Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Neratovice 19. února 2014 Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem SETKÁNÍ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
ECVET v Programu celoživotního učení
PROČ PROJEKT VZNIKL? Projekt reaguje na: zvyšující se požadavky znalostní společnosti rostoucí nároky na pedagogické pracovníky(PP) na posílení kompetencí.
Představení zajímavých projektů OPVK
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji Pracovní schůzka koordinátorů ZŠ
Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Neratovice 24. ledna 2014 Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem Stáž pedagogických.
Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka.
Mechatronika v okresu Plzeň-sever (a nejen tam) Ing. Jiří Prantner, Klastr Mechatronika o.s., prezident Tel: Mail:
Máme šanci tvořit svůj život rukama CZ.1.07/1.2.27/
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Poděbradská 93, Pardubice Tel: Vypracoval: Lukáš Nekola V rámci předmětu: Technologie.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
Nástroje daňových úlev
Identifikace partnera
10. krajské setkání metodiků Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/
P1 Střední škola a Základní škola Tišnov. Projektový záměr vytvořit síť základních škol, které budou spolupracovat s naší střední školou zvýšit zájem.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/ Partner 19 Střední škola polytechnická,
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji CZ.1.07/1.1.00/ Střední škola dopravy, obchodu a služeb.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Evropský projekt vzdělávání pedagogických pracovníků Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338.
EU peníze středním školám. Šablony Šablony – unikátní systém podávání žádostí o EU dotace Není nikde jinde v EU Velmi jednoduchý způsob - školy mají minimum.
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI Leoš Křeček.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.1.00/ I.
INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE Modernizací a inovací výuky k rozvoji klíčových kompetencí žáků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.06/ Poskytovatel.
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
Programy podpory technického vzdělávání v Jihomoravském kraji.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
Spolupráce středních škol a firem v Pardubickém kraji Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání.
Změna názvu a loga školy od Střední odborná škola automobilní a Střední odborné učiliště automobilní Střední škola automobilní Ústí nad Orlicí.
"Budete-li dobře pečovat o své tělo, vydrží Vám po celý život" George Coevoet.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.1.00/ Ing.
EVROPSKÝ PROJEKT VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ VYHODNOCENÍ PROJEKTU.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
„Okna technickým oborům dokořán“
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Šablony OP VVV a podpora nadání
Novinky z IROP.
Informace o výzvě pro školy
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Odborné učiliště Chroustovice, Zámek 1 závěrečná konference
Polytechnické vzdělávání v rámci šap
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Implementační projekt KAP
Polytechnické vzdělávání v praxi
Střední průmyslová škola a Střední odborné učiliště Uničov
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Krajský metodický kabinet AUTOMOBILNÍ TECHNIKY
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
Setkání kariérových poradců
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Workshop 2: Šablony pro střední a vyšší odborné školy
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Cíle, obsah a prostředky polytechnického vzdělávání
Transkript prezentace:

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Neratovice 19. února 2014 Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem SETKÁNÍ ZÁSTUPCŮ STŘEDNÍCH ŠKOL SE ZAMĚŘENÍM NA TECHNICKÉ OBORY VZDĚLÁNÍ Číslo klíčové aktivity: KA 5 – A2e Název KA: Vytváření sítě spolupracujících škol stejného zaměřen í

1.SEZNÁMENÍ S PROJEKTEM 2.DOSAŽENÉ VÝSLEDKY 3.PROHLÍDKA ŠKOLY 4. ZKUŠENOSTI V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ TECHNICKÝCH OBORŮ 5.DISKUZE Program setkání

SEZNÁMENÍ S PROJEKTEM Zahájení projektu: září 2014 Ukončení projektu: červen 2015 Účast: 22 středních škol ve Středočeském kraji Financování: Evropský sociální fond (ESF) a státní rozpočet České republiky

Cíle: 1.Podpora výuky technických předmětů a přírodovědných věd. 2.Vybavení školy moderním zařízením pro výuku předmětů zaměřených na techniku a přírodní vědy. 3.Propojení naší školy se základními školami. 4.Podpora mimoškolních volnočasových aktivit.

Mezi partnerské školy projektu byla zařazena i naše škola – Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Neratovice, Školní 664. Projektový záměr je zaměřen na obor vzdělání karosář a automechanik. Zapojené spolupracující ZŠ do projektu: 1.ZŠ Ing. Plesingera - Božinova Neratovice, Školní 900, Neratovice 2.ZŠ Neratovice, 28. října 1157, Neratovice 3.ZŠ Jungmannovy sady Mělník, Tyršova 93, Mělník 4.ZŠ Jaroslava Seiferta 148/8, Mělník

Projekt zahrnuje následující klíčové aktivity: 1. Využití investičního vybavení karosářské dílny pro povinnou výuku oboru vzdělání karosář – investiční vybavení (např. rovnací stolice a dílenský vozík). 2. Využití vybavení karosářské dílny hmotným neinvestičním majetkem a spotřebním zbožím pro povinnou výuku (např. brusky, karosářské nůžky, ruční digitální měřidla apod.). Klíčové aktivity č.1 a č. 2 navazují na témata ŠVP u oboru vzdělání karosář.

3. Vzdělávání pedagogických pracovníků – jmenovaná aktivita obsahuje vzdělávání pedagogických pracovníků k obsluze zakoupených strojů k získání potřebných znalostí a dovedností. 4. Zájmový kroužek „Karosářská dílna pro žáky naší školy“ – kroužek je určen žákům naší školy oboru vzdělání karosář, jeho obsahovou náplní je prohlubování a rozšiřování znalostí a vědomostí v oboru vzdělání karosář nad rámec ŠVP. Je rozdělen na 1. ročníky a na postupové ročníky. 5. Vytváření sítě spolupracujících škol stejného zaměření – klíčová aktivita předpokládá vytvoření sítě spolupracujících středních škol s cílem vzájemné výměny zkušeností.

6. Zapojení odborníků z praxe – setkání odborníků z praxe s žáky školy, pořádání exkurzí do firem. Podpora výuky odborných předmětů i odborného výcviku oboru vzdělání karosář a automechanik. 7. Využívání technických památek a interaktivních expozic technického charakteru k přípravě školních projektů – aktivita podporující návštěvy odborných veletrhů, výstav atd., zpracovávání informací do žákovských projektů, prezentace na webových stránkách. 8. Zájmový kroužek „Karosářská dílna pro žáky ZŠ“ - klíčová aktivita se týká zapojení ZŠ do projektu. Kroužek pro žáky ZŠ si klade za cíl podpořit zájem žáků o technické učební obory, podpořit jejich rukodělné dovednosti a připravit je na případný vstup do naší školy v rámci studia daného oboru.

9. Vzájemné učení žáků naší školy a žáků ZŠ – v rámci uvedené aktivity je realizována společná výuka žáků naší školy se žáky základních škol, např. formou ukázkových hodin v rámci odborného výcviku. 10. Stáže pedagogických pracovníků ZŠ v SOŠ a SOU Neratovice – stáže se týkají pedagogických pracovníků základních škol zapojených v projektu. Udržitelnost aktivit projektu je nastavena min. na další 3 roky po jeho skončení (do června 2018).

KA č. 1 - A1 a Využití investičního vybavení karosářské dílny pro povinnou výuku KA č. 2 - A2a Využití vybavení karosářské dílny hmotným neinvestičním majetkem a spotřebním materiálem pro povinnou výuku KA č. 3 - A2b Vzdělávání pedagogických pracovníků Výše uvedené aktivity se připravují. V současné době probíhá výběrové řízení na nákup vybavení. Dosažené výsledky

KA č. 4 - A2d Zájmový kroužek karosářská dílna pro žáky naší školy 1. ročník:

Postupové ročníky:

KA č. 5 - A2e Vytváření sítě spolupracujících škol stejného zaměření – účast: 1.Integrovaná střední škola technická, Mělník, K učilišti Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Kralupy nad Vltavou, Cesta brigádníků Střední odborné učiliště a Praktická škola Kladno - Vrapice, příspěvková organizace 4.Střední průmyslová škola stavební, Mělník, Českobratrská Česká zahradnická akademie Mělník – střední škola a vyšší odborná škola, příspěvková organizace

KA č. 6 - A2g Zapojení odborníků z praxe Auto Rada: MTX:

KA č. 7 - A2i Využívání technických památek a interaktivních expozic technického charakteru k přípravě školních projektů Rychlá kola Lysá nad Labem For Elektron Praha Letňany

KA č. 8 - B1b Zájmový kroužek karosářská dílna pro žáky ZŠ ZŠ Ing. Božinova Plesingera Neratovice

KA č. 8 - B1b Zájmový kroužek karosářská dílna pro žáky ZŠ ZŠ 28. října Neratovice

KA č. 8 - B1b Zájmový kroužek karosářská dílna pro žáky ZŠ ZŠ Jungmannovy sady Mělník

KA č. 8 - B1b Zájmový kroužek karosářská dílna pro žáky ZŠ ZŠ Seifertova Neratovice

KA č B1 f Stáže pedagogických pracovníků ZS v SOŠ a SOU Neratovice ZŠ 28. října Neratovice –

PROHLÍDKA ŠKOLY

ZKUŠENOSTI V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ TECHNICKÝCH OBORŮ Vzdělávání v oborech technického zaměření – karosář, automechanik, instalatér, zedník Projektová činnost v OPVK, ROP Střední Čechy – Stáže, Svářečská škola, Zednická hala, Diagnostická učebna Provozování svářečské školy a autoškoly pro žáky i veřejnost Doplňková činnost – drobné práce pro veřejnost a pro školu Účast v soutěžích – Auto Junior, Autokarosář Junior, Stavitel, Instalatér, Svářečská kukla

Diskuze

-Děkuji Vám za pozornost - Marcela Hrejsová