Struktura stavebního zákona č. 183/2006 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy, Základní pojmy ČÁST DRUHÁ VÝKON VEŘEJNÉ SPRÁVY HLAVA I ÚVODNÍ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obecné požadavky na výstavbu
Advertisements

Povinnosti a odpovědnost při přípravě a provádění staveb
NOVÉ INSTITUTY V RÁMCI NOVÉHO STAVEBNÍHO ZÁKONA
Organizace a řízení výstavbových projektů v praxi
Regulační plán Regulační plán v řešené ploše stanoví -podrobné podmínky pro využití pozemků, -pro umístění a prostorové uspořádání staveb, -pro ochranu.
Užívání staveb Dokončenou stavbu, popřípadě část stavby schopnou samostatného užívání, pokud vyžadovala stavební povolení nebo ohlášení a stavební úpravy.
Zákon č. 266/1994 o dráhách zákon upravuje
Zákon č. 184/2006 o odnětí nebo omezení vlastnického práva k pozemku nebo ke stavbě (zákon o vyvlastnění) Zákon upravuje podmínky a)odnětí nebo omezení.
Odstraňování staveb, terénních úprav a zařízení
Nástroje územního plánování
Vybrané základní pojmy stavebního zákona.
Stavební zákon a územní plánování
Působnosti obcí na úseku územního plánování od setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana.
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha - Bratislava
č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu
Stavební zákon Autorizace
Ochrana životního prostředí VE STAVEBNÍM PRÁVU
Stavební úřady Obecné stavební úřady
Územního plánování na obcích v roce 2007 setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana Kaválková.
ZVLÁŠTNÍ PRAVOMOCI STAVEBNÍHO ÚŘADU
Úvod do stavebního řádu Jedinec může ovlivnit svou budoucnost, ale nemůže ji přehlížet.. Jose Ortega y Gasset FEL ČVUT v Praze Právo pro podnikatele II.
JUDr. Jana Tkáčiková, PhD..  Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu  Stavební pozemek – pozemek, jeho část nebo soubor pozemků,
Zákon o obcích č.128/2000 Sb..
1 Stavební zákon - účast veřejnosti Jitka Bělohradová.
Tento studijní materil byl vytvořen jako výstup z projektu č. CZ.1.07/2.2.00/ Správní proces Úvodní přednáška JUDr. Petra Foltasová.
Ochrana kulturních památek Stát chrání kulturní památky jako nedílnou součást kulturního dědictví lidu, svědectví jeho dějin, významného činitele životního.
Cíle územního plánování „vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území soustavným a komplexním řešením účelného využití a prostorového.
Fakulta stavební ČVUT v Praze Katedra sídel a regionů
STAVEBNÍ POZEMKY Jiří Matějíček. Definování stavebního pozemku Stavebním pozemkem se rozumí: pozemek, jeho část nebo soubor pozemků, vymezený a určený.
Komplexní inovace výuky práva pro moderní společnost CZ.1.07/2.2.00/
Správa stavební 2 Filip Dienstbier, 2010 Nástroje územního plánování Územně plánovací podklady Politika územního rozvoje.
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
Správní právo 3 Přednáška č. 6 JUDr. Veronika Vlčková
Uplatnění správního řádu (zákon č. 500/2004 Sb.) v režimu stavebního zákona (zákon č. 183/2006 Sb.) Petr Průcha listopad 2009.
STAVEBNÍ ZÁKON Účinnost k Předpisy Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění zákona č. 68/2007.
Ochrana životního prostředí v rámci stavebního práva.
Seminář č. 3 – PŽP II Právní režim ochrany půdy a lesa JUDr. Jana Tkáčiková, PhD.
Ochrana půdy a lesa.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
AUTORIZOVANÉ OSOBY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Stavební právo.
Stavební právo. NOVÝ STAVEBNÍ ZÁKON Účinnost k , velká novela k
Zhodnocení nového stavebního zákona po roce účinnosti Bakalářská práce.
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
Kanalizace – kdy bude??? Povolovací, přípravný a realizační proces kanalizace Martin Exner, starosta obce Nová Ves Nová Ves
SP4 - RD PROVÁDĚCÍ v ARCHICADU ing. arch. Vladimíra Jínová 13 - TEXTOVÁ ČÁST.
1 Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního.
Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. a zákon č. 115/2000 Sb. Ekologie a životní prostředí 2011 Barbora Kněžínková.
MĚSTSKÝ ÚŘAD VALAŠSKÉ KLOBOUKY STAVEBNÍ ODBOR DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 13. A 20. BŘEZNA 2013.
Stavební právo.
Ekologie a životní prostředí 2011 Barbora Kněžínková
ZVLÁŠTNÍ PRAVOMOCI STAVEBNÍHO ÚŘADU
Užívání staveb Dokončenou stavbu, popřípadě část stavby schopnou samostatného užívání, pokud vyžadovala stavební povolení nebo ohlášení a stavební úpravy.
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY (ÚAP)
Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. a zákon č
Vyvlastnění a stavebně právní instituty omezující majetková práva VOSPaVS I Sylabus k tématu přednášky.
Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Štiřín
Stavební právo.
Setkání se starosty obcí Karlovarského kraje Téma: Novela stavebního zákona v oblasti územního plánování s účinností od VÝBĚR.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
územního plánování na obcích v roce 2007
ROČNÍ SEMINÁŘ PRO VODOPRÁVNÍ ÚŘADY SKALSKÝ DVŮR
Stavební pozemky (teze)
Závazné stanovisko orgánu územního plánování
Stavební legislativa – možnosti zefektivnění přípravy staveb
Obsah územně plánovacích podkladů
Stavební přípravy a zásady Rekodifikace veřejného stavebního práva
Transkript prezentace:

Struktura stavebního zákona č. 183/2006 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy, Základní pojmy ČÁST DRUHÁ VÝKON VEŘEJNÉ SPRÁVY HLAVA I ÚVODNÍ USTANOVENÍ HLAVA II PŮSOBNOST VE VĚCECH ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ A STAVEBNÍHO ŘÁDU Orgány obce, Orgány kraje, Rada obcí pro udržitelný rozvoj území Ministerstvo obrany, Ministerstvo, stavební úřady ČÁST TŘETÍ ÚZEMNÍ PLÁNOVÁNÍ HLAVA I CÍLE A ÚKOLY ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ HLAVA II OBECNÁ USTANOVENÍ A SPOLEČNÉ POSTUPY V ÚZEMNÍM PLÁNOVÁNÍ Územně plánovací informace Kvalifikační požadavky pro územně plánovací činnost HLAVA III NÁSTROJE ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ

Díl 1 Územně plánovací podklady, Územně analytické podklady Územní studie Díl 2 Politika územního rozvoje Díl 3 Územně plánovací dokumentace Oddíl 1 Zásady územního rozvoje Oddíl 2 Územní plán Oddíl 3 Regulační plán

Díl 4 Územní rozhodnutí Rozhodnutí o umístění stavby Rozhodnutí o změně využití území Rozhodnutí o změně stavby a o změně vlivu stavby na využití území Rozhodnutí o dělení nebo scelování pozemků Rozhodnutí o ochranném pásmu Díl 5 Územní řízení, Územní souhlas Díl 6 Územní opatření o stavební uzávěře a územní opatření o asanaci území Díl 7 Úprava vztahů v území Oddíl 1 Předkupní právo Oddíl 2 Náhrady za změnu v území

ČÁST ČTVRTÁ STAVEBNÍ ŘÁD HLAVA I STAVBY, TERÉNNÍ ÚPRAVY, ZAŘÍZENÍ A UDRŽOVACÍ PRÁCE Díl 1 Povolení a ohlášení Stavební řízení, stavební povolení, změna stavby před jejím dokončením Díl 2 Užívání staveb Kolaudační souhlas, Předčasné užívání stavby, Zkušební provoz Dokumentace skutečného provedení stavby Změna v užívání stavby Díl 3 Odstraňování staveb, terénních úprav a zařízení HLAVA II STAVEBNÍ DOZOR A ZVLÁŠTNÍ PRAVOMOCI STAVEBNÍHO ÚŘADU Kontrolní prohlídka stavby, Neodkladné odstranění stavby a nutné zabezpečovací práce, Nezbytné úpravy, Údržba stavby, Vyklizení stavby HLAVA III AUTORIZOVANÝ INSPEKTOR HLAVA IV POVINNOSTI A ODPOVĚDNOST OSOB PŘI PŘÍPRAVĚ A PROVÁDĚNÍ STAVEB

ČÁST PÁTÁ SPOLEČNÁ USTANOVENÍ HLAVA I VYBRANÉ ČINNOSTI VE VÝSTAVBĚ A SOUČINNOST VLASTNÍKŮ TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY HLAVA II EVIDENCE ÚZEMNĚ PLÁNOVACÍ ČINNOSTI, UKLÁDÁNÍ PÍSEMNOSTÍ A NAHLÍŽENÍ DO NICH HLAVA III OBECNÉ POŽADAVKY NA VÝSTAVBU, ÚČELY VYVLASTNĚNÍ A ÚPRAVA NĚKTERÝCH DALŠÍCH PRÁV A POVINNOSTÍ HLAVA IV OCHRANA VEŘEJNÝCH ZÁJMŮ A SOUČINNOST SPRÁVNÍCH ORGÁNŮ HLAVA V SPRÁVNÍ DELIKTY HLAVA VI SPOLEČNÉ USTANOVENÍ K SOUDNÍMU PŘEZKUMU ČÁST ŠESTÁ PŘECHODNÁ A ZÁVĚREČNÁ USTANOVENÍ ČÁST SEDMÁ ÚČINNOST