Ž ivot je škola Dostal jsi t ě lo. M ůž eš je mít rád nebo nenávid ě t, ale je tvou jedinou jistotou, ž e je budeš mít a ž do konce ž ivota.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Změň, co změnit můžeš, ostatní nech být..
Advertisements

Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_KOUTENSKA_16.
METODICKÝ LIST Prezentace je určena k opakování a proto je vhodné, zařadit ji na začátek školního roku. Předcházejí jí další dvě: měkké slabiky a tvrdé.
LÁSKA.
 A) 6  B)5,22  C) 9 ABC 0,3+3,7 = 4 0,08+0,92 = 1 1/4+3/4 = = 6.
Co napsat do pisku Co vytesat do kamene.
Slova Květiny.
VÝM Ě NA OPERAČNÍ PAM Ě TI RAM V EEE PC Autor Další RAM- Random access memory.
Přeji Ti sílu všech živlů
Pro jediného človíčka na zemi... (from - tomidol)
Víš, co je štěstí ? Je to dům, auto a chata ? V í š, c o j e š t ě s t í ? J e t o d ů m, a u t o a c h a t a ?
Ud ě lej si č as! Udělej si čas na lásku … Je to tajemství věčného mládí.
N ORMÁLNÍ JE NEKOU Ř IT Ž ALOUDÍKOVÁ, I., H RUBÁ, D. P D F A LF MU BRNO Výchova ke zdravému životnímu stylu a nekuřáctví na I.stupni ZŠ.
Chci abys přišla na oslavu,která se bude konat příští týden.Jsi zvána ke mne domů,mrkni se na snímky,kde se dozvíš podrobnosti. Už se na Tebe těším –Eva.
“13 rad do života".
Skuteční přátelé jsou vše co v životě máš!
(principy funkce a oblasti vyu ž ívání tabulkových procesor ů, struktura tabulky, vzorce a funkce obecn ě, adresace bun ě k - relativní a absolutní editace.
Bezobratlí.
Jsou v ž ivot ě chvíle, kdy nám p ř ítomnost druhého velmi chybí, a stále by jsme jej cht ě li mít p ř i sob ě.
Doufám, že mi ho pošleš zpátky! Toto je jeden z nejkrásn ě jších a nejsympati č t ě jších mail ů, který práv ě obíhají… P ř ekrásný týden p ř átelé !!
Centrum pro katechezi Olomouc, Nem ůž eme ho vid ě t o č ima kolem sebe, proto ž e je neviditelný. Nem ůž eme ho vid ě t ani rozumovou úvahou, proto.
Automatická presentace se zvukem
 Škola: St ř ední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitn ě ní výuky prost ř ednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Na výb ě r máte ze t ř í mo ž ností. Pokud se pro jednu z nich rozhodnete, naje ď te na ni šipkou myši a klikn ě te. Bude-li Vaše odpov ěď chybná, z ů.
ˇ (H2O).  Voda je velmi č astým nám ě tem v um ě ní. Vyskytuje se tém ěř ve všech um ě leckých sférách….a ť u ž se jedná o fotografii, obrazy, hudbu.
KURZ PRVNÍ POMOCI Ve č tvrtek 13. února 2014 jsme navštívili Mendelovu st ř ední školu v Novém Ji č ín ě, kde si pro nás ž ákyn ě 4. ro č níku pod vedením.
Photo by Aneta Brožovská Present by Aneta Brožovská.
ZŠ a MŠ Olšovec, p ř ísp. org. Autor : Helena Jordánová, Mgr. ZKOUŠÍM, BÁDÁM … Lidské t ě lo VY_32_INOVACE_7.
Toto je jeden z nejkrásn ě jších a nejsympati č t ě jších mail ů, který práv ě obíhají… P ř ekrásný týden p ř átelé !! Š ť astný p ř átelský týden !
 Co je strategie? Dlouhodobý plán č inností zam ěř ený na dosa ž ení cíle Z ř eckého „strategos“ – generál - vedení  Rozdíl mezi strategií a taktikou?
M a y a A n g e l a a j e j í m o u d r á s l o v a K l i k e j.
2014 / 2015 Hospodaření Kateřina Hrdličková - Matýsek Fiscus.
Biblické verše….
Š T Ě S T Í ŠT Ě STÍ…. Ž ivotem vládne št ě st ě na, ne moudrost.
Šikana a kyberšikana.
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
CITÁTKY O LÁSCE.
V RODINĚ, V RODINNÉM ŽIVOTĚ jsou uspokojovány psychické potřeby dítěte (ale také rodičů): 1. přísun podnětů 2. smysluplný svět 3. životní jistota 4. vlastní.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
-Slune č ní soustava je pojmenována podle SLUNCE -Soustavu tvo ř í 8 planet, více ne ž 3 trpasli č í planety, p ř es 150 m ě síc ů a další menší t ě lesa.
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_III.Vu_SBĚR.
Na výb ě r máte ze t ř í mo ž ností. Pokud se pro jednu z nich rozhodnete, naje ď te na ni šipkou myši a klikn ě te. Bude-li Vaše odpov ěď chybná, z ů.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B. Staška 232, příspěvková organizace Autor: Mgr. Hronková Pavlína Název : VY_52_INOVACE_11_Člověk.
Josef Procházka08 VKZ (Výchova ke zdraví) P08B0308P.
Celistvost lidského organismu. Šablona : V/2 Sada: 2/36 Ověření ve výuce: Třída: 5 Datum: Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové.
Michalíková Hor č íková 2. Ro č ník VSRR Bc. Aristoteles.
Slova Květiny.
Mentoring, co a jak? Václav Šneberger
Million Leaders Mandate Příručka první
Kurz algoritmizace a programování v jazyce C
Užitečné závaží.
Skuteční přátelé jsou vše co v životě máš!
9. Heterogenní a homogenní skupiny
Zájmena a jejich skloňování
Virus Objevil se nový virus známý pod jménem „Práce“.
K U F R Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
SKLOŇOVÁNÍ ZÁJMEN MNĚ? VÁM? SOBĚ? NAŠIMI?
VY 32 INOVACE 361.
Jsou v životěchvíle , kdy nám přítomnost druhého velmi chybí, a stále by jsme jej chtěli mít při sobě.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
9. Rozlišování v modlitbě
Přeji Ti sílu všech živlů
Moudra s květinou.
Nepřátelé Srdce – Závist Jakub 4:1-3
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Naučil jsem se....
ŘEŠENÍ ÚKOLŮ : LIST Č.4 – ČLOVĚK JE SOUČÁSTÍ PŘÍRODY, ALE NENÍ JEJÍM PÁNEM. NEMŮŽE POROUČET POČASÍ.NESMÍ PŘÍRODU NIČIT,PROTOŽE TÍM NIČÍ SVŮJ DOMOV. LIST.
Přeji Ti sílu všech živlů
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Transkript prezentace:

Ž ivot je škola

Dostal jsi t ě lo. M ůž eš je mít rád nebo nenávid ě t, ale je tvou jedinou jistotou, ž e je budeš mít a ž do konce ž ivota.

Jsi zapsán na plný úvazek do neformální školy, která se nazývá „ Ž ivot na planet ě zemi“. Ka ž dá osoba a událost je tv ů j vesmírný u č itel.

Neexistují chyby. Jen lekce. R ů st je proces experimentování. Prohra je sou č ástí tohoto procesu, stejn ě jako úsp ě ch.

Ka ž dá lekce se v r ů zných formátech opakuje, dokud ji nepochopíš. Pak teprve m ůž eš postoupit dál.

Pokud svou lekci odmítneš, vrátí se ti zp ě t, avšak v drsn ě jší podob ě. Ž e jsi u č ební látku pochopil, poznáš podle toho, ž e se zm ě nilo tvé chování.

moudrost je cvik. Trocha n ěč eho je lepší ne ž spousta ni č eho.

Ostatní lidé jsou jen tvými zrcadly. Nem ůž eš milovat nebo nenávid ě t n ě co na n ě kom, ani ž to neodrá ž í to, co miluješ nebo nenávidíš na sob ě.

Jaký je tv ů j ž ivot závisí jen na tob ě. Ž ivot ti dodá plátno, malí ř jsi ty.

V ž dy dostaneš co chceš. Tvé podv ě domí v ž dycky správn ě ur č í, jakou energii, události a lidi budeš p ř itahovat.

Není správn ě nebo špatn ě, ale existují následky. Moralizování nepomáhá. Souzení jen posiluje zab ě hnuté vzorce. Proto d ě lej to nejlepší, co m ůž eš.

Odpov ě di na otázky máš v sob ě.

Pouze d ě ti pot ř ebují vedení, pokud dosp ě jeme, jsme vedeni svým srdcem.

Víš víc, ne ž jsi kdy vid ě l, slyšel nebo p ř e č etl.

Te ď se jen dívej, poslouchej, d ů v ěř uj.

alyschia …a ž ij…