Název: VY_32_INOVACE_VZD689_20 Oblast: Stručná anotace: Tato výuková prezentace je určena pro žáky 8. ročníku v návaznosti na tematický okruh Zaostřeno.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_Př.5.10-Energie v životním prostředí-prezentace
Advertisements

ČLOVĚK A JEHO VZTAH K PROSTŘEDÍ
Lidské zdraví a potrava - pokračování
Autor: Mgr. Zdeňka Krmášková
„EU peníze středním školám“
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
VYLUČOVACÍ SOUSTAVA Funkce: zbavuje naše tělo škodlivin
Metabolismus Anotace: Materiál je určen k výuce přírodopisu v 8. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními pojmy a informacemi o funkci metabolismu člověka.
Název projektu Moderní škola Registrační číslo projektu
Didaktické testy pro ověřování znalostí
Potřeby a projevy člověka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace a informační gramotnosti I/2
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Digitální učební materiál
OBĚHOVÁ SOUSTAVA Mízní systém Mgr. Jan Marek VY_32_INOVACE_Bi3r0219.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Rybářová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
VODA Vypracovali: Jakub Zeman a Adam Obrtel Vyučující : Ludvík Kašpar
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Člověk a jeho svět – Člověk a jeho zdraví – Trávicí soustava
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
Přeměna látek a energií (metabolismus)
Automatické předvádění Víte, jaké bohatství se skrývá v jednom litru piva?
Základní škola a mateřská škola T.G.Masaryka Milovice, Školská 112, Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Přeměna látek a energií (metabolismus)
Ovoce Mgr. Iveta Honzejková.
KAKI Aneta Spratková, KMD FreeDeK
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
16.1 Jaké živiny jsou obsaženy ve stravě?
VY_III/2_INOVACE_109_Trávicí soustava Trávicí a močová soustava Miroslav Kaňok.
VY_32_INOVACE_170 Výukový materiál zpracován v rámci projektu
KOSTRA Prvouka 3.ročník. KOSTRA Prvouka 3.ročník.
Elektronický materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK CZ.1.07/1.1.24/ Zvyšování kvality vzdělávání v Moravskoslezském kraji Střední průmyslová.
VY_32_INOVACE_04_Tropické a subtropické ovoce Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu:
Člověk 1.díl Za předpokladu použití psacích potřeb.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Rybářová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Elektronický materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK CZ.1.07/1.1.24/ Zvyšování kvality vzdělávání v Moravskoslezském kraji Střední průmyslová.
Autor: Mgr. Zdeňka Krmášková
Škola Střední průmyslová škola Zlín
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Burgetová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
VY_32_INOVACE_CH Opěrná soustava AUTOR : Mgr. Jana Krajinová VYTVOŘENO : říjen 2011 STRUČNÁ ANOTACE : Laboratorní práce. Téma: Opěrná soustava. Zkoumání.
Péče o zdraví 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. VY_32_INOVACE_D2 – 12.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_283 Ročník: 2.
Příjemce podpory – škola: Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Zdravý životní styl Libor Štrohalm.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
VY_32_INOVACE_Luk_II_08 Živiny Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení.
Výživa a zdraví. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět práce–
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
VY_32_INOVACE_08_Přírodověda_ 5.ročník_ 06_Soustava vylučovací Autor : Ing.Hana Martínková, ZŠ a MŠ Hazlov Období vytvoření : leden 2012.
Nashi, Mochyně, Mučenka, Papája, Liči, Mangostan a Rajčenka
Autor: Bc. Renáta Bojarská Datum: Název: VY_32_INOVACE_10_PŘÍRODOPIS
Dělení ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291
Potrava člověka Úkol: Na obrázku jsou některé zdroje živin, rozděl je na zdroje cukrů, tuků a bílkovin.
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Autor výukového materiálu: Číslo projektu: Název: Vytvořeno:
Název: VY_52_INOVACE_PRV_05 Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
Ananas, Kiwi, Banán, Kvajáva, Rambutan, Mauricijská papeda
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Vylučovací soustava VY_32_INOVACE_06-07 Ročník: 5. Vzdělávací oblast:
Víte, jaké bohatství se skrývá v jednom litru piva?
VY_32_INOVACE_06-18 Testové otázky k tématu Vylučovací soustava
ZDRAVÁ VÝŽIVA VLIV VÝŽIVY NA ZDRAVOTNÍ STAV LIDÍ
Transkript prezentace:

Název: VY_32_INOVACE_VZD689_20 Oblast: Stručná anotace: Tato výuková prezentace je určena pro žáky 8. ročníku v návaznosti na tematický okruh Zaostřeno na zdraví v předmětu Výchova ke zdraví. A měla by sloužit jako opakování z předešlého ročníku. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Individualizace a inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Autor: Mgr. Lucie Fajfrová

Tělo si je samo nevytvoří a musí je přijímat v potravě. Jsou důležité při stavbě tkání, kostí a zubů. Minerální látky se ztrácejí při sportu pocením.

VÁNÍKSHOF POŽŘČOSFDR DÍKELEÍKORASZO LÍK

Voda je pro lidské tělo nezastupitelná. Je to dopravní systém, který se pohybuje po celém těle, rozvádí živiny, shromažďuje a odvádí odpadní látky. Usnadňuje také odvod tělesného tepla.

Kolik % z celkové tělesné hmotnosti člověka tvoří voda?

Kolik litrů tekutin denně bychom měli vypít?

Jaké průměrné množství moči vyjde z těla ven za 1 den?

Nezáleží jenom na tom, co jíme a kolik toho sníme, ale jak si své jídlo připravíme.

3. Zakresli do grafu u jednotlivých tepelných úprav potravin na kolik % se domníváš, že jsou pro tvé zdraví nejlepší.

A B 4. V dnešní době se v obchodech s potravinami setkáváme s nejrůznějšími exotickými plody. Vaším úkolem je připojit název plodu k danému obrázku. citace citace dne

C D E F G citace dne citace dne citace dne citace citace dne

H CH I J plod.popis.htm citace dne

1. GRANÁTOVÉ JABLKO 2. MANGO 3. AVOKÁDO 4. DATLE 5. LIČI 6. KVAJÁVA 7. PAPÁJA 8. NASHI 9. FÍKY 10. KARAMBOLA 11. POMELO

1. Vápník, hořčík, fosfor, draslík, železo, sodík 2. a) 60 % b) 2,5 - 3l c) 1 - 1,5 l 3. Dušení – vaření – pečení - smažení CHAJGBDEICFH