Hodnocení e-learningu studenty SVŠES

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ústav distančního vzdělávání OPF SU Karviná
Advertisements

Systém vzdělávání vzdělavatelů dospělých
Hodnocení kurzů celoživotního vzdělávání na vysokých školách
Struktura e-learningových výukových programů a možnosti jejího využití
ON-LINE TESTY PRO DOKTORANDY NA UK FF PRAHA
Vyhodnocení dotazníku – Barcamp Brno 2012 Magdaléna Katolická magdalena [at] marketingovevyzkumy.cz
Integrace žáků z odlišného sociálně kulturního prostředí do základních škol Mgr. Dušana Fučíková
Virtuální vzdělávací prostředí na FaME UTB ve Zlíně Virtuální vzdělávací prostředí na FaME UTB ve Zlíně E-learn 2002 Žilina 5. – 6. února 2002 E-learn.
E-learningové kurzy BC Primary Essentials TKT Essentials Learning Technologies for the Classroom CLIL Essentials.
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Inovace kombinované formy studia bakalářského a magisterského studijního programu „Tělesná výchova a sport“ a jeho učitelských oborů na FTK UP v Olomouci.
Vstup absolventů středních škol na trh práce
Hodnocení prací posílaných tutorovi k opravě PhDr. Miroslava Dvořáková 2008.
Modernizace studijních opor Představení LMS Moodle
1 Projekt Akademie distančního vzdělávání Monika Všetulová, Miroslava Dvořáková Olomouc 2007.
E-learning a studenti kombinovaného studia VŠ projekt do předmětu E-learning Lucie Jirků, UČO květen 2004.
Virtuální lektor? Miroslava Dvořáková Jiří Votava.
Hodnocení e-learninkových opor Inovace kombinované formy studia bakalářského a magisterského studijního programu „Tělesná výchova a sport“ a jeho učitelských.
Masná 18, Praha 1 Prezentace oboru Provoz a ekonomika dopravy zaměření Silniční doprava z pohledu studentů.
Vysoká škola Báňská - Technická univerzita Ostrava Inovace výuky odborných předmětů na bázi řízení projektu Jana Šarmanová Libor Holub Radoslav Fasuga.
Distanční studium na OPF SU František Koliba Petr Korviny.
Rozvoj komunikačních dovedností
Závěrečná práce Využití chytrého telefonu a tabletu v předmětu Aj Autor: Budka Oldřich Aprobace: Tv-Geo-Aj.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Ostrava,
LETNÍ ŠKOLA PRO TUTORY Monika Všetulová Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci akademie distančního vzdělávání.
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Soukromá vysoká škola ekonomických studií Lindnerova 575/1, Praha 8 16 Snímků Projekt CZ.2.17/3.1.00/34025.
Mgr. Alena Lukáčová, Ph.D., Dr. Ján Šugár, CSc.
Vlastní hodnocení školy
Studijní opory pro distanční vzdělávání z hlediska pedagoga Jitka Komárková Ústav systémového inženýrství a informatiky Fakulta ekonomicko-správní Univerzita.
Lucie Rohlíková Západočeská univerzita v Plzni
STRUKTURA OSNOVY KURZU
Zkušenosti s elektronickou podporou výuky
Pilotní ověřování studijních opor Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Státním rozpočtem České republiky.
Zkušenosti s distančními formami výuky na Slezské univerzitě
e-learning Lucie Rohlíková
E-learningový kurz ÚK PdF bilance ročních zkušeností.
Petr Korviny SCO 2007 Brno Usnadnění tvorby elektronických studijních textů pro distanční vzdělávání Petr Korviny
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci nabízí distanční kurz s e-learningovou podporou DISTANČNÍ MINIMUM.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Příprava VŠB-TU Ostrava na práci v e-learningu Jan Kopečný, Adrian Jankovský.
Vlastní hodnocení školy a školní vzdělávací program
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Lucie Rohlíková Jana Vejvodová ZČU v Plzni
PARTNER PROJEKTU OBCHODNÍ AKADEMIE A STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA BRUNTÁL Ing. Ladislav Konopka Bruntál
Hodnocení ve vzdělávání dospělých Mgr. Miroslava Dvořáková 2007.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
Vyhodnocení besed a ankety studentů SŠ o neobnovitelných přírodních zdrojích VŠB - TU Ostrava, katedra společenských věd Ing. Jiří.
1 Úvod do modulu: Evaluace distančního vzdělávání Miroslava Dvořáková Olomouc 2007 akademie distančního vzdělávání.
Využití dotazníku při evaluaci Mgr. Miroslava Dvořáková 2007.
C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Osnova kurzu C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Jana Hančlová Ekonomická fakulta VŠB-Technická univerzita Ostrava.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
Distanční vzdělávání na VŠFS
Publikování prostorových dat na Internetu (prezentace pro VLE Dílna) Ing. Jan Růžička Institut geoinformatiky VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
Závěry ze semináře k problematice strukturovaného studia učitelství KONFERENCE „STRUKTUROVANÉ STUDIUM UČITELSTVÍ“ v Srní.
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DMPRA0509) Tutor: Mgr. Monika Všetulová Olomouc,
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
E-learning v ISu Kontakt na e-technika:
E-learning z druhé strany: pohled studentů Jiří Zounek Ústav pedagogických věd FF MU A. Nováka Brno
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Efektivní Knowledge management
Příjemce Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava
INDIVIDUALIZACE VZDĚLÁVÁNÍ A ŠVP
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Název operačního programu:
Transkript prezentace:

Hodnocení e-learningu studenty SVŠES Milan Hála Jarmila Helmanová Soukromá vysoká škola ekonomických studií, s. r. o. DisCo 2010, Plzeň 23.–25. 6. 2010

Krátké představení vznik 21. 8. 2000 jako 11. soukromá vysoká škola ekonomické zaměření první studenti začali studovat 1. 2. 2010 do dnešního dne 659 absolventů

My a e-learning více jako 60 % studentů v kombinované formě bez studijních opor není rozvoj možný hledání nástroje Lotus Notes - Learning space metodické šablony VŠB - TU Ostrava LMS Moodle autorský systém ProAuthor + LMS Moodle od roku 2006 spolufinancování z ESF Rozvoj e-learningu na Soukromé vysoké škole ekonomických studií E-learningové kurzy z účetnictví a daní pro osoby samostatně výdělečně činné se zaměřením na osoby s tělesným postižením Rozvoj vzdělávacího a pedagogického potenciálu Soukromé vysoké školy ekonomických studií

My a e-learning Dosud jsme vytvořili 30 e-learningových kurzů (z toho 25 v grantech ESF) všechny kurzy jsou tutorované použití kombinovaná forma studia prezenční forma studia kurzy celoživotního vzdělávání

Hodnocení kurzů po ukončení kurzu Evaluační dotazník hodnocení kurzu učitelem hodnocení kurzu studenty Evaluační dotazník je součástí každého kurzu student vyplní po jeho absolvování dotazníky jsou vyhodnoceny učitelem

Evaluační dotazník Studenti jsou dotazování na účinnost kurzu jazyková a odborná úroveň kurzu strukturování obsahu kurzu využití zpětnovazebních prvků vlastní práce studenta v kurzu hodnocení činnosti tutora hodnocení prostředí LMS

Evaluační dotazník Odpovědi Vyhodnocení dotazníků číselné (stupnice 1–4, 1 je nejlepší) volné Vyhodnocení dotazníků data jsou z 22 kurzů celkem 228 respondentů

Závěry z vyhodnocení studenti očekávají technicky nenáročný systém bez specifických požadavků na vybavení či IT znalosti, čemuž zvolený LMS Moodle plně vyhovuje měla jsem problém s prvním vstupem, neznala jsem správné heslo, na mou žádost jste nereagoval, nicméně mi pomohli kolegové ze školy problémy jsem měl jen, když spadla celá SVŠES síť ;o) v Moodle jsem se rychle orientovala, systém je přehledný neměla jsme technické problémy

Závěry z vyhodnocení studenti vysoce hodnotí svou úroveň osvojených znalostí a kvalitu kurzů. Hodnocení osvojených znalostí studenty odpovídá získané klasifikaci. Z toho lze dovodit jasný přínos pro zkvalitnění výuky je vidět, že problematice dokonale rozumíte studium kurzu mi velice pomohla před státnicemi jsem spokojena jak s výkladem našeho tutora, tak se studijními materiály, pomůcky ve studijních materiálech byly vtipné a přesto výstižné kurz je velice zajímavý a podrobný líbí se mi, že je vše psáno "lidským" jazykem, to se to pak lépe čte :o)

Závěry z vyhodnocení studenti oceňují členění kurzu do dílčích kapitol a kratších studijních článků a využití grafických prvků pro zvýšení přehlednosti textů. Ukazuje se, že správné metodické zpracování kurzů studenti vnímají jako výrazné pozitivum krátké kapitoly se mi dobře čtou, jak je to delší než jedna obrazovka, jdu hned dál v kurzu se dobře studuje, ale špatně hledá - nebylo by možné ke kurzu dostat nějakou příručku, aby student nebyl odkázán jen obrazovku. tato forma studia mi velice vyhovuje a přála bych si v ní pokračovat Ikonky se mi líbily, škoda, že textové rámečky nejde vytisknout najednou

Závěry z vyhodnocení studenti kladou vysoké nároky na tutora, především na průběžné hodnocení a včasné opravy úkolů a testů (je-li třeba). Tento prvek je jasným motivačním faktorem potvrdilo se i to, že „pochvala“ a povzbuzení od tutora je dalším výrazným motivačním prvkem pro studenty, zejména ve chvílích, kdy se jim příliš nedaří, dobrá byla u konce Vaše rychlá reakce, v počátku Vaše absence reakcí v záporném. Pokud odpovídáte, je potěšení se připravovat a úkoly posílat, pokud jste ze začátku neodpovídal, e-learning jsem přerušila a vrátila se až nyní. diky za podporu a obdivuhodně rychlé reakce :-)! byl jsem velmi spokojený s rychlostí reakce učitele, věděl jsem co mám opravit, či co je OK musím pochvalně uznat, že proti ostatním kolegům byla vaše zpětná reakce výborná, i např. po půlnoci, :), děkuji

Závěry z vyhodnocení procento využití konkrétních zpětnovazebních prvků ukazuje, že student v kurzu spíše oceňuje možnost samostatné práce (textové rámečky, cvičení) než možnost sebehodnocení (autotesty) studenti neprojevují přílišný zájem o vzájemnou výměnu názorů a zkušeností formou diskusí. Může to být dáno i tím, že naši studenti absolvují poměrně velký počet prezenčních konzultací a mají dost možností konzultovat přímo v osobním styku

Anketa 2010 počet respondentů 149 typ pomůcek výsledky klasická skripta e-learningové kurzy prezentace, materiály z výuky elektronické texty se zpětnovazebnímu prvky off-line texty pro čtení ve čtečkách elektronických knih výsledky

Děkuji za pozornost milan.hala@svses.cz jarmila.helmanova@svses.cz