Ten, ta, to II Fill in the blanks with the appropriate forms of ten. Vzor: Proč potřebuješ ___ knihy? Proč potřebuješ ty knihy? *Taken from Review Lesson.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

Zájmena a pády Adjust the pronouns between slash marks to fit the context. Remember to use the correct case. Vzor: Pozdravuj od /já/ rodiče. Pozdravuj.
Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
Kolja 5. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol? RL8 nová slova.
Kolja 2 Otázky a film. Konverzace: Máte nějaký nový nábytek.
Jména a pády Put the nouns between slash marks into the appropriate case, as determined by the context. Vzor: Román se stal tím, čím v /minulost/ byla.
Způsobové slovesa Conjugate the infinitives in the following sentences to fit the context. Vzor: (smět) číst ten časopis? Smím číst ten časopis? *Taken.
Vy a ty: Changing Personal Pronouns In each of the following sentences, replace vy with ty, and vice versa. Remember to keep the pronoun in the correct.
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Pronouns in the Accusative & Dative Insert the appropriate pronouns into the sentences below. Vzor: Prosí ___, abych vyšel z pokoje. Prosí mě, abych vyšel.
Ukončení 1.etapy výuky cizího jazyka
Telling Time Write out each of the following time expressions in words. Vzor: 5:25 Je pět hodin a dvacet pět minut. *Taken from Lesson 7, pg. 89, ex. 7.
Expressions of Time Write out the following times in two different ways (whenever possible). Vzor: 1:30 am Je jedna hodina třicet minut. Je půl druhé.
Zájmena on, ona, oni Fill in the blanks with the appropriate forms of on, ona, or oni. Vzor: Já ___ znám jen od vidění. Já ho znám jen od vidění. *Taken.
Song Presentations. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Adoptuj panenku a zachráníš dítě! Agáta 1 Ája 2.
se tábořilo za první republiky 1 Jak se tábořilo „kdysi“  Staré kroniky  Historie  Album věnované ETS  Úryvky z Hlasatele.
MINISTRANTI NAPAJEDLA
AutorMgr. Lenka Závrská Anotace Očekávaný přínos Tematická oblastOperace s reálnými čísly Téma PředmětMatematika RočníkPrvní Obor vzděláváníUčební obory.
Hra je určená pro dvě družstva nebo dva žáky – červené x modré Po kliknutí na tlačítko s číslicí se zobrazí otázka, s otázkou se zároveň zobrazí napovídající.
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
Elektrický obvod a jeho části
Týden Vojty Machaly.
Kolja 5 (první část). Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Správné pády I In the following sentences, put the nouns between slash marks into the correct case. Vzor: Přes naše rozdíly zůstanu /tvůj přítel/. Přes.
Vizualizace projektu větrného parku Stříbro porovnání variant 13 VTE a menšího parku.
Počítání s řemesly II. MALÍŘKA LÉKAŘKA ZDRAVOTNÍ SESTŘIČKA PRODAVAČKA
Dělení se zbytkem 3 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
Constructions with by Rewrite the following sentences using by constructions. Do not change the aspect. Vzor: Chci hrát tenis. Chtěl/Chtěla bych hrát tenis.
ARITMETICKÁ POSLOUPNOST I
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Dělení se zbytkem 5 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Vytvořila Nikola Bajerová. První závod se uskutečnil v roce 1836 Na Chlumeckém panství Oktaviána Kinského. Díky aktivitě knížete Františka Lichtenštejského.
Rozkazovací způsob Imperatives Rewrite the following sentences in the imperative. Vzor: Koupíš si dražší šaty? Kup si dražší šaty! *Taken from Review Lesson.
Konverzace: Který měsíc se vám líbí a proč?. Kolja 3 Otázky a film.
Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY
Pády a koncovky: Cases & Endings Adjust the words between slash marks to fit their contexts, using the appropriate case endings. Vzor: Co budeš dělat o.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.

Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. Předpověď počasí na
Násobení zlomků – teorie a cvičení VY_32_INOVACE_19
Zásady pozorování a vyjednávání Soustředění – zaznamenat (podívat se) – udržet (zobrazit) v povědomí – představit si – (opakovat, pokud se nezdaří /doma/)
Se a si: Reflexive Pronouns Insert se or si into the following sentences, if possible. Vzor: Povídali jsme ___ ještě několik minut. Povídali jsme si ještě.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
EDITOR BY: SPRESS 15. ledna ledna ledna 2015.
Ona a on: Masculine & Feminine Pronouns In each of the following sentences, replace ona with on, and vice versa. Remember to keep the pronoun in the correct.
Konverzace: Kam pojedete v létě?. Kolja 3 Otázky a film.
Fyzika 2 – ZS_3 OPTIKA.
Prepositions & Cases Combine the following nouns with the given prepositions to form prepositional phrases. Don’t forget to use the correct case of the.
Dejte slovo do věty Rewrite the following sentences, replacing the underlined word with the word between slash marks. Remember to use the correct case.
My a já: Singular & Plural Personal Pronouns In the following sentences, replace my with já, and vice versa. Remember to keep the pronoun in the appropriate.
Nová slova: Lekce 8 Fill in the blanks with the vocabulary words from Lesson 8 of Contemporary Czech by Michael Heim.
Přednost početních operací
Ovoce a zelenina Svět kolem nás
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Test určování a zařazování členovců
Autor: Ondřej Šimeček Verze: 1.1.3
Budoucí a minulý čas Rewrite the following sentences in the past and future. Use the perfective if possible. Vzor: Začíná překládat román. Začal překládat.
Ten, to, ta: Demostrative Pronouns Insert the correct form of the demonstrative pronoun into the following sentences. Be sure to use the appropriate case,
Connecting Sentences with který Connect the following sentences with který. Remember to put který into the appropriate number and case. Vzor: Viděl jsem.
Perfective v. Imperfective Choose the appropriate form of the verb (either perfective or imperfective) to complete the following sentences. For some sentences.
Verb forms with rád Insert an appropriate verb form into each of the following sentences. Some possible variants are given in parentheses. Vzor: Rád ______.
Přítomný čas Rewrite the following sentences in the present tense. Vzor: Bolela mě hlava. Bolí mě hlava. *Taken from Review Lesson 4, pg. 193, ex. 1 of.
Stupňování Put the words between slash marks into the correct form of the comparative or superlative. Vzor: Tahla zkouška je /lehký/ než tamta. Tahla zkouška.
Verbal Nouns Construct sentences with verbal nouns based on the following pattern. Vzor: Rád létám. Mám rád létání. *Taken from Lesson 10, pg. 126, ex.
Ten, to, ta: Demostrative Pronouns
My a já: Singular & Plural Personal Pronouns
Verb forms with rád Insert an appropriate verb form into each of the following sentences. Some possible variants are given in parentheses. Vzor: Rád.
Transkript prezentace:

Ten, ta, to II Fill in the blanks with the appropriate forms of ten. Vzor: Proč potřebuješ ___ knihy? Proč potřebuješ ty knihy? *Taken from Review Lesson 10, pgs , ex. 2 of Contemporary Czech by Michael Heim.

Ten, ta, to II 1. Znám oba ______ spisovatele.

Ten, ta, to II 1. Znám oba ty spisovatele. 2. Nějak se přestali o __ lidech bavit.

Ten, ta, to II 1.Znám oba ty spisovatele. 2. Nějak se přestali o těch lidech bavit. 3. Zavřete, prosím, __ dveře.

Ten, ta, to II 1.Znám oba ty spisovatele. 2. Nějak se přestali o těch lidech bavit. 3. Zavřete, prosím, ty dveře. 4. Proč ses __ výstavy nezúčastnil?

Ten, ta, to II 1.Znám oba ty spisovatele. 2. Nějak se přestali o těch lidech bavit. 3. Zavřete, prosím, ty dveře. 4. Proč ses té výstavy nezúčastnil? 5. S __ člověkem se setkávám už několik týdnů.

Ten, ta, to II 5. S tím člověkem se setkávám už několik týdnů. 6. V __ slovech je mnoho pravdy.

Ten, ta, to II 5. S tím člověkem se setkávám už několik týdnů. 6. V těch slovech je mnoho pravdy. 7. Chodil jsem do __ školy.

Ten, ta, to II 5. S tím člověkem se setkávám už několik týdnů. 6. V těch slovech je mnoho pravdy. 7. Chodil jsem do té školy. 8. O __ lidi se nezajímám.

Ten, ta, to II 5. S tím člověkem se setkávám už několik týdnů. 6. V těch slovech je mnoho pravdy. 7. Chodil jsem do té školy. 8. O ty lidi se nezajímám. 9. Vyprávěli svoji historku __ umělci?

Ten, ta, to II 9. Vyprávěli svoji historku ti umělci? 10. Co si máme z __ učebnice vybrat?

Ten, ta, to II 9. Vyprávěli svoji historku ti umělci? 10. Co si máme z té učebnice vybrat? 11. Neotvírej přece __ skříň!

Ten, ta, to II 9. Vyprávěli svoji historku ti umělci? 10. Co si máme z té učebnice vybrat? 11. Neotvírej přece tu skříň! 12. Při __ příležitosti se na to zeptej!

Ten, ta, to II 9. Vyprávěli svoji historku ti umělci? 10. Co si máme z té učebnice vybrat? 11. Neotvírej přece tu skříň! 12. Při té příležitosti se na to zeptej! 13. Nech si __ pera.

Ten, ta, to II 13. Nech si toho pera. 14. Dej to na __ stůl.

Ten, ta, to II 13. Nech si toho pera. 14. Dej to na ten stůl. 15. __ slovům nevěřím.

Ten, ta, to II 13. Nech si toho pera. 14. Dej to na ten stůl. 15. Těm slovům nevěřím. 16. __ ženě nic neříkej.

Ten, ta, to II 13. Nech si toho pera. 14. Dej to na ten stůl. 15. Těm slovům nevěřím. 16. Té ženě nic neříkej. 17. Ztratils všechny __ peníze?

Ten, ta, to II 17. Ztratils všechny ty peníze? 18. Musím se __ Slovence omluvit.

Ten, ta, to II 17. Ztratils všechny ty peníze? 18. Musím se té Slovence omluvit. 19. Jedete tam někdy __ tramvají?

Ten, ta, to II 17. Ztratils všechny ty peníze? 18. Musím se té Slovence omluvit. 19. Jedete tam někdy tou tramvají? 20. __ červené šaty se mi moc nelíbí.

Ten, ta, to II 17. Ztratils všechny ty peníze? 18. Musím se té Slovence omluvit. 19. Jedete tam někdy tou tramvají? 20. Ty červené šaty se mi moc nelíbí. 21. __ Němcům jsem našel krásný byt ve čtvrtém patře.

Ten, ta, to II 21. Těm Němcům jsem našel krásný byt ve čtvrtém patře. 22. __ lidé mi to opravili.

Ten, ta, to II 21. Těm Němcům jsem našel krásný byt ve čtvrtém patře. 22. Ti lidé mi to opravili. 23. S __ hochy běhal černý pes.

Ten, ta, to II 21. Těm Němcům jsem našel krásný byt ve čtvrtém patře. 22. Ti lidé mi to opravili. 23. S těmi hochy běhal černý pes. 24. __hle stoly jsou mnohem nižší než tam__.

Ten, ta, to II 21. Těm Němcům jsem našel krásný byt ve čtvrtém patře. 22. Ti lidé mi to opravili. 23. S těmi hochy běhal černý pes. 24. Tyhle stoly jsou mnohem nižší než tamty. 25. __ píseň jsi už určitě někde slyšel.

Ten, ta, to II 25. Tu píseň jsi už určitě někde slyšel. 26. Jenže bez __ papírů ho stejně nepřijmou.

Ten, ta, to II 25. Tu píseň jsi už určitě někde slyšel. 26. Jenže bez těch papírů ho stejně nepřijmou. 27. Byl jste už někdy v __ městě?

Ten, ta, to II 25. Tu píseň jsi už určitě někde slyšel. 26. Jenže bez těch papírů ho stejně nepřijmou. 27. Byl jste už někdy v tom městě? 28. Od __ doby je nemocen.

Ten, ta, to II 25. Tu píseň jsi už určitě někde slyšel. 26. Jenže bez těch papírů ho stejně nepřijmou. 27. Byl jste už někdy v tom městě? 28. Od té doby je nemocen. 29. Na __ léta už dávno zapomněl.

Ten, ta, to II 29. Na ta léta už dávno zapomněl. 30. Proč __ vodu vaříš?

Ten, ta, to II 29. Na ta léta už dávno zapomněl. 30. Proč tu vodu vaříš?