Studijní program Stavební inženýrství

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Advertisements

Příprava učitelů na Přírodovědecké fakultě UP v Olomouci
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
CZ.1.07/2.2.00/ KA1 - Inovace laboratoří Geotechniky využívaných v rámci praktické výuky studentů Fakulty stavební a Hornicko-geologické fakulty.
Vědecká rada Fakulty bezpečnostního inženýrství 8. prosince 2010
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
Možnost studia na Fakultě stavební a uplatnitelnost stavebních oborů
Fakulta stavební Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava 17. listopadu 15, Ostrava – Poruba.
Fakulta stavební Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava 17. listopadu 15, Ostrava – Poruba.
Projekt „Další vzdělávání pedagogických pracovníků v environmentálním vzdělávání, výchovy a osvětě (EVVO )“ CZ.1.07/1.3.45/
Studijní program Stavební inženýrství
Value Engineering a Risk Management v přípravě dopravních staveb Ing. František Benč, Ph.D. Zajištění kvality projektu při snížení.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
Bakalářský studijní obor Stavba strojů a zařízení Obor je zaměřen zejména na dopravní a manipulační techniku a výrobní stroje. Vysoké učení technické v.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Prezentace společnosti Metrostav a.s.
Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
Institut environmentálního inženýrství 546
1 Vážení studenti, vítejte v atraktivním studijním oboru Podnikání a management v životním prostředí.
O fakultě... Fakulta vznikla 1. ledna 1991 rozdělením Fakulty strojní a elektrotechnické na dvě samostatné fakulty. Fakulta elektrotechniky a informatiky.
Magisterský obor Ekonomika a řízení elektrotechniky a energetiky.
PŮSOBENÍ FAKULTY STAVEBNÍ VŠB-TU OSTRAVA V KLASTRECH
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_PROJEKTOVA.
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
Bakalář přírodních věd 6 semestrů Bakalář technických věd 8 semestrů Inteligentní budovy Provoz jaderných energet. zařízení Master of Automotive Engineerig.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
doc. Ing. Šárka Kročová, Ph.D.
Fakulta zdravotnických studií
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU Výsledky řešení: Ostrava doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc.
KARIÉRNÍ SYSTÉM A PREGRADUÁLNÍ PŘÍPRAVA BUDOUCÍCH PEDAGOGŮ Mgr. Václav Víška, Ph.D.
Reaktorová fyzika I pro 3. ročník zaměření TTJR, JEŽP a JZ
Katedra počítačů ČVUT FEL
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ Prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
Zkušenosti KOMA-Servis s absolventy pro obor hydrauliky Seminá ř „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAM Ů STROJNÍCH OBOR Ů “ Seminá ř „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAM.
Navazující magisterský obor STAVEBNÍ MANAGEMENT. Potřeba manažerských dovedností Řídí cca polovina absolventů % (podle doby ukončení studia) Vedoucí.
ČVUT V PRAZE Fakulta stavební ČVUT V PRAZE Fakulta stavební Magisterský studijní program „Budovy a prostředí“ prof.Ing.Karel Kabele,CSc. Katedra TZB.
AUTORIZOVANÉ OSOBY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ EUR. Ing. Petra Bednářová, Ph.D.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
Přednáška Akce: Přednášející: Eva Wernerová | Odborná asistentka | VŠB – TU Ostrava, Fakulta stavební | TFM Vzdělávání.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Se sídlem v Uherském Hradišti, Studentské nám
Ústav pedagogických věd Mostní Zlín Tel: Fax:
Projektování elektrických zařízení Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB – TUO Katedra elektrotechniky.
KVALITA PRODUKTU Ekonomické složky UŽITNÉ VLASTNOSTI Funkční Bezpečnostní Spolehlivostní Ergonomické Estetické ODBOR KVALITY, SPOLEHLIVOSTI A BEZPEČNOSTI.
Vysoká škola sociálně správní, Havířov. jedna z nejmladších soukromých vysokých škol v ČR státní souhlas od listopadu 2007 výuka zahájena v září 2008.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
Představení Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské university v Opavě Michal Tvrdoň – proděkan pro vědu a výzkum Zasedání Vědecké rady SU OPF.
Katedra elektrotechniky
Studium na AF MENDELU Ing. Petr Dostál, Ph.D.
Cesta k uplatnění na trhu práce
TVIP 2017 Institut environmentálního inženýrství
Podrobnosti na KVS – doc. Manlig, Ing. Zelený, Ing. Vavruška
Technické znalectví a pojišťovnictví
Ostravská univerzita (1991 → )
Management projektu Fakulta sportovních studií MU Brno 2013 Ing
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
KATEDRA SPECIÁLNÍ PEDAGOGIKY Bakalářské STUDIUM
Fakulta zdravotnických studií
Katedra zbraní a munice
MEZIFAKULTNÍ MAGISTERSKÝ STUDIJNÍ PROGRAM INTELIGENTNÍ BUDOVY
Studijní program Ošetřovatelství
Setkání kariérových poradců Louny –
Sylaby přednášek Geotechnické stavby
ČVUT v PRAZE Fakulta dopravní ÚSTAV LETECKÉ DOPRAVY PROFIL STUDENTA
Studijní obor Management sportu
Setkání kariérových poradců Chomutov –
Transkript prezentace:

Studijní program Stavební inženýrství Studijní obor PŘÍPRAVA A REALIZACE STAVEB ------------------------------------------------------- KATEDRA POZEMNÍHO STAVITELSTVÍ Garant studijního oboru: Doc. Ing. Darja Kubečková Skulinová, Ph.D.

Studijní obor: PŘÍPRAVA A REALIZACE STAVEB Základní charakteristika studijního oboru:  Studijní obor je zaměřen na předvýrobní a realizační činnost ve stavebnictví, a to s ohledem na všechny pozemní stavební objekty.

Program je orientován na zvládnutí teoretických a odborných disciplín, umožňující tvůrčí inženýrské přístupy, které souvisejí s předvýrobní a realizační činností u všech druhů pozemních staveb:  Novostavby: Stavby obytné, administrativní, stavby kulturní, nemocniční, školské Stavby výrobní charakteru, výrobní haly Zemědělské, sportovní Rekonstrukce: Rekonstrukce všech druhů staveb

Pozornost je věnována problémům, které jsou specifické pro zdejší kraj Rekonstrukce industriálních sídel a průmyslových objektů Údržba budov na územích se zvýšenou průmyslovou činností Výstavba pozemních a jiných staveb na poddolovaném území, se zvláštním důrazem na ochranu a zlepšení životního prostředí poškozeného průmyslovou činností

Studium Studium je 4 – leté (Bc.) Studium je v souladu s třístupňovým systémem vzdělávání Bc. – Ing. – Ph.D.

Studium (Bc.), 4 - leté 3. a 4. ročník studia Základní teoretické disciplíny (matematika, fyzika, deskriptivní geometrie, chemie, psychologie, geodézie, geologie, stavební statika, cizí jazyk,) 3. a 4. ročník studia Pozemní stavitelství I. – IV., Poruchy a rekonstrukce Realizace staveb I., II. III. (stavby zděné, monolitické, montované, ocelové, dřevěné) Příprava a řízení výstavby, Softwarová podpora Management, Organizace výstavby Kalkulace cen a nákladů, Mechanizace na stavbě Dopravní a liniové stavby, Inženýrské stavby Bezpečnost na stavbě, Legislativa, Specializovaný projekt I. a II. Bakalářská práce

Návaznost na magisterské studium Studijní program Studijní obor Délka studia Stavební inženýrství Bakalářské studium Geotechnika Stavební hmoty a diagnostika staveb Městské inženýrství a stavitelství Dopravní stavby Příprava a realizace staveb Prostředí staveb Správa majetku a provoz budov 4 – leté (Bc.) Magisterské studium Stavební hmoty a diagnostika staveb Provádění staveb Konstrukce staveb Městské stavitelství a inženýrství 1,5 – leté (Ing.) Doktorské studium - Teorie konstrukcí 3 – leté (Ph.D.)

Uplatnění absolventa v praxi a další odborný vývoj Předvýrobní příprava staveb Realizace stavebního díla V průběhu studia: - V rámci spolupráce s významnými firmami v regionu i v republice účast na kurzech v posledním roce studia – řízení stavebního díla Možnost získání stipendia (od 3.ročníku bakalářského studia) - firmy Studium v zahraničí (1 – 2 semestry, Dánsko – Vitus Bering, Anglie – Portsmouth) Po absolvování studia: Autorizace ČKAIT (autorizovaný inženýr v oboru Pozemní stavby) Externí doktorské studium pro získání Ph.D. (5-ti leté) Při jazykových znalostech – vedeni staveb v zemích EU

?

Děkuji za pozornost