ZEMĚ A PLANETY.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kde to vlastně žijeme? Vesmír Mléčná dráha Sluneční soustava
Advertisements

Planety sluneční soustavy
Sluneční soustava.
V E S M Í R.
Sluneční soustava Slunce
TEPLO A SVĚTLO.
POZNÁVÁNÍ SLUNEČNÍ SOUSTAVY
Sluneční soustava je planetární systém hvězdy známé pod názvem Slunce.
SLUNEČNÍ SOUSTAVA.
Počítačová soutěž Počítač je můj kamarád
PLANETY ZKOUŠÍM, BÁDÁM … ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.
VY_52_INOVACE_PŘ.9.31 –JAK VZNIKL SVĚT– pracovní list
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Sluneční soustava 5. ročník
Sluneční soustava Miroslava Maňásková.
Planety sluneční soustavy 5. ročník
VY_V/2_INOVACE_11_Planety
Sluneční Soustava Autor Hrát.
Vesmír.
Sluneční soustava – 5. ročník
VesmírVesmír Je nekone č ní sv ě t. Sluneční soustava Sluneční soustava je planetární systém hvězdy známé pod názvem Slunce, ve kterém se nachází naše.
Planety.
VESMÍR Slunce je hvězda. Kolem Slunce se vytvořila sluneční soustava.
Vesmír a sluneční soustava
Vesmír a hvězdy Vesmír Soubor všech kosmických těles
OBRÁZEK ZNÁZORŇUJE 1.ERUPCE NA SLUNCI 2.VYZAŘOVÁNÍ SVĚTLA 3.MAGNETICKÉ VÝBOJE.
Slunce vzniklo asi před 4,6 miliardami let a bude svítit ještě přibližně 7 miliard let. Stejně jako všechny hvězdy hlavní posloupnosti i Slunce.
SLUNEČNÍ SOUSTAVA. AUTOŘI:PETRA, KAMČA, HONZA  Naši SLUNEČNÍ SOUSTAVU TVOŘÍ 8 PLANET, KTERÉ OBÍHAJÍ KOLEM SLUNCE.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Sluneční soustava.
Planety sluneční soustavy
Velký Vesmír Nejnovější informace o vesmíru 2007.
VESMÍR A MY Radek Šipka.
POZNÁVÁNÍ SLUNEČNÍ SOUSTAVY
Sluneční soustava.
VY__III/2__INOVACE__203 FYZIKA. Autor DUMMgr. Jarmila Borecká Datum (období) vzniku DUM Ročník a typ školy 9. ročník ZŠ praktické ŠVP„Učíme.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Jolana Navrátilová NÁZEV:VY_32_INOVACE_09_Sluneční soustava TÉMATICKÝ.
PLANETY SLUNEČNÍ SOUSTAVY NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Zvole, okr. Praha - západ AUTOR: Mgr. Helena Špinarová NÁZEV: VY_52_INOVACE_14 II Planety sluneční soustavy.
Sluneční soustava planety kontrolní otázky Merkur Jupiter Venuše Saturn Země Uran Mars Neptun.
Sluneční soustava -Tvoři ji: Slunce, planety, měsíce, planetky, komety, meteoritická tělesa.
ANOTACE Materiál je určen žákům 3.třídy k seznámení s učivem o Sluneční soustavě. Materiál rozvíjí čtenářskou a informační gramotnost. Materiál je inovativní.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast fyzická geografie Datum vytvoření
Sluneční soustava. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Sluneční soustava NÁZEV MATERIÁLU VY_32_INOVACE_7B_Př5_02_Sluneční.
Jméno autora výukového materiáluSoňa Maruničová Datum (období, ve kterém byl vytvořen)11/2011 Ročník, pro který je výukový materiál určen5. ročník Vzdělávací.
Planety sluneční soustavy VY_32_INOVACE_03_planetyslunecnisoustavy Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“ OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.
Vesmír. MERKUR NEPTUN SATURN URAN JUPITERVENUŠE ZEMĚ MARS SLUNCE.
Vesmír, Slunce a Země Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu VY_12_INOVACE_01_33_Člověk a příroda.
Přírodopis – Vesmír Anotace: Prezentace slouží jako výukový materiál k učivu o vesmíru. Jsou zde uvedené základní vlastnosti planet sluneční soustavy včetně.
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV:VY_52_INOVACE_04_05_29_SLUNEČNÍ SOUSTAVA
Slunce a sluneční soustava
Sluneční soustava.
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
SLUNEČNÍ SOUSTAVA Název : VY_32_inovace_08 - PŘ – SLUNEČNÍ SOUSTAVA
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Dana Motyčková Číslo
Název školy: ZŠ Netvořice
PRV 3 – Neživá příroda Název školy Plavská škola Autor
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Název školy: Speciální základní škola Louny, Poděbradova 640,
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Ing. Iva Hlásková Číslo
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Planety sluneční soustavy. Sluneční soustava Sluneční soustava je planetární systém hvězdy známé jako Slunce. Tvoří jej především 8 planet, 5 trpasličích.
PLANETY SLUNEČNÍ SOUSTAVY
SLUNEČNÍ SOUSTAVA Člověk a jeho svět (Prvouka pro 3. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy: MŠ a ZŠ,Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Sluneční soustava.
ŠKOPKOVÁ HELENA, ZŠ HORNÍ SLAVKOV VY_32_INOVACE_237_VESMÍR
PLANETY SLUNEČNÍ SOUSTAVY
A) hvězda B) planeta C) galaxie
Transkript prezentace:

ZEMĚ A PLANETY

Autor: Mgr. Adriana Benšová Šablona: V/II DUM 54 Období: únor 2012 Předmět: Prvouka Ročník: 3 Autor: Mgr. Adriana Benšová Metodický list / Anotace Žáci se v této prezentaci seznámí s postavením Země ve vesmíru a s dalšími planetami sluneční soustavy.

Naše Země obíhá kolem Slunce v takové vzdálenosti, že teploty na Zemi umožňují život. Země obíhá kolem Slunce jako třetí planeta.

Planeta Země se otáčí kolem své osy, a proto se na Zemi střídá den a noc.

Země je živá planeta, protože má dostatek vody, vhodnou teplotu i kyslík v ovzduší. Na Zemi je život, mohou zde růst rostliny, žít zvířata a my - lidé. GLOBUS je zmenšené znázornění naší Země

PLANETY Planety jsou tělesa, která nezáří svým vlastním světlem. Obíhají kolem hvězd, které je osvětlují a zahřívají. Kolem Slunce obíhá 8 planet. Nejmenší je Merkur a největší je Jupiter. Planety obíhající kolem Slunce jsou - malé - velké

Malé planety Planeta - MERKUR - Rychlý běžec, říká se jí tak, protože obíhá kolem Slunce ze všech planet nejrychleji - je to zároveň nejmenší planeta sluneční soustavy a je nejblíže Slunci - má krajinu posetou kulatými jámami - krátery

2. Planeta - VENUŠE - je Večernice, jitřenka, protože na obloze bývá někdy vidět jako večernice. Ráno září na obloze jako jitřenka.

3. Planeta - ZEMĚ - živá planeta - Země je jedinou známou planetou, na které existuje život

4. Planeta - MARS - říká se mu Bratr Země - podobá se Zemi nejvíc, je to načervenalá - na Marsu jsou sopky, písečné pouště, kopce, údolí - nenajdeme na něm život, protože mu chybí tekoucí voda a vzduch

Velké planety 5. Planeta - JUPITER - Pruhovaný obr - je to největší planeta sluneční soustavy

6. Planeta - SATURN - Pěkně nazdobená planeta - má nejkrásnější a největší prstence Všechny velké planety mají prstence.

7. Planeta + 8. Planeta - URAN a NEPTUN Modrozelení zmrzlíci - jsou to velmi chladné planety jsou obklopeny hustými, modrozelenými mraky jsou velmi daleko od Slunce, spatříme je pouze dalekohledem Uran Neptun

Prostředí, ve kterém se nachází sluneční soustava se jmenuje VESMÍR . H V Ě Z D A V E N U Š E M A R S Z E M Ě O B Í H A J Í M E R K U R Slunce je … Večernice a Jitřenka je planeta … Které planetě říkáme Bratr Země? Žijeme na planetě … Planety kolem Slunce … Nejmenší planeta je …

Zdroje - obrázky: www.google.cz www.seznam.cz www.aktualne.cz