Společenská odpovědnost firem – nový faktor konkurenceschopnosti podniků Jméno a příjmení: PRSKAVCOVÁ, M., MARŠÍKOVÁ, K., ŘEHOŘOVÁ, P., ZBRÁNKOVÁ, M. Datum:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

ERGONOMICKÉ ŘEŠENÍ PRACOVNÍHO MÍSTA PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM
Od eTwinningu Od eTwinningu Národní konference eTwinning, Most, 11. května 2012 k eTwinningu? k eTwinningu?
Finanční řízení environmentálních investičních projektů Martina Černíková Šárka Hyblerová
Připraveno v rámci projektu „Projektové financování vysokých škol“ podpořeného FRVŠ pod číslem 72/2011
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika – Polská republika 2007 – 2013 „Rozvoj lidských zdrojů česko-polského Slezska“ Program Operacyjny.
Zkvalitnění výuky v předmětu „Sociální odpovědnost a etika podnikání“ 1.díl – Jak učitelka přichází s inovací Anna Putnová.
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
Přístup k vlastnímu hodnocení ze strany ČŠI
Ing. Gabriela Dlasková ZÁKLADY PODNIKÁNÍ Ing. Gabriela Dlasková
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
Jak se učí inovační podnikání
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Střední škola stavební Jihlava Sociální partnerství zpracoval : PhDr. Pavel Toman únor 2011.
Specifický výzkum v roce 2009 Ing. Jaroslava Syrovátková, Ph.D. Katedra podnikové ekonomiky Ekonomická fakulta Technické univerzity v Liberci.
Úvod do managementu 1. seminář
Úspornými žárovkami a vzděláváním k nižší energetické náročnosti OA Ostrava Ing. Jan Nevima, Ph.D. Závěrečná konference projektu 25. listopadu 2009.
 systematická tvůrčí činnost v oblasti inkluzivního vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami v základní škole  s důrazem na implementaci.
1 Etika podnikání Společenská odpovědnost organizací Ing. Jaroslav Prachař – výkonný ředitel, Korektní podnikání, o.s CEBRE – Kam směřuje Společenská.
Management a rozvoj obcí
Nové metodické trendy udržitelnosti
Systém managementu jakosti QMS
Ondřej Škorpil 27. října 2011 American Center Řízení agendy CSR ve Skupině ČSOB Na cestě k efektivitě: Jak integrovat CSR do strategického řízení firmy.
ZAHÁJENÍ DOKTORSKÝCH STUDIÍ 2011/2012
Společenská odpovědnost organizací
1 Nabídka stáží ve školicích institucích a individuální stáže IEF, IOF, IIF (Akce Marie Curie) Ing. Emil Kraemer, PhD. Tel.:
Studijní obory  M/001 Strojírenství se zaměřením:  počítačová podpora konstruování  management jakosti  denní forma vzdělávání pro žáky 9. tříd.
CÍLE A PŘÍNOS MISTROVSKÉ ZKOUŠKY
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Ministerstva Zprostředkující agentury Poskytovatelé vzdělávání a kvalifikace Podnikání, obchod a zaměstnanost Forfás FÁS Skillnets Enterprise Ireland IDA.
Studijní program Ekonomika a management
Seminář – zadání semestrálního projektu
Návod pro vkládání výsledků vědy a výzkumu do IS.MUNI Mgr. Michal Petr Oddělení pro výzkum, rozvoj a projektovou podporu LF MU Platné pro rok 2011.
EndNoteWeb a ResearcherID – užitečné nástroje Web Of Science
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Odborný seminář KFÚ FSE UJEP v Ústí nad Labem Sociální ekonomika jako producent sociální a veřejné přidané hodnoty.
Společenská odpovědnost firem Ing. Silvia Aguilar Bobadilla VŠE-Kostelecké horky
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Základy pedagogické metodologie Mgr. Zdeněk Hromádka
Tvorba e-learningové aplikace pro výuku obchodního práva na oborech s ekonomickým zaměřením Jindřiška Šedová a kol. Masarykova universita Ekonomicko-správní.
Sociální ekonomika PhDr. Jaroslava Šťastná, PhD. Předmět představuje studentům SOuhrnkoncept sociálního podnikání, jeho zásadní principy, včetně praktických.
Návrh koncepce a implementace CSR Česká zemědělská univerzita Jan Burian - ČZU Lucie Ceplová - ČZU Tereza Dohnalová - UK Kateřina Klimentová - ČZU Tereza.
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – II. přednáška Zásady a osnova DP Plán zpracování DP.
Zkvalitnění výuky německého jazyka na Vyšší odborné škole Zahradnické v Mělníku CZ.1.07/2.1.00/
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s. Seminář Inovační potenciál ČR Pavel Švejda Praha, 8. září 2016.
Metodický postup pro zavedení CSR do strategie vybrané veřejné vysoké školy Lucie Háková (ČZU) Lucie Susanyiová (ČZU) Anna Cibulková (UK) Lenka Bednárová.
KATEDRA PRÁVNÍCH OBORŮ, ŘÍZENÍ A EKONOMIKY MARTIN ŠIMÁK KOLEGIUM DĚKANKY 8. ČERVNA 2012 Jihočeská univerzita V Českých Budějovicích Zdravotně sociální.
Corporate Social Responsibility Kristýna Hercegová, ES IMS EM029 Evropská ekonomická integrace - podnikový pohled JUDr. Václav Šmejkal Ph.D.
Lektor: Ing. Ludmila Brestičová Vítejte na dnešní přednášce.
Posouzení vlivů Národního rozvojového plánu pro programové období 2007 – 2013 na životní prostředí Regionální environmentální centrum ČR Praha,
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Společensky odpovědné podnikání
Individuální dárcovství
Povolání logistický manažer
Citační a bibliografické databáze:
EBSCO PhDr. Ivana Reznerová
Doktorské studium na FLD
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Při technické univerzitě v Liberci
Kurz 1FU191 Metodologický seminář
EBSCO Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
EBSCO Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
Scholar Google Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje pro vzdělávání, vědu a výzkum.
Transkript prezentace:

Společenská odpovědnost firem – nový faktor konkurenceschopnosti podniků Jméno a příjmení: PRSKAVCOVÁ, M., MARŠÍKOVÁ, K., ŘEHOŘOVÁ, P., ZBRÁNKOVÁ, M. Datum: 7. prosince 2009

. Projekt „Projekt navazuje na dva roky výzkumu v oblasti Společenské odpovědnosti firem. Je rozšířením výsledků projektu specifického výzkumu z roku 2007 a 2008.“

. Řešitelé projektu Ing. Martina Prskavcová, Ph.D. Ing. Kateřina Maršíková, Ph.D. Ing. Pavla Řehořová, Ph.D. Ing. Magdalena Zbránková, Ph.D.

. Seznam zapojených studentů

. Cíle projektu Vydání knihy – monografie Publikování výstupů Překlad a výuka předmětu SOF do ANJ Odborné přednášky Vedení DP prací Publikace studentů Kvalifikační rozvoj řešitelů

. Cíle projektu Odborná monografie Závěrečným výstupem tohoto projektu za rok 2009 je monografie na téma Normy z oblasti společenské odpovědnosti firem. Svým záměrem se věnuje normám: Investors in People, SA 8000, AA 1000, ISO , ISO 14001, EMAS a dalším iniciativám v této oblasti, včetně výsledků výzkumu zaměřeného na tuto problematiku.

. Cíle projektu Odborné články V rámci projektu byly zpracovány tři články, které budou publikovány v neimpaktovaných, ale uznávaných časopisech Radou pro vědu a výzkum, dále bylo publikováno 5 odborných článků v rámci konferencí v ČR, z toho byly tři články zpracovány studentkami, které byly zapojené do projektu. Další studentka zpracovala v rámci projektu poklady o problematice rozvoje talentů v ČR.

. Cíle projektu Zapojení studentů Zapojení studentů probíhalo formou vypracování či rozpracování diplomové práce z oblasti společenské odpovědnosti firem. Dále tři studentky vytvořily odborný text, který byl publikován ve sborníku konference Liberecké ekonomické fórum. Vybraní studenti pomáhali s překladem již existujících přednášek předmětu Společenská odpovědnost firem do anglického jazyka. Tyto přednášky budou využity při výkladu předmětu Corporate Social Responbisibility, který bude vyučován na EF od letního semestru 2009/2010 pro studenty programu Erasmus.

. Cíle projektu Odborné přednášky V rámci projektu byly připraveny čtyři odborné přednášky. 1)Tomáš Baťa – podnikatel Ing. Pavel Velev, ředitel Nadace Tomáše Bati. 2) Společenská odpovědnost firmy ABB s. r. o., Ing. Magdalena Steinerová, Manažerka CSR. 3) Environmentální pilíř Ing. Magdalena Zbránková, Ph.D 4) Sociální ekonomika, sociální podnikání Ing. Jaroslava Syrovátková, Ph.D.

. Cíle projektu Konference, semináře V rámci projektu se Ing. Martina Prskavcová, Ph.D. zúčastnila školení z oblasti aplikace normy SA 8000 v ČR, získala certifikát o absolvování semináře. Výsledky tohoto semináře byly použity v monografii Normy z oblasti společenské odpovědnosti, kterou řešitelky v projektu připravují.

. Cíle projektu Zapojení studentů Zapojení studentů probíhalo formou vypracování či rozpracování diplomové práce z oblasti společenské odpovědnosti firem. Dále tři studentky vytvořily odborný text, který byl publikován ve sborníku konference Liberecké ekonomické fórum. Vybraní studenti pomáhali s překladem již existujících přednášek předmětu Společenská odpovědnost firem do anglického jazyka. Tyto přednášky budou využity při výkladu předmětu Corporate Social Responbisibility, který bude vyučován na EF od letního semestru 2009/2010 pro studenty programu Erasmus.

. Vize do budoucnosti Vydání knihy Rozvoj v oblasti aplikace ISO Společensky odpovědné investování

. Děkuji za pozornost Ing. Martina Prskavcová, Ph.D. EF, TUL, KFÚ, KPE