Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY"— Transkript prezentace:

1 Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY
VY_32_INOVACE_187 Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY Název dle číselného rozsahu: VY_32_INOVACE_187. Autor materiálu: Mgr. Bronislav Budík. Zařazení materiálu: Vzdělávací oblast : Člověk a příroda. Vzdělávací obor : Fyzika. Tematický okruh: Veličiny – opakování. Ročník : 6. Metodické pokyny: Jsou uvedeny na jednotlivých listech, u každého cvičení. Datum vytvoření:

2 opakování 1.pololetí 6.ročníku
V jakých skupenství mohou být látky? Uveď příklad. Napiš základní vlastnosti pevných látek. Napiš základní vlastnosti kapalin. Napiš základní vlastnosti plynů. Které vlastnosti se vyžívá v hydraulice?

3 opakování 1.pololetí 6.ročníku
Kde se využívá stlačitelnost plynů? Které vlastnosti má oxid uhličitý? Kde se využívá? Ze kterých plynů se skládá vzduch? 9.Které plyny se používají na svařování? 10.Co je to kompresor?

4 opakování 1.pololetí 6.ročníku
Co je to autogen? Jaká je základní značka  a jednotka délky? Která délková měřidla používáme a kdy? Jak by jsi změřil(a) tloušťku jednoho listu papíru ve školním sešitě? Jakým způsobem změříš průměr fotbalového míče?

5 opakování 1.pololetí 6.ročníku
Které jsou hlavní pravidla pro správné měření délky? Jaká je základní značka  a jednotka objemu? Které znáš jiné jednotky objemu, kde se používají? Jak vypočítáš objem školní skříně? (krychle, kvádru) Jaké nádoby se používají na měření objemu?

6 opakování 1.pololetí 6.ročníku
Proč je měření objemu sypkých látek nepřesné? Jaká je základní značka  a jednotka hmotnosti? Které další jednotky hmotnosti znáš, kde se používají? Na jakých zařízeních se určuje hmotnost. Co je to netto, brutto a tára?

7 opakování 1.pololetí 6.ročníku
Jak poznáš na Zemi, které ze dvou těles má větší hmotnost. Mohli bychom to poznat i ve vesmíru, v beztížném stavu? Jak? Jaká je základní značka  a jednotka hustoty? Jak vypočítáš hmotnost tělesa, když znáš jeho hustotu a objem? Jakým způsobem můžeš určit hustotu plastelíny? Jaká je přibližná hustota vody a vzduchu

8 opakování 1.pololetí 6.ročníku
Proč ocelová loď plave na vodě Jaká je základní značka  a jednotka času? Kolik dní má kalendářní rok? Kolik dní a hodin má astronomický rok a proč. Co je to přestupný rok? Který měsíc má více dní v přestupném roce?


Stáhnout ppt "Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY"

Podobné prezentace


Reklamy Google