Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Magnety – opakování. 1) Který minerál je přírodním magnetem a jaké má vlastnosti? 2) Z čeho se zhotovují umělé magnety? 3) Jak nazýváme látky, které jsou.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Magnety – opakování. 1) Který minerál je přírodním magnetem a jaké má vlastnosti? 2) Z čeho se zhotovují umělé magnety? 3) Jak nazýváme látky, které jsou."— Transkript prezentace:

1 Magnety – opakování. 1) Který minerál je přírodním magnetem a jaké má vlastnosti? 2) Z čeho se zhotovují umělé magnety? 3) Jak nazýváme látky, které jsou přitahovány magnetem? Uveď konkrétní příklady. 4) Vysvětli, co jsou póly magnetu. Jak je nazýváme a jak je značíme? 5) Kde je netečné pásmo magnetu a jaké má vlastnosti?

2 6) Kdy se budou dva magnety přitahovat a kdy odpuzovat?
7) Co je to magnetka? 8) Jak můžeš dokázat, že kolem magnetu je magnetické pole? 9) Která magnetka v obrázku je nakreslena správně a proč?

3 10) Vysvětli, co je to magnetizace látky
10) Vysvětli, co je to magnetizace látky. Jakou látku můžeme zmagnetovat? 11) Co jsou indukční čáry magnetického pole? 12) Proč se magnetka natáčí svým severním pólem na sever?


Stáhnout ppt "Magnety – opakování. 1) Který minerál je přírodním magnetem a jaké má vlastnosti? 2) Z čeho se zhotovují umělé magnety? 3) Jak nazýváme látky, které jsou."

Podobné prezentace


Reklamy Google