Kynuté buchty Katrin Steinvaldová 25.11.2010 6.A RECEPT
Potřebujeme 500 g polohrubé mouky, ½ balíčku vanilkového cukru, 60 g másla, 2 žloutky, ¼ l mléka na těsto, máslo na vymazání pekáče, cukr na posypání, 50 g cukru, 20 g droždí, mléko na kvásek, špetka soli, citronová kůra a náplń kterou naplníte buchty. DALŠÍ
Postup: PŘEDCHOZÍ STRÁNKA DALŠÍ
1. Z droždí, trochy mléka a špetky cukru připravíme kvásek a vykynulý ho vmícháme do mouky, přidáme 2 žloutky, cukr, podle potřeby mléko a špetku sole.Těsto zpracujeme a necháme kynout. DALŠÍ
2. Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, rozdělíme na cca 24 ks nebo postupně odkrajujeme stejné kousky těsta, které rukama roztáhneme tak, aby se daly naplnit. Plníme tvarohovou náplní (tvaroh smíchaný s cukrem, rozinkami, zahustíme 1 – 2 lžícemi vanilkového pudinku v prášku nebo 1 žloutkem), povidly, makovou náplní, džemem, Nutelou apod. (různé typy náplní pod receptem č.515). DALŠÍ PŘEDCHOZÍ STRÁNKA
3. Kraje spojíme a vytvoříme bochánky. Dáváme pozor, aby byly dobře uzavřené (prsty pevně přitlačíme), aby nám náplň nevytékala. DALŠÍ Předchozí stránka
4. Spojem dolů skládáme nejlépe do pekáčku nebo na plech s vyšším okrajem a vždy každou ze všech stran pomašlujeme rozpuštěným máslem.(Říká se, že každá buchta by se v másle měla „vykoupat“. ) DALŠÍ PŘEDCHOZÍ STRÁNKA
5. Neskládáme moc vedle sebe, ještě nakynou! Necháme cca 45 minut kynout pod utěrkou, pak potřeme rozpuštěným máslem a dáme péct do vyhřáté trouby při 190°C / cca 20 minut. DALŠÍ PŘEDCHOZÍ STRÁNKA
6. Až budou buchty dozlatova opečené, vyndáme je a vyklopíme. PŘEDCHOZÍ STRÁNKA DALŠÍ
A máme hotovo! Foto upečených kynutých buchet: DALŠÍ PŘEDCHOZÍ STRÁNKA
Dobrou chut´ vám přeje Katrin Steinvaldová MENU
Jednotlivé kroky: Potřebujeme: Postup 1. Postup 2. Postup 3. Postup 4. Foto