Když lesní sprint, tak jak? Šternberk 23.11.13 Tomáš Novotný ZLH.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kvalita – klíčový parametr GEODAT?
Advertisements

Říjen 2007 Nobody’s Unpredictable Ipsos Tambor GALAXY SÉRIE 2007 Anketa – spokojenost závodníků.
před tím velkým šílenstvím…
Organizace táborů a soustředění pro žactvo
Nový přístup k aplikacím Vema
PrecisPlanner 3D Software pro plánování přesnosti měření v IG
Hodnocení kvality celostátních závodů v roce 2010 Jan Netuka Seminář Želiv,
LYŽOVÁNÍ BEZPEČNÝ POHYB NA LYŽÍCH
Seminář k metodám sociologického výzkumu Josef Bernard Katedra sociologie FF UHK.
Dana Hendrychová Anna Vostřelová Univerzita Pardubice
Seminář trenérů a rozhodčích - Kouty Hodnocení map soutěží ČSOB 2012 Hodnocení map soutěží ČSOS 2012 Jan Langr Organizační a technická.
Hodnocení kvality celostátních závodů v roce 2012 Jan Netuka Seminář Kouty,
Ideový závěr Co si mám z přednášky odnést (+ komentáře k užití statistiky v biologii)
EXCEL 2010 Zadávání data a času. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Vstup absolventů středních škol na trh práce
Výpočetní technika Akademický rok 2006/2007 Letní semestr Mgr. Petr Novák Katedra informatiky a geoinformatiky FŽP UJEP
Lidský faktor v dopravě!
Hledání panenských prostorů OB Zjišťování vlastníků Seminář stavitelů tratí, rozhodčích a trenérů, Želiv 2010 Tomáš Leštínský.
Ing. Václav Jandáček Projektová, konzultační a inženýrská kancelář
Karlova Studánka – 1.7. Sbíráme se, snad někam pojedeme.
Definování prostředí pro provozování aplikace dosud jsme řešili projekt v obecné rovině aplikace bude ovšem provozována v konkrétním technickém a programovém.
RIS JMK III Radim Kocourek Jihomoravské inovační centrum , Regionální inovační fórum, Praha.
SKIKROS. CO TO JE Skikros je poměrně mladá disciplína akrobatického lyžování, při níž několik lyžařů zároveň sjíždí trať s umělými překážkami vytýčenou.
Návrh úprav stránek – návrh úprav stránek POŽADAVKY Date: 7/2013Návrh: redakční rada stránekVypracoval: Jiří RutkovskýGrafická.
1 ASSESSMENT CENTRE PROGRAMY Přístupy, zkušenosti - co se osvědčuje? Cílem této krátké prezentace není vyčerpávajícím způsobem (pro všechny) pojednat o.
WO – DI – AK Bílá Hůlka WO – DI – AK Bílá Hůlka. Další soutěžní seminář pro studenty SPŠ Karviná, kde účastníci debatují o fyzikálních a chemických zákonech.
Seminář trenérů a rozhodčích - Kouty Generalizace skal Kytlice vs. Kost Jan Langr Základní otázka Dvě klasiky – dvě protichůdná řešení.
Vytvořil: Michal Jedlička
Eva Měráková, Lenka Jandová
IVIG: jede se dál… Lenka Bělohoubková. Rok rychlá bilance O Volby do VV AKVŠ => volba nového předsedy komise O Jarní workshop : pre-testy a post-testy.
Programování Michal Žůrek.
Taktická příprava Michal Lehnert.
Orientační sporty a jejich aplikace
Specifická příprava na závod Aneb jak porazit stavitele a ne sám sebe.
Hodnocení rizik v procesu EIA/SEA Část 5 Samostatná práce účastníků semináře Zadání.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Ochota pomoci ve skupině Nic nechci raději vidět!
Zákon o významné tržní síle a jejím zneužití Petr Vyhnálek
CESTA VZHŮRU školení trenérů OBhotel Kouty OD ŽÁKŮ K JUNIORŮM ANEB(SNAD)
PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Trasa 1Trasa 1 – modrá Trasa 2Trasa 2 – červená Trasa 3Trasa 3 – zelená Trasa 4Trasa 4 – fialová Trasa 5Trasa 5 – žlutá Trasa 6Trasa 6 - oranžová Mapa.
Seminární práce Postupy pro školní rok 2014/2015.
Mgr. Karla Hrbáčková Metodologie pedagogického výzkumu
Inženýrská geodézie 2009 Ing. Rudolf Urban
Jak specifikovat beton a další produkty
Rozdíly v trénování dorostu a žactva. Školení trenérů 3.třídy Hradec Králové
Víkendovka Radost 1 - úvodní informace leden 2012, RDD a JRD.
Důležité téma Autor Prezentace GPJPPraha. Osnova prezentace Úvod Úvod Úvod Obeznámení s problematikou Obeznámení s problematikou Obeznámení s problematikou.
„Proč se zhoršují výsledky českého školství? (A co s tím?)“ (A opravdu se zhoršuje?) Fontes Rerum Radim Valenčík VŠFS.
Pedagogická diagnostika
Počítačové sítě Terezie Gřundělová Historie Vznik a vývoj je spjat s rozvojem počítačů a výpočetní techniky První rozmach v padesátých letech.
Marketingový průzkum Milan Mrázek Matematika & Business
Vsetín Vsetín je město, ve kterém žiji. Na Vsetínu se mi líbí, že je to malé město a všichni se tu v podstatě skoro známe. Město je obehnané lesy a kopcovitými.
Malá násobilka - procvičování
DIDAKTIKA LYŽOVÁNÍ.
ELEKTRICKÉ R O Z V O D Y ve vysp ě lých východních státech Motto: Pořádek je pro blbce. Inteligent zvládne chaos.
(NE)POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ PŘÍSPĚVKOVÝM ORGANIZACÍM. § 10a, odst. 1 dotací (se rozumí) peněžní prostředky poskytnuté z rozpočtu územního samosprávného celku.
Cyklistická infrastruktura a její specifické aspekty ING. JAROSLAV MARTINEK CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU.
Nastavení serverů OB21-OP-EL-KON-DOL-M Orbis pictus 21. století.
ČESKÝ JAZYK A LITERATURA Praktická aplikace teoretických poznatků z hláskosloví Online diskuse k virtuální hospitaci – Open Gate, gymnázium.
ME ESTONSKO 2006.
Výpočetní technika Akademický rok 2008/2009 Letní semestr
Studuj na… Studuj na ISŠ Na Karmeli, Mladá boleslav
Fytocenologická plocha a zápis
Sociální šetření versus etický kodex sociálního pracovníka
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Sokolově reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/
Administrativní budovy
EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND
Rozvoj IT kompetencí Pavla Kovářová.
Transkript prezentace:

Když lesní sprint, tak jak? Šternberk Tomáš Novotný ZLH

Když lesní sprint, tak jak? Šternberk Tomáš Novotný ZLH Patří sprint do lesa? Soutěžní řád, Obecná charakteristika: Závod ve sprintu je rychlý, divácky lehce pochopitelný formát, který umožňuje konání závodů v oblastech s větším výskytem populace. Tedy na vrcholné úrovni určitě NE. A co na nižší úrovni? (oblastní závody, letní etapové závody, soustředění, tréninky...) Podle mě PROČ NE? Zvláště když organizace sprintového závodu ve městě přináší spoustu rizik, která v lese odpadají (silniční provoz, priváty a jiné zakázané prostory, různé průchody a branky, odcizení kontrol...)

Když lesní sprint, tak jak? Šternberk Tomáš Novotný ZLH Jak tedy stavět lesní sprint tak, aby byl opravdu SPRINTEM? Opět Soutěžní řád: Na jedné straně Volby postupů: Obtížné volby postupů vyžadující vysokou koncentraci. Ale na druhé straně Kontroly: Technicky jednoduché Způsob závodění: Velmi vysoká rychlost Terén: Park, ulice nebo les umožňující dobrou běžeckou rychlost. V našich lesích (ale často i městech) je hodně obtížné splnit všechny podmínky, dokonce se požadavky někdy bijí.

Když lesní sprint, tak jak? Šternberk Tomáš Novotný ZLH Cílem mého příspěvku je, vyvolat diskuzi zkušených rozhodčích a stavitelů tratí nad tím, jak koncipovat tratě lesního sprintu. Jako impuls mi poslouží trať, kterou jsem v tomto roce stavěl. 1.Zadání 2.Řešení - náhled a základní úvahy 3.Bezprostřední reakce po závodě 4.Rozbor tratě 5.Různé varianty přístupu ke stavbě tratí lesního sprintu 6.Diskuze

Když lesní sprint, tak jak? Šternberk Tomáš Novotný ZLH Příklad řešení Silva O‘Camp 2013 Habina Zadání:

Když lesní sprint, tak jak? Šternberk Tomáš Novotný ZLH Příklad řešení Silva O‘Camp 2013 Habina Řešení:

Když lesní sprint, tak jak? Šternberk Tomáš Novotný ZLH Reakce: Jerzy Antonowicz IOF Advisor, Prezes PZOS... Anna Górnicka-Antonowicz Zatím jediná polská medailistka v seniorské kategorii Co to bylo? Primitivní závod na úrovni „dvanáctek“. Co to mělo za význam? Proč to nebylo postaveno úplně jinak? Docela pěkné. Jako sprint se mi to dost líbilo. Hodně jednoduché a rychlé, ale bylo možné udělat chybu. Bavilo mě to.

Když lesní sprint, tak jak? Šternberk Tomáš Novotný ZLH

Když lesní sprint, tak jak? Šternberk Tomáš Novotný ZLH

Když lesní sprint, tak jak? Šternberk Tomáš Novotný ZLH

Když lesní sprint, tak jak? Šternberk Tomáš Novotný ZLH

Když lesní sprint, tak jak? Šternberk Tomáš Novotný ZLH

Když lesní sprint, tak jak? Šternberk Tomáš Novotný ZLH Trať je tedy záměrně velmi snadná. Snahou stavitele bylo, postavit trať velmi rychlou, bez náročných dohledávek, bez probíjení se hustníky, bez horolezeckých vložek, bez promapovávání se těžkými postupy. Pochopitelně to není trať ideální, i při tomto pojetí bylo možné postavit zajímavější trať. Určitě nebyl splněn požadavek SŘ: „Obtížné volby postupů vyžadující vysokou koncentraci“. Pro zajímavost srovnejme náročnost s tratí kladně hodnoceného závodu Sprint Cupu v atraktivním prostředí.

Když lesní sprint, tak jak? Šternberk Tomáš Novotný ZLH Jak tedy přistupovat ke stavbě tratí lesního sprintu? a) akcentovat rychlost a stavět tratě skoro na úrovni dvanáctek, b) akcentovat obtížnost a stavět spíš ultrakrátký middle, c) pokusit se kombinovat na jedné trati obojí, d) ať si to každý staví jak chce. Nyní prosím o Vaše názory.

Když lesní sprint, tak jak? Šternberk Tomáš Novotný ZLH „Bez ladu a skladu“ několik názorů z diskuze: při sprintu musí být volba „zleva-zprava“ a z toho plynoucí nejistota. Takže lesní sprint jedině v lese, který takové volby nabízí – hustá síť oplocenek, průseků, hustníků, terénních tvarů, uměle „vymlíkované“ oplocenky... sprint je sprint a vůbec nerozlišovat mezi lesním a městským sprint je prostě městská disciplína, do lesa vůbec ne trať v zásadě není špatná, ale určitě vynechat K4, ať je aspoň jedna volba při pokusu o hlasování se většinou účastníci přikláněli k možnostem a) a c) s tím, že se spíš počítá s možností d) Doplněno po semináři

Když lesní sprint, tak jak? Šternberk Tomáš Novotný ZLH Mimo hlavní téma příspěvku Srovnání mapových klíčů ISOM 2000 a ISSOM 2007