Jezevčíci Alice Žáčková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OUESSANTSKÁ OVCE.
Advertisements

N ĚMECKÝ BOXER Alias,,rozplácnutý miláček“. S TAVBA TĚLA Velikost: psi-57-63cm feny-53-59cm Váha: psi-nad 30kg feny-nad 25kg Boxeři mají velmi silnou.
ZEBRA CHAPMANOVA.
Hynek Moliš Králík domácí
Jack russel teriér.
Kokršpaněl.
Základní škola T.G.Masaryka Rajhrad
Velký münsterlandský ohař
Honza M. 3.A. Anglický setr byl vyšlechtěn v 19. století na území Velké Británie, avšak prvopočátky vývoje plemene sahají až do roku Jedním z hlavních.
Pes …a jeho plemena.
American Staffordshire Terrier
PSI.
Můj pejsek Dino Dino je maďarský ohař Dino je maďarský ohař.
Small Munsterlander. byl vyšlechtěn v Německu, v kraji Münsterland, odkud pochází jeho pojmenování. Vznikl začátkem 20. století cílenou selekcí ze španělských.
Německý ovčák LORD.
Statistika 8. ročník Autorem materiálu je Mgr. Jana Čulíková
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Blechy Michala Doskočilová.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Naše zvířata Skrčci.
Slovenský kopov.
Češpivová Simona 8.A Koně. Historie Žádné zvíře na naší planetě není tak těsně spjato s člověkem, s jeho dějinami a jeho vývojem, jako kůň.
Anglický plnokrevník Martina Kotíková.
Jan Mačina.  Objevil se už ve 14. století ve Velké Británii  Nejprve byl užíván k vyslídění a nahánění zvěře při lovu se sokolem  Je schopen přinést.
Žena a sport.
Vlčí hierarchie a chování
Historie vzniku plemene - legendy - předchůdci plemene - pojmenování plemene Vlastnosti - míry - barvy Charakter.
Hedvika Vonásková, 4.B Jezevčík
Labrador, labrador retriever
PORTUGALSKÝ PODENGO MALÝ (Podengo Portuguese pequeno)
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Peru Doba vzniku: starověk Původní využití: společník Využití dnes: společník Průměrná délka života: 11 – 12 let Další jména:
Atlas psů Iveta Nováková 8.A rok 2008.
Pes a kočka Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.32
ŠELMY.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: střední Afrika Doba vzniku: starověk Původní využití: lovecký pes Využití dnes: společník Průměrná délka života: 12 let Další.
Jagdteriér.
S AMOJED. Rasa Samojed  Země původu je Rusko  Hmotnost je kg  Výška cm  Barva sněhově nebo krémově bílá  Velmi staré plemeno sibiřského.
KANÁRSKÝ CHRT-PODENGO
Bavorský barvá ř Původ: Podstatně lehčí a menší varieta hannoverského barváře, vyšlechtěná z něj v druhé polovině minulého století v Bavorských Alpách.
Psí Rasy Barbora Myslivečková.
Fenka křížence jorkširského teriéra a pražského krysaříka Ája
Pěstování hlívy ústřičné
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Itálie Doba vzniku: starověk Původní využití: lovecký pes-honič, slídič Využití dnes: lov drobné zvěře Průměrná délka života:
BORDER KOLIE Hedvika Kočendová R1.A kellyamuninka.blog.cz.
ROTTWEILER.
Jack russel teriér.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Portugalsko Doba vzniku: starověk Původní využití: lov králíků a zajíců Využití dnes: společenský pes, lov králíků a zajíců.
IBIZSKÝ CHRT (Podenco Ibicenco) Pár chytrých otázek:
Chov hlodavců Michaela Kizurová
Lukeš 9.B. Lama Známá jako,,Velbloud Jižní Ameriky,, V posledních 40 letech se Lama šíří do celého světa jako chovny dobytek Výskyt:Peru,Vysoké Andy,Bollivie.
Opěrná soustava Funkce: opora, tvar těla chrání vnitřní orgány
Siamská kočka Plemeno kočky.
Bulteriér.
Víš o nás vše ?. Obecně Morče si bohužel nemůže vybírat,dojakých rukou se dostanou. Po celý život jsou odkázány na přízen člověka.
Psovité šelmy.
jméno autora Mgr.Eva Truxová název projektu
Labradorský retrívr.
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
ODĚVNÍ ZBOŽÍ- velikostní sortiment
PSÍ PLEMENA Bernardýn, milý obr.
Náš mazlík Husky Autor: David Pšenička.
Genetika v příkladech II - dihybridní křížení
Atlas psů.
HYdroponie.
Bílý švýcarský ovčák. Povaha plemene Je velice inteligentní a snadno se učí novým povelům. V rodině je klidný a přátelský společník, jeho vztahy s dětmi.
Hana Svobodová, Iveta Böhmová, 8D.  Říše: živočichové  Kmen: strunatci  Třída: savci  Řád: šelmy  Podřád: psotvární  Čeleď: medvědovití.
Domácí mazlíčci Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_12_INOVACE_01_03_Člověk a příroda.
PTÁCI – LETCI (BRODIVÍ)
Zoologická zahrada U kasy najdete občerstvení (k za koupení je např. párek v rohlíku) Cena zoo: dítě (do 15ti let) 120kč dospělí 180kč vyrobili:
Užovka obojková David Zíka Tomáš Boudník. Užovka obojková (Natrix natrix) je nejrozšířenější evropský nejedovatý had z čeledi užovkovitých. Žije především.
Transkript prezentace:

Jezevčíci Alice Žáčková

Historie Jezevčík je jedno z nejstarších německých loveckých plemen, které se používá při lovu. Po několik staletí byl šlechtěn k norování jezevců. Jezevčík je drobné sportovní plemeno.

Nemoci Kvůli své úctyhodné délce jsou jezevčíci náchylní na onemocnění páteře, proto by neměli překonávat velké výškové rozdíly. Za svou miniaturizaci a své krátké běhy vděčí plemeno deformaci, která je známá pod pojmem chondrodystrofie. Jedná se o dědičnou vývojovou poruchu růstových chrupavek, díky kterým je zpomalován růst kostí. Tím dochází k předčasnému zastavení růstu.

Existuje celkem devět variant jezevčíka V srsti rozlišujeme jezevčíka : - hladkosrstého - dlouhosrstého - hrubosrstého Všechny tyto variety se pak mohou vyskytovat ve třech velikostních rázech : - standard - trpasličí - králičí

Vzhled Váha jezevčíka standardní variety by se měla pohybovat v rozmezí do 9 kg Další variety se třídí podle obvodu hrudníku. -Králičí do 30 cm a trpasličí 30 – 35 cm. Srst se může vyskytovat v barvě červená, červenožlutá, žlutá, všechny odstíny s černou příměsí nebo bez ní. Poté se může jezevčík vyskytovat s pálením v barvě černé nebo hnědé.

Povaha a využití Tvrdohlavost jezevčíků je přímo pověstná. Je to dáno především tím, že byl po staletí chovám jako pomocník lovce při norování. Jezevčík nesmí povolit ani při zápase, který může trvat až několik hodin. Dnes je to oblíbený lovecký norovací pes a společník.

JEZEVČÍCI Typ srsti Hladkosrstý Dlouhosrstý Drsnosrstý Velikost Standard JEZEVČÍCI STANDARD HLADKOSRSTÍ JEZEVČÍCI STANDARD DLOUHOSRSTÍ JEZEVČÍCI STANDARD DRSNOSRSTÍ Trpasličí JEZEVČÍCI TRPASLIČÍ HLADKOSRSTÍ JEZEVČÍCI TRPASLIČÍ DLOUHOSRSTÍ JEZEVČÍCI TRPASLIČÍ DRSNOSRSTÍ Králičí JEZEVČÍCI KRÁLIČÍ HLADKOSRSTÍ JEZEVČÍCI KRÁLIČÍ DLOUHOSRSTÍ JEZEVČÍCI KRÁLIČÍ DRSNOSRSTÍ

JEZEVČÍK HLADKOSRSTÝ STANDARDNÍ

JEZEVČÍK DLOUHOSRSTÝ STANDARDNÍ

JEZEVČÍK DRSNOSRSTÝ STANDARDNÍ

JEZEVČÍK HLADKOSRSTÝ - MALÉ RÁZY

JEZEVČÍK DLOUHOSRSTÝ - MALÉ RÁZY

JEZEVČÍK DRSNOSRSTÝ - MALÉ RÁZY