Pojištění krátkodobých pohledávek se splatností do dvou let Mezinárodní strojírenský veletrh Brno 19.9.2006.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ŠKODU
Advertisements

POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ŠKODU
Pojištění firemní flotily
Celkově mají Češi půjčeno kolem 800 miliard korun, z toho přes 650 miliard u bank. S rostoucím počtem půjček však narůstá také množství lidí, kteří mají.
Podpora exportu, role EGAP při financování obchodních příležitostí
1 Tisková konference ČLFA, 7. února 2013 Financování spotřebitelů v roce 2012 poskytnuté členy ČLFA 1.Ekonomické a právní prostředí 2.Komentář k výsledkům.
Informační systém Patricie specializované řešení pro Advokátní kanceláře.
Financování Vniřní a vnější. Vnitřní financování  Důvody:  Větší hospodářská a finanční nezávislost  Lepší likvidita  Lepší přístup k úvěrům  Menší.
Fórum 2013 Hledání investičních příležitostí v Evropě a Asii a možnosti jejich financování Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR Ing. Miloslav.
Individuální a originální řešení Vašich potřeb Pojišťujeme rizika vývozních úvěrů ve stovce zemí světa.
EXPORTNÍ GARANČNÍ A POJIŠŤOVACÍ SPOLEČNOST, A.S. září 2011.
GEPARD FINANCE a.s. – kancelář Písek Drlíčov
Jak podpořit exportní výkonnost českých firem – exportní financování
Bereme na sebe vaše rizika Česko-ruská energetická konference – Zdeněk Kmoníček, EGAP.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Pojištění majetku a odpovědnosti za škodu města a jím zřízených příspěvkových organizací Bc. Miloslav Šalé jednatel společnosti RESPECT BRNO, s. r. o.
Nové prvky v úvěrovém pojištění Ing. Pavol Parízek.
T-1 Úvod do teorie pojištění firem
Další směry rozvoje činnosti EGAP „Změny pojistných produktů“ JUDr
ČSOB EU CENTRUM REM Autumn 2006 ČSOB EU CENTRUM.
Michal Pluta Česká spořitelna, a.s. IX / 2008
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Podzimní kampaň 2014 FLOTILOVÉ POJIŠTĚNÍ Praha- Pankrác
Pojištění exportu - EGAP 2009/10 Ostrava,
JJ Mois Année IX. Celostátní finanční konference “Finance pro města a obce z evropských fondů v letech “ IX. Celostátní finanční konference.
Exportní strategie České republiky Exportní úspěchy podniků Moravskoslezského kraje Ing. Petr Adrián, MBA poradce pro řízení podpory exportu MPO konference,
AMSP ČR, Škola řízení pohledávek
Říjen 2012VY_32_INOVACE_EKO_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední.
EXPORTNÍ GARANČNÍ A POJIŠŤOVACÍ SPOLEČNOST, a. s. TISKOVÁ KONFERENCE EGAP 31. ledna 2005.
Aktuální vývoj v oblasti DPH Blanka Mattauschová
1 VOLKSBANK – PARTNER PŘI EXPORTU DO RUSKA Filip Vavruška.
PODZIMNÍ KAMPAŇ GENERALI POJIŠTĚNÍ MOTOROVÝCH VOZIDEL
Pojišťování exportu do rizikových teritorií Hana Hikelová
Účetnictví – Rozvaha, její funkce, obsah a členění
Základy účetnictví 4. přednáška.
Nové směry v úvěrovém pojištění EGAP Nové směry v úvěrovém pojištění EGAP Ing. Pavol Parízek.
ROZVAHA říjen 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070108
Institucionální a věcné aspekty státní podpory exportu
…zabezpečování pohledávek … aneb principy pojištění pohledávek Ing. Martin Růžička Country Manager Coface v ČR
SLUŽBY POJIŠTĚNÍ. Princip pojištění vytváření finanční rezervy sloužící k úhradě potřeb nebo škod, které vzniknou pojištěným osobám z nahodilých událostí.
Nové výzvy a zkušenosti v úvěrovém pojištění MSV Brno 2007 Pavol Parízek Generální ředitel EGAP.
Osobní bankrot - Insolvence -
Vymáhání pohledávek.
Programy podpory malého a středního podnikání v roce 2011 Zvýhodněné úvěry a záruky 1 VH AMSP
OPATŘENÍ EGAP NA PODPORU EXPORTU 3 OBSAH POSLÁNÍ, HLAVNÍ ÚKOLY A SMĚRY ČINNOSTI OPATŘENÍ KE ZLEPŠENÍ PODMÍNEK POJIŠTĚNÍ NOVÉ POJISTNÉ PRODUKTY.
Všeobecné informace Firma se skládá z Telefónica Czech Republic, a.s. a z dceřiných společností.. Společnost je hlavním dodavatelem fixních telekomunikačních.
EGAP – ZÁKLADNÍ PILÍŘ STÁTNÍ PODPORY EXPORTU XIV. Exportní fórum Jan Procházka.
ÚVOD DO POJIŠŤOVNICTVÍ
Deregulace nájemného v bytech RPG Deregulace nájemného v bytech RPG.
POVINNÁ POJIŠTĚNÍ, POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZAMĚSTNAVATELE ZA ŠKODU PŘI PRACOVNÍM ÚRAZU NEBO NEMOCI Z POVOLÁNÍ, POJIŠTĚNÍ ÚVĚROVÝCH RIZIK JUDr. Roman Vybíral.
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ. Výhody programu Panel žadatelům stačí pouze 10 % vlastních prostředků (v režimu de minimis), není třeba vyhlašovat.
Teritoriální setkání Švédsko Česká exportní banka - aktuality ve financování exportu.
1 VÁCLAV TOMANDL FACTORING KB Factoring partnerem exportu Ostrava,
Prezentace produktů KB pro české exportéry do Ruské federace Business den Ruské federace Iveta Ocásková
Téma 8: Zdroje a formy krátkodobého financování. Platební styk 1. Strategie financování 2. Obchodní úvěr 3. Krátkodobé bankovní úvěry 4. Ostatní zdroje.
Opatření EGAP ke zlepšení podmínek pojištění 3 EGAP založen v roce 1992 specializovaná státní úvěrová pojišťovna pojišťování teritoriálních a tržně nepojistitelných.
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ. Výhody programu Panel žadatelům stačí pouze 10 % vlastních prostředků (v režimu de minimis), není třeba vyhlašovat.
Teritoriální setkání Singapur Česká exportní banka - aktuality ve financování exportu.
POVINNÁ POJIŠTĚNÍ POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZAMĚSTNAVATELE ZA ŠKODU PŘI PRACOVNÍM ÚRAZU NEBO NEMOCI Z POVOLÁNÍ POJIŠTĚNÍ ÚVĚROVÝCH RIZIK JUDr. Roman Vybíral,
EGAP 25 – čtvrtstoletí pojišťování českého exportu
Téma 6: Zdroje a formy krátkodobého financování. Platební styk
Řízení pohledávek Ing. Gabriela Dlasková.
EGAP a Arménie Michal Janků
Aktualizace metodiky a dokumentů od Buřinky
ÚVĚR OD BUŘINKY a to pro každou výši úvěru ve všech variantách fixací, které souvisí s novou konstrukcí úrokových sazeb Úvěru od Buřinky, která startuje.
Garantovaná úroková sazba 1,99 % p.a. na 5 i 8 let!
HYPOTÉKY ODHAD SNÍŽENÍ ZDARMA SAZEB
Akční nabídka snížení sazeb a odhad nemovitosti ZDARMA!
Dohled v pojišťovnictví pojištění úvěrových rizik
ZJEDNODUŠENÍ UKONČOVÁNÍ SMLUV O STAVEBNÍM SPOŘENÍ
Transkript prezentace:

Pojištění krátkodobých pohledávek se splatností do dvou let Mezinárodní strojírenský veletrh Brno

Stručná historie společnosti Založení společnosti Vznik společnosti Zahájení činnosti Převod pojistného kmene komerčního pojištění EGAP Vklad části podniku – komerčního pojištění EGAP Fondy a rezervy Technické vybavení Zaměstnanci

Výsledky KÚP + komerční pojištění EGAP (v mil. Kč)Skutečnost k Pojišťovaný obrat celkem z toho: - export tuzemsko Objem předepsaného pojistného289 z toho: - export142 - tuzemsko147

Výsledky za pololetí 2006 (v mil. Kč) Historie 1.pol (EGAP) Skutečnost. 1.pol.2006 Pojišťovaný obrat celkem , ,8 z toho: - export , ,0 - tuzemsko , ,8 Objem předepsaného pojistného 139,3146,9 z toho: - export 69,575,5 - tuzemsko 69,871,4

Pojištěný obrat 100 mld. Kč

Novinky v roce 2006/2007 Rozšíření pojistného krytí rizik nezaplacení o země: Rusko, Ukrajina, Kazachstán Nový způsob sjednání pojištění je možný kompletně na internetu Rozšíření funkčnosti a nový název elektronické komunikace pro klienty e-ONLINE Nový produkt pro malé střední podniky s obratem do 300 mil. Kč e-BONUS (VPP GA.MSP) Produkt pro velké klienty e-MODUL (stávající VPP GA.04) Změna v sazbách poplatků za úvěrové limity Nové druhy pojištění XS (Excess of Loss) (2007)

Sjednání pojištění

Základní pojistné produkty Pojištění pro MSP do 250 zam. a do 300 mil. tržeb Kompletní smluvní dokumenty - ihned po dokončení sjednání pojištění na internetu Nabídka smluvních dokumentů a parametrů pojištění je závazná 30 dní od stažení z internetu Smlouva pro větší klienty Nabídka není ihned z internetu – individualizace smluvních dokumentů Pojištění i pro dceřiné společnosti Zapojení credit manažera pojištěného Modulární uspořádání pojistné slmouvy

Elektronická správa pojištění Internetový zabezpečený komunikační kanál Služba je zdarma 24 hodin denně a 365 dní v roce Aktivní i pasivní funkce – vkládání a prohlížení dat Kontakty Limity – identifikace odběratelů, zadávání limitů Deklarace – zadávání dat Faktury – přehled Pojistné události a vymáhání – přehled (připravuje se detailní informace o vymáhání) 2/3 žádostí o úvěrové limity pomocí e-ONLINE

Aktualita Od  snížení vstupních a monitorovacích poplatků  Nejvýraznější snížení u poplatků za tuzemská rizika: vstupní poplatek z 800Kč na 500Kč monitorovací poplatek ze 175Kč na 145Kč    v případě zamítnutí úvěrového limitu není vůbec účtován ani monitorovací ani vstupní poplatek 

Kdy dostanete pojistné plnění? Od doručení Oznámení běží pětiměsíční čekací doba Pojistitel rozhodne o nároku na plnění Po uplynutí čekací doby je 45 dní na výplatu U platební neschopnosti se čekací doba neuplatňuje Pojistné plnění

vymáhání pohledávky platební podmínka čekací doba šetření pojistné události lhůta pro Oznámení hrozby pojistné události den Oznámení hrozby splatnost pohledávky likvidace

V jaké výši bude pojistné plnění? Nezaplacená pohledávka do výše limitu mínus spoluúčast Pojistné plnění

Co se s pohledávkou děje dál Pohledávka se postoupí pojistiteli Pohledávka zůstává pojištěnému V každém případě pokračuje vymáhání dluhu

Vymáhání pohledávky Upomínky Osobní jednání Splátkové kalendáře Inkasní kancelář Advokátní kancelář Soud Exekutor

Závěr