Postupy při dokumentování škod způsobených konvektivními bouřemi.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Měření na mapách.
Advertisements

Uzavírání veřejnoprávních smluv
Martin Král a Ondřej Hlásek
POČASÍ = aktuální stav atmosféry Počasím se zabývá věda: meteorologie
Komplexní pozemková úprava
Požáry v topné sezóně Weis Milan SDH Hrušovany
Modrá planeta Země.
ISAD Cíl: • sjednotit archeologická data vytvořená v projektech výzkumu a vývoje na ústředním pracovišti NPÚ • vytvořit aplikaci na internetu pro komplexní.
Člověk a příroda.
Hydrosoft Veleslavín s.r.o. U Sadu 13, Praha 6 Změny DMG ÚAP & jak odevzdat ÚAP ORP Kraji Změny v DMG ÚAP.
MAPA – Zmenšený obraz povrchu Země
Dopravní informace Plzeňského kraje Martin Schejbal Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Řízení korupčních rizik
Hospodářská úprava lesa Legislativa Bezpečnost osob a majetku.
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Mapy podle měřítka mapy velkých měřítek - 1: nebo 1:
Činnost odboru centrální dokumentace v rámci SŽG Praha
Pohyby Země Planeta Země se pohybuje obrovskou rychlostí, kterou lidé vůbec nevnímají.
Úvod do první pomoci. Právní odpovědnost 40/2009 Sb. - trestní zákoník § 150 Neposkytnutí pomoci (1)Kdo osobě, která je v nebezpečí smrti nebo jeví známky.
Vytvoření a pilotní ověření systému školení v obecných a odborných kompetencí dobrovolníků při akcích pro veřejnost, CZ.1.07/3.1.00/ Sportovní akce.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Tlak a proudění vzduchu
Určeno pro 2. ročník oboru mechanik strojů a zařízení
Výpočet výše újmy nebo škody způsobené na lesích
Krausová, Ničová, Jirotková
FYZIKA ZEMSKÉ ATMOSFÉRY 3
Mapové zobrazení.
Projekt „Environmentální výchova ve školních úlohách, experimentech a exkurzích“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.10/
Problematika lavin Lavinu lze definovat jako každý náhlý a rychlý sesuv sněhové hmoty na dráze delší jak 50m. Sesuvy na kratší vzdálenosti se nazývají.
Přírodní katastrofy Některé přírodní procesy probíhají tak rychle a intenzivně, že způsobují velké materiální škody a zanechávají po sobě oběti na životech.
TVORBA TÉMATICKÝCH MAP
Ochrana přírody ČR.
Atestace Fáres Shima ředitel odboru atestací Konference ISSS, 24. – 25. březen 2003, KC Aldis Hradec Králové.
Člověk a příroda Šárka Košťálová 8.B.
Glóbus Glóbus - zmenšený model Země - má své měřítko
Patt - TOPAKUSTIK Martin Kohout.
Uzavírání veřejnoprávních smluv (zákon č. 500/2004 Sb., správní řád)
VY_32_INOVACE_ 11 Tornáda Tornáda.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Soňa Patočková Název šablonyIII/2.
Tornáda.
Evidence obyvatel podle z.č. 133/2000 Sb., v plat. znění.
informační portál MPSV Ing. Petr Hortlík , IT expert
Ochrana půdy a lesa.
Územně analytické podklady správních obvodů obcí s rozšířenou působností v území Jihomoravského kraje třetí / čtvrtá úplná aktualizace Územně analytické.
1 Komunikace VZ s operačním střediskem. 2 Při komunikaci mezi VZ a OPIS je nutné vycházet ze zásad, které jsou uvedeny ve vyhlášce č.247/2001 a č.328/2001.
ZÁKLADNÍ POJMY II. Obec -zastavěné území -počátek a konec je na pozemní komunikaci označen příslušnými dopravními značkami -na účelových komunikacích.
Identifikace vzdělávacího materiáluVY_32_INOVACE_ICT.8.r.20 EU OP VK Škola, adresaZŠ Smetanova 1509, Přelouč AutorMgr. Miloš Půlpán Období tvorby VMČerven.
Přechodné výrazné zvýšení hladiny vodních toků nebo jiných povrchových vod, při kterém voda již zaplavuje území mimo koryto vodního toku a může způsobit.
Protierozní ochrana 2. cvičení Téma: Protierozní ochrana 2. cvičení Téma: Analýza území - morfologie terénu, odtokové dráhy 143YPEO ZS 2015/ ;
ORIENTACE V KRAJINĚ. Světové strany Hlavní světové strany jsou: sever (S) jih (J) východ (V) západ (Z) Pro přesnější určení směru používáme vedlejší světové.
Veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí
Řešení inventarizace hmotného majetku
Veřejnoprávní smlouvy
Autor: Andrea Kolářová
Povolení kácení dřevin rostoucích mimo les
Ekologie a životní prostředí 2011 Barbora Kněžínková
Rohová, Vančurová, Dorazilová
BEZPEČNOST NA KONTAKTNÍCH MÍSTECH Czech POINT
Lesy Kontrolní úkol je zaměřen na vlastníky nebo uživatele lesů v souvislých lesních porostech o celkové výměře vyšší než 50 hektarů. Cílem kontroly je.
Sociální politika EU Dávky v nemoci.
VY_52_INOVACE_54_Životní prostředí ČR
Právní problematika břehových porostů
Mapování přístupnosti a pražská Mapa přístupnosti
Novinky v předškolním vzdělávání
VĚCNÉ A VÝNOSOVÉ OCENĚNÍ LESNÍCH POROSTŮ ČR PODLE KRAJŮ V ROCE 1999 (bez započtení lesů MO ČR a výměry holin)
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Obsah územně plánovacích podkladů
Územně analytické podklady
VĚCNÉ A VÝNOSOVÉ OCENĚNÍ LESNÍCH POROSTŮ ČR PODLE KRAJŮ V ROCE 1999 (bez započtení lesů MO ČR a výměry holin)
Program na podporu lesních ekosystémů
Transkript prezentace:

Postupy při dokumentování škod způsobených konvektivními bouřemi

Jsme-li svědky (vzniku) tornáda... rotace (cyklonální = proti směru hod. ručiček nebo anticyklonální)rotace (cyklonální = proti směru hod. ručiček nebo anticyklonální) vzhled tornáda (povrch, barva, délka, unášené trosky, dotyk se zemí...)vzhled tornáda (povrch, barva, délka, unášené trosky, dotyk se zemí...) místo pozorování, výskytu, směr a rychlost postupumísto pozorování, výskytu, směr a rychlost postupu typ mateřské oblačnostityp mateřské oblačnosti přesný čas pozorovánípřesný čas pozorování

... po přechodu tornáda... případné poskytnutí první pomocipřípadné poskytnutí první pomoci

Postup při dokumentování škod kontaktovat příslušné úřady (OÚ, hasiči, policie, lesní správa, příp. majitel pozemku)kontaktovat příslušné úřady (OÚ, hasiči, policie, lesní správa, příp. majitel pozemku) zajistit svědkyzajistit svědky terénní průzkum co nejdříveterénní průzkum co nejdříve nejdříve zastavěné oblastinejdříve zastavěné oblasti poté otevřená krajinapoté otevřená krajina poslední lesní porosty (dbát na vl. bezpečnost)poslední lesní porosty (dbát na vl. bezpečnost)

Postup při dokumentování škod ohleduplnostohleduplnost průzkum z důvodu odborné dokumentaceprůzkum z důvodu odborné dokumentace domluva s ostatními „průzkumníky“domluva s ostatními „průzkumníky“ nutná mapa (1:50 000), GPS...nutná mapa (1:50 000), GPS...

Výpovědi očitých svědků přístup k výpovědi s nedůvěroupřístup k výpovědi s nedůvěrou ověřování informací z různých zdrojůověřování informací z různých zdrojů akustické projevyakustické projevy výskyt jevu v/mimo srážkyvýskyt jevu v/mimo srážky rotace (cyklonální/anticyklonální) + rotace spodní části základnyrotace (cyklonální/anticyklonální) + rotace spodní části základny přesný čas pozorovánípřesný čas pozorování

Výpovědi očitých svědků jména a kontakty na svědkyjména a kontakty na svědky