PSYCHICKÉ STAVY.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ADVENT 2012 Bůh přichází ke mně – já přicházím k Bohu
Advertisements

PhDr. Věra Strnadová, Ph. D.
Kojenecké období.
Zájmena a pády Adjust the pronouns between slash marks to fit the context. Remember to use the correct case. Vzor: Pozdravuj od /já/ rodiče. Pozdravuj.
R i z i k a p r ů z k u m ů v e ř e j n é h o m í n ě n í prof. Ing. Stanislava H R O N O V Á, CSc. prof. Ing. Richard H I N D L S, CSc. Vysoká škola ekonomická.
Mladší školní věk 6/7 – 11/12 let
Kdyby ses zeptal/a....
Jak na to, aniž bychom se zničili
1 Týmová práce TYMP1/ C3 Komunikace (nejen) v týmu. Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV MARKETINGOVÝCH.
Spektra zatížení Milan Růžička 1 Dynamická pevnost a životnost
Výuková podpora pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami
ASERTIVITA Společenská kultura Asertivita ; VY_32_INOVACE_D3_03
P S Í P R O S B A. Pane, - Můj život trvá 10–15 let, každé odloučení od Tebe mi působí smutek, pamatuj na to, než si mně přivedeš domů - Dej mi čas, abych.
Slovníček pojmů Aktivita č.1: Výchova k aktivnímu občanství
Co a proč Radka Mužíková. Co stojí v centru mého zájmu? Co hýbe mým srdcem? To je tím CO, tím hlavním CO v mém životě: Život, bytí, existence Člověk jako.
Ilja Hron Výsledek (úspěch?) LidéPodmínkyZáměr 2.
Proč je důležité studovat Principy
Psychologie sportu stolního tenisu a tenisu obzvlášť Vojtěch Kaplan O4A.
projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ předpověď počasí na 13. května 2014.
AKTIVNÍ STÁRNUTÍ A MEZIGENERAČNÍ SOLIDARITA, ČILI JAK VŠTE VEDE STUDENTY K RESPEKTU A CHÁPÁNÍ STARŠÍCH OBČANŮ Mgr. Lenka Hrušková, Ph.D. VŠTE v Českých.
PSYCHICKÉ JEVY.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. Předpověď počasí na
1 Projektová dynamika – motivační úvod RNDr. Jiří Weinberger, TIMING Praha 2006.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Emoce (city).
HUMANISTICKÁ PSYCHOLOGIE
City Pavel Šuranský.
OSOBNOST.
Empatie. Vcítění je složitý vnitřní proces skládající se z následujících složek:  Jsem připraven/a vžít se do situace svého protějšku. (Jak se ti v této.
Sdělování nepříznivých informací.
Bc. Jitka Hošková. pomáhá určit, který uchazeč bude pro firmu tím nejlepším zaměstnancem, a zároveň která firma bude tou nejlepší pro uchazeče. Nalézt.
ZÁKLADNÍ ZNAKY A DRUHY CITŮ
obecně, prožívání a chování
VÝVOJOVÁ PSYCHOLOGIE PhDr. Daniel Heller.
UČENÍ = PROCES JEHOŽ VÝSLEDKEM JE ZMĚNA PSYCHICKÝCH JEVŮ, DISPOZIC K NIM A JEJICH VNĚJŠÍCH PROJEVŮ.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika KLÍČOVÁ SLOVA:
Vůle.
Pedagogická fakulta Masarykovy university v Brně Katedra pedagogiky
Psychické procesy Jan Tvrdík C4B.
Aktivní naslouchání Nejdůležitější dovedností v procesu komunikace s partnerem je naslouchání.
Naše skutečná a online identita - bezpečný internet ZŠ a MŠ Město Touškov.
Můj komunikační pas Jmenuji se Martin Krtek. Osobní informace  Narodil jsem se  Oslovujte mne Martine.  Jsem žákem Základní školy speciální.
Učení podmiňováním Učení pokusem a omylem Učení programováním
Psychické procesy a stavy osobnosti. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Co je to učení?. Učení je jeden ze základních vývojových procesů, jehož výsledkem je relativně trvalá změna vyvolaná zkušeností. (Denglerová, 2009)
Osobnost žáka jako jeden ze subjektů výchovně-vzdělávacího procesu Autor: Miroslav Vild.
Psychické stavy a procesy Název školy: ZŠ Salvátor Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Ájurvéda a já ročníková práce srpen Óm Dhanvantaraje Namaha Děkuji všem učitelům, kteří mi ukazují cestu.
 Souhrn hybných činitelů v činnostech, učení a osobnosti  Skutečnosti, které jedince podněcují, podporují nebo naopak tlumí, aby něco konal či nekonal.
Asertivita ve sportu doc.PaedDr. Marie Blahutková, Ph.D.
Trocha teorie nikoho nezabije …. VLASTNOSTI OSOBNOSTI OSOBNOST - souhrn vlastností, procesů a stavů, návyků, postojů, které tvoří celistvou strukturu.
ASERTIVNÍ PRÁVA - MANIPULAČNÍ POVĚRY Ten, kdo se chce asertivně projevit, to má udělat slušně, ale důrazně. Má odolávat manipulacím, zbavit se úzkosti.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
ANOTACE OBJASNIT ŽÁKŮM POJEM SEBEDŮVĚRA, POPSAT
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
ZÁKLADNÍ ZNAKY A DRUHY CITŮ
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
CITY A JEJICH PROJEVY Mgr. Michal Oblouk.
Čím chci být, až vyrostu Tomáš Fryčka.
Lekce 6: Dítě v procesu socializace výchovy a vzdělávání
Nejdůležitější dovedností s partnerem je naslouchání.
Sociální dovednosti učitele
Temperament, charakter, motivace
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor TEmatický celek
Komunikační a prezentační dovednosti / C2
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
VY_32 _INOVACE_PSYCHOLOGIE.04
Lekce 6: Dítě v procesu socializace výchovy a vzdělávání
Rodičovství biologické a pěstounské
Transkript prezentace:

PSYCHICKÉ STAVY

EMOCE = CITY ZNAKY CITŮ polarita ambivalence aktuálnost nakažlivost citová adaptace pestrost časového trvání

EMOCE = CITY DRUHY CITŮ Tělesné Citové reakce (procesy) Citové stavy Citové vztahy (vlastnosti) Vyšší city INDIVIDUÁLNÍ CITOVÉ ROZDÍLY

UKAZUJETE OTEVŘENĚ SVÉ CITY? (VŽDY JEN JEDNA ODPOVĚĎ – ANO/NE) 1. Říkám vždy zcela jasně, jestli se mi daří dobře nebo špatně. 2. Jsem citlivý/á na změny počasí. 3. většinou se při rozhodování řídím citem a ne logikou. 4. Když se někdo „točí“ kolem mého partnera, žárlím. 5. Občas mám velmi špatnou náladu, aniž bych sám/a věděl/a proč vlastně. 6. Když prožívám období ve špatné náladě, přeji si, aby na to mí nejbližší brali ohledy.

7. Zlost a vztek nikdy neudržím v sobě. 8. Když mi něco vadí, řeknu to jasně a zřetelně. 9. Někdy jsem velmi smutný/á, ale hned vzápětí téměř euforický/á. 10. Jako dítě jsem byl/a často potrestán/a, ačkoli jsem nic špatného neprovedl/a. 11. Rodiče se za mě často styděli. 12. Moji rodiče ode mne vždy očekávali, že se budu starat o jejich dobrou náladu a spokojenost. 13. Myslím si, že většina lidí o mně nemá dobré mínění. 14. Ostatní mají přede mnou respekt jen tehdy, když ukážu sílu svalů, anebo jiným způsobem vystupuji z pozice „síly.

15. Většinou si nejsem zcela jistý/á, jak se mám k ostatním chovat. 16. Druhým lidem důvěřuji buď po velmi dlouhé době, nebo vůbec ne. ______________________________________________ Za každou odpověď ANO u otázek 1 – 8 započtěte 1 bod. Za každou odpověď NE u otázek 9 – 16 započtěte 1 bod. Více než 12 b.: Jste zcela otevřeni svým pocitům, mnohdy až natolik, že vás ostatní považují za náladové. 8 – 12 b.: Velmi se snažíte o to, abyste byli schopni ovládat a kontrolovat své pocity. Méně než 8 b.:Jste člověk, kterého lze označit za velmi pocitového - emocionálního, ale i vy občas proplouváte svými náladami.

VŮLE a) záměrná b) nezáměrná FÁZE ROZHODOVÁNÍ Uvědomíme si vnitřní a vnější motivy Rozhodování a boj protichůdných motivů Rozhodnutí Kontrola výsledků s původními cíli

UČENÍ FÁZE UČENÍ 1. motivační 2. poznávací 3. výkoknná 4. kontrolní

UČENÍ DRUHY UČENÍ a) Učení poznatkům b) Učení senzomotorické c) Učení intelektovým činnostem d) Učení sociální 1. fáze: imitace 2. fáze: sociální zpevňování 3. fáze: identifikace

UČENÍ VÝSLEDKY UČENÍ Vědomosti Dovednosti Návyky Postoje ÚSPĚŠNOST UČENÍ