VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA DOPRAVNÍ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Odborné studium s širokým uplatněním v účetnictví, správě podnikových financí i ve vlastní podnikatelské činnosti.
Advertisements

Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Bc. Lucie Ptáková,  Plánované spuštění systému: 2014  = evropská agentura pro vesmírný systém Galileo (GSA)  Bude zajišťovat především navigaci.
ŘÍZENÁ PRAXE STUDENTŮ STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLY OCHRANY OSOB A MAJETKU KARVINÁ U MĚSTSKÉ POLICIE OSTRAVA V ROCE 2013.
Doprava. Doprava Témata prezentace Dopravní muzeum Dresden DVB dopravní podnik Letiště Drážďany Stavba mostu Waldschlösschenbrücke Turistická atrakce.
Spolupráce s firmami – cesta k partnerství školy a praxe Doc. RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D.
Soukromá třinecká obchodní akademie a hotelová škola, s. r. o. uvádí:
Masná 18, Praha 1 Prezentace oboru Provoz a ekonomika dopravy zaměření Silniční doprava z pohledu studentů.
Co vás tady čeká??? V 1.ročníku získáte základní informace o všech druzích dopravy.
Provoz a ekonomika dopravy
Masná 18, Praha 1 Prezentace oboru Provoz a ekonomika dopravy zaměření Zasilatelství a logistika z pohledu studentů.
zaměření „Zasilatelství a logistika“
Provoz a ekonomika dopravy
Studie integrovaných dopravních systémů hromadné přepravy osob
Strojírenství zaměření Automatizační a robotizační systémy
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Z pohledu studentů.  Obory jsou koncipované pro vzdělávání odborníků pro dopravní praxi  Znalosti evropského dopravního systému  Znalosti dopravního.
Masná 18, Praha 1 z pohledu studentů školy
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
 zaměření: Silniční vozidla  Tento obor je zařazen mezi technické obory  Je určen pro chlapce i dívky, kteří se zajímají o automobily, jejich konstrukci,
Postřehy ze studijního pobytu, aneb Fulda 2004 (Socrates Erasmus)
Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
O fakultě... Fakulta vznikla 1. ledna 1991 rozdělením Fakulty strojní a elektrotechnické na dvě samostatné fakulty. Fakulta elektrotechniky a informatiky.
Smluvní zajištění Pražské integrované dopravy
Zaměření ŽELEZNIČNÍ DOPRAVA (z pohledu studentů)
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Masná 18, Praha 1 Prezentace oboru Provoz a ekonomika dopravy zaměření Dopravní služby v EU z pohledu studentů.
Ing. Silvie Ševčíková VŠB-TU Ostrava
Funkce měst Jméno: Petra Příjmení: Havlíčková Třída: IX.
Doprava, obchod, průmysl, vzdělání, kultura Obec, kde žiji.
Poměr Prvouka 2. ročník ZŠ
města vesnice  méně domů  méně obyvatel  Je obklopena přírodou, lesama, polema a loukama.  co bývá ve vesnici?  škola  obecní úřad  kostel  menší.
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
Plánování a organizace veřejné dopravy
Obor: Kybernetika a měření Jaké studium zajišťují katedry typ obor stud./rok bakalářské Kybernetika a měření 150 magisterské Kybernetika a měření - RT,
a střední průmyslová škola dopravní
Univerzitní centrum VŠCHT Praha – Unipetrol: Úspěšná spolupráce vysoké školy s průmyslem Zdeněk Bělohlav, prorektor TECHNODAYS květen 2015.
Portsmouth 2015 František Novotný. Výběrové řízení Výběrové řízení na naší škole probíhalo ve dvou kolech: Podání přihlášky a napsání motivačního dopisu.
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ EUR. Ing. Petra Bednářová, Ph.D.
1. června Příklad dobré praxe Začlenění rozšířeného vstupního školení řidičů do výuky.
Medzinárodná konferencia 04. a , Hotel pod zámkom, Bojnice.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní soustavy Ing. Michal Kostelecký Integrované dopravní systémy (IDS) Ing. Tomáš.
Praxe v EU Claudia Mónica Gutiérrez. Výběrové řízení 1. kolo – přihláška k dispozici online na stránkách školy (130 studentů) 2.kolo – výběr z cca 60.
Jméno Příjmení Konference IDS – Žďár nad Sázavou NABÍDKA VZDĚLÁVÁNÍ A STÁŽÍ V OBORU DOPRAVNÍ TELEMATIKY Ing. Martin Langr, Ph.D.
ODDĚLENÍ VZDĚLÁVÁNÍ Rok 2012 ODDĚLENÍ VZDĚLÁVÁNÍ Rok 2012.
OSTATNÍ FORMY CESTOVNÍHO RUCHU
Výběrové řízení Motivační dopisy, cover letter, průměry známek K výběrovému řízení cca 60 studentů ze 130 přihlášených studentů Vybráno 21 studentů.
Česká republika ZŠ Hejnice 2010 Doprava a spoje Mgr. Jan Kašpar.
DOPRAVA VY_32_INOVACE_1C_13 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Rodinná a Občanská výchova Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové.
Výuka oboru DE. O bor O bor Dopravní elektroinženýrství a autoelektronika Odborná zaměření: Automobilová elektronika Elektrická trakce Sdělovací a zabezpečovací.
Cesta k uplatnění na trhu práce
Pracovní stáž v Londýně
Odborná Praxe Portsmouth
Autor: Mgr. Radana Marelová
Odborná praxe Portsmouth
Praxe - Anglie 2015 Veronika Bartáková.
ROTENBURG (WÜMME) Lenka Bitarová –
Škola jako partner firmy
ERASMUS 2011 – Belgie – Liège Michaela Wiesnerová
Příprava společného IDS Prahy a Středočeského kraje
Vstupní kurz Trnávka 2016 VŠPJ pořádá pro studenty nastupující do prvního ročníku vstupní kurz. Účast na tomto kurzu není povinná, ale představuje významné.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_PRAHA.
Projekt - K620 Řízení a modelování silniční dopravy
Silnoproudá elektrotechnika
Vstupní kurz Trnávka 2014 VŠPJ pořádá pro studenty nastupující do prvního ročníku vstupní kurz. Účast na tomto kurzu není povinná, ale představuje významné.
Hotelnictví M/01 HOTELNICTVÍ.
Wien – Baden: integrace tramvaje se železnicí
ČVUT v PRAZE Fakulta dopravní ÚSTAV LETECKÉ DOPRAVY PROFIL STUDENTA
Transkript prezentace:

VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA DOPRAVNÍ Masná 18, Praha 1

Obor: Provoz a ekonomika dopravy zaměření: Městská doprava

Co se zde učíme? V prvním ročníku žáci získávají obecné znalosti o všech druzích dopravy – technologie dopravy, vozidla, dopravní cesty.

Ve zbývajících třech ročnících si žáci prohlubují své teoretické znalosti v odborných předmětech.

Předmět: Městská doprava Tento předmět Vás seznámí se všemi druhy městské dopravy do nejmenších detailů, např. jejich rozdělení, jak organizovat a řídit dopravu, kdo je to dispečer, co je to grafikon, k čemu slouží odbavovací systém, tarif a mnoho dalšího.

Předmět: Dopravní prostředky Seznámíte se se všemi částmi automobilů a jejich funkcemi, dozvíte se například z čeho se skládá motor a jak funguje. Seznámíte se s jednotlivými částmi vozů metra, tramvají, trolejbusů a autobusů. Dozvíte se také o vlacích, systémech jejich napájení a pohonu.

Předmět: Dopravní firma Založíte si vlastní dopravní firmu, obstaráte všechny potřebné náležitosti, vytvoříte organizační strukturu firmy a pak už si jen hrajete a hrajete … autobusy, jízdní řády, směny řidičů, tarif, …

Odborná praxe Ve 3. a 4. ročníku žáci uplatňují své znalosti na praxích (dispečink DP, vozovny, depa) a učí se praktickým dovednostem v daném oboru.

Exkurze Náplní odborných předmětů jsou exkurze, např. do depa metra, na dopravní dispečink, do Pardubic na trolejbusový provoz, do muzea MHD, atd.

Další aktivity studentů mimo jiné: Možnost získání řidičského oprávnění. Účast na dopravních průzkumech na letišti a v městské dopravě. Účast na lyžařském výcvikovém kurzu pro 1. ročník ve střediscích Strážné nebo Horní Bečva.

Pro zdokonalení jazykových schopností a poznání jiných zemí pořádá škola poznávací zájezdy např. do Londýna, Winchesteru, Stonehenge, Salisbury, Duxfortu, Cambridge a dalších měst. Žáci jsou ubytováni v anglických rodinách a navštěvují kulturní památky, muzea a jiná zajímavá místa .

A co z nás nakonec bude? Uplatnění absolventů je v organizacích provozujících městskou dopravu, na dopravních úřadech nebo ve firmách, které dopravu plánují a organizují. … dispečer MHD … výpravčí MHD … referent pro zpracování dat … odborný referent dopravy … řidič autobusu, tramvaje

A co na závěr? Přejeme všem budoucím studentům mnoho úspěchů a příjemných zážitků během svého studia.