GEOGRAFIE CESTOVNÍHO RUCHU

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základy redakční práce
Advertisements

Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
MS WORD II. ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ TEXTU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu.
6 Výpočetní technika Ing. Jan Popelka, Ph.D. odborný asistent
VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY:
Výpočetní technika Akademický rok 2013/2014 Letní semestr Novák Petr
Účetnictví I Ing. Josef Horák, Ph.D.
Fakulta stavební Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava 17. listopadu 15, Ostrava – Poruba.
Základy informatiky Ing. Roman Danel, Ph.D.
Přednášející: Ing. Josef Horák, Ph.D.
Bibliografické odkazy a citace změny oproti starší verzi normy ISO ČSN 690 Mgr. Zdeňka Firstová Univerzitní knihovna ZČU v Plzni
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
Písmo.
Úvod do předmětu Požadavky k zápočtu Požadavky k zápočtu Požadavky ke zkoušce Požadavky ke zkoušce Organizace výuky Organizace výuky.
Obsah a organizace Počítačová grafika POG 2
Nadpis prezentace – písmo „Calibri“ varianta Bold, velikost 28bodů, zarovnání na střed Jméno Autora Citát vázající se k projektu, není povinný. Písmo „Calibri“,
Zásady pro vypracování bakalářské práce
Jak psát seminární práci
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.11/Oc Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jaroslav Ochodek CZ.1.07/1.5.00/ Tvorba webových.
Formální stránka práce
Zadání samostatné práce SP1 Základy HTML. CÍL Ověřit znalosti použití základních HTML construkcí –Základní kostra –Kódování češtiny –Nastavení pozadí.
Žákovské práce ZŠ ŠVERMOVA.
Úvod do managementu 1. seminář
ÚPRAVA PREZENTACE předmětová komise VYT SPŠ Karviná.
Jak napsat odbornou práci?
Word – Zásady psaní textu
 Microsoft Word  Je textový procesor od firmy Microsoft, který je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Ing. Lenka Janíčková, Ph.D.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Právní informatika 1 Cvičení 1.
KIV/PPA2 1.cvičení Cvičící: Pavel Bžoch.
ZIHB – MS Word dodatek 1 Petr Kratochvíl, KIV ZČU, © 2008.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Základy práce v textovém editoru Autor: Jaroslav.
Cvičení 1 - Řešení příkladu Zadání viz: cv1_samostatne.doc.
Bibliografické citace a metody citace Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára.
Tereza Konečná /0 Obálka 2/1 Obálka Titulní list/patitul 2/2.
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Úvod do managementu 1. seminář
Úvod do studia.
Management sportovních aktivit v CR II PS 2013 Kombinované studium.
Ing. Luboš Zatloukal.  Vypracování semestrální práce:  V případě, že v zaměstnání pracujete s NIS, tak kde pokynů zadávacího listu  V případě, že v.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Office I. Miroslav Lorenc.
Globální retailing v Evropě
Zásady tvorby prezentace
Globální retailing v Evropě
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_PEK234.
Jak učit tvorbu www stránek Navarová Adéla. Proč učit tvorbu www stránek? Prezentace na internetu (Výrobky, firmy, celebrity, kluby…)
Odborné a vědecké práce Brno 12. března Odborné a vědecké práce Zpráva o semestrálním projektu Závěrečná práce Bakalářská a diplomová práce Disertační.
Uspořádání informačních zdrojů Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_21-18 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_221.
Nadpis prezentace – písmo „Calibri“ varianta Bold, velikost 28bodů, zarovnání na střed Jméno Autora Citát vázající se k projektu, není povinný. Písmo „Calibri“,
J AK PSÁT SEMINÁRNÍ PRÁCI. V ÝBĚR TÉMATU, VYHLEDÁNÍ ZDROJŮ Výběr tématu zvolit téma, které mne zajímá zvolit raději užší, specifické téma (příliš široká.
Tomáš Seidl 1 c. Prezentace Podání většího množství informací v krátkém čase. Co je k dobré prezentaci třeba? Kvalitní vystupování Dokonalá prezentace.
Inf Normy pro citování knih a dalších zdrojů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
VY_32_INOVACE_7_7_MS Excel-grafická úprava buňky
NÁZEV PŘÍSPĚVKU Jméno a příjmení autora včetně titulů
KIV/ZD cvičení 1 Tomáš Potužák.
Odstavec a jeho formát Autor: Mgr. Jiří Maršík
Citační a bibliografické databáze:
Dopravní řešení v územním plánování Úvod do cvičení předmětu DRUP
NÁZEV PŘÍSPĚVKU Jméno a příjmení autora včetně titulů
ZNALOST IKON VE WORDu Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Pravidla citování v absolventské práci
Kurz 1FU191 Metodologický seminář
NÁZEV POSTERU Jméno a příjmení autora včetně titulů
Úprava rozsáhlého dokumentu
Transkript prezentace:

GEOGRAFIE CESTOVNÍHO RUCHU 1. cvičení

Geografie cestovního ruchu Přednášky: Ing. Lenka Půlpánová, Ph.D. Cvičení: Ing. Jan Mačí Ekonomická fakulta Katedra podnikové ekonomiky Budova H, 7. poschodí, č. dveří 841 e-mail: jan.maci@tul.cz Geografie cestovního ruchu

Konzultační hodiny ZS 2012/2013 Úterý 8:50 – 10:20 Individuálně je možné dohodnout konzultace mimo uvedený čas na e-mailu: jan.maci@tul.cz Geografie cestovního ruchu

Podklady pro výuku http://multiedu.tul.cz/ Geografie cestovního ruchu

Literatura Základní: HRALA, V. Geografie cestovního ruchu. 4. upr. vyd. Praha: Idea servis, 2002. 168 s. ISBN 80-85970-36-8. Základní: HAMARNHEHOVÁ, I. Geografie cestovního ruchu. Evropa. Plzeň: Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk, 2008. 271 s. ISBN 978-80-7380-093-2. Rozšiřující: Elektronické materiály na webových stránkách (http://cestovani.idnes.cz/, http://www.czechtourism.cz/,...) Geografie cestovního ruchu

Podmínky pro získání zápočtu Zápočet bude přiznán při splnění podmínek: Docházka – 100% účast na cvičeních. Vypracování semestrálního projektu dle požadavků. Aktivní účast. Geografie cestovního ruchu

Semestrální projekt Výběr jednoho/dvou z témat (+/- test). Papírová podpora + PowerPointová prezentace. Výklad + ukázka informací na mapě. Zapojení posluchačů – doplňovačka, křížovka,… Odevzdání výhradně v papírové tištěné formě! Geografie cestovního ruchu

Semestrální projekt Obecné: Název oblasti (originální + český) Státní zřízení Poloha a Rozloha Reliéf Vodstvo Geografie cestovního ruchu

Semestrální projekt Hl. město/a Další velká města Počet obyvatel Národnostní složení Úřední jazyk Geografie cestovního ruchu

Semestrální projekt Hospodářské údaje: Cestovní ruch: Měna Parita kupní síly (PPP) Cenová hladina – porovnání s ČR Cestovní ruch: Silné (a slabé) stránky oblasti (přírodní úkazy, historické památky,komunikace – silniční, lodní, letecká infrastruktura; atd.). Geografie cestovního ruchu

Semestrální projekt Vyberte z nabídky cestovních kanceláří oblast z Vámi zpracovávané lokality (státu) a zkuste nám ji „prodat“. (proč jet do této lokality, co je blízko, další možnosti vyžití,…) Sestavte „rozpočet turisty“ POSLEDNÍM DVĚMA BODŮM VĚNUJTE NOSNOU ČÁST ÚREZENTACE Geografie cestovního ruchu

Šablona pro psaní semestrálního projektu Jméno a příjmení Technická univerzita v Liberci Ekonomická fakulta, e-mail Klíčová slova Doporučený počet klíčových slov je 5. Klíčová slova jsou výrazy stručně charakterizující obsah semestrální práce. Jsou psána kurzívou, fontem Arial. Abstrakt Pro psaní abstraktu semestrální práce použijte font Arial, velikost písma 10. Délka abstraktu je minimálně 100 slov a maximálně 200 slov. Geografie cestovního ruchu

Šablona pro psaní semestrálního projektu Text semestrální práce: 1 Nadpisy kapitol číslujte, pište tučně, velikost písma 10 a zarovnejte vlevo Text semestrální práce by měl být členěn do odstavců. Mezi odstavci vynechávejte volný řádek. Je nezbytné dodržet následující nastavení. • Zarovnání do bloku, velikost písma 10, Arial. • Odsazení prvního řádku odstavce 0,5 cm, jednoduché řádkování. • Stránky číslujte. Kapitoly číslujte průběžně. • Obrázky a grafy jsou číslovány a musí být v textu na ně odkazováno. • Názvy obrázků a grafů jsou psány tučně a kurzívou, Arial velikost 10, zarovnávány vlevo pod objekt. • Obrázky musí být čitelné. • Délka semestrální práce: maximální délka nesmí přesáhnout 12 stran formátu A4 (ideálně 8-9 stran). Geografie cestovního ruchu

Šablona pro psaní semestrálního projektu Odkazy na literaturu: Na příslušném místě v textu uvádějte číslované odkazy na literaturu v hranaté závorce []. Pod stejným číslem je poté zdroj uveden na konci článku v seznamu literatury. Bibliografické odkazy zpracujte v souladu s normou ČSN ISO 690. Příklad: [1] SIXTA, J. a M. ŽIŽKA. Logistika: Metody používané pro řešení logistických projektů. 1. vyd. Brno: Computer Press, 2009. 238 s. ISBN 978-80-251-2563-2. [2] ŽIŽKA, M. Quantitative methods of identification of industry clusters. In Proceedings of 28th International Conference on Mathematical Methods in Economics 2010. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, 2010. s. 700-705. ISBN 978-80-7394-218-2. KRÁLÍČEK, T. Ministři financí EU schválili vyšší garanci bankovních vkladů. IHNED [online]. Praha: Economia, 2008-12-02 [vid. 2010-08-20]. Dostupný z: http://ekonomika.ihned.cz/c1-31099050-ministri-financi-eu-schvalili-vyssi-garanci-bankovnich-vkladu. ISSN 1213-7693. Geografie cestovního ruchu