Představení činnosti a aktivit Fakulty rybářství a ochrany vod JU v Českých Budějovicích Ing. Ján Regenda, Ph.D. České Budějovice, 17. 10. 2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nabídka aktivit pro mateřské školy Mezinárodní environmentální vzdělávací, poradenské a informační středisko ochrany vod Vodňany Nabídka služeb:
Advertisements

Metodika Full Cost Metodika Full Cost byla vytvořena v rámci projektu Metodika Full Cost na Mendelově univerzitě v Brně, registrační č.
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Doktorské studium na AF
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Co by měl student vědět na začátku studia PEF MZLU v Brně
Příprava učitelů na Přírodovědecké fakultě UP v Olomouci
Představení projektu a řešitelského týmu Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko – výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
CZ.1.07/2.2.00/ KA1 - Inovace laboratoří Geotechniky využívaných v rámci praktické výuky studentů Fakulty stavební a Hornicko-geologické fakulty.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Vědecká rada Fakulty bezpečnostního inženýrství 8. prosince 2010
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Studijní program Stavební inženýrství
Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta lesnická a environmentální
Ústav pedagogických věd Masarykova univerzita. Personální obsazení Vedoucí pracoviště doc. PhDr. Milan Pol, CSc.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Ústav pedagogických věd
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
Technická 2896/ Brno tel.: fax: Ústav jazyků
MEZINÁRODNÍ VZTAHY Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
Institut zemědělské ekonomiky a informací Praha 2 – Slezská 7 Postaven jako Dům zemědělské osvěty v roce 1926.
Hodnocení UJEP AK ČR Závěry a doporučení. Personální zajištění posilovat kvalifikační strukturu pracovišť - vytvořit realistické a kontrolovatelné plány.
Institut environmentálního inženýrství 546
O fakultě... Fakulta vznikla 1. ledna 1991 rozdělením Fakulty strojní a elektrotechnické na dvě samostatné fakulty. Fakulta elektrotechniky a informatiky.
ZAHÁJENÍ DOKTORSKÝCH STUDIÍ 2011/2012
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
OBOR ENERGETICKÉ INŽENÝRSTVÍ
Ústav pedagogických věd
Vysoká škola ekonomická v Praze. Veřejná vysoká škola založená v roce 1953 Cca studentů Studijní programy: –bakalářské (3 roky) –navazující magisterské.
Univerzita Karlova v Praze Pedagogická fakulta Ústav profesionálního rozvoje pracovníků ve školství (od října 2001) ředitelka: PhDr. Jana Kohnová Ústav.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Mendelova univerzita v Brně (P 2) MENDELU
Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta Masarykovy univerzity
Doktorské studium na AF
Navazující magisterský obor STAVEBNÍ MANAGEMENT. Potřeba manažerských dovedností Řídí cca polovina absolventů % (podle doby ukončení studia) Vedoucí.
ČVUT V PRAZE Fakulta stavební ČVUT V PRAZE Fakulta stavební Magisterský studijní program „Budovy a prostředí“ prof.Ing.Karel Kabele,CSc. Katedra TZB.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Se sídlem v Uherském Hradišti, Studentské nám
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta.
Vysoká škola sociálně správní, Havířov. jedna z nejmladších soukromých vysokých škol v ČR státní souhlas od listopadu 2007 výuka zahájena v září 2008.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
Představení Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské university v Opavě Michal Tvrdoň – proděkan pro vědu a výzkum Zasedání Vědecké rady SU OPF.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta Katedra ošetřovatelství březen 2009.
PORADENSKÉ CENTRUM ZF JU V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Bohumila Voženílková Zdeněk Štěrba Katedra rostlinné výroby Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Studium na AF MENDELU Ing. Petr Dostál, Ph.D.
Střední odborná škola veterinární
TVIP 2017 Institut environmentálního inženýrství
Technické znalectví a pojišťovnictví
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Studijní obor Management sportu
Aplikovaná elektronika
Kvalita ve školství Ing. Dagmar Bednářová, CSc.
Transkript prezentace:

Představení činnosti a aktivit Fakulty rybářství a ochrany vod JU v Českých Budějovicích Ing. Ján Regenda, Ph.D. České Budějovice, 17. 10. 2013 www.frov.jcu.cz

Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Představení JU www.frov.jcu.cz Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Veřejná vysoká škola univerzitního typu, vznikla 28. září 1991, dnes má 8 fakult: Ekonomická fakulta (EF JU), *1. 1. 2007 Fakulta rybářství a ochrany vod (FROV JU), *1. 9. 2009 Filozofická fakulta (FF JU), *1. 1. 2006 Pedagogická fakulta (PF JU), *1948 (dříve pobočka UK Praha) Přírodovědecká fakulta (PřF JU), *28. 9. 1991 (dříve Biologická fakulta) Teologická fakulta (TF JU), *28. 9. 1991 Zdravotně sociální fakulta (ZSF JU), *28. 9. 1991 Zemědělská fakulta (ZF JU), *1960 (dříve pobočka Provozně ekonomická fakulty VŠZ Praha) Studenti: cca 13,5 tis. Zaměstnanci: cca 1 800 www.jcu.cz

Fakulta rybářství a ochrany vod JU v Českých Budějovicích Vedení FROV JU www.frov.jcu.cz Fakulta rybářství a ochrany vod JU v Českých Budějovicích Děkan: prof. Ing. Otomar Linhart, DrSc. Proděkan pro vnější vztahy: doc. Ing. Pavel Kozák, Ph.D. Proděkan pro pedagogickou činnost: Ing. Martin Kocour, Ph.D. Proděkan pro zahraniční vztahy: Ing. Vojtěch Kašpar, Ph.D. Proděkan pro vědu a výzkum: doc. Ing. Tomáš Policar, Ph.D.

Fakulta rybářství a ochrany vod JU v Českých Budějovicích Struktura FROV JU www.frov.jcu.cz Fakulta rybářství a ochrany vod JU v Českých Budějovicích Výzkumný ústav rybářský a hydrobiologický (VÚRH), Vodňany Ústav akvakultury (ÚA), České Budějovice Ústav komplexních systémů (ÚKS), Nové Hrady Mezinárodní environmentální vzdělávací, poradenské a informační středisko ochrany vod (MEVPIS), Vodňany Výuka – obory: bakalářské 2, magisterské 2, doktorské 1 Studenti: cca 250 Zaměstnanci: cca 200

Výzkumný ústav rybářský a hydrobiologický, Vodňany Struktura FROV JU www.frov.jcu.cz Výzkumný ústav rybářský a hydrobiologický, Vodňany Ředitel: doc. Ing. Pavel Kozák, Ph.D. Laboratoř etologie ryb a raků: vývoj systému pro kontinuální monitoring kvality vody s využitím ryb a raků jako bioindikátoru, Laboratoř environmentální chemie a biochemie: hodnocení kontaminace vody a kontaminace ryb, pasívní vzorkování, toxikologické studie, analytická činnost, Laboratoř vodní toxikologie a ichtyopatologie: studium vlivu cizorodých látek na vodní prostředí, nemoc ryb, analytická činnost,

Ústav akvakultury, České Budějovice Struktura FROV JU www.frov.jcu.cz Ústav akvakultury, České Budějovice Ředitel: Ing. Pavel Vejsada, Ph.D. Laboratoř rybniční akvakultury a ochrany vod: optimalizace přikrmování v rámci rybniční akvakultury, sledování bilance živin v rybnících, management volných vod, migrace ryb – rybí přechody, ichtyologické průzkumy, poradenství, Laboratoř výživy a kvality masa ryb: sledování kvality rybího masa s ohledem na výživu, patentovaná technologie „omega 3 kapra“, zpracování ryb, vývoj nových výrobků, analytická činnost, Laboratoř aplikované hydrobiologie (od 1. 1. 2014):

Ústav komplexních systémů, Nové Hrady Struktura FROV JU www.frov.jcu.cz Ústav komplexních systémů, Nové Hrady Ředitel: Ing. Petr Císař, Ph.D. Laboratoř aplikované systémové biologie: základní a aplikovaný výzkum komplexních systémů – především přírodních, automatické zpracování dat, analýza mnohorozměrných dat, analýza obraz a chování objektů, Pracoviště tkáňových kultur – akreditovaná laboratoř : tkáňové kultury, akreditace dle normy ČSN EN ISO/IEC 17025:2005, biokompatibilita materiálů, interakce s probiotiky,

Struktura FROV JU www.frov.jcu.cz Mezinárodní environmentální vzdělávací, poradenské a informační středisko ochrany vod (MEVPIS), Vodňany Ředitel: Ing. Michal Hojdekr, MBA Pracoviště celoživotního vzdělávání: příprava a realizace celoživotního vzdělávání, konference, semináře, kurzy, vydavatelská činnost, Pracoviště projektových manažerů: vyhledávaní a zpracovávání projektů ze strukturálních fondů EU, národních zdrojů a mezinárodních projektů, příprava a realizace zadávacích řízení,

Struktura FROV JU www.frov.jcu.cz Mezinárodní environmentální vzdělávací, poradenské a informační středisko ochrany vod (MEVPIS), Vodňany Nabídka: poradenství v oblasti ochrany vod, zajištění specializovaných výchovně-vzdělávacích kurzů, seminářů, konference a školení pro firmy, státní zprávu, veřejnost, ubytování, pronájem sálů (až 80 osob), učeben (až 20 osob), gastronomické služby, administrace a metodická podpora projektů, příprava a realizace zadávacích řízení, www.mevpis.cz

Struktura FROV JU www.frov.jcu.cz Mezinárodní environmentální vzdělávací, poradenské a informační středisko ochrany vod (MEVPIS), Vodňany Nabídka odborné literatury: Rybářství ve volných vodách, Randák a kol. 2012 Aplikovaná hydrobiologie, Adámek a kol., 2010, Biologie a chov raků, Kozák a kol., 2013, Management akvakultury, Hartman a kol., 2012, Základy hydrochemie návody pro laboratorní cvičení, Valentová a kol., 2013, Vodní právo, Strnad a kol., 2012 – Vyprodáno www.rybarskeknihy.cz

Nabízené studijní programy na FROV JU Studium na FROV JU www.frov.jcu.cz Nabízené studijní programy na FROV JU Bakalářské studium: Rybářství (prezenční forma): v českém jazyce, 3 roky, Rybářství (kombinovaná forma), v českém jazyce, 3 roky, Ochrana vod (prezenční forma), v českém jazyce, 3 roky, Magisterské studium: Rybářství (prezenční forma), v českém jazyce, 2 roky, Rybářství (kombinovaná forma), v českém jazyce, 2 roky, Aquaculture (prezenční forma), v anglickém jazyce, 2 roky, Doktorské studium: Rybářství / Fishery (prezenční forma), v českém / anglickém jazyce, 4 roky, Rybářství / Fishery (kombinovaná forma), v českém / anglickém jazyce, 4 roky,

Studijní program: Ekologie a ochrana prostředí Studium na FROV JU www.frov.jcu.cz Studijní program: Ekologie a ochrana prostředí Obor: Ochrana vod – bakalářské studium, Bc. Základní informace o studiu: ukončené úplné středoškolské vzdělání – maturita, prezenční forma studia, počet přijímaných studentů cca 40, výuka v českém jazyce, možnost pokračovat v navazujícím magisterském studijním programu Rybářství, resp. nově připravovaném programu Rybářství a ochrana vod, obor otevřen od akademického roku 2012/13, nyní máme 46 studentů ve dvou ročnících, uplatnění v středním managementu vodárenských/vodohospodářských firem, státní správa a samospráva, samostatné podnikání v oboru,

název předmětu – povinné Studium na FROV JU www.frov.jcu.cz I. Ochrana vod – bakalářské studium, Bc. název předmětu – povinné vyučující ročník / semestr Agrometeorologie 1 / ZS Matematika Anglický jazyk 1 Chemie 1 Ekologie Základy biologie Geologie a půdoznalství 1 / LS Statistika Botanika Anglický jazyk 2 Chemie 2 Zoologie Praxe odborná 1 (1 týden)

název předmětu – povinné Studium na FROV JU www.frov.jcu.cz II. Ochrana vod – bakalářské studium, Bc. název předmětu – povinné vyučující ročník / semestr Obecná limnologie 2 / ZS Technická dokumentace Anglický jazyk 3 Hydrofyzika a hydropedologie Právo v rybářství a vodním hospodářství Praxe odborná 2 (1 týden) Základy analytické chemie Difuzní zdroje znečištění vody 2 / LS Vodní režim krajiny Anglický jazyk 4 Praxe provozní (4 týdny) Vodní hospodářství Základy hydrochemie Ochrana životního prostředí

název předmětu – povinné Státní závěrečná zkouška – povinné Studium na FROV JU www.frov.jcu.cz III. Ochrana vod – bakalářské studium, Bc. název předmětu – povinné vyučující ročník / semestr Anglický jazyk 5 3 / ZS Čištění odpadních vod Technické normy Rybářství Úprava vody a vodárenství 3 / LS Anglický jazyk 6 Odborný seminář 1 Vodní stavby a úpravy toků Státní závěrečná zkouška – povinné Nakládaní s vodami Ochrana vodního prostředí

IV. Ochrana vod – bakalářské studium, Bc. Studium na FROV JU www.frov.jcu.cz IV. Ochrana vod – bakalářské studium, Bc. název předmětu – povinně volitelné vyučující ročník / semestr Aplikovaná hydrobiologie 2 / ZS Ekotoxikologie Odpadové hospodářství 2 / LS Speciální limnologie Management teorie katastrof Ekonomika podniku 3 / ZS Ekologie mokřadů 3 / LS Ochrana raků a mlžů Státní závěrečná zkouška – povinně volitelné předměty (1 z nich) Dokumentace a plánování Voda v krajině Základy rybářství Ekologie vodního prostředí

název předmětu – volitelné Studium na FROV JU www.frov.jcu.cz V. Ochrana vod – bakalářské studium, Bc. název předmětu – volitelné vyučující ročník / semestr Základy plavby 2 / LS Preparátorství Sportovní rybolov Zoogeografie Myslivost 1 3 / ZS Myslivost – vyšší odb. myslivecké zkouška 3 / LS Základy potápění Další možnost volby ze všech předmětů vyučovaných na JU

Děkuji za pozornost Ing. Ján Regenda, Ph.D. Závěr www.frov.jcu.cz Děkuji za pozornost Ing. Ján Regenda, Ph.D. vedoucí praxí, zástupce ředitele ÚA Fakulta rybářství a ochrany vod JU Ústav akvakultury – Laboratoř rybniční akvakultury a ochrany vod Na Mlýnské stoce 348/9c, 370 01 České Budějovice T/ +420 387 774 654 M/ +420 606 077 651 E/ regenda@frov.jcu.cz www.frov.jcu.cz

Závěr www.frov.jcu.cz Děkuji za pozornost