Projekt Místních partnerství zaměstnanosti

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Podpora inovací v Olomouckém kraji. Ekonomická situace kraje  Průměrná mzda : Kč (1.-2. čtvrtletí 2012)  Míra registrované nezaměstnanosti: 10,38.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky v kontextu rozvoje venkova Olomouc František Winter.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Společně a každý zvlášť po stezkách Ing. Lenka Klimková MAS – Partnerství Moštěnka, o. s.
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Celostátní síť pro venkov
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
Krajská agrární komora kraje Vysočina ing. Karel Coufal
„Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“
Místní akční skupiny a vzdělávání Horní Ředice
Aplikace komunitně vedeného místního rozvoje do venkovského prostředí Venkovská konference Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. (20.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Program dnešního setkání OPS ( )
Mgr. Štěpánka Vojtěchovská
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Aktivity v oblasti regionálního rozvoje Česko-Polská konference Partnerství LEADER , Bouzov.
Spolupráce Středočeského kraje s mikroregiony Mgr. Kateřina Štětinová Odbor regionálního rozvoje
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Rodina a zaměstnání inovace pro venkov registrační číslo projektu: CZ.1.04/5.1.01/ Michal Jarolímek 4. listopadu 2014.
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Rozvoj venkova Olomouckého kraje Setkání aktérů venkova, Všechovice - Příleský mlýn,
Podpora venkova po roce 2013 z pohledu Olomouckého kraje Seminář MAS 10. května 2013, Olomouc.
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Strategie spolupráce obcí MAS Královská stezka Výstup projektu „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ Mgr. Lucie Růžičková, Královská.
S DRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV Nevládní a politická organizace s celostátní působností, která sdružuje a hájí zájmy obcí a měst v ČR Vznik na počátku 2008.
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
II. kolo kulatých stolů – SMS ČR MAS Hustopečsko – MěÚ Hustopeče 26. srpna 2015.
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
 Evropský sociální fond  Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost  Doba realizace projektu: –
Regionální akční plán Olomouckého kraje 1. jednání Pracovní skupiny Vzdělávání
Regionální akční plán Libereckého kraje Inovační platforma pro Strategii inteligentní specializace 6. března 2015, science centrum iQLANDIA.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
LIBERECKÝ PAKT ZAMĚSTNANOSTI
Michal Šperling - EUREDIS
Regionální akční plán Olomouckého kraje
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Podpora sociálního podnikání v rámci CLLD (místní akční skupiny)
Projekt „Klimatická zeleň“ pro obnovu krajiny
Transkript prezentace:

Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Mgr. Karel Hošek Krajské sdružení NS MAS ČR Olomouckého kraje Krajský kulatý stůl zaměstnanosti , Olomouc 10. 5. 2013

Základní informace o Krajském sdružení Krajské sdružení NS MAS ČR Olomouckého kraje (KS MAS OK): je tvořeno 13 místními akčními skupinami z Olomouckého kraji místní akční skupiny jsou místním partnerstvím (veřejný, soukromý a neziskový sektor) hlavní činností MAS je realizace Programem rozvoje venkova ČR a všestranný rozvoj jejich území KS MAS OK je komunikační platformou umožňující přenos dobré praxe mezi MAS KS MAS OK hají zájmy svých členských MAS

Základní informace o projektu MPZ Hlavní partner: Krajské sdružení NS MAS ČR Olomouckého kraje Zahraniční partneři: 2 místní koordinátoři paktu zaměstnanosti Finanční partneři: 6 MAS s problémy zaměstnanosti Nefinanční partner: Olomoucký kraj Financováno z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Opatření 5.1 Mezinárodní spolupráce Celkový rozpočet: 6 384 272,40 Harmonogram realizace projektu: 31. 12. 2012 – 30.12. 2014

Cíle projektu využití potenciálu MAS k řešení nezaměstnanosti v periferních regionech Olomouckého kraje příprava MAS na čerpání finančních prostředků z ESF po roce 2014 ověření zahraniční praxe MPZ v nejproblematičtějších mikroregionech Olomouckého kraje užší spolupráce MAS s kontaktními pracovišti Úřadu práce ČR

Partneři projektu Finanční partneři projektu: MAS Horní Pomoraví MAS Na cestě k prosperitě MAS Partnerství Moštěnka MAS Šumperský venkov MAS Uničovsko MAS Vincenze Priessnitze pro Jesenicko Nefinanční partneři projektu: Olomoucký kraj Regionalmanagement Oberösterreich GmbH (Horní Rakousy) Regionalmanagement Obersteiermark West (Západní Horní Štýrsko)

Problémové regiony ČR a OK

Aktivity projektu Rozvoj místního partnerství = hledání nových členů mezi aktéry zaměstnanosti; ustavení pracovních skupin MAS Realizace kulatých stolů zaměstnanosti = jednání nových pracovních skupiny zaměřených na zaměstnanost, sociální inkluzi; definování problémů regionu Přenos zahraniční zkušenosti = každá MAS bude navštívena rakouskými partnery; následně v roce 2014 zástupci MAS navštíví rakouské partnery Tvorba místní strategie zaměstnanosti = každá MAS vytvoří dokument zaměřený na individuální problémy území a jejich řešení; Společný akční plán zaměstnanosti pro Olomoucký kraj = aktivita KS NS MAS, Olomouckého kraje a účastníků krajských kulatých stolů Šíření výstupů projektu a propagace dobré zahraniční praxe = semináře pro ostatní MAS, mezinárodní konf., příručka dobré praxe Projektové zázemí

MS pakt Zaměstanosti Moravskoslezský pakt zaměstnanosti: Rozvoj místního partnerství Partneři: Agentura pro regionální rozvoj, a.s. RPIC-ViP s.r.o. Úřad práce České republiky Zentrum für soziale Innovation (Rakousko) Gesellschaft für innovative Beschäftigungsförderung (Německo) Copevo (Španělsko) 2) Cíle: seznámit experty MSPaktu s příklady dobré praxe nejúspěšnějších teritoriálních paktů zaměstnanosti (TEP) v EU rozvíjet spolupráci s úspěšnými TEP a místními partnerstvími v rámci EU rozšířit koncept a principy TEP a místního partnerství v rámci celé ČR a informovat relevantní subjektů v ČR

Děkuji za pozornost Mgr. Karel Hošek projektový manažer Místní partnerství zaměstnanosti mobil: 777 952 988 e-mail – KSMASOK@gmail.com