SEMIRAMIS o.s. STRATEGICKÝ PLÁN 2008 - 2013. VIZE - vysvětlení  Vize stanovuje cílový stav organizace v daném čase.  Je definovaná v přítomném čase.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Význam genderové optimalizace rozvoje lidských zdrojů Genderový audit v návaznosti na personální audit Reg.č.: CZ.1.04/3.4.04/
TERÉNNÍ PROGRAM BABYLON
Institut pro integraci České republiky do Evropské unie Jak na projekt spolufinancovaný ze SF EU Mgr. Marek Havrda, MA.
Vlastní hodnocení školy
Strategické plánování rozvoje územních celků a neziskové organizace Zuzana Guthová, Rosa - společnost pro ekologické informace a aktivity.
PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ. Organizace projektu  Jedná se o optimální uspořádání lidí, věcí a nehmotných složek aktivit do struktur  Jednotlivé složky se uspořádají.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Evropský sociální fond
Škola pro udržitelný život 2010 Plánovací procesy ve škole a vzdělávání Jiří Kulich, Michal Veselý.
Benchmarking Benchmarking je metoda řízení kvality, která zapojené
Ing. Stanislava Správková
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY z pohledu ČŠI "Cesta ke kvalitě"
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
Strategické plánování v obcích (Víme, kam jdeme) Zlín
Sociální podnik sociální ekonomika. Pojetí sociální firmy Sociální firma je konkurenceschopný podnikatelský subjekt působící na běžném trhu jehož účelem.
Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Konference Evropa regionů – priorita ELS-ED
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Techniky projektového řízení
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Regionalistika 2 Strategické řízení a jeho využití ve veřejné správě v ČR.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Integrovaná rozvojová strategie cestovního ruchu Rožnovska JVM-RPIC, spol. s r.o. Ing. Jiří Kučera, Ing. Jakub Křižka
„ WORKSHOP „Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Moravskoslezského kraje – práce se závislými klienty“ Vyhodnocení a shrnutí výstupů.
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 10: Personální řízení v MSP.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
Další vzdělávání v sociálních službách Potřeba nebo netřeba?
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Ostrava © Bílý kruh bezpečí, o. s.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Kvalita života Chybí zázemí pro setkávání lidí Chybí setkávání a společně trávený čas lidí, jako prostředek komunikace, posilování sociálních vazeb atd.
Strategické řízení a plánování
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Individuální projekt OP VVV
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Společenská odpovědnost a školy
Jak na transformaci aneb ‘Co jsme se naučili’
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Kam směřuje reforma terciárního vzdělávání a proč je třeba ji udělat
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Ing. Stanislava Správková
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání. kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání.
Aktuální informace o projektu
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Intenzivní podpora škol
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Místní akční plán rozvoje vzdělávání pro Prahu 12
Projekt Evaluace sociálních služeb v Moravskoslezském kraji
Transkript prezentace:

SEMIRAMIS o.s. STRATEGICKÝ PLÁN

VIZE - vysvětlení  Vize stanovuje cílový stav organizace v daném čase.  Je definovaná v přítomném čase.  Musí být motivující pro vedení i pracovníky organizace.  Měla by být hodnotná a specifická pro danou organizaci.  Vize není román (přiměřená délka textu).

VIZE SEMIRAIS o.s.  Semiramis o.s. je stabilní a profesionální organizace poskytující kvalitní a vzájemně navazující služby především ve Středočeském kraji.  Služby jsou zaměřeny zejména na řešení drogové problematiky a jsou realizovány v rámci přehledně definovaných programů.  Zaměstnanci organizace jsou spokojení a motivovaní odborníci.

POSLÁNÍ - vysvětlení  Vysvětluje důvod existence organizace.  Je srozumitelné všem zainteresovaným stranám i každému pracovníkovi.  „Vývěsní štít“- nejstručnější základní možná informace o organizaci.  Dává odpovědi na otázky: Kdo službu poskytuje; Kde je služba poskytována; Komu je služba poskytována (kdo je naším zákazníkem); Jak je služba poskytována, co můžeme nabídnout; Co chceme dělat, co je cílem služby; Proč je služba poskytována, o co usiluje;

POSLÁNÍ SEMIRAMIS o.s.  Posláním Semiramis o.s. je poskytovat kvalitní a odborné služby osobám ohroženým užíváním návykových látek formou terénních, ambulantních a poradenských programů, především na území Středočeského kraje. Semiramis o.s. vytváří podmínky a poskytuje zázemí pro stabilní chod a rozvoj všech odborných programů.

VIZE/POSLÁNÍ SEMIRAMIS o.s. Vize  Semiramis o.s. je stabilní a profesionální organizace poskytující kvalitní a vzájemně navazující služby především ve Středočeském kraji.  Služby jsou zaměřeny zejména na řešení drogové problematiky a jsou realizovány v rámci přehledně definovaných programů.  Zaměstnanci organizace jsou spokojení a motivovaní odborníci. Poslání  Posláním Semiramis o.s. je poskytovat kvalitní a odborné služby osobám ohroženým užíváním návykových látek formou terénních, ambulantních a poradenských programů, především na území Středočeského kraje. Semiramis o.s. vytváří podmínky a poskytuje zázemí pro stabilní chod a rozvoj všech odborných programů.

SWOT ANALÝZA - vysvětlení Silné stránky organizace Slabé stránky organizace PříležitostiOhrožení

Silné stránky organizace:  možnost vzdělávání  komunikativnost – otevřená komunikace  fundraising organizace (1)  PR organizace  potenciál odborných pracovníků (2)  loajalita a nasazení pracovníků  tradice a zkušenosti  originalita přístupů  průbojnost  schopnost prosadit se (3)  lobing  moderní vize Slabé stránky organizace:  málo pracovníků (málo chlapů) (1)  prostorové zázemí  přetíženost pracovníků  nejistota z nového způsobu vedení  občasná operativní řešení  rozmazlenost a převztahovanost (3)  respektovaní rolí  rivalita mezi centry  nedůslednost, nedotahování (2)  rozpínavost  předsudky vedení – spolupráce s další organizací ve Středočeském kraji Příležitosti organizace:  změna financování (2)  změna na hracím poli (3)  Laxus – možnost spolupráce (1) Ohrožení organizace:  umístění služeb (lokace) (3)  nedostatek kvalifikovaných pracovníků (1)  volby (2)

Systém naplňování Strategického plánu STRATEGICKÝ PLÁN SEMIRAMIS o.s – 2013 Vize a Poslání KLÍČOVÉ OBLASTI Jedná se o 4 základní obecné oblasti, které jsme společně vydefinovali. Jejich naplněním budeme udržovat vizi a poslání Semiramis o.s. - budeme vědět kdo jsme, co děláme a kam máme namířeno. OPATŘENÍ Více jasných a konkrétních záměrů a témat, kterými když se budeme zabývat, cíleně se jim věnovat a budeme se orientovat tímto směrem, docílíme naplnění Klíčových oblastí. Pod každou Klíčovou oblastí se nachází několik základních Opatření. PROJEKTY Jednotlivé podrobně rozepsané praktické činnosti, které realizují jednotlivci, týmy, centra apod. Jedná se o praktickou představu toho, co budeme dělat, kdo, metody a s jakou kvalitou. Je to soubor praktických činností, které vedou k naplnění jednotlivých vydefinovaných Opatření. Ke každému se může vázat jeden nebo i více Projektů.

KLÍČOVÉ OBLASTI - vysvětlení Jsou definovány s ohledem na nutnost:  Najít optimální způsob jak dosáhnout cílového stavu (vize) v daném čase.  Sledovat cestu a úkol (vize – poslání).  Uspokojit požadavky cílových skupin (analýza cílových skupin).  Naplnit očekávání zainteresovaných stran (analýza zainteresovaných stran).  Využít dostatečně silných stránek a příležitostí /preskriptivní a deskriptivní strategie/ (SWOT).  Minimalizovat dopad slabých stránek organizace a vnějších ohrožení (SWOT, analýza rizik).

KLÍČOVÉ OBLASTI SEMIRAMIS o.s. 1. ROZVOJ A STABILITA LIDSKÝCH ZDROJŮ 2. ROZVOJ A KVALITA POSKYTOVANÝCH SLUŽEB 3. ZAJIŠTĚNÍ STABILITY ORGANIZACE 4. SPOLUPRÁCE

OPATŘENÍ pro KO 1 Rozvoj a stabilita lidských zdrojů OPATŘENÍ:  Vytvoření systému vzdělávání Např.: Interním vzdělávacím systémem; Externím vzdělávacím systémem  Péče o zaměstnance Např.: Bazén; PR do organizace; Odměny; Motivace; Supervize; Horizontální a vertikální kariérní řád; Funkční tým; Dostatečné zázemí  Zpracovaný systém náboru zaměstnanců Např.: Adiktologie; Spolupráce s VŠ a VOŠ; Specifické aktivity propagace náboru  Tvorba odborníků Např.: Aktivní účast na konferencích; Publikace; Analýzy; Výzkumy apod.

OPATŘENÍ pro KO 2 Rozvoj a kvalita poskytovaných služeb OPATŘENÍ:  Udržení, rozšíření a optimalizace služeb Např.: KC MB – rozšíření služeb, zakošatit; KC NBK – subutex; CTP – rozšíření do dalších měst; CPP – redukce, nové služby; CDSV – více služeb, více věznic  Sladění se zákonnými normami Např.: MPSV; RVKPP; Soc. právní ochrana dětí; Trestní zákon apod.  Kvalita služeb Např.: Odpovídající zázemí; Vnitřní metodiky služeb; Systém hodnocení; Vzdělávání

OPATŘENÍ pro KO 3 Zajištění stability organizace OPATŘENÍ:  Stabilizace a rozvoj finančních zdrojů Např.: Strategičtí partneři; Fondy Evropské unie; Kvalitnější lobing  Zajištění infrastruktury pro výkon služeb Např.: MB; NBK  Vztahy s veřejností Např.: Kvalitní PR; Místní komunity; Odborná veřejnost  Funkční řídící a administrativní aparát Např.: Strategické plánování; Personalista; Supervize vedení; Účetní na plný úvazek apod.

OPATŘENÍ pro KO 4 Spolupráce OPATŘENÍ:  Laxus Např.: CDSV; CPP apod.  Další organizace směrem ven Např.: Vytipování organizací; Stáže; Odborné platformy; Klienti apod.  Spolupráce uvnitř organizace Např.: Spolupráce mezi centry; Společné vzdělávání apod.

PROJEKTY I.  Základní stavební kámen naplňování Strategického plánu organizace.  Odvíjí se od aktivního a inovativního přístupu všech složek organizace – řídící složka, jednotlivá centra i aktivita jednotlivců.  Zpracování projektů vede k dosažení vydefinovaných „Opatření“.  Projekty popisují konkrétní způsob dosažení cílů ve vymezeném čase.  Musí obsahovat: - Co - Kdo - Kdy - Jak - Za kolik udělá

PROJEKTY II.  Povinnou metodou pro zpracování projektu, jeho projednání s vedením organizace a jeho schválení je metoda „Logického rámce“.  Projekty mohou zpracovávat všechny složky organizace – vedení organizace, jednotlivá centra nebo samotní jednotlivci.  Projekt lze zaměřit na metodu, službu, jediné centrum nebo i na celou organizace se všemi centry a službami.  Systém komunikace o jednotlivých podaných projektech je následující: - Vedení organizace, centrum nebo jednotlivec zpracuje tzv. Logický rámec projektu. - Logický rámec projektu je po odborné a finanční stránce konzultován Odborným a Finančním ředitelem organizace. - OŘ FŘ vydají písemné stanovisko k dalšímu postupu.

MATICE LOGICKÉHO RÁMCE CíleObjektivně ověřitelné ukazatele Prostředky ověřeníVnější předpoklady Cíl Cíl vůči vyššímu cíli Účel Účel vůči cíli Výstup Výstup vůči účelu Činnost Činnost vůči výstupu aby…., pak je třeba… jestliže…., pak… jestliže… a zároveň, pak…

Možnost něco změnit, máme všichni… Každý, kdo chce něco změnit, pro to musí něco udělat… S iniciací změny přichází zodpovědnost… Kdo, když ne my? Kdy, když ne teď?...

Troufneš si za nimi přijít s návrhem na změnu právě TY !!!!! ?????