Co je Just in Time? V současnosti je Just in Time procesem dosažení dokonalosti ve výrobní společnosti založený na kontinuální eliminaci plýtvání. Za plýtvání.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nauka o podniku Seminář 7..
Advertisements

PLÁNOVÁNÍ A ŘÍZENÍ VÝROBY
PODNIKOVÉ PROCESY A JEJICH SPOLEHLIVOST
Lean Six Sigma MÚ Kopřivnice.
Energetické řízení. Energetické řízení metoda Monitoringu & Targetingu Ing. Josef Pikálek 10. listopadu 2011 Kurz Manažer udržitelné spotřeby a výroby.
Logistické technologie
Upozornění Tato prezentace je poskytována bez záruky a to jak implicitně dané nebo předpokládané. Prezentovaná řešení jsou sestavena z různých produktů.
Logistika Ing. Jan Pivoňka.
Modely řízení zásob I. Deterministické
Koncept bodu rozpojení a TOC
Balance Score Card (BSC) v řízení dodavatelských systémů
Strategická podnikatelská jednotka Strategic Business Unit - SBU
Zefektivňování, zvyšování výkonnosti a kvality Kaizen.
Zefektivňování, zvyšování výkonnosti a kvality
Zefektivňování, zvyšování výkonnosti a kvality Lean management.
Strategie podniku v globálním světě
8 Koncepce Just-in-Time (JIT), kanban
11 Procesy a procesní řízení 22 Další charakteristiky procesu má svého vlastníka (osoba odpovídající za zlepšování procesu) má svého zákazníka (interního.
SYSTÉMY ŘÍZENÍ ZÁSOB Jana Burešová Kateřina Cimická
TKZ Polná spol. s r.o. od 1994 (1911) výrobce stavebního a nábytkového kování česká firma bez zahraniční spoluúčasti obrat - cca 210 mil. Kč počet zaměstnanců.
Příprava koncepce kvality zdravotnických zařízení –aktuální stav
CHEMIE KOLEM NÁS Brno, GUMOTEX OBSAH 1.Představení firmy 2.Trh práce a očekávání zaměstnavatele 2.1 Vzdělanostní struktura 2.2 Hard a soft.
PIAQ Lenka Němcová. Schůzka přípravného týmu – únor 2011 Schiedam 6 účastníků (NL, IT a CZ) Diskutována zpráva z 1. workshopu v Praze Diskuse týkající.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Únor PŘEDNÁŠKA Typové systémy.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/
Vybrané metody analýzy
Nákup ( kap. 12).
Dodatek k prezentaci Logistické systémy vývoj, charakteristika a použití Lenka Stiessová Pavla Muhlbachová Jana Jurková Sanjin Hasić Jiří Ullmann.
Marketing Návrh výrobku Vývoj, konstrukce Příprava výroby Zásobování Výroba Montáž, kompletace Prodej Poprodejní služby měření, zkoušky, testy konkurenčních.
Jméno firmy Podnikatelský plán. Shrnutí Jasně popište, co je smyslem činnosti vaší společnosti a jaké si kladete cíle –Stručně popište, jak si představujete.
Využití nástrojů průmyslového inženýrství a dynamické simulace pro optimalizaci montážního pracoviště.
Co je Design for Manufacture and Assembly?
Komplexní produktivní údržba (TPM)
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Nikdo není schopen zahrát sám celou symfonii ...
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Manufacturing Execution Systems
Proces řízení kvality projektu Jaromír Štůsek
13. dubna září JEDEN Z NEJVLIVNĚJŠÍCH SVĚTOVÝCH AUTORŮ V OBORU PODNIKOVÉHO MANAGEMENTU A PRŮKOPNÍK VÝZNAMNÝCH MANAŽERSKÝCH INOVACÍ.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Zavádění procesního řízení systému údržby do závodu 04 ve společnosti Preciosa, a. s. Turnov Eva Zikmundová.
Systém řízení kvality.
2 LOGISTICKÉ SYSTÉMY Servisní logistika prof. Ing. Václav Legát, DrSc.
LEAN THINKING Lean Thinking je protilék na plýtvání. Nabízí způsob určení hodnoty, propojuje v nejlepším pořadí aktivity tvořící hodnotu, řídí tyto aktivity.
HACCP.
Ekonomická a správní funkce Ekonomika a řízení podniku 2008/2009 Přednáška č. 3 JUDr. Martin Landa
EKOINKUBÁTOR PODNIKOVÁ EKONOMIKA ENVIRONMENTÁLNÍ MANAGEMENT Ing. Eva Štěpánková ESF MU Katedra podnikového hospodářství
IV. Management změny 1.Teoretická východiska 2.Dimenze změn
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty vojenského leadershipu Registrační.
Jak ušetřit čas i peníze se štíhlou výrobou a JiT? Ivan Gros Vysoká škola logistiky Přerov.
Přednáška č. 5 Identifikace klíčových faktorů ovlivňujících výkonnost podniku.
ETICKÝ KODEX Klastru sociálních inovací a podniků - SINEC.
Antonín Krejčí Zvyšování konkurenceschopnosti firem pomocí metod průmyslového inženýrství a inovace s podporou e-learningu Číslo projektu: CZ.1.07/3.2.05/
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Zpracování žádosti na podporu sociálního podnikání do OPZ - příklad dobré praxe Vznik sociálního podniku Hustířanka služby s.r.o. Hradec Králové, 7.
Řízení zásob ve výrobním podniku
Zásobování a účtování zásob ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
PROJEKT SYSTÉMU ŘÍZENÍ PODNIKU ZÁKLADNÍ POŽADAVKY A DOPORUČENÍ
Ekonomika Zásobovací činnost 3. Ing. Miroslava Farmačková
ENVIRONMENTÁLNÍ MANAGEMENT
Řízení zásob ve výrobním podniku
Systém managementu 4.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_02_MARKETING.
ŘÍZENÍ PROCESU POČÍTAČEM
Podnikatelské koncepce
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Transkript prezentace:

Co je Just in Time? V současnosti je Just in Time procesem dosažení dokonalosti ve výrobní společnosti založený na kontinuální eliminaci plýtvání. Za plýtvání je považováno to, co nepřidává hodnotu výrobku. Eliminace plýtvání se dosahuje dodáním materiálu v pravou chvíli na správné místo. Pro zvládnutí tohoto principu je každá operace přísně synchronizována s následující.

Kde se JIT používá Ačkoli byl JIT vyvinut pro výrobní prostředí, zdá se že není důvod proč by se nemohl tento koncept rozšířit do všech podnikatelských prostředí. Základní princip je získat to, co je třeba , a to právě v čase, kdy je to třeba.

Jak se JIT používá (Stadium 1) PŘÍPRAVA PODNIKU NA TOKY, PRUŽNOST, ZKRACOVÁNÍ PRÚBĚŽNÝCH ČASÚ A ZVYŠOVÁNÍ KVALITY ZAMĚŘENÍ ŘÍZENÍ POPTÁVKY ÚDRŽBA (TPM) KVALITA (TQ) MALÉ STROJE DISPOZICE ZKRÁCENÍI ČASÚ ZMĚN PŘÍPRAVA TÝMU

Jak se JIT používá (Stadium 2) ”OKAMŽITÁ” PRODUKCE BEZ PLÝTVÁNÍ ANGAŽOVANOST TÝMU ZVIDITELNĚNÍ SBĚR DAT Z PROCESU PROSAZOVÁNÍ ZLEPŠOVÁNÍ ROZVRHOVÁNÍ ŘÍZENÍ ZÁSOB TAH A SYNCHRONIZACE MĚŘENÍ