Medvědi.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Lvíček zlatý.
Advertisements

Rozmanitost života v přírodě
VOLAVKA POPELAVÁ JITKA SVIČARSKÁ A.3.
Zvířata divočiny Terezka Mazurová.
Živorodí -VAČNATCI Říše: živočichové Kmen: strunatci
Anakonda Velká.
Phascolarctos cinereus „Potravní specialista“
Moje první prezentace Panda velká ŽIRAFA AFRICKÁ ŽIRAFA AFRICKÁ
Primáti Martin Man Jan Dresler.
DINGO (Canis lupus dingo) KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Austrálie
ŠELMY - MEDVĚDOVITÍ Medvěd hnědý
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Panda velká Červený výstražný trojúhelník a v něm černobílý medvěd. Označují se jim druhy, kterým v přírodě hrozí vyhubení.
Sibiřský srstnatý drak  jeden z nejpočetnějších kříženců Charakteristika:  drak větší velikosti  vyvinula se u nich bílá, půl metru dlouhá srst  na.
Tulák sob a jiné zajímavosti
MEDVĚDOVITÍ.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_494_Př8 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Předmět: Přírodopis Ročník:
ŠELMY.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: říjen 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
1. Přírodopis 7.ročník Plazi - ještěři.
Panda Veliká.
Jak bych vyučoval o krkavcovitých ptácích
Zjednodušený přehled třídění savců
Moje první prezentace. Téma : zvířata.
Jak bych vyučovala o krkavcovitých ptácích.
 V současnosti je ohrožen, ve volné přírodě zbývá asi posledních 5000 kusů.  Dosahuje délky asi 3,5m a největší samci váží až 150kg, samice jsou podstatně.
Orangutani.
LETOUNI Letouni tvoří početnou skupinu velmi zvláštních savců (asi 750 druhů) Mezi letouny patří kaloni a netopýři Největší zvláštností jsou přední končetiny.
Lukeš 9.B. Lama Známá jako,,Velbloud Jižní Ameriky,, V posledních 40 letech se Lama šíří do celého světa jako chovny dobytek Výskyt:Peru,Vysoké Andy,Bollivie.
Řád šelmy - čeleď medvědovití
Autoři: David Slapnička Jiří Štrincl
P ANDA V ELKÁ. Hmotnost:75-160kg Délka:1,6- 1,9 Mláďata:1-2 Březost: dní Ohrožení: více než kritické Délka ocasu: cm.
Šelmy MEDVĚDOVITÉ Autor: Tereza Štrinclová.
Šelmy medvědovité Sabina Náhlíková IX.A.
Psovité šelmy.
Vačnatcy Vačnatcy vývoj mláďat probíhá ve vakuu vývoj mláďat probíhá ve vakuu nedochází ke vzniku složité placenty, pouze jednoduchá nedochází ke vzniku.
Živočichové kolem rybníku
Tajga Jehličnatý les.
Vačnatci Marie Fialová.
Adopce zvířátka Klokánek Klokan Rudý Žije v ZOO Praha Žije v ZOO Praha Třída: savci Třída: savci Řád: vačnatci Řád: vačnatci Čeleď: klokanovití Čeleď:
ŠELMY- MEDVĚDOVITÍ Filip Grábl 8.B
PANDA VELKÁ Panda velká se svou černobíle zbarvenou srstí s charakteristickým vzorem je jedním z nejznámějších a zároveň nejvzácnějších a nejohroženějších.
Vytvořila Jana Šimková, ZŠ a MŠ Mladoňovice
Savci 1 VEJCORODÍ A ŽIVORODÍ Základní škola Choltice, okres Pardubice - "Učíme se pro život" Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT.
Ekosystém rybník Živočichové Přírodověda 4. ročník OP VK 1.4. – dotace č. 3937/21/7.1.4/2011 Základní škola a Mateřská škola, Otnice, okres Vyškov Mgr.
Vypracoval: Jan Žaroský Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování:
ZVÍŘATA SEVERNÍ AMERIKY - NÁSOBENÍ MIMO OBOR NÁSOBILEK VYPÁTREJ PODLE INFORMACÍ A OBRÁZKU UKRYTÉ ZVÍŘE. VYBER SI LIBOVOLNÉ POLÍČKO. VYPOČÍTEJ PŘÍKLAD A.
Albatool Abbas Ali Jahaf. Panda červená je šelma rozšířená v Asii. Jde o jediného žijícího zástupce čeledi Ailuridae příbuzné lasicovitým, medvídkovitým.
Panda Panda Panda. 0 V roce 1998 soudní proces vedený WWF podnítil požadavek amerického ministerstva ochrany přírody (U.S. Fish and Wildlife Service),
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
PRAŽSKÁ ZOO stavba pražské zoo Kůň převalského žirafa Lachtani
Živočichové u vody 3. ročník.
SAVCI ŠELMY KOČKOVITÉ.
PTÁCI 6. ročník ZŠ Londýnská.
VY_32_INOVACE_06_Rozmanitost přírody-živočichové v lese
Tučňák patagonský Vypracoval: Martin Půr
Prezentace obrázků Zvířata 1.A Barbora Šilarová
Panda Červená Eva Brachtlova Třída: 5.B. Škola:Hluchák.
Veverka obecná Sciurus vulgaris.
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Název školy ZŠ a MŠ Březno Název: Autor: Mgr. Petr Pištěk
Přizpůsobivost živočichů
AUTOR: Lenka Hrnčířová
Hana Svobodová, Iveta Böhmová, 8D.  Říše: živočichové  Kmen: strunatci  Třída: savci  Řád: šelmy  Podřád: psotvární  Čeleď: medvědovití.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
ZÁBAVNÁ ZOOLOGICKÁ ZAHRADA
Zoologická zahrada U kasy najdete občerstvení (k za koupení je např. párek v rohlíku) Cena zoo: dítě (do 15ti let) 120kč dospělí 180kč vyrobili:
PLACENTÁLOVÉ ŠELMY MEDVĚDOVITÉ.
PANDA Sylva Havránková.
Autor: Mgr. Pavla Kofroňová Název: Šelmy VY_32_INOVACE_Př.5
Transkript prezentace:

Medvědi

druhy medvědů Medvěd baribal Medvěd hnědý Medvěd lední Medvěd kodiak Panda velká Medvěd malajský Medvídek koala

Medvěd baribal

Medvěd baribal Ačkoli patří mezi šelmy, živí se převážně rostlinnou stravou. Často rozhrabává svými tlapami staré a ztrouchnivělé pařezy, hledá v nich totiž hmyz a larvy. Součástí jeho jídelníčku jsou i ptačí mláďata a vajíčka, která většinou hledá ve vysokých korunách stromů. Na rozdíl od některých jiných druhů medvědů umí znamenitě šplhat. Do výšin stromů se musí vydávat i pro svoji velmi oblíbenou pochoutku, kterou je med divokých včel. Kromě toho, že umí výborně šplhat, dokáže i skvěle plavat. V řekách pak loví ryby loví kamzíky běláky, ale velmi zajímavým způsobem.

MEDVĚD HNĚDÝ

MEDVĚD HNĚDÝ Medvěd hnědý je mohutná šelma se silnými končetinami s velkými, až 15 cm dlouhými drápy, dlouhou srstí a velkou kulatou hlavou. Zbarvení srsti se značně liší podle několika poddruhů ,ale všeobecně se pohybuje od žlutavě plavé až po tmavě černou.

Medvěd lední

Medvěd lední Lední medvědi žijí většinou samotářsky. Po většinu dne hledají potravu, za kterou jsou schopni putovat i několik desítek kilometrů denně. Jsou velmi obratní, silní a mrštní a dokážou přeskočit až čtyřmetrové díry v ledu. Jsou to také velmi zdatní plavci, nejlepší ze všech medvědů. Plavou rychlostí okolo 10 km/h. Živí se převážně lovem a jejich nejčastější kořistí bývají tuleni.

Medvěd kodiak

Medvěd kodiak Je největší poddruh medvěda hnědého rozšířený pouze na ostrově. Nebo u pobřeží Aljašky. Kodiak je spolu s ledním medvědem největším žijícím zástupcem své čeledi. Často bývá i více než 3,2 m dlouhý a mnohdy váží i více než 700 kg. Vzhledově se nejvíce podobá medvědu hnědému, od kterého se liší včetně velikosti.

Panda velká

Panda Velká Je savec nyní řazený do čeledi medvědovití který pochází z centrální Číny. Panda velká, žije v horských oblastech, např. v Tibetu . Od druhé poloviny 20 .století se panda stala národním symbolem Číny. A je zobrazována na čínských zlatých mincích. Panda velká žije téměř nepřetržitě uvnitř bambusových houštin. Přestože se řadí mezi šelmy, je její potrava převážně rostlinná. Její trávící ústrojí má sice stavbu obvyklou spíše pro masožravce, Po odborné stránce je všežravcem neboť je známo, že se příležitostně živí vejci a spolu s bambusem konzumuje také nějaký hmyz. Jsou to pro ni nezbytné zdroje bílkovin.

MEDVĚD MALAJSKÝ

MEDVĚD MALAJSKÝ Je nejmenším příslušníkem čeledi medvědovitých. V kohoutku je vysoký jen 70 cm a tělo má dlouhé 1,1-1,4 m. Jeho hmotnost je 27-65 kg s tím, že samice jsou lehčí než samci. Je většinou černý a na krku má bílou skvrnu ve tvaru podkovy. Vyskytuje se v Indočíně, v Indonésii a Malajsii. I když je to plaché zvíře, k člověku se chová poměrně přátelsky.

Medvídek Koala

Medvídek koala Je jedno z nejznámějších australských zvířat. Přestože vzhledem skutečně připomíná medvěda, je to ve skutečnosti vačnatcem podobně jako třeba klokan . Je jediným známým zástupcem čeledi koalovitých. Živí se listy Eukaliptu.

Zdroje: wikipedie,google

Vytvořila: Kateřina Niedobová 