Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VesmírVesmír Je nekone č ní sv ě t. Sluneční soustava Sluneční soustava je planetární systém hvězdy známé pod názvem Slunce, ve kterém se nachází naše.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VesmírVesmír Je nekone č ní sv ě t. Sluneční soustava Sluneční soustava je planetární systém hvězdy známé pod názvem Slunce, ve kterém se nachází naše."— Transkript prezentace:

1 VesmírVesmír Je nekone č ní sv ě t

2 Sluneční soustava Sluneční soustava je planetární systém hvězdy známé pod názvem Slunce, ve kterém se nachází naše domovská planeta Země.

3 Merkur Merkur je Slunci nejbližší a zároveň nejmenší planeta ve sluneční soustavě.

4 Venuše Venuše, perla oblohy, starověkými astronomy zvaná též jitřenka nebo večernice.

5 Země Mnozí z nás by se možná rádi vydali na cestu do vesmíru, také proto, abychom mohli obdivovat zázračnou planetu Zemi nejen z vesmírných obrázků.

6 Mars Mars je druhá nejmenší planeta (po Merkuru) a obíhá jako čtvrtá planeta kolem Slunce.

7 Jupiter Jupiter je pátá planeta od Slunce a je největší planetou ve sluneční soustavě.

8 Saturn Saturnus, vládce bohů, měl v římské tradici stejné osudy jako řecký bůh Kronos, s nímž Saturn splynul. Řecké bájesloví vypráví, že Kronos sdílel osudy Titánů a teprve později byl Diem omilostněn a stal se vládcem ostrovů blažených, kde žili héróové.

9 Uran Uran byl starověký řecký bůh nebe, nejčasněji nejvyšší bůh. Uran byl syn a přítel Gaia, otce Cronuse (Saturnu) a byl z rodu Kyklopů a Titánů (tedy z předchůdců Olympských bohů).

10 Neptun Planeta Neptun byla objevena 23. září 1846 astronomem Johannem Gottfridem Gallem a studentem astronomie Louisem d'Arrestem s pomocí matematické předpovědi, kterou vypracoval Urbain Jean Joseph Le Verrier.

11 Autor Natálie.Fejferova 6.B


Stáhnout ppt "VesmírVesmír Je nekone č ní sv ě t. Sluneční soustava Sluneční soustava je planetární systém hvězdy známé pod názvem Slunce, ve kterém se nachází naše."

Podobné prezentace


Reklamy Google