Volba rektora 2013. Statut Čl. 11 Rektor 1.Volbu kandidáta na funkci rektora vyhlašuje senát tak, aby se konala nejméně 90 dní před uplynutím funkčního.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sexuální zneužívání v České republice: Výsledky národního výzkumu
Advertisements

Přijímací řízení na střední školy
Co by měl student vědět na začátku studia PEF MZLU v Brně
Řešení pro vítězství Volby do zastupitelstev 2010 Zdeněk Zajíček – volební štáb ODS.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Volby do zastupitelstev obcí - říjen Hlasování a sčítání hlasů při volbách do.
Občanská výchova 9. ročník
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ ve šk. roce 2012/2013. Pardubický kraj Povinné přijímací zkoušky pro maturitní obory SCIO testy 9. tř. – ČJ, M, OSP 5. tř. – OSP Podrobnosti.
Novela ZÁKONA č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů PhDr.
Dozorčí rady pracovišť AV ČR z pohledu právního setkání předsedů a místopředsedů DR 25. dubna 2007.
Maturita 2010/2011 Co je potřeba znát z maturitní vyhlášky.
Práce předsedy zkušební maturitní komise
Změny Statutu RVŠ. Pozice studentského náhradníka - současný stav členství – náhradník není členem Rady Čl. I. Členové Rady a) Do Rady může každá vysoká.
Přijímací řízení na střední školy školní rok 2014/2015
Jitka Fabianová Garant vzdělávání č. 3 – 1995 Lektor č. 9 –
Volby VY_32_INOVACE_29-12 volební systémy.
Volební systém České republiky
Připravil : Martin Pelikán
Volby – volba prezidenta v ČR
k přijímacímu řízení pro školní rok
Volíme ve třídě Občanská výchova. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Parlament a legislativní proces v ČR
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Milotová, Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Prezidentské volby v USA (v porovnání s ČR)
VOLEBNÍ SYSTÉMY.
Volba předsedy a místopředsedů Rady vysokých škol pro funkční období 2009 – února 2009 Podklady pro volební komisi.
Kreditní systém v doktorském studiu na FF UK Ivan Šedivý
Veřejná správa Mgr. Terezie Pemová
Leden Do získám od výchovné poradkyně ( VP) podklad pro vyplnění přihlášky 2.Od si otevřu webové stránky příslušné střední školy,
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ ve šk. roce 2014/2015
Volby Tomáš Divacký 4KA 2011/2012.
Sněmovní tisk 1046 Legislativní komise RVŠ. Sněmovní tisk 1046 Sněmovní tisk 746/3 Obsah: –řešení ubytovacích stipendií pro studenty soukromých vysokých.
Senát České republiky.
Volba předsedy a místopředsedů Rady vysokých škol pro funkční období 2012 – sněm RVŠ 26. ledna 2012.
Účast ve volbách do Akademického senátu Univerzity Karlovy v Praze v letech Vypracoval: Mgr. Daniel Feranc, tajemník AS UK.
MOC ZÁKONODÁRNÁ Právní řád – není neměnný, lze jej měnit
Kolektivní vyjednávání. Kolektivní smlouvy (KS)  upravují individuální a kolektivní vztahy mezi zaměstnavateli a zaměstnanci a práva a povinnosti smluvních.
Úvod do doktorského studia Agronomické fakulty MENDELU Studijní a zkušební řád doktorského studia, doporučený postup studia Doc. Dr. Ing. Zdeněk Havlíček.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 9. sněm RVŠ, 20. listopadu 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
Základy práva 14. Moc výkonná Mgr. Petr Čechák, Ph.D.
Zpráva mandátové komise Materiál pro jednání 1. Sněmu RVŠ 26. ledna 2012.
ÚSTAVNÍ VÝVOJ A ÚSTAVNÍ SYSTÉM ČR III.12 Moc zákonodárná a tvorba práva Mgr. Petr Čechák, Ph.D.
Volby děkana Srovnání navrhované změny (podle volby rektora, ASUK) a dosavadního stavu na 2. LF Podklad pro hlasování AS 2LF, březen 2012.
Volba předsedy a místopředsedů RVŠ pro funkční období 2009 – února 2009 Podklady pro volební komisi.
ÚSTAVNÍ PRÁVO Prezident republiky
ÚSTAVNÍ PRÁVO Prezident republiky JUDr. Petr Čechák, Ph.D.
Zpráva o výběrovém řízení na Rozvojové projekty VVŠ pro rok 2009 Pro 9. zasedání sněmu Rady vysokých škol 20. listopadu 2008 Zpracoval: František Koliba.
Prezident ČR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kateřina Charvátová. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Účast veřejnosti ve veřejné správě 12. května 2009.
Masarykova Univerzita Pedagogická Fakulta.  Nezapomeňte si do zažádat o ubytovací stipendium!  Při podávání žádosti je nutné.
Akademický rok 2015/2016 Zápis ke studiu.
Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky, zkr. PSP ČR, PS PČR, v Ústavě České republiky označovaná jen jako Poslanecká.
Shromáždění delegátů 2015 Jednací řád (úpravy) Jaroslav Majer Stavební bytové družstvo Plzeň - jih se sídlem v Přešticích Hlávkova 23, Přeštice.
2.prosince :00 Schůzka pro rodiče žáků vycházejících ze ZŠ.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2. ročník oborů Technické lyceum,
Akademický rok 2017/2018 Zápis ke studiu.
Jitka Fabianová Garant vzdělávání č. 3 – 1995 Lektor č. 9 –
ZÁKONODÁRNÁ MOC Jana Karásková.
Volby do poslanecké sněmovny v ČR
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991
Veterinární a potravinářská legislativa
Rekapitulace elektronických hlasování
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky 2016
ÚSTAVNÍ PRÁVO Prezident republiky
EU_32_sada1_13_SV_Prezidentské volby_Cup
ČÍSLO PROJEKTU ČÍSLO MATERIÁLU NÁZEV ŠKOLY AUTOR TÉMATICKÝ CELEK
MOC ZÁKONODÁRNÁ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Politická geografie Volební systém ČR
ČÍSLO PROJEKTU ČÍSLO MATERIÁLU NÁZEV ŠKOLY AUTOR TÉMATICKÝ CELEK
Volby prezidenta
Ukázka prezentace LF MU v jednotném vizuálním stylu MU
Transkript prezentace:

Volba rektora 2013

Statut Čl. 11 Rektor 1.Volbu kandidáta na funkci rektora vyhlašuje senát tak, aby se konala nejméně 90 dní před uplynutím funkčního období rektora. (14.ledna 2010) 2.Kandidáta na funkci rektora může senátu navrhnout akademický senát fakulty, skupina nejméně 100 členů akademické obce nebo člen senátu, a to zpravidla z profesorů, kteří jsou členy akademické obce.

Volební a jednací řád ASUK - kandidáti Čl. 30 Volba kandidáta na funkci rektora 1.Návrhy kandidáta na funkci rektora se podávají akademickému senátu univerzity prostřednictvím kanceláře senátu do 30 dnů přede dnem volby. 2.K návrhu kandidáta se přikládá a)písemný souhlas navrženého s kandidaturou, b)stručný životopis navrženého s charakteristikou jeho působení na univerzitě, c)stručné teze volebního programu navrženého. 3.Kandidáti, kteří byli navrženi podle odstavců 1 a 2, mohou po uplynutí lhůty podle odstavce 1 vystoupit na předvolebním zasedání akademického senátu univerzity, které se uskuteční nejméně 7 dní přede dnem volby. V termínech dohodnutých s děkany nebo předsedy akademických senátů fakult anebo řediteli dalších součástí mohou vystoupit rovněž na předvolebních shromážděních na fakultách nebo součástech. Na volebním zasedání akademického senátu univerzity nejsou vystoupení kandidátů přípustná. 4. Termín volebního zasedání akademického senátu univerzity se oznamuje nejméně 60 dnů předem. Písemné materiály uvedené v odstavci 2 písm. b) a c) se zasílají všem členům senátu nejpozději 21 dnů přede dnem volebního zasedání.

VaJŘ ASUK - vlastní volba 5.Volba se provádí tajným hlasováním. 6.Zvolen je ten z navržených, který získá nadpoloviční většinu hlasů všech členů senátu. 7.V případě, že ani jeden z navržených nebude zvolen, uskuteční se další kolo voleb, do kterého postupují ti dva z navržených, kteří získali největší počet hlasů. Pokud dojde na prvním místě k rovnosti hlasů u více než dvou navržených nebo jestliže dojde k rovnosti hlasů až na druhém místě, postupují do dalšího kola též všichni navržení, kteří získali stejný počet hlasů. Další kolo voleb se uskuteční i tehdy, dojde-li k rovnosti hlasů v kole, v němž se hlasovalo pouze o dvou navržených. Jestliže ani jeden ze dvou navržených, o nichž se hlasovalo v daném kole, nezíská nadpoloviční většinu hlasů všech členů senátu, postupuje do dalšího kola ten, kdo získal větší počet hlasů. 8.Nezíská-li nadpoloviční většinu hlasů všech členů akademického senátu univerzity jediný navržený, o němž se hlasovalo v daném kole, volba končí. V takovém případě se do jednoho měsíce uskuteční volba z nově navržených. Nové návrhy je třeba podat do 14 dnů. Nově navržen nesmí být ten, o kom se hlasovalo při poslední neúspěšné volbě; to neplatí v případě, že se této volby účastnilo méně než dvě třetiny všech členů senátu. 9.V průběhu voleb může kterýkoli z navržených od své kandidatury odstoupit, a to vždy před zahájením příslušného kola.

Harmonogram (velmi pravděpodobně) vyhlášení volby na konec října Návrhy kandidátů bude možno doručit do konce září (30 dní před termínem volby) Na začátku října předvolební zasedání (vystoupení kandidátů)

Známí kandidáti prof. PhDr. Stanislav Štech, CSc prorektor analýz a strategií prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc. Ex-děkan 1. LF, proděkan pro vnější vztahy Pedagogická fakulta Katedra psychologie Ústav lékařské biochemie a laboratorní diagnostiky 1.LF UK a VFN doc. PhDr. Michal Stehlík, Ph.D Děkan FF historik