Bibliotheca academica Cíle a perspektivy vysokoškolských knihoven Plzeň 4.- 5.11.2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Advertisements

OPEN REPOSITORIES 2010 MADRID, 6. – MGR. LENKA NĚMEČKOVÁ ÚSTŘEDNÍ KNIHOVNA ČVUT.
VŠKP na University College of Borås Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2008 Brno, 7. října 2008 Lucie Vyčítalová (Univerzitní knihovna Univerzity Pardubice)
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno, 30. a 31. říjen 2013 Bibliotheca academica 2013 Nová témata – nové výzvy.
Digitalizační pracoviště MKP SDRUK sekce IT, Olomouc února 2007.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Zavedení moderních informačních technologií do výuky využívání informačních zdrojů ( FRV Š 2368/2006/E/a ) Mgr. Olga Halamová, UHK Bibliotheca academica.
Zkvalitnění elektronických služeb Univerzitní knihovny ZČU PhDr.Miloslava Faitová Tematický okruh: E/a.
Jak hodnotíte služby Univerzitní knihovny ZČU? Porovnání výsledků z hlediska akademických pracovníků a z hlediska studentů.
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby listopad 2006, Brno eVŠKP UTB ve Zlíně Systémy pro zpřístupňování VŠKP.
Bc. Vladimíra Kováříková Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava 1. setkání českých uživatelů systému 24. dubna 2008 DSpace na VŠB-TU Ostrava.
Univerzitní knihovna Západočeské univerzity v Plzni.
Informační centrum a Ústřední knihovna MENDELU
Úvod do předmětu Požadavky k zápočtu Požadavky k zápočtu Požadavky ke zkoušce Požadavky ke zkoušce Organizace výuky Organizace výuky.
Doporučená literatura ve IS/Stag M.Faitová, Univerzitní knihovna tel. (37763)7700.
Knihovna FF UK současný stav a výhled do budoucna
Bibliotheca academica – Cíle a perspektivy vysokoškolských knihoven 2008 Referenční služby online: rozvoj služeb knihoven ČVUT Ilona TRTÍKOVÁ
Zkušenosti ze studijního pobytu v univerzitní knihovně University College of Borås Bibliotheca Academica – CPVŠK Plzeň, 5. listopadu 2008 Lucie Vyčítalová.
Digitální zemědělská knihovna on-line. ÚVOD ČZU SIC a KBFR – dlouhodobá koncepce rozvoje „snadného“ přístupu k informacím podpora FRVŠ –616/ Digitalizace,
Role knihovny na veřejné vysoké škole
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
OD FAKULTNÍCH KNIHOVEN KE KNIHOVNĚ CENTRÁLNÍ Dana Lošťáková Knihovna UP Olomouc.
Jak hodnotíte služby Univerzitní knihovny ZČU? Porovnání provozů dílčích knihoven.
Budování Digitální knihovny Vysokého učení technického v Brně Barbara Šímová /
Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby … Seminář Brno,
KNIHOVNA FAKULTY TĚLESNÉ KULTURY
Budou chodit do knihoven? Průzkumy dospělé populace 1996 – 2007 – 2010 a nová koncepce rozvoje knihoven ČR Národní knihovna ČR.
Centrum praktické výuky FF UHK a SOA Zámrsk pro digitální technologie v archivnictví Petr Grulich Radek Pokorný.
Komise pro elektronické informační zdroje CPVŠK Hradec Králové B. Katolická ZČU v Plzni.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Regionální knihovna Karviná Informační oddělení Kde nás najdete? Centrum 2299 Karviná – Mizerov.
Ústřední knihovna FSS MU Bibliotheca Academica, Brno Irena Šléglová Masarykova univerzita a její knihovny.
Záměry Knihovny Antonína Švehly v oblasti poskytovaných služeb pro knihovníky Knihovna Antonína Švehly 2014.
Zvyšování kompetencí ….knihovníků, studentů, akademických pracovníků PhDr. Miloslava FAITOVÁ Ing. Barbora KATOLICKÁ Mgr. Zdeňka FIRSTOVÁ Plzeň
1. 2 Obsah Nabídka služeb Číselné údaje Oddělení pro dospělé Studovna Hudební oddělení Oddělení pro děti a mládež Městské informační centrum Knihkupectví,
Problematika oddělení pro dospělé čtenáře” v rámci projektu „Blíže k sobě i knihám – místo knihoven ve sjednocené Evropě Knihovna Petra Bezruče v Opavě.
Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby listopad 2006, Brno eVŠKP UTB ve Zlíně Systémy pro zpřístupňování VŠKP.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
STRATEGIE ROZVOJE ŠKOLSTVÍ A VĚDY V PROGRAMU NS-LEV 21 RNDr. Stanislav Palša http://
Masarykova Univerzita Pedagogická Fakulta.
1 Mgr. Daniela Nová E-čtečky, e-knihy, e-vydavatelství ve vysokoškolském prostředí, seminář ČVUT Akvizice e-knih z pohledu vysokoškolské knihovny.
Zkušenosti s hodnocením služeb Univerzitní knihovny ZČU v Plzni M.Faitová – Z. Činátlová ZČU v Plzni Sociologické průzkumy v knihovnách a jejich psychologické.
Statistické výkazy Ivo Brožek.
Evropský průvodce kompetencemi v oblasti knihovnických a informačních služeb – minulost, přítomnost, budoucnost? Miloslava Faitová Univerzitní knihovna.
Podpora informačního vzdělávání na ČZU v Praze: výsledky grantu PhDr. Hana Landová SIC ČZU v Praze IVIG 2005, Praha, 22.září.
Aplikace teorie information commons v Ústřední knihovně Přírodovědecké fakulty MU Klub vysokoškolských knihovníků SKIP Zdeňka Dohnálková Prosinec 2006.
Knihovna společenských věd TGM v Jinonicích Společné zařízení Centra pro otázky životního prostředí UK, Fakulty humanitních studií UK, Fakulty sociálních.
Oboroví knihovníci Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE.
Výsledky ankety Univerzitní knihovny ZČU Jak hodnotíte služby Univerzitní knihovny ZČU?
Květen 2004Architektura knihoven1 Moravská zemská knihovna v Brně.
Vysokoškolské knihovny a krajské knihovny – konkurence nebo spolupráce? Ivo Brožek.
Aktuální problémy vysokoškolských knihoven 21.předsednictvo RVŠ – Pracovní komise pro VŠ knihovny PhDr.Miloslava Faitová ZČU v Plzni.
UNIVERZITNÍ KNIHOVNA ZČU
Tvorba e-learningových kurzů v LMS Moodle
Akademická pracoviště a Ústřední knihovna FF MU Jednání o krátkodobé i dlouhodobé spolupráci a perspektivě.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Ústřední knihovna Přírodovědecké fakulty MU Bc. Radmila Kouřilová.
Vědecká knihovna UJEP Prezentace Vědecká knihovna.
Výsledky ankety Univerzitní knihovny ZČU Jak hodnotíte služby Univerzitní knihovny ZČU Celkové výsledky 2015.
Historické a hudební fondy. Organizační struktura.
Knihovnické systémy. Knihovnické systémy Kombinovaná forma výuky PhDr. Miloslava Faitová Univerzitní knihovna ZČU v Plzni tel.
SLUŽBY KRAJSKÉ VĚDECKÉ KNIHOVNY V LIBERCI z hlediska technického vybavení Dana Petrýdesová.
Problémy výpůjčního protokolu v „nejlepší knihovně na světě“
Technické zázemí Univerzitní knihovny ZČU V Plzni
7 let po „velkém třesku“ aneb kam jsme došli, kudy dál a s kým
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Ústav vědecko – pedagogických informací a služeb Informační den Již po desáté!
Výsledky ankety Univerzitní knihovny ZČU
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Ústav vědecko – pedagogických informací a služeb Informační den Již po jedenácté!
Transkript prezentace:

Bibliotheca academica Cíle a perspektivy vysokoškolských knihoven Plzeň

KDO JSME? Univerzitní knihovna - centrální pracoviště - oddělení akvizice a zpracování fondu - 5 dílčích knihoven s půjčovnami a volným výběrem -studovny Knihovní fond 395 tis. svazků Roční přírůstek 19 tis. svazků Výpůjčky absenční – 220 tis. Volný výběr tis. svazků 500 studijních míst – 105 pracovních stanic 50 pracovníků 14 vysokoškoláků 36 středoškoláků

O CO USILUJEME.. Být partnery akademických pracovníků v oblasti vědy a výzkumu i pedagogické činnosti. Poskytovat co nejkvalitnější služby za použití moderních technologií Přivést služby co nejblíže k zákazníkům

CO PRO TO DĚLÁME... Centralizace odborných činností 3 etapy kvalita- jednotnost-zastupitelnost Decentralizace služeb síť knihoven a studoven (5 + 3) PC, kopírka, tiskárna, aj. maximálně využíváno studenty

CO PRO TO DĚLÁME... VŠKP 2002 – sběr tištěných Dp a Bc. prací 2007 – dis. a rig.práce v el. formě, ostatní dobrovolně Publikační činnost evidence a sběr plných textů Aleph – PUBL - ??? Informační výchova IG06 a IG08 předmět Vědecké informace nulté týdny + přednášky pro všechny typy studia

CO BYCHOM JEŠTĚ CHTĚLI... Změnit pravidla akvizice - provádět systematický a průběžný nákup Pravidelně komunikovat se zákazníky 2008 – dotazník responsí každé 2 – 3 roky ?

Děkuji za pozornost M.Faitová