ROVERING co nabízí a přináší

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sektorové dohody. 2 Co to je Sektorová dohoda? Sektorové dohody = unikátní nástroj sektorových rad umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů.
Advertisements

Ruzanna Sargsyan dobrovolnice z Arménie Jeďte jako DOBROVOLNÍCI do celého světa!
Vzdělávání seniorů není jen zájmové vzdělávání
UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
 Poskytujeme všeobecné studium, některé studijní obory jsou zaměřeny na rozšířenou výuku angličtiny.  Patříme mezi gymnázia v Brně s nejdelší historií.
Manažerská moudrost © Outward Bound – Česká cesta Outward Bound – Česká cesta, s.r.o.
Integrita bezúhonnost
Jaroslav Šlehofer „Cobra“
Kurzy a celostátní akce
Několik rad, jak si udělat život krásnější … Každ ẏ den běž na procházku s úsměvem na tváři.
Poslání, principy a metoda skautingu
Vize 92. střediska Šípů. Chceme 92. středisko Šípů takové, pro které nic není problém. na které jsou jeho členové hrdí. které se nebojí zkusit něco nového.
Pošli toto srdíčko každému, koho bys v roce 2010 nechtěla ztratit.
Projekty ve sportu Brigita Stloukalová. „Pobytová“ – „rekreační“ akce 1.CO? 2.PROČ? 3.PRO KOHO? 4.KDE? 5.KDY? 6.S KÝM? 7.S ČÍM? 8.JAK? 9.ČÍM SE LIŠÍM?
AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.
1 Roverský mikulášský víkend 2005 © Einstein, fotografie ©Nick.
Jaký smysl má takové setkání? - upevnit vztah s Bohem - nalézt inspiraci pro další dynamiku tohoto vztahu - týdenní program je zaměřen na rozvoj osobnosti.
Malé povzbuzení pro chvíle volna
1 Roverský začátek ProjektyRovernetOdborky Soutěže a závody Zahraniční aktivity Kurzy a celostátní akce Časopis KmenOddílVýzvy Programová nabídka pro rovery.
Prezentace kurzů Kam jet příště???.
Kristýna Vyvialová ZAKLADATELÉ CO JE SKAUTING CO TAM D Ě LÁME O NAŠEM ODDÍLE ZNÁMÉ OSOBNOSTI.
Makroekonomie I ( Cvičení 7 – Nezaměstnanost)
PROROCI Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Salesiáni spolupracovníci ASC
Můžeš mít radost 1.Můžeš mít radost ve svém srdci
MOTIVACE PRACOVNÍ ČINNOSTI Hunalová Gábi, Kotková Hel., Proskovcová Šáry.
Krajská rada Junáka Libereckého kraje Afrooting - krajské roverské setkání 2007 Mníšek u Liberce, 19. až 21. října 2007.
Komunitní terénní centrum Psychiatrické nemocnice Bohnice
Myšlenkové základy skautingu
Bratrská jednota baptistů
Události narození Ježíše Krista Více očima Vyškov
Rodina, ve které žiji Není nejmenších pochyb o tom, že je to v prostředí rodiny a domova, kde se všechny největší ctnosti, veškeré ctnosti, které vévodí.
2014 / 2015 Na č em stojí skauting? Jan Peroutka - Rocky Ideologica.
Kdo je animátor seniorů? Doc. Ing. Aleš Opatrný,Th.D. Katolická teologická fakulta Univerzity Karlovy v Praze.
Cesta a význam dó, tao Staří válečníci se vydávali dokonale připraveni na krvavou cestu života Ani dnes to není jiné, stačí např.nasednout do automobilu…
HRAVĚ ŽIJ ZDRAVĚ! Internetový kurz zdravého životního stylu
Co se honí želvími hlavami. Celoroční plán Proč jej dělat? – Práce s dětmi není náhodná, chceme někam směřovat – Všichni vedoucí chtějí dosáhnout s dětmi.
DUCHOVNÍ ŽIVOT. MŮŽEŠ UDĚLAT COKOLIV, ALE MUSÍŠ VĚDĚT PROČ… …do světa vedou tisíce cest.
SEKTOROVÉ DOHODY význam, příprava, realizace. Co je Sektorová dohoda?  Unikátní nástroj umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů v ČR prostřednictvím.
Krajský sněm ledna 2011 radnice, nám. Dr. E. Beneše, Liberec Volební program Jerry a Slůně |
Zpracovala: Simona Hyková
Komunitní a otevřená škola
2012 / 2013 Na č em stojí skauting? Jan Peroutka Ideologica.
Cestovní ruch – charakteristika, členění Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Projektová výuka. Úspěch projektu je závislý na dobrém naplánování a dobrém řízení v poměru 8:2.
Život podle Božího slova Jak si mladík udrží svou stezku čistou? Musí se vždy držet tvého slova. Žalm
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Odpuštění a smíření 4 teze. 1. Proces smíření začíná u oběti cílem je obnovit lidskou důstojnost oběti, kterou viník poničil cílem je obnovit lidskou.
© Elena Cristino Hlavní představený P. Pascual Chávez Villanueva.
YMCA Young Men´s Christian Association Křesťanské sdružení mladých mužů.
 Příprava  Obecný záměr (současný stav, roční cíle oddílu)  Chytrý cíl (výchovný)  Atraktivní prostředek – naplnění cílů  Příprava plánu (název, termín,
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_19.
Co dělat když ztratíte práci… ?. Ztráta zaměstnání….  Pro mnoho lidí je to nepříjemnou záležitostí.  Dokáže pořádně zacloumat životem a odráží se i.
Osobní bezpečí. Sebepojetí Sebepojetí - znamená porozumět sám sobě, svému JÁ, svým náladám, chování Sebepojetí – zahrnuje sebepoznávání, sebehodnocení.
1 © 2015 Ipsos. 1 ZKUŠENOSTI VÝZKUMNÉ AGENTURY V ČR I ZAHRANIČÍ JITKA ANDERSSONOVÁ MICHAL STRAKA Smart cities a udržitelný rozvoj 2016.
Osobní bezpečí Název školy: ZŠ Salvátor Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu:
Osobnost člověka SPOLEČENSKÁ VÝCHOVA 3
MAP Místní akční plán rozvoje vzdělávání v SO ORP Šternberk
Komunikační a prezentační dovednosti / C2b
Informační seminář Projekt Dejte práci šanci
Máš dost síly plavat proti proudu?
Stezka vlčat a Cestička světlušek
Můžeš mít radost 1.Můžeš mít radost ve svém srdci
Česka spořitelna je členem Erste Group
Malé povzbuzení pro chvíle volna
Sociálně aktivizační služby
Rekreace a věk Miroslav Kyselý.
Transkript prezentace:

ROVERING co nabízí a přináší

Kurzy a celostátní akce Program pro rovery a rangers Roverský začátek Projekty Rovernet Odborky Soutěže a závody Zahraniční aktivity Kurzy a celostátní akce Časopis Kmen Oddíl Výzvy Programová nabídka pro rovery a rangers ROVERSKÝ PROGRAM

Roverský program ROVERSKÝ PROGRAM

Jaké formy roverského programu máme? V roverském programu počítáme s těmito cílovými skupinami Kmen Roverská družina Vysokoškolský kmen Volné roverské společenství Roveři a rangers pracující v oddíle Roveři a rangers - jednotlivci Počítáme s tím, že mnozí R&R jsou vytížení u oddílů Roverský program nestojí pouze na činnosti roverských kmenů ROVERSKÝ PROGRAM

Úmluva českého roveringu Cílem roverské výchovy je rozvoj všestranné a zralé osobnosti rovera/rangers, v duchu skautských hodnot. Cesta, která k tomuto cíli vede, je vytyčená a vymezena čtyřmi základními ukazateli, které udržují správný směr a jejichž přijetí znamená vnímat rovering jako životní styl. Tyto čtyři ukazatele byly definovány v tzv. Úmluvě českého roveringu, kterou vytvořili účastníci Roverské porady 2009: ...rovering je skauting! ...rovering je Služba! ...rovering je příležitost! ...rovering je společenství! ROVERSKÝ PROGRAM

Kdo je to rover / rangers Každý člověk se stává roverem/rangers tehdy, pokud ve svém každodenním životě co nejlépe naplňuje následující: 1. je skaut/ka 2. je aktivním občanem 3. vytváří dobré mezilidské vztahy 4. je součástí celého roverského společenství 5. přijímá odpovědnost za svůj rozvoj 6. je otevřený novým možnostem a výzvám 7. hledá aktivně svou cestu 8. je vzorem a inspirací svému okolí 9. přijímá heslo SLOUŽÍM 10. hledá oporu v nejvyšší Pravdě a Lásce ROVERSKÝ PROGRAM

Tři služby a oblasti roverské cesty Roverský program je rozdělen do tří základních služeb a je navázán na koncept kompetencí, na kterých stojí celý výchovný program: Tyto tři služby jsou: Služba sobě Služba druhým Služba Bohu/hodnotám vyšším než materiálním. ROVERSKÝ PROGRAM

Roverský program v heslech ROVERSKÝ ZAČÁTEK Vstup do světa roveringu VÝZVY Překonej sám sebe PROJEKTY Buď součástí týmu ODDÍL Předej dál, co jsi dostal ZAHRANIČÍ Vyjeď za hranice KURZY A AKCE Podívej se někam jinam ZÁVODY A SOUTĚŽE Poměř se s ostatními ODBORKY Ukaž, co umíš PRŮVODCI Nejsi na to sám KMEN Buď v obraze ROVERNET Buď ve spojení ROVERSKÝ PROGRAM

Výzvy Výzvy tě povedou k poznání sama sebe, překonání se a k dalšímu osobnímu rozvoji. Jsou určeny pro jednotlivce, jsou osobními zkouškami, které si roveři a rangers vytváří sami podle základních pravidel. Výzvy se mohou značně lišit náročností, formou i časovou náročností od několika hodin po několik měsíců. Prostřednictvím výzev můžeš: posunout dál hranice svých fyzických i psychických sil naučit a dozvědět se něco nového a užitečného, co se ti později může hodit dosáhnout cílů, na které se už dávno chystáš, ale nevíš, jak začít ROVERSKÝ PROGRAM

Výzvy ROVERSKÝ PROGRAM

Projekty Projektem je komplexní a strukturovaný celek, do jehož přípravy a plnění se zapojí větší skupina, jejíž členové budou mít různé funkce při řešení jednotlivých úloh. Projekty se mohou značně lišit náročností - od jednorázových několikatýdenních až po dlouhodobé v délce několika měsíců či dokonce let. Prostřednictvím projektů se můžeš: naučit se pracovat v týmu, ať už jako jeho vedoucí nebo platný člen podílet se v naplňování roverské služby na něčem větším, co bys sám nedokázal poznat sebe sama v různých rolích v práci menší skupiny ROVERSKÝ PROGRAM

Projekty ROVERSKÝ PROGRAM

Další části roverského programu Zahraniční aktivity (zlepšení informovanosti o současné nabídce) Kurzy a celostátní akce (zlepšení informovanosti o současné nabídce) Roverské soutěže a závody (zlepšení informovanosti o současné nabídce) Oddíl (činnost R&R v oddíle je plnohodnotnou součástí roverského programu) Odborky (nově připravované skautské odborky budou mít i svou roverskou část pro mladší R&R) ROVERSKÝ PROGRAM