TVÁŘ A MĚSTO - výtvarný projekt ZŠ T. G. M. ve Fulneku (se žáky 8. a 9

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Grafické programy Zoner: využití na ZŠ
Advertisements

1 Soutěž NÁŠ KRAJ UMĚLECKÁ SOUTĚŽ PRO ŽÁKY A STUDENTY pod záštitou hejtmana Středočeského kraje MUDr. Davida Ratha Téma soutěže: Život v našem kraji.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
Plenér 2006 Výstava výtvarných prací žáků I. a II. stupně.
Projekt třídy 4. B – les a lidská obydlí
(Tvorba naučné stezky, na které se seznámíte s hlavními druhy našich dřevin)
Základní umělecká škola Sologubova 9/A, Ostrava – Zábřeh, příspěvková organizace Studijní zaměření: Výtvarný obor Návrh textu ŠVP.
Vítejte v Městské knihovně Čelákovice
Emmanuele Moretti Francesca Possenti Stefano Teodorani Architektura: Zjevení světla Raně křesťanský kostel ve městě Santarcangelo di Romagna studie tří.
Vývoj vzdělávacích programů celoživotního vzdělávání v oblasti péče o krajinu a její tvorby.
Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most Digitální učební materiál vytvořen.
ŠVP a můj předmět Výtvarná tvorba
Figurální malba pomocí projekce
VY_52_INOVACE_DEK_60 Konceptuální umění Akční umění
POČÍTAČOVÁ GRAFIKA (PG)
Počítačová grafika a digitální fotografie ve škole
Stokorcový les Časový rozsah: 17 hodin – 2 hodiny – sledování filmu na interaktivní tabuli 1 hodina – četba příběhu + prohlížení materiálů od žáků 4 hodiny.
Projekt Romaňi Kereka – Romský kruh Knihovny města Ostravy
V ROŽNOVĚ SI NASLOUCHÁME
I Operační program vzdělání pro konkurenceschopnost 1.1. Globální grant: Zvyšování kvality ve vzdělávání ve Zlínském kraji Projekt CZ.1.07/1.1.08/
Využití zprostředkovaného učení ve výuce 1. třídy základní školy
POSOUZENÍ VLIVU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Podklady k posouzení vlivu akce z hlediska vlivu na životní prostředí (EIA) dle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování.
ARTEFILETIKA Prezentace artefiletiky – metodický list č. 11 Vesmírné cesty Zpracovala dne Mgr. Andrea Költö (str.1 – 9) Možnosti využití.
Vzdělávací oblast – člověk a jeho svět Předmět – prvouka 3. roč.
Všechno v mém životě souvisí
KREATIVNÍ DEMOKRATICKÁ ŠKOLA. KDO JSME? M Y JSME VIII. A.
Diplomová práce Veronika Pemlová
Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most Digitální učební materiál vytvořen.
„ŽIVOČICH“ téma školního roku Výstava 6. – , vestibul kina Centrál a prostory Bílé věže na Velkém náměstí Děti milují zvířátka a.
Digitální fotografie Bohumil Bareš.
Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most J. A. Komenského 474, p.o Most Digitální učební materiál vytvořen v projektu Pořadové.
ČLOVĚK 2 Mgr. Alena Ščuková Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most Digitální učební materiál vytvořen.
Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most Digitální učební materiál vytvořen.
Výtvarné směry 2. poloviny 20. století
U3V – kurz Vyšehrad v proměnách staletí (Gabriela Cundrová)
Artefiletika Prezentace artefiletiky – metodický list č. 11 Vesmírné cesty Zpracovala dne Mgr. Andrea Költö Možnosti využití artefiletiky.
Byly jsme jako škola zařazeni do IPRM Děčína. V rámci projektu Modernizace sportovišť ZŠ Kamenická, ZŠ Vrchlického a ZŠ Komenského náměstí, Modernizace.
Městská knihovna Sedlčany Strom v nás - lokální historie prostřednictvím sedlčanské knihovny Městská knihovna v Českém Těšíně Konference Další možnosti.
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
Košatý strom poznání vyrůstá z aktivity, tvořivosti a spolupráce všech.
Téma měsíce: Kniha-můj přítel Téma měsíce: Kniha-můj přítel Školní družina ZŠ Na Smetance Praha 2 měsíc Březen Po dlouhé a studené zimě se všichni radujeme.
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE Modernizací a inovací výuky k rozvoji klíčových kompetencí žáků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.06/ Poskytovatel.
PLZEŇSKÉ VILY MĚSTSKÁ PMÁTKOVÁ ZÓNA PLZEŇ - LOCHOTÍN PUTOVÁNÍ PO PLZNI- AKADEMIE TŘETÍHO VĚKU TOTEM RDC PLZEŇ.
Registr uměleckých výsledků SEGMENT DESIGN Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze garant segmentu: prof. ak. arch. Jiří Pelcl.
Seminář Reg. č: CZ.1.07/1.3.49/
21. října 2009 expozice 21. budovy Zlínského kraje.
Projekt figura v současném malířství a na 1. stupni zš Mgr
Vedení našich speciálních pedagogů pořádá pro naše klienty aktivity prostřednictvím výtvarné a pracovní výchovy Tématika se zaměřením na podzim a zimu.
Druh učebního materiálu
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
SOCHA DO VEŘEJNÉHO PROSTORU
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Karolína Hejduková GP3MP_MGP Metodika galerijní pedagogiky 2013
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Busta podle Honoré Daumiera
ZŠ Staré Město.
Virtuální výtvarné světy a materiálovost ve výtvarném projevu mládeže.
PaedDr. Šárka Kindlová září 2011 DUM třída Naše město
VLASTIVĚDA Místo, kde žijeme Naše obec – Česká Kamenice
Název projektu: „NEBOJME SE TECHNIKY" výukové programy pro rozvoj technické gramotnosti žáků ostravských.
Modelový koncept hodiny výtvarné výchovy
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ J. E. Purkyně a ZUŠ Libochovice
Počítačová grafika.
nový územní plán hlavního města Prahy
ZÁKLADNÍ ŠKOLA TURNOV TŘÍDA 8.C
Veřejná beseda nad návrhem Územního plánu Mariánské Lázně
Transkript prezentace:

TVÁŘ A MĚSTO - výtvarný projekt ZŠ T. G. M. ve Fulneku (se žáky 8. a 9 TVÁŘ A MĚSTO - výtvarný projekt ZŠ T.G.M. ve Fulneku (se žáky 8. a 9. ročníku připravila Mgr. K. Šebestová) Motivace: Naším záměrem bylo výtvarně se vyjádřit ke 415. výročí narození J.A.Komenského – významné osobnosti našeho města. Hlavní skupinu při realizaci projektu tvořili žáci 9.A třídy. Ti přinesli z kabinetu bustu JAK (rozměrný sádrový odlitek) a mohli prozkoumat přikládáním hledáčků a dotýkáním se detailů tvář. Podle svých schopností se rozhodli pro kresebné studie detailů nebo celého portrétu. Poznávali význam kontrastu při stínování, zároveň se ,,důvěrně seznámili“ s možnou podobou učitele národů. Inspiračním zdrojem pro vlastní tvořivost byla obrazová publikace JIŘÍ KOLÁŘ. Žáci zjistili, že jednou z možností, jak pracovat s uměleckým dílem, je pohrát si s ním pomocí techniky koláže a roláže.

Práce ve skupinách: Bylo na žácích, jaké nápady vnesou do našeho tématu. Nakonec se rozhodli pro tvorbu: - plakátu -výtvoru s kontrastním využitím tématiky minulost a současnost - konceptu (umístění objektu v krajině) Zvolená technika koláže vyžadovala notnou dávku hravosti, uvolněnosti, ale i trpělivosti. Při hodnocení se většina dětí postavila k plakátu jako nejzajímavějšímu výtvoru dne. Souběžně pracovala v hodinách i 8.B třída. Žáci zpracovali portréty formou roláže a nato se rozvinula diskuse na téma dílo a jeho proměny.

Prezentace výtvorů: Výstava doplněná tématicky drobnými grafikami a motivy města se uskutečnila na chodbě školy. Po dohodě s městským úřadem se chystala druhá prezentace mimo školu. Deváťáci se ujali následné instalace v prostorách městského kulturního střediska. Poznali celkovou náročnost – přenášení panelů ulicemi, rozvržení prostoru a celkové nové uspořádání. Pro tuto novou výstavu vytvořili na počítači informativní cedulky a celou akci zachytili na digitální fotoaparát. Výstava, která je nyní sledována veřejností, potrvá do začátku dubna 2007.

Výstava