Projekt Podpora rozvoje Olomouckého kraje 2008 - 2010 Ing. Marta Novotná 1. října 2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Odpady 2014 – jak dál v Olomouckém kraji ? Konference samospráv Olomouc
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Projekty Technické pomoci ROP SM 14. Pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje, , Plumlov.
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Integrovaný plán rozvoje města Kutná Hora 21. srpna 2007.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Ing. Stanislava Správková
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
Podpora rozvoje Olomouckého kraje Konference ROP Střední Morava „Finance pro Váš investiční záměr“ , Olomouc.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
„Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Ing. Jana Moravcová
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
1 Fondy Evropské unie. 2 Stav čerpání z fondů EU ČR má k dispozici na programové období z fondů Evropské unie 26,7 miliardy eur. V přepočtu.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Závěrečná konference k projektu
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Trhové Sviny CZ /0.0/0.0/15_005/
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Základní informace o KAP a MAP 10. března Přehled důležitých zkratek Evropské strukturální a investiční fondy (ESI fondy = ESIF) Krajské akční plány.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Cestovní ruch v přeshraniční spolupráci
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
Regionální akční plán Olomouckého kraje
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Závěrečná konference projektu
Ing. Stanislava Správková
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

Projekt Podpora rozvoje Olomouckého kraje Ing. Marta Novotná 1. října 2008

Podpora rozvoje Olomouckého kraje ROP SM - prioritní osy 4: Technická pomoc oblast podpory 4.2: Podpora zvyšování absorpční kapacity regionu Celková alokace finanční prostředků z ERDF a SR pro oblast podpory 4.2 (ÚRR, OK, ZK) je pro období stanovena na 190,2 tis. Kč Realizace projektů krajů se předpokládá až do června 2015 dle konkrétních specifikací výzev Úřadu Regionální rady.

Podpora rozvoje Olomouckého kraje Koordinace řízení absorpční kapacity ROP SM -řídící a koordinační skupina koordinace projektů ÚRR, OK a ZK v rámci oblasti podpory 4.2 -skupina pro publicitu a propagaci koordinace aktivit zaměřených na publicitu a propagaci (komunikační plán, konference, tiskoviny) -skupina pro zajištění absorpční kapacity koordinace aktivit zaměřených zvýšení absorpční kapacity (strategické materiály, vzdělávací aktivity, servisní pracovníci) -odborné pracovní skupiny monitorování dopadů ROP SM, tématické skupiny (doprava, sociální věci, vzdělávání, strategický rozvoj – rozvoj měst a venkova, kultura, cestovní ruch, krizové řízení, zdravotnictví)

Podpora rozvoje Olomouckého kraje Projekt Podpora rozvoje Olomouckého kraje Vyhlášení výzvy Příprava projektu (jednání s regionálními partnery, Úřadem regionální rady a v orgánech kraje) Předložení projektu do 2. výzvy dne Zapracování připomínek Úřadu regionální rady Schválení Výborem Regionální rady dne projekt navazuje na projekt Partnerství pro rozvoj kraje (SROP 3.3)

Podpora rozvoje Olomouckého kraje Cíl projektu: – zvyšování absorpční kapacity v regionu a zajištění úspěšného čerpání prostředků ze strukturálních fondů Evropské unie Cílové skupiny: – všichni místní a regionální aktéři, kteří jsou na jakékoli úrovni zapojeni do přípravy a realizace projektů ROP připravovaných na území Olomouckého kraje

Podpora rozvoje Olomouckého kraje Časový plán projektu a zdroje financování Začátek realizace projektu1. duben 2008 Konec realizace projektu31. červenec 2010 Doba realizace projektu28 měsíců Zdroj financování Částka v tis. Kč Příspěvek ERDF = 683,61 tis. EUR(85 %) ,45 Spolufinancování Olomouckým krajem (10 %) 2 137,70 Spolufinancování státním rozpočtem (5 %) 1 068,85 Rozpočet projektu celkem ,00

Podpora rozvoje Olomouckého kraje Plánované a připravované aktivity projektu 1. Pořádání kurzů, seminářů, školení, workshopů - vzdělávací semináře a školení (10. pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje – ) 2. Vydávání brožur, publikací a dokumentů - publikace k regionálnímu rozvoji -elektronický bulletin e-info (č. 16 na webu projektu, č. 17 v polovině října)

Podpora rozvoje Olomouckého kraje Plánované a připravované aktivity projektu 3. Propagační aktivity - partnerská setkání (Konference ROP Střední Morava a Olomoucký kraj – ) -inzerce a jiné formy propagace projektu 4. Příprava a řízení integrovaných rozvojových plánů a projektů -aktivity koncepčního charakteru (aktuální stav zpracování na webu projektu)

Podpora rozvoje Olomouckého kraje č. Název strategie Předp. doba realizace Vazba na ROP 1. Strategie rozvoje cyklistické dopravy OK září 08 – červenec 09 Strategii lze využít pro budoucí evaluaci dopadů ROP a porovnání s výchozím stavem. Strategie má za úkol určit prioritní trasy a projekty vhodné pro podporu ROP 1.3 a Analýza poptávky po vzdělávacích kapacitách pro dospělé na území OK srpen 08 – únor 09 Analýzu lze využít pro budoucí evaluaci dopadů ROP a porovnání s výchozím stavem. Analýza má za úkol určit prioritní projekty vhodné pro podporu ROP a Studie zajištění dopravní dostupnosti cílových lokalit cestovního ruchu v OK v roce 2009 Studie lze využít pro budoucí evaluaci dopadů ROP a porovnání s výchozím stavem. Studie má za úkol určit prioritní projekty vhodné pro podporu ROP 1.1.1, 2.2.5, a Komparativní studie střednědobých záměrů Dlouhodobého záměru vzdělávání OK a jednotlivých ORP srpen 08 – leden 09 Studie má za úkol určit prioritní projekty vhodné pro podporu ROP 2.2.1, 2.2.3, a Komplexní vyhledávací studie na zásadní infrastrukturní projekty v oblasti cestovního ruchu září 08 – únor 09 Studie má za úkol určit prioritní projekty vhodné pro podporu ROP 3.2, a Strategické a koncepční materiály

Podpora rozvoje Olomouckého kraje č.Název strategie Předp. doba realizace Vazba na ROP 6. Studie hipostezek na celém území OK říjen 08 – srpen 09 Studie bude využita pro budoucí evaluaci dopadů ROP a porovnání s výchozím stavem. Studie má za úkol určit prioritní trasy a projekty vhodné pro podporu ROP 1.3 a Analýza využití sportovních zařízení škol a školských zařízení veřejností srpen 08 – prosinec 08 Analýza má určit prioritní projekty vhodné pro podporu ROP 2.2.3, 2.2.5, a Benchmarking poskytovatelů sociálních služeb v OK v roce 2009 Bude zpracován systém umožňující kontrolu výstupů sociálních zařízení a kvality poskytovaných služeb. Tento systém je využitelný pro potřeby evaluace ROP i pro potřeby výběru projektů v ROP a Analýza potřeb rodin v OK říjen 08 – březen 09 Analýza má určit prioritní projekty a vhodné typy projektů pro podporu ROP 2.2.2, a Podnikatelský plán pro využití letiště Přerov září 08 – leden 09 Plán má za úkol připravit podklad pro čerpání podpory ROP Územní studie – kombinovaná doprava, terminál, logistické centrum a letištní plochy, dovybavení letiště Přerov, rozvojové plochy září 08 – únor 09 Studie bude využita při přípravě podoblasti podpory ROP 1.1.2, zejména na propojení letiště na jiné druhy dopravy a na síť TEN-T.

Podpora rozvoje Olomouckého kraje Plánované a připravované aktivity projektu 5.Aktivity zaměřené na informovanost a poradenství na úrovni projektů - servisní pracovníci ROP - personální zajištění projektu - technické zajištění projektu

Podpora rozvoje Olomouckého kraje Projektový tým Ing. Leona Valovičová projektová manažerka, Ing. Eva Kubišová projektová manažerka, Ing. Radana Venháčová finanční manažerka,

Podpora rozvoje Olomouckého kraje Odkazy webové stránky kraje webové stránky projektu zásobník projektových námětů (ZPN)

Děkuji za pozornost Ing. Marta Novotná vedoucí oddělení regionálního rozvoje kraje tel.: Projekt je spolufinancován z Evropského fondu pro regionální rozvoj