Školní vzdělávací program

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vedení elektrického proudu v látkách
Advertisements

Environmentální výchova pro základní školu
KINETICKÁ TEORIE STAVBY LÁTEK.
Elektřina.
1. Vstup do pilotního projektu RVP GV
ELEKTRICKÝ PROUD.
Magnetické pole.
ELEKTROMAGNETICKÁ INDUKCE.
Elektrický proud Elektrický proud v kovech
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
aktuální problémy současného světa postoje, názory, jednání
Výuka fyziky v ČR vývoj, současnost a perspektivy Jiří Tesař.
Magnetické pole.
Magnetické vlastnosti látek
Elektrické pole Elektrický náboj, Elektrické pole
Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY
Elektromagnetické jevy
Magnetismus.
magnetické pole druh silového pole vzniká kolem: vodiče s proudem
Klíčová aktivita: 32 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Výuková centra Projekt č. CZ.1.07/1.1.03/
Klíčová aktivita:32 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada číslo: Výstup číslo:04 01 Autor:Petr Lukáš Vzdělávací oblast:Fyzika Výuková hodina:Kmity.
LátkyTělesaSílaAtomyMagnety
Magnety – opakování. 1) Který minerál je přírodním magnetem a jaké má vlastnosti? 2) Z čeho se zhotovují umělé magnety? 3) Jak nazýváme látky, které jsou.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
14. STACIONÁRNÍ MAGNETICKÉ POLE
Elektromagnetická indukce
Průřezová témata.
PLÁNOVÁNÍ CELOROČNÍ VÝUKOVÉ AKTIVITY UČITELE EKONOMICKÝCH PŘEDMĚTŮ
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
Průřezová témata. Způsob zpracování Rozšíření prostoru vyučovacího předmětu Prostor pro integraci vyučovacích předmětů Prostor, ve kterém je možné realizovat.
Výpisky z fyziky − 6. ročník
1. část Elektrické pole a elektrický náboj.
Příprava na vyučovací hodinu a její vyhodnocení
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
RVP ZV a tvorba ŠVP Jak dojít k cíli : zpracovat efektivní
Rámcové a školní vzdělávací programy
aktuální problémy současného světa
DiFy - P , Fyzika jako vyučovací předmět RVP a ŠVP Časová dotace pro fyziku na ZŠ Význam fyziky pro všeobecné vzdělání.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Trendy ve fyzikálním vzdělávání na základních školách a na gymnáziu Josef Janás Katedra fyziky PdF MU [ Současné trendy našeho základního a středního školství.
SKUPENSTVÍ LÁTKY Mgr. Kamil Kučera. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání pro.
DIDAKTIKA FYZIKY I. 1 Fyzikální vzdělávání
Přechod žáka ze ZŠ na SŠ SPŠ Ostrov Stručný program setkání 7:30-8:30  příprava ve třídách (otázky pro diskusi, vyzvednutí prac.oděvů, poučení.
Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_32_15 Název materiáluObsah, rozdělení.
Elektrický náboj, elektrické pole. Struktura prezentace úvod otázky na úvod výklad příklad/praktická aplikace otázky k zopakování shrnutí.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Gymnázium, Havířov-Město, Komenského 2, p.o Tato prezentace.
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
Molekulová fyzika a termika
ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Průběh ZV RVP ZV.
Název výukového materiálu Identifikátor VY_32_INOVACE_PreJa17 Anotace
1. Obsah a význam fyziky, struktura látek
Základní škola Čelákovice
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
Výpisky z fyziky − 6. ročník
10. Magnetismus - základní pojmy, magnetické látky a mag. pole
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
11. Vodič, cívka a částice v magnetickém poli
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_06_NPZ_ZAKON_AKCE_A_REAKCE
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_19_ELEKTRICKE_MERICI_PRISTROJE
KURIKULUM V SOUČASNÉ ŠKOLE
Částicové složení látek
14. STACIONÁRNÍ MAGNETICKÉ POLE
ELEKTROMAGNETICKÁ INDUKCE.
Musíme… a nebo „Musíme“?
ELEKTRICKÉ VLASTNOSTI LÁTEK
Transkript prezentace:

Školní vzdělávací program Gymnázium Rokycany

Proč tvořit vlastní ŠVP? Možnost ovlivnění časových dotací Společnou prací lze profilovat školu Odbourání zdvojeného učiva Vytvoření vlastní koncepce Využití předností školy Využití učitelského potenciálu Minimalizace paměťového učení Prostor pro nápady Možnost redukce Možnost změn Propojení s praxí Zvýšení prestiže školy Volnost při způsobu hodnocení Větší zodpovědnost učitelů .......

Negativa naší práce Nejistý výhled do politické budoucnosti Nezájem zřizovatele Finanční náročnost změn Svázanost vedoucích pracovníků školy Není RVP pro osmiletá gymnázia Nelze zaplatit ochotu a nadšení učitelů

Postup při tvorbě ŠVP Analýza školy Rozdělení úkolů – realizační tým Příprava úvodních kapitol Příprava učebního plánu NG Příprava učebních osnov NG Příprava učebního plánu VG Diskuse nad RVP G v sekcích

Analýza školy Dotazník pro rodiče Dotazník pro žáky SWOT analýza - učitelé SWOT analýza - žáci SWOT analýza – rodiče Vyhodnocení

Dotazník pro rodiče Jsem rád/ráda, že si mé dítě vybralo právě toto gymnázium. Mám přehled o prospěchu svého dítěte. Počet rodičovských schůzek je dostatečný. Mám přehled o chování svého dítěte. Jsem dostatečně informován/a o dění ve škole. Přivítal/a bych více informací na webových stránkách školy. Nabídka volitelných předmětů odpovídá našim představám. Škola je pro mé dítě prostředím, ve kterém se cítí dobře. Studenti jsou učením přetěžováni. Mám zájem pracovat v Radě rodičů. Na nadstandardní aktivity školy jsem ochoten připlatit Mé dítě pravidelně používá k domácí přípravě do školy PC. Všechny „výchovy“ (hudební,výtvarná, tělesná) by měly být hodnoceny slovně. Mezi nižším a vyšším stupněm gymnázia by měly být postupové zkoušky. Druhým cizím vyučovaným jazykem (po angličtině) by měla být v Plzeňském kraji němčina.

Vyhodnocení

Výsledky analýzy školy Gymnázium –nejlepší příprava na VŠ Příjemné prostředí okresní školy Moderní vybavenost Sportovní zázemí Jazyková a počítačová gramotnost

KONKRETIZOVANÝ VÝSTUP KONKRETIZOVANÉ UČIVO PRŮŘEZOVÁ TÉMATA, VAZBY, PŘESAHY HODNOCENÍ Rozliší pojmy látka, těleso, atom, molekula, prvek, sloučenina. Uvede konkrétní příklady jevů dokazujících, že se částice látky neustále a neuspořádaně pohybují a vzájemně na sebe působí. Orientuje se ve vlastnostech těles a látek ( co je a co není fyzikální veličina ). Řeší jednoduché technické úkoly s vhodným výběrem pomůcek. Změří vhodně zvolenými měřidly některé důležité fyzikální veličiny charakterizující látky a tělesa. Využívá s porozuměním vztah mezi  , m, V, dále vztah mezi s, v, t. Předpoví, jak se změní délka či objem tělesa při změně jeho teploty, změří velikost působící síly. Pozná metody indikace el. náboje, pochopí a umí předvést vzájemné silové působení mezi různě zelektrovanými tělesy, pochopí činnost Van de Graafova generátoru, dokáže vyjmenovat typické vodiče a izolanty, rozliší je. Pochopí podstatu blesku. Využívá prakticky poznatky o působení mag. pole na magnet, rozlišuje části magnetu,navrhne jak experimentem rozdělit látky na feromagnetické a nemagnetické. Sestaví podle náčrtku jednoduchý pokus Látka a těleso – složení těles, skupenství látek, atomy a molekuly, Brownův pohyb, difúze. Měřené veličiny – délka, hmotnost, čas, rychlost, objem, teplota, hustota, síla a jejich změny. Vlastnosti materiálů, užití v praxi Elektromagnetické děje- dva druhy el. náboje, složení atomu, elektroskop, elektrometr, vodiče, izolanty, el. pole, el. siločáry, el. síla, výboje. Elektromagnetické děje –magnety přírodní a umělé, póly magnetu, netečné pásmo, magnetická indukce, magnetické pole, síla, magnetické indukční čára, magnetka, kompas, magnetické pole Země. Elektromagnetické děje – el. proud, napětí, zdroje el. napětí, účinky el. proudu, jednoduchý a rozvětvený obvod, schéma, ampérmetr, voltmetr, ionty, volné elektrony, zásady bezpečnosti, zkrat, mag. vlastnosti el. proudu, magnetické pole cívky, elektromagnet. Významní fyzikové Ch – sekunda, Bi – prima Osobnostní a sociální výchova -rozvoj schopností a poznávání -seberegulace a sebeorganizace -komunikace a kooperace Výchova k myšlení v evropských a globálních souvislostech -díla významných Evropanů Ch – sekunda, Z – průběžně, Tv – průběžně, M – průběžně Výchova demokratického občana -asertivní jednání -schopnost kompromisu, ohleduplnost a ochota pomoci -rozvoj disciplinovanosti a sebekritiky -kritické myšlení Environmentální výchova -globální problémy Země -lidské aktivity a problémy životního prostředí -vztah člověka k prostředí Člověk a svět práce -práce s technickými materiály Během celého roku se operativně s ohledem na charakter učiva prolíná hodnocení ústního a písemného zkoušení, skupinových a laboratorních prací, referátů a jiných prezentací.