Www.zelene-centrum.cz. okres Frýdek - Místek 1040 obyvatel 860 ha KO SPOV MsK příklad dobré praxe (komunitní spolupráce, zelené úřadování)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informační gramotnost na středních školách
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
NENÍ POZDĚ – komplexní environmentální vzdělávání na SŠ Projekt: Mozaika funkční gramotnosti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.02/
Obnovitelné zdroje energie a krajské energetické koncepce Obsah prezentace Analytická část ÚEK Přístupy stanovení energetického potenciálu OZE v kraji.
Škola obnovy venkova Třanovice Spolek obnovy venkova Česká republika Moravskoslezský kraj Francie Morbihan.
Konference Bezpečnost dodávek v energetice – Projekty úspor Prezentace pro účastníky konference: Bezpečnost dodávek v energetice Ing.
Představení zajímavých projektů OPVK
Spolupráce na venkově a další rozvoj metody LEADER v JMK výstupy setkání zástupců MAS JMK Milotice
Petr Kurz Krasec, o.s. Fr. Šrámka České Budějovice KRAjská Síť Environmentálních Center
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
„Veterinární ekokodex“ Minimalizace a třídění odpadů, úspory energie, vody a zlepšení životního prostředí školy. Registrační číslo projektu: PF03-09/031.
... ve vztahu k životnímu prostředí. dobrovolné začleňování ekonomických, sociálních a environmentálních aspektů do činnosti člověka obec nebo město,
Sociální podnikání v ČR Prosinec Sociální podnikání Inovativní přístup k podnikání s pozitivním dopadem na společnost Společensky prospěšné podnikání.
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Celostátní síť pro venkov
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
MSEK – sdružení právnických a fyzických osob, které podnikají převážně na území Moravskoslezského kraje v odvětvích energetického průmyslu. Klastr sdružuje.
KULATÝ STŮL S OBČANY – DISKUZE O BUDOUCNOSTI. Místní akční skupina (dále MAS) je na politickém rozhodování nezávislým společenstvím občanů, neziskových.
Národní institut dětí a mládeže MŠMT Centrum ekologické výchovy DŘÍPATKA pracoviště pro školní i mimoškolní environmentální výchovu, vzdělávání a osvětu,
Veřejné setkání dne 21. května 2012 rok 2012 – rok 2022.
Územní energetická koncepce Jihočeského kraje České Budějovice, 24. června 2003.
Potenciál území v oblasti integrace a inovace Ekonomika a zaměstnanost (spolupráce škol a lokálních firem, coworkingová centra, podnikatelské inkubátory,
Sustainable Construction and RES in the Czech Republic Irena Plocková Ministry of Industry and Trade CR, Na Františku 32, Praha, CR.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Aplikace komunitně vedeného místního rozvoje do venkovského prostředí Venkovská konference Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. (20.
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
1 ENVIRONMENTÁLNÍ ŘÍZENÍ MĚST se zaměřením na energetický management PORSENNA o.p.s.
NS-LEV 21 PRO ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Environmentální vzdělávání, výchova a osvěta v Pardubickém kraji v roce 2010.
Úmluva primátorů a starostů v podmínkách ČR Yvonna Gaillyová Ekologický institut Veronica Seminář NSZM, Praha,
EVVO v Jihomoravském kraji 2010
Místní Agenda 21 Hodnocení místní udržitelnosti v ČR Ing. arch. Marie Petrová Hradec Králové, 18. února 2014.
EVVO v Plzeňském kraji.
Centrum zelených vědomostí Integrovaný projekt spádového území obce s rozšířenou působností Bystřice nad Pernštejnem II. etapa.
EVVO v Královéhradeckém kraji. Situace na KÚ KHK a strategické dokumenty pracovníci EVVO – 1 úvazek na odboru životního prostředí, spolupráce s odborem.
__________________________________________________________ VŠB - Technická univerzita Ostrava, Výzkumné energetické centrum __________________________________________________________.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Úspěchy MAS Brdy OD ZALOŽENÍ PO SOUČASNOST Mgr. Helena Kosová , Jince.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
MA-G 21 Konference pro podnikatelský sektor Náměšť nad Oslavou 15. října 2012 Petr Holý.
Celostátní síť pro venkov.  Zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství r  Sdílení zkušeností a poznatků a jejich předávání směrem k aktérům venkovského.
Metodický postup pro zavedení CSR do strategie vybrané veřejné vysoké školy Lucie Háková (ČZU) Lucie Susanyiová (ČZU) Anna Cibulková (UK) Lenka Bednárová.
Setkání s generálními sekretáři Rady pro fondy SRR Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Krajská konference EVVO 2016 Děti v přírodě – jde to i v Praze! 4. října 2016 SEV HMP Toulcův dvůr.
Místní Agenda hodnocení místní udržitelnosti v ČR a evropský kontext Ing. arch. Marie Petrová PS URROU, 11. prosince 2013.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
„Implementace Místní agendy 21 a principů udržitelného rozvoje v MSK“
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Angažovanci Petr Holý - ORR.
Partnerství pro Vysočinu & Vysočina 21
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Kariérové poradenství a podnikavost
Transkript prezentace:

okres Frýdek - Místek 1040 obyvatel 860 ha KO SPOV MsK příklad dobré praxe (komunitní spolupráce, zelené úřadování)

Brownfields (revitalizace Kapplova dvora, konference)

Obnovitelné zdroje energie (projekt využití biomasy v Pobeskydí, semináře, Poradna pro využití OZE v Pobeskydí, Klastr OZE v Moravskoslezském kraji)

Odpadové hospodářství (sběrný dvůr, semináře)

Praktikum environmentální výchovy (2009) Zelené centrum v Třanovicích ( )

Obec Třanovice MAS Pobeskydí TOZOS, s. r. o. O. s. TRIANON Krajská energetická agentura Moravskoslezského kraje Střední škola zemědělská Český Těšín

prakticky zvyšovat environmentální vzdělanost učením se příkladem pomoci získat vědomosti formou informací o zavedených technikách šetrných k životnímu prostředí propagovat využívání obnovitelných zdrojů energie šířit pozitivní zkušenosti a příklady zvýšit environmentální gramotnost zasadit se o růst úrovně znalostí o problematice životního prostředí a šetrném přístupu k němu mít podíl na posílení odpovědnosti za kvalitu životního prostředí, a to se zvláštním důrazem na obnovu a rozvoj venkovských oblastí přispět ke zvýšení povědomí a praktickému naplňování principů udržitelného rozvoje

děti a mládež pedagogičtí pracovníci zástupci veřejné správy zástupci neziskových subjektů zástupci soukromých podnikatelských subjektů ostatní zástupci veřejnosti

Udržitelný rozvoj Místo, ve kterém žijeme Místní agenda 21 Rozvoj venkova Brownfields Odpadové hospodářství a separace odpadů Udržitelná spotřeba, ekoznačení a zelené nakupování Úspory a obnovitelné zdroje energií Místní výrobky a místní tradice Zapojování veřejnosti do plánování a rozhodování

Školní programy ekologické výchovy Terénní exkurze Přednášky a semináře Konference „Udržitelný rozvoj na venkově“ Publikační činnost Podpora přípravy modelových projektů

Výstava „Revitalizace brownfields v Moravskoslezském kraji“ Soutěže a) soutěž bakalářských a dipl. prací b) výtvarná soutěž „Ekologie a já“ Internetové stránky ( ) Zelená knihovna a) kamenná – cca 400 položek b) elektronická – cca 750 položek

a) program za školou Velké šelmy v Beskydech Úspory energií b) škola za programem Brownfields Exkurze na sběrném dvoře ČOV Prezentace o OZE Ukázka kotle na biomasu Bioplynová stanice

Plán 1800 dětí za duben 2011 až červen 2012 Žáci a studenti 13 – 19 let Pracovní listy 2 – 3 hodiny Občerstvení 20,- Kč

HODNOCENÍ ZE ZPĚTNÝCH VAZEB

CELKOVÉ NÁKLADY PROJEKTU: ,- Kč SFŽP ČR ,- Kč Moravskoslezský kraj ,- Kč Nadace OKD ,- Kč RWE Gas Storage, s. r. o ,- Kč

Bc. Martina Stebelová ŠOV Třanovice, o. p. s Třanovice 1  , kl. 205 