Kontakty: Hana Sádovská –

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SLAVNOSTNÍ KONCERT K 68. VÝROČÍ OSVOBOZENÍ BRNA
Advertisements

SETKÁNÍ SOUSEDŮ NAD PRAHOU
Přehled pořádaných akcí, které můžete sponzorovat :
Zápis dětí do Mateřské školy Pržno •Zapsat děti do mateřské školy si můžete ve středu a ve čtvrtek , vždy od do hodin v.
Školní družina a internát „ÚSMĚV“ při ZŠ, Opava, Havlíčkova 1, p.o.
Výroční členská schůze Senior klubu Brno-Bosonohy v Orlovně 11
Vyhodnocení velké vánoční rodinné soutěže Tak už jste se konečně dočkali! Po důkladném vyhodnocení všech zaslaných prací již známe výherce vánoční soutěže.
KULTURNÍ AKCE ŠKOLY Aleš Březina 3.A prosinec 2009.
PF 2009 Příjemné prožití a úspěšný vstup do přejí všem občanům zastupitelé obce Pržno a zaměstnanci OÚ.
Projektový týden v primě Projektový týden v primě.
PROJEKT „VAŘÍME SE ŠKOLOU“. Smysl projektu: Děti si vyzkouší různé možnosti, jak lze prostřít stůl a na něj připravit různé druhy pokrmů. Uvědomí si,
Věda na scéně - Science on Stage Jitka Houfková KDF MFF UK Praha.
Členská schůze MAS Krajina srdce Borotín.
ZŠ U Krčského lesa Informace pro rodiče Školní rok 2011/2012.
Fyzikální projekt První soukromá základní škola v Hradci Králové, s. r
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
Slovensko Kežmarok - Ľubica –
Program 1. pracovního semináře Financování internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod.
Vítejte v Městské knihovně Čelákovice
Fotonoviny oddílu Pusík a Knoflíci z PS Nepomuk 5.2. Pusíkovci vytvářeli nádherné motýlky.
Dobrovolnictví a veřejná služba v obci Jak na to? Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními.
Adapťák A Kaplan, Černá, Jarý, Babováková.
Zpráva o činnosti SKIP 08 Východní Čechy za rok 2010 Bc.Kateřina Hubertová Valná hromada SKIP Městská knihovna nové Město nad Metují.
PREZENTACE akcí MC KAŠPÁRKOV o.s., podpořených v roce 2012 městem Rosice Mateřské centrum KAŠPÁRKOV o.s.
„Den Země v Národní rezervaci Rejvíz“ – „Dětský den 2009“
Adaptační kurz
ČLENSKÁ SCHŮZE Zpráva o plnění plánu činnosti sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty za rok 2013.
Vytvořila Nina Kravčenková 2014
Sídlo: Kolárova 41, Oleška IČO: DIČ: CZ
Základní škola a Mateřská škola Brno, Bosonožské nám.44, příspěvková organizace Zřizovatel školy: Statutární město Brno, Brno – MČ Bosonohy Ředitelka školy:
LIDOVÝ SVÁTEK TŘÍ KRÁLŮ
Základní škola a Mateřská škola Brno, Bosonožské nám
Doprovod: Mgr. Martina Dvořáčková Mgr. Radka Dolíhalová
Rodičovská schůzka 25. dubna 2013.
VÝROČNÍ ČLENSKÁ SCŮZE SENIOR KLUBU BRNO-BOSONOHY
Ave Maria.
…… Brněnské Vánoce - vánoční trhy probíhají od do Jsou na dvou místech v centru města - na náměstí Svobody a na Moravském náměstí.
Vesnice Strupčice.
SVÁTEK SENIORŮ Brno Náměstí Svobody ……. Ve bylo oficiální zahájení za účasti PŘEDSTAVITELŮ MĚSTA BRNA. Záštitu nad akcí měli JUDr. Michal.
Svátky 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
Na vlně První republiky
Evangelický kostel, Havířov – Bludovice , 17:00 hod
Nadační fond Pomocná ruka ve spolupráci s divadelním souborem Rozmarýn připravili představení pro speciální školy Chotouňská a Strarostrašnická TANCEM.
Rozsvícení vánočního stromku na Bosonožském náměstí
Partnerství škol Bremen El Médano Šumperk jsme v Šumperku uvítali naše přátele z Brém a El Médana. Po dojemném shledání jsme se vydali na.
Perníková chaloupka aneb
Moje prázdniny Nikola Dudíková.
T. J. SOKOL DŘEVOHOSTICE, TENISOVÝ ODDÍL
M. Danihlíková E. Martinková. 1. třída Do první třídy jsme přišli jako malé, roztomilé a hlavně natěšené dětičky. Jenže jsme ještě netušili co nás čeká.
VÝROČNÍ ČLENSKÁ SCHŮZE TENISOVÉHO ODDÍLU T.J.SOKOL DŘEVOHOSTICE
V prostorách Kulturního domu v Ostravě Petřkovicích se uskutečnil dne již 11. ročník krajského dne seniorů. Toto setkání se neslo v duchu 25.
Téma Svátky v roce Téma Svátky v roce Název DUM Prosinec - Vánoce Popis Zvyky, Štědrý den pranostiky Ročník třída Autor Bc. Hana Štěpková Číslo.
Katedrála - živý organismus Projekt připravovaný studenty Biskupského gymnázia v Hradci Králové pod vedením p. učitelky H. Melicharové Prezentace.
Venkovní aktivity na podporu čtenářství
Zpráva o činnosti spolku Ulita Černilov
PROJEKTY FINANČNĚ PODPOŘENÉ SKIP VELKÁ MORAVA
KTV Pržno Prosinec 2016.
Křinický masopust od 12:30.
Ž I V Ý B E T L É M Martinice Obsazení:
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření prosinec 2012
MLADÉ HODY Brno-Bosonohy
Druhá třída hraje vánoční hru pro své rodiče
Skoro devadesátiletý, od mládí zapálený včelař pan Josef Král- Mlénské, předseda spolku včelařů, zase připravil pěknou akci nejen pro děti, ale i dospělé.
MLADÉ HODY Brno-Bosonohy
Slavnostní rozsvícení vánočního stromu.
  Klub Tornádo - pracoval od roku 1997 pod bývalým Domem dětí a mládeže u radnice, od roku 2013 pod SVČ Doris Šumperk. V letošním roce zde tancuje na 200.
SLOVENSKO 2018.
LVK Sobota ráno Karolína Siřínková
SVČ Fokus Nový Jičín Červen 2019 KROUŽKY A KURZY 2019/2020
Vánoční radování Prosinec 2016.
Transkript prezentace:

Kontakty: Hana Sádovská – 605 459 764 e-mail: svratka-zeny@seznam.cz Svratecké Valkýry - Český svaz žen základní organizace Svratka Výroční zpráva – za rok 2013 IČO: 00442801 Č. ZO : 096315 Založena : 13.11.2012 Kontakty: Hana Sádovská – 605 459 764 e-mail: svratka-zeny@seznam.cz http://svratka-zeny.majestat.cz

Obsah: Registrační list Seznam členek Z naší činnosti - I. Společenský ples Jarní hraní Čarodějnický rej aneb Filipojakubská noc Devatero řemesel desátá bída Retro módní přehlídka Taneček přes dvě pekla Tvoření svrateckého betlému Adventní koncert Vánoční příběh Nájemní smlouva nové klubovny Revizní zpráva Finanční zpráva Výsledek volby místopředsedkyně dne 4.1.2014 Výsledek volby do vedoucích funkcí aktivních skupin pro rok 2014 Poděkování

Registrační list:

Seznam členek: Předsedkyně: Hana Sádovská Místopředsedkyně : Zdeňka Voláková Hospodářka: Květa Buchtová Revizorka : Hana Burýšková Kronikářka: Tereza Cachová Jaroslava Dospělová Milena Mayerová Petra Blechová Juliana Žigmundová Markéta Holická Jana Kašparová Ing. Alena Popelková Marie Poláková Božena Hromádková Hana Vamberová Drahomíra Řádková Celkem máme 24 členek. Tereza Sádovská Denisa Sádovská Monika Dospělová Jaroslava Janebová Vlasta Suchá Gabriela Řádková Květa Olšiaková Božena Mikysková

I. SPOLEČENSKÝ PLES Náš první ples se konal v místní sokolovně 9.2. 2013. K tanci a poslechu nám zahrála skupina Artur, která svým repertoárem zaujala mladší i starší návštěvníky plesu, kterých bylo cca 200. Celým plesem nás profesionálně provázela moderátorská dvojice Zdeňka Voláková a Vlastík Černý. Tombola byla bohatá, bezmála 500 cen… Vystoupení břišních tanečnic, které roztančily sál, vystřídal Karel Gott se svými duety a pěveckými kolegyněmi – Marcelou Holanovou, Darinkou Rolincovou a Marií Rottrovou. Jejich vystoupení bylo odměněno velikým potleskem. Posledním vystoupením večera byly jedinečné „půlnoční bábušky“. Byla to velice vydařená akce a už teď se těšíme na další ples, který se bude konat 8. 2. 2014.

Jarní hraní A jsou tu Velikonoce, svátky jara. Pro naše děti jsme si připravily několik stanovišť, kde si například kluci upletli pomlázku, holky barvily a malovaly vajíčka, všechny děti si mohly vyrobit papírovou slepičku s vajíčky na pověšení atd.… Celou touto akcí provázeli dva zajíčci ušáčci v podání Jarky Dospělové a Petry Blechové. I když nepřišlo mnoho dětí, tak ty, které tam byly, jistě nelitovaly.

Čarodějnický rej aneb Filipojakubská noc Filipojakubská noc se konala ve sportovním areálu. Začala ukázkou dravců, která všechny velmi zaujala. Program pokračoval ve stylu pohádky Strach má velké oči. Do pohádky byly zapojeny i děti, přicházely v kostýmech, plnily různé úkoly a tančily s ostatními čarodějnicemi. Všichni příchozí se také mohli nechat zkrášlit v našem salonu ohavnosti. Vše vyvrcholilo zapálením hranice tančícími čarodějnicemi a ohňostrojem. Poté následovala čarodějnická diskotéka. Celá akce se velmi vydařila, potvrzuje to i hojná účast.

Devatero řemesel desátá bída Dne 29. 6. 2013 se v prostoru hasičské zbrojnice konala další akce. Tentokrát jsme se nechaly inspirovat ČSŽ v Jamách. Bylo připraveno devět stanovišť a u každého z nich si děti mohly vyzkoušet určité řemeslo. Čekal na ně hrnčíř, kuchařka, truhlář, dráteník, švadlena, kominík, cukrářka, pradlena a zedník. Po splnění úkolů ve stanovištích dostal každý svůj výuční list. Akce se líbila, navštívil nás i redaktor regionálního týdeníku 5+2 dny.

Retro módní přehlídka v Havlíčkově Brodě ČSŽ Havlíčkův Brod nás požádal, zda bychom jim přijely na jejich akci - Zábavné odpoledne pro seniory – předvést pár kousků z našeho retro šatníku. A toto o nás napsali: "S úsměvem jde všechno lépe", tak se jmenovalo zábavné odpoledne pro všechny "věkem mladé", které pořádala MěO - Klub žen v Havlíčkově Brodě s hudební skupinou " Sádlo v pohybu“. Nechyběla úžasná retro módní přehlídka z ČSŽ Svratka a smíchu bylo opravu hodně ..... a to je dobře, protože smích léčí. Vždyť se také akce konala pod záštitou primáře gynekologicko- porodnického oddělení Nemocnice Havl. Brod.

Taneček přes dvě pekla Začal advent a s ním i naše čtyři vánoční akce. První z nich bylo amatérské divadelní představení Taneček přes dvě pekla, které se odehrálo v sokolovně ve Svratce. Čertice Mefiska měla přivést Káju Fouska do pekla, protože byl nafoukaný. Ten se v pekle napravil, ale způsobil problémy Mefisce, které ho bylo líto. Nakonec vše dobře dopadlo a Kája si vzal Mefisku s sebou zpět na zem, kde se má naopak napravit ona. Pohádka měla velký úspěch u návštěvníků všech věkových kategorií. Zúčastnilo se více než 300 lidí. Po skončení pohádky se všichni společně přesunuli lampionovým průvodem na náměstí Národního povstání, kde si zazpívali koledy. Poté byl slavnostně rozsvícen vánoční stromeček.

Osoby a obsazení: Peklinda: Božena Mikysková Mefiska: Petra Blechová Belzebka: Tereza Sádovská Pekelka: Květa Buchtová Čertice: Nikol Burýšková, Denisa Sádovská, Monika Dospělová, Tereza Cachová Luciper: Vlastimil Černý Bezezub: Roman Suchý Rohouš: Martin Vepřovský Kopejtek: Zdeněk Dospěl Pekeláč: Miroslav Popelka Pepík: Tomáš Dospěl Kája Fousek: Jiří Klouda Lidé: Jaroslava Dospělová, Pavel Kábele Scénář: Tereza Sádovská, Julie Žigmundová Režie: Hana Sádovská, Julie Žigmundová Kulisy: Zdeněk Dospěl, Jarka Dospělová, Pavel Sádovský, Vlastimil Černý Kostýmy: Hana Burýšková, Jarka Dospělová Zvuk: Jiří Cach Osvětlení: Jiří Cach, Pavel Sádovský

Tvoření svrateckého betlému Druhá adventní neděle voněla perníkem. Tuto akci jsme poprvé uspořádaly ve společenské místnosti přebudované budovy bývalé MŠ. A moc se nám tam líbilo… Děti přišly pomoct vytvořit svratecký betlém. Vykrajovaly figurky a zdobily sněhem svícínky, které si odnesly jako vzpomínku domů. Betlém byl vystaven na vánoční výstavě čokolády v městském muzeu ve Svratce.

Adventní koncert Nádherná vánoční atmosféra. Vůně jehličí, které zdobilo stoly, světlo zapálených svíček a překrásný zpěv Pardubického smíšeného komorního sboru Orfeus doslova a do písmene pohladily naše srdce opět v místní sokolovně. Vykouzlily úsměv na našich rtech a některým z nás vehnaly i slzy dojetí do očí. Na rozloučenou jsme dostaly perníkové srdce. Byl to neopakovatelný zážitek, za který děkuji ♥.

Vánoční příběh Při poslední adventní neděli jsme si společně s dětmi ze ZŠ připomněly vánoční příběh… Marie s Josefem, kterého hrál František Gregor ze sousední vesnice, přišli do Betléma. Narodil se jim syn Ježíšek, za kterým přišli a přinesli své dary tři králové a pastýři. Paní Elen Gregorová nám zapůjčila tři ovečky, které skvěle podtrhly kouzlo Betlému… Vánoční příběh vyprávěl pan Vladimír Novák a hudební doprovod zajistil Míra Popelka. Po náměstí se linula vůně svařeného vína, medoviny a punče. Skvěle jsme se naladili na Štědrý den.

Nájemní smlouva V létě 2013 jsme se přestěhovaly do nových prostor budovy bývalé MŠ.

Revizní zpráva Revizní zpráva za rok 2013. Tento rok byl velmi úspěšný. Valkýry pořádaly 9 akcí, u dvou jsme spolupracovaly s městem. Přibylo nám 12 nových členek. Paní Lenka Odvárková svou činnost ukončila. Vzhledem k odstoupení Zdeničky Volákové z funkce místopředsedkyně, bude 4. 1. 2014 na výroční schůzi volena nová. Dále bylo zakoupeno vybavení do nové klubovny a další věci potřebné k naší činnosti. Se stavem účtu a zprávě o činnostech souhlasím. Ráda bych apelovala na hospodářku, aby v tomto roce umírnila financování nákupu levného oblečení na tvorbu kostýmů a také věcí, které si můžeme vyrobit. Hanka Burýšková revizorka

Finanční zpráva Název Příjem Výdaj Zůstatek 55.096,- 43.096,- I. Společenský ples 55.096,- 43.096,- + 12.000,- Jarní hraní 1.520,- 1.528,- - 8,- Čarodějnický rej… 56.058,- 44.845,- + 11.213,- Devatero řemesel.. 5.633,- 4.624,- + 1.009,- Retro v Havl.Brodě 3.500,- 2.900,- + 600,- Taneček přes dvě… 15.593,- 7.021,- + 8.572,- Tvoření betlému 1.156,- 1.126,- + 30,- Adventní koncert 6.034,- 10.022,- - 3.988,- Vánoční příběh 4.269,- 4.311,- - 42,- Sponzorské dary 11.000,- + 11.000,- Členské poplatky 0,- 1.250,- - 1.250,- Režijní náklady, ostatní 38.401,- - 38.401,- Převod z minulého roku 28. 277,- + 28.277,- Celkem 188. 136,- 159. 124,- + 29. 012,-

Grafické znázornění hospodaření

Výsledek volby nové místopředsedkyně Předsedkyně : Hana Sádovská Místopředsedkyně: Julie Žigmundová Hospodářka: Květoslava Buchtová Revizorka: Hana Burýšková

Vytvoření aktivních skupin pro rok 2014

Výsledek volby do vedoucích funkcí aktivních skupin pro rok 2014 Aktivní skupina pro sociální činnost: vedoucí skupiny: Marie Poláková plánovač akcí: Božena Hromádková Aktivní skupina pro kulturní akce: vedoucí skupiny: Jarka Dospělová plánovač akcí: Božena Mikysková kronikářka: Tereza Cachová

Poděkování Děkuji všem sponzorům , zástupcům MěÚ, a to zejména panu starostovi Františku Mládkovi a panu místostarostovi Martinu Mudrochovi. Jsou vždy připraveni vyslechnout naše prosby, názory a nápady a reagovat na ně. Děkuji za vše Valkýrám a všem našim pomocníkům! Nelze ani vypsat, za co všechno, protože by to bylo na celou novou stránku. Minulý rok jsme začínaly v počtu 7 členek a k dnešnímu dni je nás 24  a Vlastík – NEJVĚTŠÍ VALKÝRA! A to hovoří za vše! ♥ Hana Sádovská „ Ve vzpomínkách si udělejte občas úklid. Vymeťte zbytečné, spalte chmurné, oprašte příjemné a vyleštěte radostné zážitky své minulosti“. Anatole France