Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

OPATŘENÍ EGAP NA PODPORU EXPORTU 3 OBSAH POSLÁNÍ, HLAVNÍ ÚKOLY A SMĚRY ČINNOSTI OPATŘENÍ KE ZLEPŠENÍ PODMÍNEK POJIŠTĚNÍ NOVÉ POJISTNÉ PRODUKTY.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "OPATŘENÍ EGAP NA PODPORU EXPORTU 3 OBSAH POSLÁNÍ, HLAVNÍ ÚKOLY A SMĚRY ČINNOSTI OPATŘENÍ KE ZLEPŠENÍ PODMÍNEK POJIŠTĚNÍ NOVÉ POJISTNÉ PRODUKTY."— Transkript prezentace:

1

2 OPATŘENÍ EGAP NA PODPORU EXPORTU

3 3 OBSAH POSLÁNÍ, HLAVNÍ ÚKOLY A SMĚRY ČINNOSTI OPATŘENÍ KE ZLEPŠENÍ PODMÍNEK POJIŠTĚNÍ NOVÉ POJISTNÉ PRODUKTY

4 4 POSLÁNÍ, HLAVNÍ ÚKOLY A SMĚRY ČINNOSTI Pojišťování teritoriálních (politických) rizik a tržně nepojistitelných komerčních rizik spojených s vývozem českého zboží, služeb a investic. Ochrana před rizikem nezaplacení zahraničním odběratelem. Zpřístupnění zdrojů pro financování exportních kontraktů. Podpora konkurenceschopnosti na mezinárodních trzích.

5 5 OPATŘENÍ KE ZLEPŠENÍ PODMÍNEK POJIŠTĚNÍ Zvýšení pojistné kapacity na 150 mld. Kč. Zvýšení pojistného krytí u všech typů vývozních úvěrů a akreditivů až na 99%. Zvýšení pojistného krytí u investic a bankovních záruk až na 100%. Zlevnění pojištění tzv.výrobního rizika o 30 až 50%. Zlevnění pojištění investic při souběhu pojištění úvěru na financování investice a vlastního vkladu investora.

6 6 NOVÉ POJISTNÉ PRODUKTY Pojištění projektového financování nově vybudovaných výrobních kapacit v zahraničí. Pojištění úvěru na financování developerských projektů v zahraničí. Pojištění prospekce zahraničních trhů (určeno zejména pro MSP) Pojištění úvěru na financování komerční aplikace výsledků vědy a výzkumu určené pro vývoz.

7 7 EGAP DĚKUJI ZA POZORNOST Ing. Karel Pleva, MBA předseda představenstva a generální ředitel EGAP Vodičkova 34/701 111 21 Praha 1 tel: 222 842 000 fax: 222 844 100 e-mail: pleva@egap.cz


Stáhnout ppt "OPATŘENÍ EGAP NA PODPORU EXPORTU 3 OBSAH POSLÁNÍ, HLAVNÍ ÚKOLY A SMĚRY ČINNOSTI OPATŘENÍ KE ZLEPŠENÍ PODMÍNEK POJIŠTĚNÍ NOVÉ POJISTNÉ PRODUKTY."

Podobné prezentace


Reklamy Google