Politika Sdílení hodnot. Společná strategie Shodné cíle –Politici strany –Členové –Příznivci –Voliči Jaké jsou společné cíle?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MARKETING A MANAGEMENT
Advertisements

F INANČNÍ PLÁNOVÁNÍ Jakub Novotný 3. září 2009 Hranická rozvojová agentura, z.s.
(Ne)diskriminace ICT v České republice
Rovnovážný bod, rovnovážná cena
Trh a jeho zákonitosti.
Samospráva venkovských obcí v komplexu veřejné správy.
Matematika a byznys Téma: Účetnictví národního důchodu a platební bilance Jan Brož A08B0109P.
Makroekonomie I ( Cvičení 12 – Fiskální politika - shrnutí )
Hospodářská politika státu
BÍLÁ KNIHA TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Národní program rozvoje vzdělávání v ČR. Leden, 2009.
Co je to rovná daň? Žďár nad Sázavou, Třebíč, Ivo Strejček poslanec Evropského parlamentu ODS.
Národní protikrizový plán vlády Miroslav Kalousek ministr financí.
Cvičení 1 – Úvod, formování trhu
TÉMA: SPRAVEDLIVÁ REFORMA HOSPODÁŘSKÉ POLITIKY AUTOŘI: JAN MLÁDEK, JIŘÍ HAVEL HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA.
Daňová reforma - reformní novela 2013 JUDr. Radim Boháč, Ph.D
Environmentální management. Osnova přednášek: Úvod do předmětu. Environmentální politika a environmentální strategie. Trvale udržitelný rozvoj. Makroekonomické.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Financování politických stran a regulace politických kampaní Prorůstání ekonomiky a politiky Vladimíra Dvořáková CESTA Praha, , hotel Jalta.
Ekonomika informačních systémů
Možnosti financování rozvoje zdravotnického IT a návratnost investic MUDr. Pavel Kubů.
Podniková ekonomika Personální činnost.
Státní rozpočet Rozpočet přebytkový Rozpočet vyrovnaný
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
Protikrizová strategie Jiří Havel. 25. ledna Motto ČSSD: Na krizi nesmí doplácet ti, kteří ji nezavinili!
HDP= hrubý domácí produkt
VAŠE FIRMA JE LOĎ PLUJÍCÍ K VYTČENÉMU CÍLI, KTERÝM JE: n maximalizace tržní hodnoty firmy a n udržování platební schopnosti.
Ekonomie kolem nás EKONOMIE Ekonomie kolem nás 1. přednáška Eva Tomášková Katedra národního hospodářství Eva Tomášková
Komponent 3 Situační analýza 3.1 Komunikační strategie 3.2 Zlepšování přístupnosti a obsahu informací na Internetu 3.3 Model vzdělávání Podpůrné dokumenty.
BÍLÁ KNIHA TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Národní program rozvoje vzdělávání v ČR. Leden, 2009.
Trh a tržní mechanizmus Ne chaos, ale ekonomický řád.
Mikroekonomie I Typy firem v tržní ekonomice a jejich cíle
Daně na energie z pohledu velkého odběratele paliv a elektřiny Ing. Petr Matuszek Seminář AEM/SVSE – Spotřební daně na energie Praha 27. listopadu 2007.
Hledání rovnováhy mezi podnikatelským subjektem a zákazníkem Seminář ČMS Říjen 2012.
Finanční analýza říjen 2012 VY_32_INOVACE_EKO_060318
Malý hospodářský dvůr Horšov Autor: Ing. Petr Libra
Politika Pavel Šuranský.
Úloha neziskových organizací v národním hospodářství.
5. téma: Veřejné příjmy – charakteristika, druhy a členění
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Sociologie 13 Sociologie politiky. politika správa veřejných záležitostí – Záležitosti týkající se velké části občanů, nebo všech (oproti soukromým záležitostem)
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
Financování ochrany životního prostředí Jana Soukopová.
Daňová teorie a politika
Vývoj terciárního vzdělávání
Podnikové finance Ing. Miroslav Sponer, Ph.D. - Základy financí.
FINANČNÍ ŘÍZENÍ NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ
Sociální politika Téma: Vzdělávací politika FSS MU Brno, 2006.
RRV2 Strategické řízení. 2 úvod  Vymezení lokálního a regionálního rozvoje  Široký kontext pojetí rozvoje území (ekonomika, ŽP, veřejné služby…)  Diferenciace.
FEL ČVUT, katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd © Oldřich Starý, 2012 Finanční management Základní pojmy Je NPV důležité? Základy úrokového.
TRH (tržní mechanismus)
Projekt: Praktický průvodce ekonomikou aneb My se trhu nebojíme! Reg. č.: CZ.1.07/1.1.34/ Nové trendy v investování.
Název: Finanční trh a některé jeho produkty Autor: Ing. Luboš Janovský Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Finanční produkty Ročník:3.
NEUSTÁLE SE OPAKUJÍCÍ PROCES: 1) VÝROBY 2) ROZDĚLOVÁNÍ, PŘEROZDĚLOVÁNÍ 3) SMĚNY 4) SPOTŘEBY HOSPODÁŘSKÝ PROCES.
INVESTICE DO VZDĚLÁNÍ – INVESTICE DO BUDOUCNOSTI PaedDr. LUDVÍK ZIMČÍK, ředitel ZŠ A MŠ BŘEZOVÁ (ŠKOLA NA KONCI SVĚTA)
I n k l u z i v n í v z d ě l á v á n í aneb odvaha dělat věci jinak
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek. Veřejné příjmy Veřejné příjmy se podílejí na přerozdělování HDP, a to nenávratným způsobem Jsou zdrojem krytí veřejných.
Druhy bank. Obchodní banky (komerční) Hypoteční banky Úvěrová a spořitelní družstva (kampeličky) Banky se speciálními funkcemi.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek. Téma na dnešní cvičení Příjmy a výdaje obce za léta 2,3,4,5 a 6 –Obecné příjmy a výdaje –Zohledňuje se: Počet obyvatel.
MONDRAGON Cooperative Corporation (MCC) Příklad z dobré praxe - Best practice Červen 2015.
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Daně a rozpočty (Státní rozpočet, daňová soustava, hospodaření domácnosti, mzda, ZP + SP) Finanční gramotnost pro 9. ročníky 2016 / 2017 Bc. Tomáš Janda.
Soustava veřejných rozpočtů
Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová
Nezaměstnanost (a agregátní nabídka)
FISKÁLNÍ A MONETÁRNÍ POLITIKA
Ekonomie 1 Magistři Čtvrtá přednáška Analýza trhu zápůjčních fondů
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
DUM - Digitální Učební Materiál
Transkript prezentace:

politika Sdílení hodnot

Společná strategie Shodné cíle –Politici strany –Členové –Příznivci –Voliči Jaké jsou společné cíle?

Informační doba Vědomě či podvědomě vnímáme význam šíření informací ve vývoji lidské společnosti. Nerovnost v přístupu k informacím a k možnostem jejich šíření je stále větším zdrojem bohatství a moci –To se mi nelíbí, chci aby Internet zůstal veřejným prostorem

sdílení Svobodné šíření informací Svobodný přístup k informacím Lepší rozhodování Snadnější tvorba Snadnější práce Efektivní užitek Snadnější život

Chybějící řešení Stále více lidí si uvědomuje, že současný systém upadá do stále větších problémů. Žádná politická strana nepředkládá řešení situace Omezují se na dílčí řešení, která téměř vždy jen přesouvají problém více k jiným skupinám lidí Nepředkládáme řešení, prozatím ani my

Dílčí a celkové řešení Transparentnost –Můžeme obohatit o procesní model státu –Audit účelnosti –Ušetřit Co však budou dělat ti „ušetření lidé“ ? Základem funkčního řešení (schopnost samofinancování a zlepšování) musí být systém vytvářející prostředí pro globálně úspěšnou ekonomiku

Dílčí postoj Odmítám školné Uvažuji pragmaticky a dlouhodobě. Kdyby školné přineslo větší podíl zdrojů do školství, souhlasil bych s ním. Navrhované řešení sníží celkové výdaje na školství o cca 15% Vzdělání a věda jsou však investice s velice dlouhou dobou návratnosti, je nejvýnosnější formou důchodu

Krize - restrukturalizace Následky rychlých změn situace na trhu –hypotéční krize –Bubliny –Finanční krize Příčina –Technologie – automatizace –Globalizace trhu pracovní síly –Globalizace kapitálu

Krize států Státní systémy jsou v problémech podobně jako firmy Nevycházejí jim rozpočty Rostou náklady spojené s rostoucím dluhem Dluhopisy stále zdražují (GIPSI) Ekonomika nedokáže stát uživit

Financování státu Daň z lokálních zdrojů –Daň z práce lidí (+ povinná pojištění) –Daň z majetku –Daň ze zisku firem (omezeně) Pouze spotřební daň jde v podstatě na vrub výrobce a prodávajícího – těch, kteří převedou tuto daň státu na účet

Tvorba kapitálu Globalizované firmy –nakupují tam, kde je to nejvýhodnější. –Prodávají tam, kde je to nejvýhodnější –Zisky daní tam, kde je to nejvýhodnější –Investují tam kde je to nejvýhodnější Stát vytváří pro globální firmy trh –Náklady na provoz státu však hradí převážně „neglobalizovaní“ občané

Diskriminace domácí produkce

Sociální systém je podvod Pracovní síla si sama financuje své „jistoty“ Výnosy z kapitálu jsou zdaněny méně než práce Sociální systém byl vymyšlen jako alternativa komunistického řešení. –Kapitál zůstal u moci –„dělníky“ zorganizovali do systému ve kterém za sebe nesou navzájem odpovědnost a kromě práce se o sebe dokáží ještě navzájem postarat Začíná selhávat a má jistou prognózu selhání pro nedostatek financí

Prostředí ve kterém lze dosahovat úspěchu na globálním trhu Zrušení všech druhů daní a pojištění z práce (může být strop – do ,-Kč daň nula) Zvýšení spotřebních daní (selektivně – soc. dopady) Optimalizace provozu státu Podpora vědy a vzdělávání Vysokorychlostní Internet (obživa po Internetu)

Nezdaněná práce Lidem se vyplatí u nás pracovat –Pozitivní migrace –Vyšší místní spotřeba – vyšší příjem státu Firmám se vyplatí u nás nakupovat práci –Výzkum –Call centra –Investice – vyšší spotřeba – příjem státu Jednoduché pro živnostníky - zrovnoprávnění

Globalizace příjmů států Lokálně vybíraná spotřební daň –Všechny výrobky jsou zdaněny stejně, bez ohledu na původ –Zvýší se podíl zdrojů získávaných z dovážené produkce –Přirozená sociální progrese Vyšší spotřeba, vyšší požadavky na zdroje, na peníze

Optimalizace státu Naprostá transparentnost –Všechny výdaje –Přehledná struktura Procesní model státu –Účel všech činností –Zdroje na činnosti –Ověření účelu –Ověření nákladnosti Prevence korupce – nepřetržitá možnost nákladové analýzy (lze i automatizovat)

cíle Tržní prostředí poskytující výhodné podmínky pro uplatnění maximálního množství lidí (0 daně z práce) Stát nediskriminující lokální ekonomické subjekty (spotřební daň) Štíhlý stát 21. století Svobodné šíření informací Svobodný přístup k informacím Svobodná alternativa

Nepolitická vláda Oddělení úřadů od politiky Občané pomocí politiků stanoví cíle Cíle realizují s plnou odpovědností manažeři- zaměstnanci Stát lze rozdělit na provozní a investiční část. –Dokumenty, silnice,… - ekvivalent běžných komerčních činností –Vzdělávání, kultura,…- investice

Svobodná alternativa Ve způsobu života V umění Ve vědě V léčení Ve výběru informací

Politická strategie Konstruktivní opozice (žádné koalice) –Podpoříme vše co je rozumné a není v rozporu s naším programem –předkládáme návrhy –Hodnotíme situaci V případě vítězství vytváříme úřednickou vládu –profesionální tým pod veřejnou kontrolou