1 © AGIT AB Efektivní zdravotnictví v podmínkách Ústeckého kraje 12.12.2006 v Ústí n.L. Koncepce budování informačního systému v nemocnicích Ústeckého.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Interoperabilita v elektronickém zdravotnictví
Advertisements

Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Informační systém krizového řízení kraje
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
Generální ředitelství cel Projekt ECR brána případová studie
13. Koordinace projektů Realizace změn Koordinace projektů
E-Česko 2006 Státní informační a komunikační politika Praha Vladimír Mlynář.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Seminář ředitelů ZZ února III. pracovní seminář ředitelů nemocnic a zdravotnických zařízení Martin Zeman Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem,
Monitorovací výbor Rámce podpory Společenství RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce.
Facility management při transformaci 5 nemocnic Ústeckého kraje
Course seminar CM4 SE 31. srpna Regionální zdravotnické informační systémy B.I.B.S., a.s. Brno Senior Executive MBA Course Seminar Ing. Martin Zeman.
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Audit IT procesů ve FNOL
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
1 NASKL v roce 2007 Ing. Alena Fischerová Národní autorizační středisko pro klinické laboratoře při České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně.
Outsourcing jako strategický nástroj řízení nejen v komerční sféře
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Inovace výuky ve vazbě na požadavky Mezinárodních výukových standardů doc. Ing. Marie Pospíšilová,CSc. SVŠES.
Projekty PHARE v gesci odboru informatizace veřejné správy Ministerstva vnitra ČR PHARE 97 informační a komunikační systémy VS přednáší Ing. Tomáš Holenda.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Informační technologie pro české a slovenské zdravotnictví Integrační a komunikační centrum zdravotnických informací.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
Zkušenosti se zaváděním systému řízení v KSRZIS podle:
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
Připravenost České republiky na zavádění opatření strategie Evropa 2020 Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu © 2010 Ministerstvo.
Připravované kroky v oblasti elektronizace zdravotnictví 25.února 2013 IKEM, Praha.
IBM Information Technology Services © Copyright IBM Corporation 2006 Zpracování dokumentace a podpora řízení Integrovaného bezpečnostního centra v Ostravě.
Luděk Novák dubna 2006 Proč a jak řídit informační rizika ve veřejné správě.
Zkušenosti ze zavedení systému řízení kvality informačních služeb
Přístup státu k budování informačních systémů veřejné správy ing. Tomáš HOLENDA odbor informatizace veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
Projekt realizace referenčního rozhraní Ing. Jan Pokorný Ministerstvo informatiky ČR ISSS, 5. dubna 2005.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury veřejné správy (KIVS) Ing. Lubomír Moravčík
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
Základní principy řešení a využití ERP aplikací
Realizační tým ICZ duben 2005
Řízení zdravotnictví z pohledu kraje – zdravotnické právo
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
VAZBY MEZI ÚZEMNÍMI ENERGETICKÝMI KONCEPCEMI A UŽIVATELI ENERGIE.
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Nové metody ř ízení nemocnic Academy of Health Care CMC Č elákovice 11. – 12. kv ě tna 2010 Zkušenosti s pou ž itím procesní analýzy v Masarykov.
1 © AGIT AB IT Projekt roku 2007 Zdravotnictví Ústeckého kraje on-line Lenka Jeřábková ČD - Telematika a.s. Martin Zeman, Jan Pejchal Krajská zdravotní,
1 © AGIT AB Telemedicína Brno března 2008 v Brně Od bezfilmových nemocnic k bezfilmovému Ústeckému kraji Martin Zeman, Aleš Daniel, Jan Pejchal.
EHealth v Plzeňském kraji , Žďár nad Sázavou Krajský úřad Plzeňského kraje, Odbor informatiky.
1 © AGIT AB Zkušenosti se vzděláváním manažerů ve zdravotnictví financovaným z ESF Vliv manažerského vzdělávání na změnu řízení při transformaci nemocnic.
1 © AGIT AB Telemedicína Brno března 2007 v Brně Regionální PACS nemocnic Ústeckého kraje Martin Zeman, Aleš Daniel, Jan Pejchal.
15. prosince 2005Efektivní zdravotnictví v podmínkách Ústeckého kraje Regionální zdravotnický informační systém Martin Zeman.
Informace o stavu přípravy střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období 2008 – 2011 informační seminář k PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Národní ústav odborného vzdělávání Aktuální úkoly v příštím období Jitka Pohanková Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol Špindlerův Mlýn,
Logistické procesy ve stavebnictví Autor diplomové práce: Bc. Lukáš Hlaváč Vedoucí diplomové práce: Ing. Terezie Vondráčková, Ph.D. České Budějovice, červen.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Deployment of Cross-Border eHealth Services in the Czech Republic – NIXZD.CZ
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Biomedicínský výzkum s podporou evropských zdrojů v nemocnicích
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
Projekt KA3: ZPRACOVÁNÍ METODIK TVORBY NÁSTROJŮ PRO IMPLEMENTACI NÁRODNÍ STRATEGIE ELEKTRONICKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ (NSEZ)
Transkript prezentace:

1 © AGIT AB Efektivní zdravotnictví v podmínkách Ústeckého kraje v Ústí n.L. Koncepce budování informačního systému v nemocnicích Ústeckého kraje Martin Zeman

2 5 nemocnic = 5 světů = 5 ICT

3 Výchozí situace Od zrušení KÚNZ kráčí každá z nemocnic v kraji vlastní cestou Přechodem od státu ke kraji se příliš nezměnilo Zřizovatel neuplatňoval koncepční přístup k řízení svých organizací stejného typu Mohutnost infrastruktury ICT MNUL přesahuje souhrn infrastruktury ostatních 4 nemocnic

4 Výchozí situace Za první vážný pokus o vzájemnou spolupráci lze považovat platformu CESL

5 Očekávání změn Splynutí 5 nemocnic ÚK do Krajské zdravotní a.s. (dále KZ) Vyčlenění servisních činností 1 firma = 1 ICT

6 Východiska Změny v IS/ICT a jejich řízení budou podporovat a urychlovat využití potenciálu zefektivnění (zrychlení, zjednodušení, zlevnění) procesů v nově vzniklé společnosti

7 Východiska Budovaná infrastruktura IS/ICT bude respektovat budoucí možné začlenění KZ do větší skupiny poskytovatelů zdravotní péče v souladu s trendy globalizace tohoto odvětví služeb

8 Hlavní cíle KZ bude používat ERP mySAP Podnikové ředitelství v MNUL bude provozovat datové a komunikační centrum, které bude jádrem infrastruktury IS/ICT celé společnosti KZ zkonsoliduje IS/ICT infrastrukturu a srovná míru vyspělosti procesů ve všech svých částech

9 Hlavní cíle Konvergující služby (servisy) budou řízeny společně, jako IS/ICT Výpočetní technika a informační systémy Zdravotnická technika Sdělovací a zabezpečovací technika Telekomunikační technika Reprografie a reprografická technika Dojde ke spojení středisek vědeckých informací (knihoven)

10 Hlavní cíle IS/ICT budou řízeny podle požadavků norem ISO 9001:2000 a ISO 27001:2005 a podle národních akreditačních standardů KZ bude směřovat ke konceptu bezfilmové (filmless) a bezpapírové (paperless) nemocnice

11 Další postup Již vznikla pracovní skupina pro přípravu transformace IS/ICT nemocnic do KZ Na základě dříve realizovaných auditů bude provedena analýza oblasti IS/ICT v nemocnicích z pohledu plánovaného splynutí Bude formulován návrh střednědobé koncepce oblasti IS/ICT pro KZ

12 Další postup Bude navržena strategie začlenění infrastruktury IS/ICT nemocnic do KZ Bude navržen plán implementace této strategie a doporučení pro jeho realizaci

13 Bezprostřední kroky Byly definovány a oceněny nutné kroky pro zajištění co nejhladšího průběhu splynutí k , popř. k Byl navržen postup pro bezprostředně následující období

14 Bezprostřední kroky Je realizován projekt propojení nemocnic na bázi nenasvícených optických vláken (SROP) Probíhá projekt Výzkum a vývoj integračního a komunikačního centra zdravotnických informací (Ministerstvo průmyslu a obchodu) s pilotní realizací v MNUL V rámci EFEZ je připraven projekt Informační a komunikační centrum nemocnic ÚK – infrastruktura pro bezpečnou výměnu informací včetně obrazové zdravotní dokumentace

15 Takže s chutí do toho … M