Příprava na přijetí EURA pro SMB Jiří Pavlík, Microsoft Slovakia obchodní ředitel - řešení pro malé a střední podniky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MARKETING A MANAGEMENT
Advertisements

Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice.
Problematika přistoupení ČR k Evropské měnové unii
Tvorba cen v maloobchodě
Elektronický obchod jako těžiště informací Elektronický obchod jako těžiště informací pro přeměnu strachu do akcí a rozvoje regionů pro přeměnu strachu.
IS V EKONOMICKÝCH SUBJEKTECH Ing. Jiří Šilhán. IS IS – data+lidi+HW, prvky + relace mezi uživateli, které splňují nějaké cílové chování – tak aby byly.
Flexibilita a Inovace Outsourcing mezd Outsourcing účetnictví Účtárny na klíč Daňové a ekonomické poradenství E-Consulting Czech, s.r.o Václavské nám.
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
Člen skupiny HVB Group E- HVB Bank Petra Slabá, HVB Bank Czech Republic a.s. Lucie Melicharová, learn2grow s.r.o.
1 „Zájmy České republiky a přijetí společné měny“ Stav příprav v jednotlivých sektorech a úkoly pro další období Vladislav Flek vedoucí Organizačního výboru.
Aukro.cz – projektový management v e-commerce Tereza Kabrdová.
3. Životní cyklus a procesy projektu
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Studijní opory pro distanční vzdělávání z hlediska pedagoga Jitka Komárková Ústav systémového inženýrství a informatiky Fakulta ekonomicko-správní Univerzita.
Outsourcing jako strategický nástroj řízení nejen v komerční sféře
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Ekonomika informačních systémů
Postakviziční integrace Jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Pavel Seeman.
Vybrané metody analýzy
Korupce a veřejné zakázky
1 Nástrahy a léčky při zavádění eura v ČR Oldřich Dědek Národní koordinátor zavedení eura v ČR Svět práce a kvalita života v globalizované ekonomice Vysoká.
Navision se stal součástí Microsoft 11 července Rizika Nasazení IS v malých a středních podnicích Václav Vinklárek Microsoft Business Solutions Česká.
MoodleMoot.cz 2011, Ostrava, PragoData Consulting, s.r.o. 1 Moodle a okolní svět Ing. Marek Kocan.
R VY a Aplikovaná informatika Aplikovaná informatika Prezentace studijních oborů 2013.
Plynárenství v evropském kontextu Situace na trhu s plynem ČR Možnosti odběratelů při výběru dodavatele Ing. Vladimír Štěpán, ENA s.r.o. 8. březen 2007.
Jméno firmy Podnikatelský plán. Shrnutí Jasně popište, co je smyslem činnosti vaší společnosti a jaké si kladete cíle –Stručně popište, jak si představujete.
Seznámení se službami Office 365 Microsoft Online Services Přechod ze sady BPOS na služby Office 365 pro stávající uživatele BPOS.
Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy eDoceo Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy Tomáš Hrdonka.
Strana: 1 © Vema, a. s. Ucelené řešení pro řízení lidských zdrojů, ekonomiky a logistiky.
Vývoj výrobku Firmy musí pružně reagovat na změny ( v lidských potřebách, technologii, technice, v počtu a síle konkurence,…) a vyvíjet nové výrobky. Novými.
Základní principy řešení a využití ERP aplikací
Strana 1 RM-SYSTÉM tradice, jistota a spolehlivost Investiční příležitosti pro drobné investory Jan Sochor Předseda představenstva RM-SYSTÉM,
Firma připravená ke spolupráci v oblasti nasazování B2C a B2B systémů s napojením na MS Dynamics NAV… Luděk Blanda Obchodní ředitel NetDirect s.r.o.
NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ ARCHIV
Zubní víla s. r. o. ERP Money S5.  Robustní  Výkonný  Bezpečný  Pro větší společnosti  Řeší specifické požadavky  Garance nejvyšší kvality  Jazykové.
Jaromír Skorkovský Training manager , Praha PrintVis – Cesta k lepším výsledkům.
Příležitost pro partnery s Windows 7 Lukáš Křovák Produktový manažer divize Windows
Malý hospodářský dvůr Horšov Autor: Ing. Petr Libra
Agenda: 9:00 – 9:30 Snídaně 9:30 – 10:00 Aktuální nástroje a podpora pro partnery (M. Hruška) 10:00 – 11:00 Přehled licenčních programů, SA výhody (K.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Střednědobé hodnocení Operačního programu Rybářství Ing. Kateřina Krylová.
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
ZÁKLADY PODNIKÁNÍ Ing. Gabriela Dlasková
1 Cenová úroveň roku 2003, vývoj cen pro OZ 1. a 2. etapy otevírání trhu, problematika LDS – stručné shrnutí a úvod dalšího bloku Asociace Energetických.
1 14.Postakviziční integrace-jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Kateřina Čepeláková, E-72 Šk.rok:2009/2010.
CRM a jeho možné využití
EU a analýzy prostředí EU a analýzy prostředí.
Tržní prostředí.
1.1. EVROPSKÁ MĚNOVÁ INTEGRACE soustředění Ing. Martina Šudřichová KH: Út: 14,00 – 15,00.
© 2004 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice e-Education Andrea Barešová Account.
Obsah: Výhody eura Výhody eura Nevýhody eura Nevýhody eura Očekávání Očekávání Co Slovensko eurem získá? Co Slovensko eurem získá? Euro na Slovensku a.
ICT – TEORIE A PRAXE – ŠKOLY A FIRMY Miloš Maryška, Katedra informačních technologií, VŠE Praha
Akreditovaný e-learningový kurz Rovné příležitosti žen a mužů Ing. Petr Špindler, RENTEL a.s. Konference „Rovné příležitosti“ MV ČR, Praha,
Maastrichtská kritéria a ČR, současnost a perspektivy. ČR a Euro.
Analýza účetní uzávěrky a závěrky ve vybraném podniku Autor bakalářské práce: Tereza Pálková Vedoucí bakalářské práce: Ing. Romana Píchová, DiS. Oponent.
Logistické procesy ve stavebnictví Autor diplomové práce: Bc. Lukáš Hlaváč Vedoucí diplomové práce: Ing. Terezie Vondráčková, Ph.D. České Budějovice, červen.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Návrh marketingového mixu obchodního podniku Autor bakalářské práce:
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Dopady účetní reformy veřejných financí v konkrétních podmínkách vybrané.
Marketingový plán podniku
Nenaplněné cíle a vize majitelů
Dopady změn směnných kurzů
Podpora podnikání z pohledu bankovního sektoru
Katedra řízení podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích ANALÝZA MARKETINGOVÉHO MIXU VYBRANÉHO SUBJEKTU (Obhajoba bakalářské práce) Autor práce: Libuša.
CRM v maloobchodní jednotce se sportovním zbožím
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Národní účty Implementace ESA 2010 Vladimír Kermiet
Úvod od MS Dynamics NAV Příklad nad podej a následky tohoto procesu v systému (sklad, položky zákazníka a věcné položky ( finanční transakce na účtech.
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Transkript prezentace:

Příprava na přijetí EURA pro SMB Jiří Pavlík, Microsoft Slovakia obchodní ředitel - řešení pro malé a střední podniky

Agenda Microsoftu a EURo Základní principy, harmonoram a vliv na podnikatele Dopad na IT systémy, Organizační a technické zabezpečení Nabídka pomoci ze strany Microsoftu a partnerů Klíčové zkušenosti ze Slovinska Shrnutí, doporučení, otázky

Proč mluvíme o EURu? Podnikové informační systémy MS Dynamics Problematika zasahuje do dalších oblastí IT Nabídka pomoci existujícím zákazníkům Nabídka migrací lokálních ERP

Základní principy (vybrané) Big Bang – velký třesk Krátký duální oběh Konverzní kurz určí rada EU Kontinuita kontraktů Zaokrouhlování Nepoškodit občana Kontrola cen Zodpovědnost

Harmonogram přijetí Co nás čeká? Může dojít k časovým posunům? Může nastat „Apríl“? Bývající čas do : –Zavedení EUR.... 1,5 r –Duální oceňování měsíců –Nejpozdější začátek projektu měsíce –Začátek práce na problematice... Min -2 měsíce Nyní jsme zde

Vliv na podnikový sektor Klady –Odstranění transakčních nákladů –Zahraniční obchod, nové příležitosti –Částečné odstranění kursových rizik –Ekonomický růst, kupní síla obyvatel –Vyšší konkurence bank Zápory –Jednorázové náklady při přechodu (úpravy informačních systémů a další) Očekává se návratnost < 1 rok / podnik

Organizační a technické zabezpečení, IT Zavedení EUR pro podnik je prio č.1 Čas investovaný do přípravy Klíčovou roli hraje úprava/migrace IT systémů –Účetnictví, výkaznictví, DPH, bankovnictví ale... –Další Y2K? Rozumějte rozsahu. Není to problém „dodavatele“ Sestavte team, koordinovaný přímo členem managementu Kontaktujte svého dodavatele ERP a dohodnětě projekt co nejříve

Odhady nákladů Zkušenost ze Slovinska : průměrný projekt úpravy informačních systémů vychází na částku 10,000 EUR v oblasti středních zákazníků. Zdroj:nbs

Microsoft je připraven... Národní team pro Microsoft Dynamics NAV, AX Konzultanti ze zkušenostmi s metodou velk.třesku Transfer know-how směrem k partnerům a zákazníkům Metodika a projektové šablony Konverzní nástroje PR a komunikační podpora (infolinka & web)

Několik zkušeností ze Slovinska Projekt přípravy trval 9 měsíců (Gorenje) Pozdní příprava výrazně prodražuje Neúspěšné projekty krachují na „vlastnictví“ u zákazníka Finance se zajímají po uzávěrce Test-test and re-test Zaměřte se na nestandardní situace –Customizace v systémech –Částečně zaúčtované položky (obecně projekty, přesahující EUR deadline) –Partnerské aplikace (mzdy, speciality vyvinuté na obj) Zarezervujte si čas dodavatele včas

Zdroje informací cations/eurorelated_en.htmlhttp://Europa.eu.int/comm/economy_finance/publi cations/eurorelated_en.html

Shrnutí & otázky The time is NOW! Sestavte team a plánujte přechod Oslovte svého dodavatele ERP, rezervujte si čas Nejste-li spokojeni, Microsoft je připraven vám pomoci Otázky?