Název Recyklace skla Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo 10

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název Oběhová soustava člověka
Advertisements

TŘÍDĚNÍ ODPADU Nožičková Monika.
O Název Popeleční středa, půst O Šablona CZ.1.07/1.4.00/ O Poř.číslo 11 O Autor šablony Mgr. Zuzana Vyhnálková DiS O Datum
Třídění odpadu Sabina Kotlárová.
Název Stravovací zvyklosti
Tematická oblast: Ruční zpracování kovů Okruh: Řezání
Název Dělení moderní hudby
Název Zuby, péče o ně   Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo
MÁ TO SMYSL.TŘIDTE ODPAD!
O Název Desatero O Šablona CZ.1.07/1.4.00/ O Poř.číslo 12 O Autor šablony Mgr. Zuzana Vyhnálková DiS O Datum
Název Renesance v Čechách
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Co víš o recyklaci?.
TŘÍDĚNÍ ODPADU.
Odpady ( environmentální příručka – 5.ročník )
Učebnice str ročník TĚŽEBNÍ PRŮMYSL
Nebuďte líní: Třiďte odpad!!!
O Název Romantismus v Čechách O Šablona CZ.1.07/1.4.00/ O Poř.číslo HV 5 O Autor šablony Mgr. Zuzana Vyhnálková DiS O Datum
Název Dělení hudby   Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo HV 4
VÝROBA SKLA, PAPÍRU, PLASTU
VY_III/2_INOVACE_116_Jak se co vyrábí
Odpady.
Třídění odpadu V domácnosti. Každý moderní člověk třídí odpad a s novými pomocníky na třídění do domácnosti to jde jedna radost. Poradíme vám jak třídit,
Číslo v digitálním archivu školy
VY_32_INOVACE_407, 21. sada, Přírodověda
Jak je to s odpady ?.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Název Budovatelské písně
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Technologie zpracovaní odpadu
Projekt Modernizace výuky všeobecně vzdělávacích a odborných předmětů
Recyklace a odpad.
Co víš o recyklaci?.
Název Tělesné typy lidí
Název Recyklace PET Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo 8
DEN ZEMĚ TEST.
Název Rodokmen   Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo
Název Folková hudba Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo HV 7
Název Dopravní výchova - křižovatky
Název Třídění odpadů   Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo 10
Název Hudební značky, notace
Název Dopravní výchova - značky
TŘÍDĚNÍ ODPADU JAK SPRÁVNĚ TŘÍDIT.
TŘÍDĚNÍ ODPADU Vypracovala: Brychtová Markéta, SP/TE Učo:123831
RECYKLACE PETLAHVÍ Chemie 9. ročník Ing. Bc. Jitka Moosová ZŠ Benešov,
Recyklační hra.
PAPÍR Jak a proč třídit PAPÍR Mgr. Lukáš Kučera Gymnázium a obchodní akademie Mariánské Lázně Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
AnotacePrezentace k procvičení čtení s porozuměním a k rozvoji vědomostí z oblasti eviromentální výchovy o správném třídění odpadů. Je určeno pro práci.
NÁZEV ŠKOLY:ZŠ Dolní Benešov AUTOR: Hartošová Krista NÁZEV:VY_32_INOVACE_015:Přírodověda 5.ročník TEMA: výroba plastů ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/
Recyklace Umíte vysvětlit význam tohoto slova? -nakládání s odpadem, které vede k jeho dalšímu využití - jde o opakované (cyklické) uvedení materiálu.
Sklo Zbožíznalství 1. ročník Výroba skla - je založena na chemických sloučeninách křemíku, může se slučovat s jinými prvky - probíhá žárovým procesem,
Je to jen smetí Koloběh papíru Ve škole třídíme odpad ve spolupráci s MěÚ Kopřivnice – papír, plasty a nebezpečný odpad – baterie. Exkurze do Papíren.
Třídíme se zvířátky Autorky: Michaela Mikolášová Nikola Smyčková Tereza Mžiková Jubilejní Masarykova ZŠ Sedliště.
ElElektro odpadad Plast Papír Sklo Pravidla hry Nebezpečný.
TŘÍDĚNÍ ODPADU VY_32_INOVACE_2C_10 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_16.
 Pořadové číslo projektu: 4247/21/7.1.4/2011  Číslo šablony: VY _32_INOVACE_ENV_17.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada09 Anotace.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Rozmanitost a ochrana přírody, vesmír, technika Název materiálu VY_32_INOVACE_15_Třídění odpadu.
Název školy : Základní škola a Mateřská škola Prysk,okres Česká Lípa,příspěvková organizace Autor : Eva Vavřinová Název materiálu : VY_52_INOVACE_19 _ENVIRONMENTÁLNÍ.
TŘÍDIT či NETŘÍDIT ?.
Gastronomická zařízení – ukládání obalů a odpadů
Třídění odpadů,recyklace
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Název Recyklace papíru
Technologická zařízení na zpracování skleněného odpadu
VY_32_ INOVACE_ 19_ VLASTIVĚDA 4
Transkript prezentace:

Název Recyklace skla Šablona CZ.1.07/1.4.00/21.2698    Poř.číslo 10 Autor šablony Mgr. Zuzana Vyhnálková DiS Datum 1.2.2012

Metodika Žáci se orientují v základní problematice třídění odpadů Seznámení s dalším zpracováním vytříděného odpadu Žáci dokáží popsat správný postup při třídění odpadů v domácnosti a prakticky využívají své znalosti Pomocí pracovního listu žáci prohloubí své poznatky

Co je to sklo? Vyrábí se tavením ve sklářských pecích Vynalezeno v Egyptě před 5000 lety Podle způsobu výroby jej dělíme na: foukané – strojově (žárovky, zářivky,…) - ruční práce sklářského mistra (ozdoby, figurky, sklenice a poháry, ...) lisované (okenní sklo, sklenice, zrcadla,…) lité (drátosklo – sklo s drátěnou vložkou) tažené (skleněná vata, rohože,…)

tavící pec.jpg

Využití skla V mnoha odvětvích průmyslu i v běžném životě Používá se: v lékařství (chirurgické nástroje, zkumavky,…) obalový materiál (lahve, nádoby s víkem,…) osvětlení (žárovky, zářivky, výbojky,….) izolační materiál (skleněná vata) nádobí (sklenice, talíře, varné sklo,….)

Třídění skla Třídění začíná v domácnostech a u ostatních spotřebitelů sklo logo.jpg Třídění začíná v domácnostech a u ostatních spotřebitelů Tříděný odpad ukládáme do speciálních kontejnerů (popelnic) Dalším zpracováním se zabývají odborné firmy

nevratné lahve od piva, minerálek, limonád ... Patří sem: lahve od vína nevratné lahve od piva, minerálek, limonád ... nádoby z barevného skla tabulkové sklo Nepatří sem: porcelán, drátosklo varné sklo monitory televizí a počítačů zrcadlo automobilové sklo lahvičky od léků zářivky a výbojky Kontejner_sklo_barevne.jpg

Další zpracování Sklo se z kontejneru odveze na třídící linku, kde se ručně vytřídí podle barev a druhů. Následně je vytříděné sklo odvezeno na drtící linku. Sklo se drtí na malé kousky, které putují do výrobny skla k opětovnému zpracování. Je 100% recyklovatelné.

vytříděné sklo.jpg

roztavené sklo.jpg

foukání skla.jpg

video-jak-se-co-dela-sklo lesní sklo.jpg video-jak-se-co-dela-sklo

Co si pamatuješ? Jak využíváme sklo? Popiš postup při třídění skla. Kolikrát můžeme recyklovat sklo? Co patří do kontejneru na sklo?

Řešení Jak využíváme sklo? Popiš postup při třídění skla. Kolikrát můžeme recyklovat sklo? sklo je 100% recyklovatelné Co patří do kontejneru na sklo?

Pracovní list Zkuste si vyrobit skleněnou ozdobu. Potřebujete si koupit kreativní sadu ve specializovaném obchodě. Nebo vyrobte náramek či náhrdelník ze skleněných korálů a tenkého vlasce. pomucky2_m.jpg

náramek.jpg

Čerpáno z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Recyklace_skla http://www.glassrevue.com/news.asp@nid=2753.htm l http://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%BDroba_skla http://www.hanaglass.cz/html/cj3.htm http://geologie.vsb.cz/loziska/suroviny/sklo.html http://cs.wikipedia.org/wiki/Sklo http://www.lesnisklo.cz/ U obrázků jsou zdroje uvedeny. Autorem textů, není –li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Vyhnálková.