Company LOGO Konference „Modernizace veřejné správy 2007 – 2013“, 25. 9. 2007 Plány v oblasti zefektivňování veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice.
Advertisements

OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Veřejné projednání květen 2006.
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Lidské zdroje a zaměstnanost
Ohlédnutí za deseti lety řízení kvality na Městském úřadě Kopřivnice
Ceny MV ČR za kvalitu a inovaci v územní veřejné správě za rok 2006 Aktuální stav.
Management veřejné správy 5RE901 Teorie a management veřejné správy Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu:
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Konference MUNICIPALITY 2011
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Company LOGO Efektivní veřejná správa a přátelské veřejné služby Integrovaný operační program 2007 – 2013 Ministerstvo vnitra České republiky.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Seminář pro žadatele – dodatečná výzva Akce 3 CIP EQUAL Seminář pro žadatele o finanční podporu z CIP EQUAL Dodatečná výzva pro Akci 3 CIP.
© NSZM ČR1 Zdravá města, regiony, kraje – cesta ke zdravému rozvoji Oucmanice, 5. června 2007.
Akční plán pro Evropu a resortní koncepce výzkumu a vývoje – návrh opatření v kompetenci jednotlivých resortů.
Benchmarking Benchmarking je metoda řízení kvality, která zapojené
Propojování metod kvality ve Zdravém městě Kopřivnice Propojení metod kvality.
 schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor Úřadu vlády  zmocněnec vlády pro lidská práva  monitorovací výbor Vznik AGENTURY.
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské nám
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
 Jeho principy začala uplatňovat M. Thatcherová v reakci na zvyšující se tlak veřejnosti na politiky v 70. letech 20. století ve Velké Británii.  Veřejnost.
Odbor veřejné správy a eGovernmentu v roce 2013
Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno 2013
9.Národní konference kvality ve VS Ing. Kamil Rajsigl, vedoucí Organizačního odboru Magistrátu města Brna Kvalita v základních územně samosprávných celcích,
Projekty PHARE v gesci odboru informatizace veřejné správy Ministerstva vnitra ČR PHARE 97 informační a komunikační systémy VS přednáší Ing. Tomáš Holenda.
„Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
OP LZZ vybrané priority pro regionalisty Velká část OP LZZ obsahuje podporu v oblastech, které známe z OP RLZ: adaptabilita, aktivní politika zaměstnanosti,
Company LOGO Efektivní veřejná správa a přátelské veřejné služby Operační program lidské zdroje a zaměstnanost 2007 – 2013 Ministerstvo vnitra České republiky.
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Digitální strategie krajů Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Digitální strategie krajů Datum:
Porada MV s tajemníky úřadů obcí s rozšířenou působností Institut pro veřejnou správu Praha Benešov 12. říjen 2011.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Reforma veřejné správy
Informace k možnosti motivace municipalit k UR v rámci fondů EU a jiných zdrojů.
Sdílení dat o veřejné správě Jaroslav Svoboda MV, úsek informatiky odbor informatizace veřejné správy.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
MĚSTSKÝCH A OBECNÍCH ÚŘADŮ PŘI ŘÍZENÍ UDRŽITELNÉHO ROZVOJE
Interaktivní personální portál
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Debyrokratizace státu a redukce administrativní zátěže - Personální audit ministerstev a dalších státních úřadů - Konec obíhání úřadů – soustředění souvisejících.
Představení konceptu pilotního projektu „Koordinace a zavedení Smart Administration ve veřejném sektoru“ Odbor programového řízení Ministerstvo vnitra.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
PROCESNÍ MODELOVÁNÍ AGEND VEŘEJNÉ SPRÁVY Rámcový návrh projektu.
1 VAZBA NÁSTROJŮ ZVYŠOVÁNÍ KVALITY NA DALŠÍ VÝZVY A CÍLE VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ Ivo Bělonohý, STMOÚ ČR 8. Národní konference kvality ve veřejné správě Praha.
Mgr. Jana Hanzlíková náměstkyně ministryně Sekce pro ochranu práv dětí a sociálního začleňování 10. dubna 2014.
Ing. Daniel Trnka, Oddělení kvality regulace Úřad vlády ČR Zvyšování kvality regulace 9. mezinárodní konference o informatické podpoře personálních procesů.
STABILIZACE A REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Priority ministra zdravotnictví Tomáše Julínka pro funkční období Praha,
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Podpora kvality ve výzvách Analýza výsledků proběhlých výzev
Ohlédnutí za deseti lety řízení kvality na Městském úřadě Kopřivnice
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Michal Šperling - EUREDIS
PRIORITY A NOVÁ STRUKTURA MINISTERSTVA VNITRA
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Partnerství pro Vysočinu & Vysočina 21
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Company LOGO Konference „Modernizace veřejné správy 2007 – 2013“, Plány v oblasti zefektivňování veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR

Odbor reformy regulace a kvality veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR „Prosazujeme nový přístup k výkonu veřejné správy, která musí být efektivní, fungující, dostupná, efektivně využívající informační technologie a vykonávaná vzdělanými a vstřícnými úředníky bez zbytečné byrokracie a promarněného času občana.“

Odbor reformy regulace a kvality veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR Změny v gesci za veřejnou správu  Sjednocení gesce za veřejnou správu pod MV  převedení gesce za koordinaci reformy regulace a reformy ústřední státní správy z Úřadu vlády na MV  zrušení Ministerstva informatiky a převedení jeho agendy na MV  Co to znamená? … komplexní přístup k řešení otázek týkajících se veřejné správy

Odbor reformy regulace a kvality veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR Zvyšování efektivity veřejné správy (1) Usnesení vlády č. 757/ Strategie Efektivní veřejná správa a přátelské veřejné služby v období 2007 – 2015

Odbor reformy regulace a kvality veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR Zvyšování efektivity veřejné správy (2) Strategické cíle  odstranění nadměrné byrokratické zátěže plynoucí z existující regulace  zamezení nárůstu byrokratické zátěže novou regulací  zefektivnění rozhodovacích procesů ve veřejné správě a posílení jejich transparentnosti  zvýšení kvality výkonu veřejné správy s důrazem na občana jako klienta

Odbor reformy regulace a kvality veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR Zvyšování efektivity veřejné správy (3) Aktivity  povinnost vyhodnocovat dopady připravované regulace od  konzultovat s veřejností připravované vládní dokumenty  omezit výdaje na státní administrativu  rozšířit metody řízení kvality do dalších orgánů veřejné správy

Odbor reformy regulace a kvality veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR Role MV v oblasti kvality  Podpora šíření metod kvality a jejich zavádění ve veřejné správě  Národní konference kvality  Resortní ceny MV za kvalitu ve veřejné správě  Spolupráce s mezinárodními partnery (EUPAN, EIPA)  Publikační činnost (CAF 2006, Charta občana)

Odbor reformy regulace a kvality veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR Národní konference kvality  pravidelně každý rok  ve spolupráci s Radou ČR pro jakost a příslušným krajským úřadem  cílem je prezentace tuzemských a zahraničních projektů, sdílení dobré praxe  předávání resortních cen MV za kvalitu a inovaci ve veřejné správě  3 ročníky (Ostrava, Plzeň, Liberec)  příprava 4. ročníku Národní konference kvality  podklady z konferencí na

Odbor reformy regulace a kvality veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR Ceny MV za kvalitu a inovaci ve veřejné správě (1)  Cílem je podpořit ty obce či kraje, které hledají a nacházejí cesty ke zvyšování své kvality  3 typy cen – stříbrná cena, bronzová cena a cena za inovace (zlatá cena je Národní cena ČR za jakost)  použité metody: CAF, EFQM, ISO 9001/14001/27001, Balanced Scorecard, benchmarking, charty občana, místní Agenda 21, komunitní plánování  pilotní ročník cen cen pro 27 organizací  rok 2006 – 60 cen pro 54 organizací  pro rok 2007 evidujeme 54 přihlášek z 46 organizací veřejného sektoru  slavnostní vyhlášení výsledků na Národních konferencích kvality ve veřejné správě

Odbor reformy regulace a kvality veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR Ceny MV za kvalitu a inovaci ve veřejné správě (2)  nejnižší stupeň (bronzový) - „Organizace zvyšující kvalitu veřejné služby“ - pro organizace, které se zaměřily na zlepšování kvality, ale zatím nedosahují potřebných parametrů  střední stupeň (stříbrný) - „Organizace dobré veřejné služby“ - je za dosažení stanovených parametrů  zvláštní cena MV za inovaci, která oceňuje přenositelné nápady – „dobré praxe “

Odbor reformy regulace a kvality veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR Logo „Kvalita ve veřejné správě“

Odbor reformy regulace a kvality veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR Nová výzva pro veřejnou správu Strukturální fondy 2007 – 2013  Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost  priorita „Smart Administration“  Posílení transparentnosti a otevřenosti veřejné správy  Zlepšení kvality regulace  Zvýšení kvality řízení ve veřejné správě  Zefektivnění řízení lidských zdrojů ve veřejné správě

Company LOGO Konference „Modernizace veřejné správy 2007 – 2013“, Martina JaloveckáTel.: Odbor reformy regulace a kvality veřejné správy Oddělení strategií a koncepcí