FINANCOVÁNÍ NÁKLADŮ: Prostředky projektu ESF102 mil. Kč Prostředky rozvojového programu MŠMT (státní rozpočet) 38 mil. Kč Unie školských asociací ČR - CZESHA - Telč