Grantová politika KC Praha. Jana Brežná, KC Praha Co je NNO (NGO): Nestátní nezisková organizace:  právní formou je občanské sdružení, obecně prospěšná.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Neziskovky a spolupráce
Advertisements

JAK NA DOTACE NA VYSOČINĚ? RVVZ Vysočina 23. –
Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
© Radek Maca Státní informační politika ve vzdělávání SIPVZ w w w. e - g r a m. c z ICT plán školy možný přístup k jeho zpracování odbor 55 SIPVZ MŠMT.
Financování komunitních projektů Tento příspěvek vznikl při řešení grantu podpořeného Vzdělávací nadací Jana Husa Ing. Jana Krbová.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
NÁZEV PRÁCE (musí být stručný, výstižný, měl by obsahovat jednoznačné výrazy a slovní spojení) Název školy Jméno autora, třída, místo a rok zpracování.
Informační systém Benefit7+
Bakalářský seminář Úvod BP Závěr BP.
PŘÍPRAVA GRANTOVÉHO PROJEKTU prof. RNDr. Jiří Patočka, DrSc.
Nadace rozvoje občanské společnosti a Poštovní spořitelna Program překlenovací pomoci pro nestátní neziskové organizace Školení zaměstnanců ministerstev,
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Posuzování a hodnocení žádostí Programová oblast č.16 Odbor projektového řízení MK Oddělení fondů.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 16. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Půjčky NNO v rámci grantového schématu „Podpora sociální integrace v Olomouckém kraji“ při SROP.
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
Pomáháme neziskovkám Významný projekt Olomouckého kraje
© GI, konzultační a vzdělávací skupina OLOMOUC Vyhodnocení a zefektivnění procesů plánování sociálních.
PŘÍPRAVA METODICKÉHO POKYNU REKTORA VŠSS KE ZPRACOVÁNÍ DIPLOMOVÝCH PRACÍ Zpracování diplomové bakalářské práce.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Krátké představení aktuálních výzev pro NNO zaměřených na podporu zaměstnanosti (3.3 a 2.1 OP LZZ) Seminář pro NNO Rumburk,
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Program podpory regionů Společenská odpovědnost v ČSOB a Poštovní spořitelně.
Zkušenosti ze spolupráce státního a neziskového sektoru při realizaci projektů financovaných z ESF Ing. Vladimír Kváča, Ph.D. Ministerstvo práce a sociálních.
Neziskové organizace a jejich financování
1 OD PROJEKTOVÉHO ZÁMĚRU KE KVALITNĚ PŘIPRAVENÉ AKCI 3 témata a) Přehled požadavků financující instituce b) Fáze přípravy akce c) Kritéria úspěšnosti akce.
Občanský a družstevní sektor. překrývání sociální ekonomiky státu s občanským sektorem /nejsou totožné/ České organizace občanského sektoru občanská sdružení.
Vzdělávací moduly  systém prakticky zaměřeného vzdělávání  postihuje široké spektrum dovedností potřebných k úspěšnému předkládání a řízení projektů.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
NEVLÁDNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE (NNO)
NEZISKOVÉ ORGANIZACE VYMEZENÍ, VÝZNAM. 2 Občanská společnost občan Soukromý sektor stát VEŘ. PROSTOR Dána institucemi a organizacemi různého charakteru.
Tento text upravíte v menu: Zobrazit / Záhlaví a zápatí1 Zkušenosti s dobrovolnou transparentností zadávání veřejných zakázek Mgr. Jan Farský starosta.
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
RRV2 Strategické řízení. 2 úvod  Vymezení lokálního a regionálního rozvoje  Široký kontext pojetí rozvoje území (ekonomika, ŽP, veřejné služby…)  Diferenciace.
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Projekty SIPVZ 2005 Rozbor kritických momentů v přípravě projektů SIPVZ.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Neziskové formy podniku -> Ekonomika a neziskový sektor Ekonomika a neziskový sektor
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Veřejné finance a podnikání Ing. Erik Geuss ČVUT v Praze Fakulta elektrotechnická Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Ekonomika podnikání.
Téma: DOTACE LIBERECKÉHO KRAJE OBLAST SPORTU A TĚLOVÝCHOVY 2015 – 57 mil. Kč, 2016 – 55 mil. Kč Dotační programy PŘÍMÉ PODPORY z rozpočtu LK (2015 – 12.
Dopad nového občanského práva na nestátní neziskové organizace JUDr. Hynek Pečinka.
Komunitní a akční plánování v praxi Co je to zapojování veřejnosti.
Ekonomika Zdroje finančních prostředků pro neziskové organizace 3. Ing. Miroslava Farmačková VY_62_INOVACE_FAR_EK.3_1_09.
Podnikatelský plán Vzor a struktura.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
NO – související pojmy Legislativa: Občanský zákoník (40/1964 Sb.) Fyzická osoba (§ 7-16 O.z.) – znaky: Způsobilost k právům a povinnostem Způsobilost.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele – výzva IGA 2014 Komise IGA PEF ČZU v Praze.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016) Výzva Dodatečných aktivit.
Ekonomika malých a středních podniků
Žádost o grant.
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Projektování Projekt = plán, záměr, úmysl
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
Výzva k předkládání žádostí
Seminář pro žadatele o finanční podporu 6. a
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Městská část Praha 6 Postup příprav GDPR Ing. Jan Holický, MBA
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016)
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Transkript prezentace:

Grantová politika KC Praha

Jana Brežná, KC Praha Co je NNO (NGO): Nestátní nezisková organizace:  právní formou je občanské sdružení, obecně prospěšná společnost, nadace, nadační fond nebo církevní zařízení  vyvíjí činnost ve prospěch svých členů či ve prospěch veřejnosti

Jana Brežná, KC Praha Grantový proces: otevřený proces, ve kterém se setkává hned několik pohledů:  Od prodloužené ruky dobročinnosti místních dárců,  přes podporu projektů vybraných v soutěži na základě širších diskusí odborníků,  až po zviditelnění přístupů nadace k věcem veřejným.

Jana Brežná, KC Praha Kde získat přehled o vypsaných grantech Internet     Firmy – Společenská odpovědnost firem Orgány státní správy

Jana Brežná, KC Praha Jak uspět Projekt by měl:  Splňovat formální náležitosti dané podmínkami pro poskytnutí podpory  Obsahovat přesný popis vašeho projektu, se kterým po podporu žádáte  Vyvolat co největší zájem hodnotící komise

Jana Brežná, KC Praha Soulad se zadáním  Splnění všech požadavků zadavatele Název projektu  Jasný, výstižný Titulní list  Informace o předkladateli Ilustrace  V poslední části projektu

Jana Brežná, KC Praha Členění: Úvod  Charakteristika  Současný stav Stať  formulace potřeby projektu  cíl projektu  vymezení cílové skupiny  způsob provedení  časový harmonogramu  rozpočet Závěr  Zdůvodnění žádosti

Jana Brežná, KC Praha Forma, úprava  Pokud možno na PC, ne rukou Úprava stránek  Dodržování pravidel techniky administrativy = normovaný rukopis (30 řádků, 60 znaků na řádek)  Členění do odstavců (kapitol)

Jana Brežná, KC Praha Časté chyby: Nesplnění formálních požadavků (4%) Zbytečně dlouhý popis projektu Nepřehlednost Přehnaný rozpočet

Jana Brežná, KC Praha Hodnotící kritéria I Prostředky k dosažení cíle, význam a dopad projektu Význam projektu a jeho přínos pro cílovou skupinu Řešený problém je závažný a aktuální Cíl projektu je formulován jasně a srozumitelně Časový plán s jednotlivými kroky a časovým harmonogramem je dostatečně jasný a podrobný Projekt je proveditelný a realistický

Jana Brežná, KC Praha Hodnotící kritéria II Předpoklady úspěšné realizace a pokračování projektu  Výsledky projektu budou dostatečně komunikovány  Žadatel má dostatečné předchozí zkušenosti s realizací podobných projektů  Žadatel má dostatečné zkušenosti s hospodařením

Jana Brežná, KC Praha Hodnotící kritéria III Finanční stránka  Žádané prostředky odpovídají plánovaným činnostem  Rozpočet projektu je přiměřený, zdůvodnitelný a dostatečně podrobný

Jana Brežná, KC Praha NEEXISTUJE jeden univerzální návod, jak psát projekty  Úspěšnost získání prostředků z grantů v dlouhodobém horizontu cca 10%

Jana Brežná, KC Praha Děkuji za pozornost