Studijní obor Informační a automatizační technika www. fsid. cvut

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mechatronika Informace o studijních oborech Mechatronika
Advertisements

Střední průmyslová škola elektrotechnická, V Úžlabině 320, Praha10
KATEDRA SKLÁŘSKÝCH STROJŮ A ROBOTIKY
ÚVOD DO AUTOMATIZACE.
Automatizační a měřicí technika (B-AMT)
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Bakalářský studijní obor Elektronika a sdělovací technika B-EST.
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
Obor S - Informační systémy ve stavebnictví
Bakalářský studijní program Softwarové technologie a management (STM) Prof. Ing. Jiří Žára, CSc.
Koncepce rozvoje a řízení vědy a výzkumu
Strojírenství zaměření Automatizační a robotizační systémy
Modelování a simulace podsynchronní kaskády
Bakalářský studijní obor Stavba strojů a zařízení Obor je zaměřen zejména na dopravní a manipulační techniku a výrobní stroje. Vysoké učení technické v.
Pedagogická činnost, výzkumná činnost, spolupráce s praxí Katedra elektroniky Fakulta elektrotechniky a informatiky.
Obor informační technologie
, předsednictvo RVŠ Výzkum a vývoj na vysokých školách, problematika a hodnocení specifického výzkumu Zpracovali: Ing. J. Fischer, doc. B. Tremlová,
Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
KOMUNIKAČNÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY
Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola, Písek, Karla Čapka 402 Střední průmyslová škola Vyšší odborná škola Bankovní institut vysoká škola, a.s.
O fakultě... Fakulta vznikla 1. ledna 1991 rozdělením Fakulty strojní a elektrotechnické na dvě samostatné fakulty. Fakulta elektrotechniky a informatiky.
Ústav automatizace a měřicí techniky
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
Spolupráce střední školy se sociálními partnery Ing. Jiří DLAPAL.
Aplikovaná informatika Zimní semestr 2013/2014. Ing. Bohuslav Růžička, CSc. tajemník katedry K101 kancelář: 215 tel
Ústav pedagogických věd
Moje volba – moje budoucnost CZ.1.07/1.1.02/ Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Výuka Informačních technologií na DFJP
Střední škola informatiky a služeb LCA Dvůr Králové nad Labem.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU Výsledky řešení: Ostrava doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc.
Bakalářský studijní obor: Historie Ústav českých dějin Ústav hospodářských a sociálních dějin Ústav světových dějin.
prof. Ing. Hartl Martin, Ph.D.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Reaktorová fyzika I pro 3. ročník zaměření TTJR, JEŽP a JZ
Obor: Kybernetika a měření Jaké studium zajišťují katedry typ obor stud./rok bakalářské Kybernetika a měření 150 magisterské Kybernetika a měření - RT,
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/

INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
Katedra počítačů ČVUT FEL Program STM Obor Web a Multimédia (garant oboru: prof. Jiří Žára)
prezentuje prof. Ing. Václav Hlaváč, CSc. Katedra kybernetiky FEL ČVUT
Elektrotechnická fakulta ČVUT KATEDRA KYBERNETIKY Vedoucí prof. Ing. Vladimír Mařík, DrSc. KATEDRA KYBERNETIKY ELEKTROTECHNICKÁ.
Elektrotechnická fakulta ČVUT KATEDRA KYBERNETIKY Vedoucí prof. Ing. Vladimír Mařík, DrSc. KATEDRA KYBERNETIKY ELEKTROTECHNICKÁ.
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE
Jméno Příjmení Konference IDS – Žďár nad Sázavou NABÍDKA VZDĚLÁVÁNÍ A STÁŽÍ V OBORU DOPRAVNÍ TELEMATIKY Ing. Martin Langr, Ph.D.
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
Sekce elektrotechnická Ing. Jaroslav Král SPŠ elektrotechniky a informatiky Ostrava.
Studijní obor AUTOMATIZACE a ŘÍDICÍ TECHNIKA Bc.Ing. Bc. a navazujícího Ing. studijního programu Chemické a procesní inženýrství PROČ? Automatizace a řídicí.
2009 STUDIJNÍ PROGRAM: Ekonomika a management STUDIJNÍ OBOR: PRŮMYSLOVÉ INŽENÝRSTVÍ Ústav průmyslového inženýrství a informačních systémů doc. Ing. David.
KVALITA PRODUKTU Ekonomické složky UŽITNÉ VLASTNOSTI Funkční Bezpečnostní Spolehlivostní Ergonomické Estetické ODBOR KVALITY, SPOLEHLIVOSTI A BEZPEČNOSTI.
Výuka oboru DE. O bor O bor Dopravní elektroinženýrství a autoelektronika Odborná zaměření: Automobilová elektronika Elektrická trakce Sdělovací a zabezpečovací.
… 32 Základní informace ÚSTAV KONSTRUOVÁNÍ - ÚK tel.: fax:
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
KOMUNIKAČNÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY
Podrobnosti na KVS – doc. Manlig, Ing. Zelený, Ing. Vavruška
Ústav řízení dopravních procesů a logistiky
Bakalářský studijní obor OPTIKA A OPTOMETRIE garantuje KPO
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Zpráva o studiu za rok 2015 Zdeňka Chmelíková
MEZIFAKULTNÍ MAGISTERSKÝ STUDIJNÍ PROGRAM INTELIGENTNÍ BUDOVY
Zpráva o studiu za rok 2016 Zdeňka Chmelíková
Projekt BOZP Výsledky první části České vysoké učení technické
Projekt - K620 Řízení a modelování silniční dopravy
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
UNIVERZITA PARDUBICE Dopravní fakulta Jana Pernera
Silnoproudá elektrotechnika
ČVUT v PRAZE Fakulta dopravní ÚSTAV LETECKÉ DOPRAVY PROFIL STUDENTA
Aplikovaná elektronika
Geografické informační systémy
Transkript prezentace:

Studijní obor Informační a automatizační technika www. fsid. cvut Studijní obor Informační a automatizační technika www.fsid.cvut.cz/cz/U210/iat

Ústav Přístrojové a řídicí techniky Fakulty strojní, ČVUT v Praze Technická 4 , 166 07 Praha 6 , Tel: 2 2435 2563 , Fax: 2 3333 5604 vedoucí ústavu: Prof. Ing. Jiří Bíla, DrSc. telefon : +420 2 2435 2534 fax : +420 2 3333 5604 e-mail : bila@fsid.cvut.cz Adresa : Technická 4, 166 07 Praha 6 Zástupce vedoucího: Prof. Ing. Ivan Uhlíř, DrSc. Tajemník: Doc. Ing. Jan Chyský, CSc. Sekretářka: Markéta Zouplnová.

Inženýrská informatika Výzkumná a vývojová činnost Automatické řízení Databázové a znalostní systémy Informační systémy Algoritmy pro inženýrskou informatiku Objektově orientované programování Počítačové modely Automatické řízení Technická měření Programovatelné systémy automatického řízení Studenti se v rámci přípravy na diplomovou práci, řešení diplomové práce, nebo i v rámci řešení grantů mohou podílet na naší výzkumné a zejména vývojové činnosti. Diplomové práce, které vycházejí z této výzkumné činnosti, nebo ze spolupráce s průmyslem, jsou velmi zajímavé, a jsou zvláště vhodné pro studenty, kteří v daném tématu chtějí pokračovat v magisterském studiu. Přesto nabízíme k řešení i řadu teoretičtějších témat. Elektrické obvody a elektronika Elektrické stroje a pohony Mikropočítače a aplikace Elektrická měření a diagmostika Prostředky automatického řízení Aplikovaná optika Technologie přístrojové techniky Přesná mechanika a optika Elektrotechnika a Elektronika

Naši sponzoři FESTO SIEMENS SCHNEIDER ELECTRIC AGIT TECO HUMUSOFT HONEYWELL FESTO SIEMENS SCHNEIDER ELECTRIC AGIT TECO PANTEK (PANTEC) HUMUSOFT

Řízení provozu a havarijních stavů v tunelu Mrázovka Projekty Ústav se podílí na řešení řady praktických problémů, části jejich řešení se stávají námětem nejen doktorských, ale i diplomových prací Řízení provozu a havarijních stavů v tunelu Mrázovka

Řízení vlhkosti a teploty v Kapli svatého Kříže na Karštejně

Řízení složitých systémů s dopravním zpožděním

Automatické řízení Vodní levitace

Řízení programovatelným automatem Model řízení křižovatky

Inženýrská informatika Rozpoznávání pohybu

Diplomové práce Témata diplomových prací je možné najít na adrese www.fsid.cvut.cz/cz/U210/zadani Anotace již vyřešených diplomových prací pak na adrese diplomky.fs.cvut.cz Pozn.: přímý odkaz na obě stránky je ze stránky oboru IAT Mnoho diplomových prací je teoretických, řada je jich praktických a realizované řešení zůstává u zadavatele. Některé diplomové práce jsou zadávané Ústavem za účelem zlepšení výuky, kdy výsledkem je model, sloužící k řízení nebo měření. Některé z těchto úloh jsou naznačeny na dalších stránkách.

Diplomové práce

Počítače... Bez výpočetní techniky si již dnes nelze výuku ani představit. Využíváme programy typu Matlab, MathCAD, SmartPlant a řadu dalších. Mimo výuku jsou počítače přístupné studentům pro samostatnou činnost.

www.fsid.cvut.cz/cz/U210/iat Antonin.Mykiska@fs.cvut.cz Další informace, například studijní plány a podrobné obsahy vyučovaných předmětů, naleznete na webové stránce oboru www.fsid.cvut.cz/cz/U210/iat V učebnách Fakulty strojní lze použít adresu oboru PŘT www/prt , kde je vlevo nahoře odkaz na stránky oboru IAT. Pokud budete mít po přečtení stránek jakékoli další dotazy, obraťte se prosím na tutora oboru, doc. Antonína Mykisku, na adresu Antonin.Mykiska@fs.cvut.cz