Grafická úprava seminární práce

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_ 2.5 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi I. Textový editor – odkazy (obsah, rejstřík) Typ:
Advertisements

Číslování stran až od určité strany a určitého čísla - krok po kroku
Formátování diplomové práce
Čísla stran v Microsoft Office Word
MS Malování I. VY_32_INOVACE_57_MS_Malovani_I.
Vzdělávací oblast: Informatika Autor: Mgr. Robert Kecskés Jazyk: Český
L 04 – Záhlaví / Zápatí § Pojem Záhlaví – Zápatí
Elementaristika elektronických informací
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
MS Office Word 2007/ VS Vypracovali: Havlišová Dagmar
Karta Domů, skupina Odstavec
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Školení počítače Excel
Formátování dokumentu O. Kánský 2011 Vyberte svůj textový editor Writer OpenOffice.org Word XP Microsoft Office Word Microsoft Office.
Word 2007 se na rozdíl od předcházejících verzí ovládá pomocí pásu karet, který najdete v horní části obrazovky. Pás je rozdělen na jednotlivé karty,
Záložky, křížové odkazy, hypertextové odkazy
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
VY_32_INOVACE_7C6 OddílY výhody použití.
Hromadná korespondence
Power Point– pracujeme se snímky
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Styly písma - vytvoření vlastního stylu, zápatí a záhlaví stránek
17.Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Barbora Skoumalová 4.A.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 4.0 (Text)
Úvod do obsahů j pak stisknutím F5 nebo kliknutím na Prezentace > Od začátku spusťte kurz. Na panelu zpráv klikněte na Povolit úpravy, Pokud se videa kurzu.
MS WORD I. ZÁKLADNÍ EDITACE TEXTU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu.
Osnova, rejstříky, obsah
Textový procesor Open Office, Writer OKRAJE STRÁNKY
VY_32_INOVACE_55_MS_Word_IV. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Textový procesor (MS Word)
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 3.1 (Práce se snímky)
Textový editor.
TEXTOVÝ EDITOR.
Word – Struktura dokumentu
Textový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Práce s textem v objektech prezentace Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech,
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Tvorba tabulek Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Tabulky, kreslení, diagramy, šablony
Word – úprava textu Ing. Bohumil Bareš.
Zápatí a záhlaví, okraje stránky, číslování stránek
Formátováním odstavce se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného.
WORD 2010 Karta Domů, skupina Odstavec. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
UŽIVATELSKÉ ROZHRANÍ MS POWERPOINT
WORD - Tabulky 2. března 2013VY_32_INOVACE_080115_Word_Tabulky_DUM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Satková.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 10.0 (Záhlaví a zápatí)
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
POWER POINT 2 Vzhled prezentace - formátování
Word – Tabulky a Grafika ve Wordu
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Duben.
Jak vyrobit titulní stránku První a nejdůležitější částí titulní stránky je název práce.Ten musí vystižně celo práci charakterizovat a přitom nesmí být.
Je to soubor programů, určených nejen pro práci v kanceláři.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_10.
Cvičení 2 - Řešení příkladu
Textový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
EXCEL – tisk a tvorba grafů Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Téma: Využití ICT pro psaní novinových článků Vypracovala: Jana Wasserbauerová.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-04 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Grafická úprava sestavy Access (15). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Číslování stran až od určité strany a určitého čísla - krok po kroku
Název: Formátování DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_05
ČÍSLOVÁNÍ STRÁNEK ICT Mgr. Milan Šimek.
PowerPoint.
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Transkript prezentace:

Grafická úprava seminární práce

Titulní stránka lze vybrat některou z titulních stránek nabízených programem Word a upravit při použití vlastní stránky umístěte název práce asi do jedné třetiny stránky od vrchu při víceřádkovém názvu je spodní řádek nejkratší název neodsazujte prázdnými řádky, ale pomocí mezer před a za odstavcem titulní stránka dále obsahuje jméno autora, jméno vedoucího práce, školu, třídu a školní rok

Formátování textu Po napsání větší části práce doporučuji vše označit a vymazat všechno formátování Číslování nadpisů - nadpis 1. úrovně – zvolíme Nadpis 1 a klikněte na víceúrovňový seznam a v něm zvolte nadpisy

Formátování textu Popsaným způsobem se očíslují nadpisy i na dalších úrovních. Ve stylu Nadpis 1 ještě nastavte Vložit konec stránky před a u ostatních stylů nadpisů si upravte mezery před a mezery za, vždy změnou stylu.

Formátování textu Základní text odstavce je po vymazání formátování ve stylu Normální. Po změnách v tomto stylu bude naformátován veškerý základní text práce. Text nastavte podle vzoru

Formátování textu Okraje stránky nastavte následovně: Budete-li chtít tisknout oboustranně, zvolte ještě zrcadlové okraje.

Osnova v zobrazení osnovy lze měnit pořadí nadpisů a textu jejich přesunutím nahoru nebo dolů nebo můžete snížit jejich úroveň aby bylo možné strukturu dokumentu prohlížet v zobrazení osnovy, musí být dokument formátován pomocí jednoho z předdefinovaných stylů nadpisu nebo úrovní osnovy po přiřazení úrovní osnovy můžete např. pracovat s dokumentem v zobrazení osnovy nebo v rozvržení dokumentu.

Osnova v nabídce Zobrazit klepněte na příkaz Osnova. klepnutím na tlačítko Zvýšit úroveň zvýšíte úroveň nadpisu. klepnutím na tlačítko Snížit úroveň snížíte úroveň nadpisu pomocí šipek se přesune nadpis nahoru nebo dolů, zároveň se přesune i text náležející k nadpisu

Tvorba obsahu Obsah dokumentu je obvykle tvořen seznamem názvů kapitol doplněných o číslo stránky, na které konkrétní kapitola začíná. Textové procesory umí vytvořit obsah dokumentu automaticky, velmi jednoduše lze též obsah aktualizovat při následných zásazích do textu.

Tvorba obsahu Nástroj na vytvoření obsahu najdeme na kartě Reference Vzhled obsahu lze upravovat pomocí nástrojů odstavce.

Číslování stránek Na kartě Vložení zvolíme Číslo stránky a vybereme si kam číslo umístíme

Číslování stránek Práce je číslována od titulní stránky, ale první číslo „je vidět“ až na stránce s obsahem Změny v záhlaví a zápatí dosáhneme pomocí Konců oddílu na kartě Rozložení stránky Konce oddílu používáme i k dalším změnám formátování stránek nebo stránky v dokumentu

Číslování stránek Typy konců oddílů Další stránka - vloží konec oddílu a zahájí nový oddíl na další stránce. Tento typ konce oddílu se používá hlavně před začátky nových kapitol dokumentu. Průběžný - vloží konec oddílu a zahájí nový oddíl na stejné stránce. Průběžný konec oddílu se používá k provedení změny formátování, jako je například změna počtu sloupců na stránce.  

Číslování stránek Typy konců oddílů Sudá stránka nebo Lichá stránka vloží konec oddílu a zahájí nový oddíl na následující sudé nebo liché stránce. Pokud chcete, aby kapitoly dokumentů vždy začínaly na liché nebo na sudé stránce, použijte možnost konce oddílu Lichá stránka nebo Sudá stránka.

Číslování stránek Odstranění konce oddílu Pro odstranění konce oddílu klikněte na Zobrazení - Koncept, v němž jsou konce oddílů zobrazeny dvojitou tečkovanou čárou. Vyberte konec oddílu, který chcete odstranit a stiskněte klávesu Delete  

Číslování stránek Po vložení čísla stránky klikněte si do zápatí na začátek druhého oddílu, zde se zobrazí Stejné jako minulé a odklikněte Propojit s předchozím v prvním oddílu pak číslování odstraníme

Poznámky pod čarou a vysvětlivky Poznámky pod čarou se zobrazí na téže stránce, vysvětlivky na konci dokumentu