Koncepce rozvoje a řízení vědy a výzkumu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mechatronika Informace o studijních oborech Mechatronika
Advertisements

VIZUALIZACE V MATLABU Štěpánka Velebová
Fai.utb.cz
Přednáška na Autodesk Academia Fóru 2007 Absolventi středních škol na Technické univerzitě v Liberci, Fakultě strojní Zpracoval: doc. Ing. Ladislav Ševčík,
Paralelní výpočet SVD s aplikacemi pro vyhledávání informací
Analýza spolehlivosti tlakové nádoby metodou Monte Carlo Jakub Nedbálek Katedra Aplikované Matematiky, Fakulta Elektrotechniky a Informatiky VŠB - Technická.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Mechanika s Inventorem
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Matematické modelování aneb co se nepovedlo Petr Beremlijski Katedra aplikovaná matematiky Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB - Technická univerzita.
Obor S - Informační systémy ve stavebnictví
Studijní obor Informační a automatizační technika www. fsid. cvut
Téma 3 Metody řešení stěn, metoda sítí.
Vysoké učení technické v Brně
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Metodika stanovení národních priorit orientovaného výzkumu Karel Klusáček
Plošné konstrukce, nosné stěny
Návrh inovace předmětu Obchodní logistika prof. Ing. M. Jurová, CSc. Ing. Z. Videcká, Ph.D. Ing. Vl. Bartošek.
Bílá kniha terciárního vzdělávání stav, otázky a postup RVŠ František Ježek Rada vysokých škol Fakulta aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Petr Beremlijski a Marta Jarošová Projekt SPOMECH Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava září Základy matematického.
Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Magisterský obor Ekonomika a řízení elektrotechniky a energetiky.
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Výuka Informačních technologií na DFJP
VŠB Technická univerzita Ostrava
Mendelova univerzita v Brně (P 2) MENDELU
Rozhodovací proces, podpory rozhodovacích procesů
C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Osnova kurzu C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Jana Hančlová Ekonomická fakulta VŠB-Technická univerzita Ostrava.
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
HUMUSOFT s.r.o. 1 FEMLAB 2.3 Konference MATLAB 2002, 7. listopadu 2002 Karel Bittner, HUMUSFOT s.r.o.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
POŽÁRNÍ ODOLNOST PŘEKLADU VYLEHČENÉHO DUTINOU
Zpracoval :Ing. Petr Dlask, Ph.D. Pracoviště :Katedra Ekonomiky a řízení stavebnictví ČVUT v Praze Adresa :Thákurova 7, Praha 6, Dejvice Optimalizace.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Role znalostí MANAGEMENTU A MARKETINGU v přípravě pracovníků pro řešení vědecko-výzkumných úkolů Doc. RNDr. Eva Grublová, CSc. Mgr. Daniela Navrátilová.
14. června 2004Michal Ševčenko Architektura softwarového systému DYNAST Michal Ševčenko VIC ČVUT.
Hledání minima kvadratického funkcionálu s nehladkým členem přímo a pomocí duality Petr Beremlijski Katedra aplikovaná matematiky Fakulta elektrotechniky.
Katedra počítačů ČVUT FEL
Optimalizace účinnosti elektrického pohonu s AM pomocí fuzzy logiky
Fakulta stavební VŠB-TU Ostrava Miroslav Mynarz, Jiří Brožovský
Modelování součinnosti ocelové obloukové výztuže s horninovým masivem
Opava Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
Chyby při matematickém modelování aneb co se nepovedlo Petr Beremlijski Katedra aplikovaná matematiky Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB - Technická.
Obor: Kybernetika a měření Jaké studium zajišťují katedry typ obor stud./rok bakalářské Kybernetika a měření 150 magisterské Kybernetika a měření - RT,
9. KRAJSKÉ SETKÁNÍ METODIKŮ R O B O T I K A DUBEN 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/
ČVUT V PRAZE Fakulta stavební ČVUT V PRAZE Fakulta stavební Magisterský studijní program „Budovy a prostředí“ prof.Ing.Karel Kabele,CSc. Katedra TZB.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Počítačové zpracování češtiny v Ústavu formální a aplikované lingvistiky
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Úvod do biomedicínské informatiky Lenka Lhotska Gerstnerova laboratoř, katedra kybernetiky ČVUT FEL Praha
STRATEGIE AV21 Špičkový výzkum ve veřejném zájmu
2009 STUDIJNÍ PROGRAM: Ekonomika a management STUDIJNÍ OBOR: PRŮMYSLOVÉ INŽENÝRSTVÍ Ústav průmyslového inženýrství a informačních systémů doc. Ing. David.
Příprava OP VVV – PO VŠ Adam KRČÁL Skupina pro výzkum a vysoké školství MŠMT 08/02/2013.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Ostravská univerzita (1991 → )
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
Projekt - K620 Řízení a modelování silniční dopravy
Vědní obory zabývající se informacemi
Ing. Milan Houška KOSA PEF ČZU v Praze
Prezentace výpočtů pomocí metody konečných prvků (MKP)
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Matematika + počítače = moderná technológia
UNIVERZITA PARDUBICE Dopravní fakulta Jana Pernera
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium

Transkript prezentace:

Koncepce rozvoje a řízení vědy a výzkumu Katedra aplikované matematiky Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB-TU Ostrava

Historie a současnost Katedra založena 1. dubna 1992 Původně výzkum především v oblasti optimalizačních úloh a teorie zpracování signálů Akreditováno doktorské studium Rozšíření oblastí aplikované vědy a výzkumu Složitější úlohy mechaniky, úlohy E+M, statistika, teorie grafů Spolupráce s tuzemskými a zahraničními institucemi a firmami Řada zdrojů financování Nutnost vytvořit systém řízení Katedra aplikované matematiky Fakulta elektrotechniky a informatiky, VŠB-TU Ostrava

Hlavní cíle Zvýšení produktivity aplikovaného výzkumu Snazší a rychlejší aplikace moderních metod na řešení praktických problémů Optimální využití všech zdrojů (lidských i finančních) Kompatibilita se systémem řízení jakosti dle ISO9001 Katedra aplikované matematiky Fakulta elektrotechniky a informatiky, VŠB-TU Ostrava

Hlavní oblasti Matematická analýza Implementace základních algoritmů výzkum a vývoj nových metod řešení inženýrských problémů Implementace základních algoritmů vytvoření Matlabovské a C++ knihovny algoritmů Základní problémově orientovaný software nástroje pro řešení základních inženýrských úloh Specializovaný aplikační software nástroje pro řešení složitých inženýrských úloh, které se řeší jako posloupnosti základních úloh Katedra aplikované matematiky Fakulta elektrotechniky a informatiky, VŠB-TU Ostrava

Interakce mezi oblastmi Katedra aplikované matematiky Fakulta elektrotechniky a informatiky, VŠB-TU Ostrava

Organizační struktura Katedra aplikované matematiky Fakulta elektrotechniky a informatiky, VŠB-TU Ostrava

Matematická analýza Vývoj optimálních algoritmů matematického programování Teorie řešení variačních rovnic a nerovnic Teorie aproximace metodou konečných a hraničních prvků Aplikace teorie grafů Katedra aplikované matematiky Fakulta elektrotechniky a informatiky, VŠB-TU Ostrava

Implementace základních algoritmů Moderní optimalizační metody Lineární programování, kvadratické programování, nelineární programování, úlohy nehladké optimalizace Základní metody rozložení oblasti FETI metody, Multigridní metody Podpůrné numerické metody Vytvoření knihovny v Matlabu a knihovny OOSol v C++ Podpora paralelních výpočtů Katedra aplikované matematiky Fakulta elektrotechniky a informatiky, VŠB-TU Ostrava

Základní problémově orientovaný software Nástroje pro diskretizaci interface NETGEN, FEMLAB, ANSYS Metoda konečných a hraničních prvků Integrátory, sestavení matic tuhosti a vektorů zatížení Podpůrné nástroje pro řešiče a vnější úlohy podpora multigridních metod a DD metod podpora inverzních úloh a nelineárních úloh Katedra aplikované matematiky Fakulta elektrotechniky a informatiky, VŠB-TU Ostrava

Specializovaný aplikační software Úlohy optimálního návrhu úlohy tvarové a materiálové optimalizace, metody fiktivních oblastí Úlohy nelineární pružnosti a plasticity tření, plasticita, viscoelastoplasticita Víceškálové problémy kompozitní materiály, magnetooptika Úlohy s nejistými daty a geometrií Časově závislé úlohy Sdružené úlohy Katedra aplikované matematiky Fakulta elektrotechniky a informatiky, VŠB-TU Ostrava

Závěrem Děkuji za pozornost Vítáme další návrhy na rozšíření jednotlivých oblastí o další výzkumné cíle Vítáme zájem jednotlivců o zapojení se do programu Propagace mezi studenty a jejich případné zapojení formou semestrálních prací Bakalářské a magisterské práce Děkuji za pozornost Katedra aplikované matematiky Fakulta elektrotechniky a informatiky, VŠB-TU Ostrava