V ĚDOMOSTNÍ KVÍZ P ATRIARCHOVÉ A BRAMOVO POVOLÁNÍ A VYJITÍ Proč Abram opustil bezpečí svého domova a putoval do cizí země? Jak se jmenuje žena Abrama?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Centrum pro katechezi, Prosíme Boha, aby se jeho láskyplný plán plně uskutečňoval na zemi, tak jak se to děje v nebi a aby se naše vůle sjednocovala.
Advertisements

5. Abrahám věří, že mu Hospodin splní slib - bude mít potomka.
TRHLINA Špatná zpráva s dobrým koncem
1. Požehnání s vámi zůstává. Požehnání s vámi zůstává
ADVENT 2012 Bůh přichází ke mně – já přicházím k Bohu
31. Mojžíš se setkal s Hospodinem u hořícího keře
6. Hospodin plní slib Abrahámovi - narodil se mu syn Izák
JAK DOSÁHNOUT ZASLÍBENÍ... Jozue 14:5 Synové Izraele udělali, co Hospodin přikázal Mojžíšovi, a rozdělili si zem.6 Synové Judovi přišli v Gilgalu za.
…rádi bychom viděli Ježíše… (?) Jan 12, Někteří z poutníků, kteří se přišli o svátcích klanět Bohu, byli Řekové. 21 Ti přistoupili k Filipovi,
BIBLE BIBLE BIBLE BIBLE BIBLE BIBLE NOVÝ ZÁKON NOVÝ ZÁKON NOVÝ ZÁKON
Ježíš – jméno, nad každé jméno!
B i b l i c k á d ě j e p r a v a 1 A tak tedy dobře... p o s l o u c h e j t e...
Já i dům můj budeme sloužit Hospodinu - Jozue 24:15.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Kde bydlela Noemi se svým mužem? BETLEM 2. Proč musela Noemi opustit svůj domov? NEÚRODA, HLAD 3. Kolik dětí měla.
Je jméno důležité? Jméno - bylo výrazem buď nějaké význačné vlastnosti osoby, jíž bylo dáno, nebo nějakých zvláštních okolností, za nichž se ona osoba.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Kam putovala Noemi s Rút, když opustily Moabskou zemi? DO BETLÉMA 2. Noemi neměla pole, co udělala Rút? ŠLA SBÍRAT.
24. Josef se dal poznat svým bratrům. Nikdo z vás nezůstane v mém otroctví, jen muž, který pohár ukradl.
SOBOTA.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Jaký dar obdržel Samson od Hospodina? SÍLU 2. Kdo nyní ohrožoval Izraelity? PELIŠTEJCI (FILIŠTÍNI) 3. Do koho se.
7. Hospodin zkouší Abrahámovou důvěru – má obětovat svého syna Izáka.
V ODA A JEJÍ ŽEHNÁNÍ Voda má pro život člověka mnoho významů, především umožňuje život a očišťuje.
Ty musíš jít 1. Ty musíš jít tam do údolí, samoten jít, ač nemáš sil. Všemocný vládce nedovolí, aby tě přítel zastoupil. 1. Ty musíš jít tam do údolí,
Poznávat Boží moudrost a charakter
Tento projekt je spolufinancován Evropským Sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Exkurze ČJL –
Abrah á m – praotec víry Jak žít víru dnes? Několik postřehů z životní cesty Abraháma Bůh se mu dal poznat a změnil mu jméno On se rozhodl změnit život.
Dokážeš si představit, co by se stalo, kdybychom Bibli používali tak,
Události narození Ježíše Krista Více očima Vyškov
Cesta za poklady Božího království. Nabídka: - starosti - vzácné poklady.
B Ů H
1. Čas nastal nám přeradostný, | křesťané, plesejte  | přišel hod velikonoční, | křesťané, zpívejte! | Vyšel z hrobu náš Spasitel, | lidu svého Vykupitel,
4. Abrahám děkuje Hospodinu, protože ho dovedl do země Kanaán
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Jak se jmenoval první král izraelského lidu? SAUL 2. Kdo určil krále Izraelitům? HOSPODIN, SAMUEL HO PŘEDSTAVIL.
Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci „Nic se neboj, Abrame, já jsem tvůj štít, tvá přehojná odměna.“ - Kdo je s Bohem, nemusí se bát. Abram.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Proč královna Jezabel usilovala Eliášovi o život? ELIÁŠ ZVÍTĚZIL NA BAALOVÝMI BOHY 2. Kam utekl Eliáš před královnou.
MOJŽÍŠ – CESTA VÍRY II. Rekapitulace Mojžíš měl svůj životní plán, ale zklamal. Musel začít od znova. Naučil se žít v samotě a do této samoty přichází.
Jirka Pospíšil, KC Vyškov, Síla přesvědčení.
A TAK BRATŘI, MODLETE SE ZA NÁS, ABY SE SLOVO PÁNĚ RYCHLE ŠÍŘILO… (2.TES. 3,1)
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Elkána měl dvě ženy. Peninu a Chánu, která z nich se trápila, že nemá děti? 2. Kdo se komu posmíval. Chána Elkánovi?
Rozhovory Abraháma s Hospodinem 3 Vyrobilo centrum pro katechezi Olomouc 2013.
ABRAHÁM VZOREM MODLITBY Centrum pro katechezi Olomouc, 2013.
KRÁLŮ KRÁLI, JÁ TĚ CHVÁLÍM, SRDCE MÉ TI DÁVÁ DÍK, PŘED TEBOU SE VŠECHNO SKLÁNÍ V POKOJI A RADOSTI. MRAČNA SMUTKU V TOBĚ MIZÍ, RADOST TVÁ MĚ NAPLNÍ. KRÁLŮ.
Čas utíká. Život letí. Dálky rozdělují. Děti rostou. Práce přichází a odchází. ŽENY.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna
1. Nakloň, Pane ucha svého, | slyš mne, potěš ducha mého, | já jsem chudý, v bídě lkám, | žádné pomoci nemám. | Stráží duši mé buď stále, | tys mne určil.
Místa setkávání lidstva s Bohem podle Bible
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Kdo byla Penina a Chána? 2. Kdo byl Éli? 3. Co dělala Chána ve svatyni? 4. Kdo ji pozoroval? 5. Co se stalo u hory.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Kdo to byl Eliáš? PROROK 2. Proč šel Eliáš za králem Achabem? ABY MU OZNÁMIL, ŽE PŘIJDE OBDOBÍ SUCHA 3. Kde žil.
Charakteristika Zachea: 1.hříšník 2.malý 3.bohatý.
Jakou událost si Židé o Velikonocích připomínají?
Píseň 1: Svítá 15 – Betlémská hvězda
Kde mají původ Velikonoce?
Bez víry však není možné zalíbit se Bohu. (Žd 11,6)
1. Radujme se vždy společně, | vzdávajíce chválu vděčně | Bohu Otci nebeskému, | Synu i Duchu svatému.
1. Ó Bože, soudu vyuč krále o spravedlnosti, | i jeho syn ať neustále prospívá moudrostí. | Ať jeho slovem zahanbeni odloží vládci spor, | ať nese pokoj.
1. Kampak to spěcháte, pastýřové. Co je to za hvězdu v noci tmavé
Je to trochu divné jak se to stalo. I když nejsi věřící, měl(a) by jsi se na to podívat.
MOJŽÍŠ-DAVID-UČEDNÍCI
Matoušovo evangelium.
Markovo evangelium. Autor a datum vzniku Marek 50. – 60 po. Kr.
1.
ZÁKLADNÍ KAMENY DUCHOVNÍHO ŽIVOTA II. CHVÁLA A UCTÍVÁNÍ.
Kdo hledá, najde! AC Ivanovice n.H., Kdo hledá, najde! AC Ivanovice, Hledání je důležité Člověk si musí najít svou cestu. Jestli.
Čím chci být ,až vyrostu.
Jirka Pospíšil, KC NADĚJE Bučovice,
Genezis - Život Abraháma
Život Abraháma 3
Prechody.
Život Abraháma Život Abrahámov Kniha Genezis Kniha Genezis
Biblické verše....
Transkript prezentace:

V ĚDOMOSTNÍ KVÍZ P ATRIARCHOVÉ

A BRAMOVO POVOLÁNÍ A VYJITÍ Proč Abram opustil bezpečí svého domova a putoval do cizí země? Jak se jmenuje žena Abrama? Z kterého města vyšel Abram se svou ženou a synovcem Lotem? Co smutného se stalo v Háranu, kde se zastavili na své dlouhé cestě? Co udělal Abram, když přišli do zaslíbené země?

A BRAM ODCHÁZÍ DO E GYPTA Proč se Abram rozhodl odejít do Egypta? V čem si nemáme brát příklad z Abrama? Co udělal špatného? Co dobrého se můžeš naučit od Abrama? Co Bůh způsobil v paláci faraona? Co udělal Abram, když si uvědomil svůj hřích?

A BRAHAMOVA STÁDA POTŘEBUJÍ JÍDLO !!! Dva zástupci z každého družstva přinesou něco zeleného z venku a ostatní hledají ve třídě něco k snědku pro ovečky.

DOPLNI BIBLICKÝ VERŠ Hospodin slyší, _ _ Y _ _ _ _ _ U _ O _ _ _. (Žalm 4,4b) Kdo se tře _ _ před l _ _ _ _ _, ten klade sobě léčku, kdo však d _ _ _ á v _ o _ _ o _ i _ a, má v něm svůj _ _ _ d. (Přísloví 29,25) Je-li možno, pokud to n _ v _ s z _ l _ ž _, žijte se všemi v p _ k _ j _. (Římanům 12,18)

A BRAHAMOVI HOSTÉ Kdo navštívil Abrahama se Sárou? Čím je Abraham pohostil? Jakou neuvěřitelnou zprávu jim oznámili hosté? Proč se tomu Sára smála? Jak se měl jmenovat jejich syn?

B OŽÍ SLIBY, Z EMĚPIS A J MÉNA Ur, Bétel, Aj, Terach Abram, Lot, Náchor, Háran Izmael, Egypt, Jordán, Kanaán „Učiním tě velkým _ _ _ _ _ _ _, požehnám tě.“ „A učiním, že tvého potomstva bude jako _ _ _ _ _ země.“ „Po obvyklé době se k tobě vrátím a tvá žena bude mít _ _ _ _.“ Co tu nepatří?Doplň, co chybí!

A BRAHAMŮV ROZCHOD S L OTEM Proč si Abraham s Lotem museli rozdělit zemi? S jakou nabídkou přichází Abraham, aby zachovali pokoj mezi svými pastýři? Kterou zemi si vybral Lot? Jakou nevýhodu měla Lotova volba? Jakou výhodu měla Abrahamava volba?

A BRAM ZACHRAŇUJE L OTA Sodomský král Abramovi služebníci 4 králové Salem Uprchlík Malkísedek Info o zajetí Jeruzalém Požehnání 318 mužů 5 králů Výhra

S ODOMA A G OMORA – PŘEVYPRÁVĚJ Modlící se Abraham Lotovo setkání s oběma muži Útěk Lota a jeho rodiny

J STE ŠIKULKY J STE ŠIKULKY Pojďte si pro odměnu