Studium ve Francii Dijon a Nîmes

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
Advertisements

  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Přijímací řízení ve školním roce 2013/2014
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Rozvojový program Excelence středních škol 2012
Pro koho je vhodné denní pomaturitní studium angličtiny? Pro ty, kteří chtějí udělat výrazný pokrok v angličtině Pro všechny, kteří se nedostanou na VŠ.
DAAD – stipendia 2014/2015 IC DAAD Prag. Studieren und Promovieren in Deutschland | Seite 2 Dr. Astrid Winter – DAAD Prag od roku 1963 výměna vědeckých.
Stipendia. 2 Legislativní rámec Zákon o vysokých školách (§ 91) Stipendijní řád Směrnice Upa č. 6/2013 Pravidla pro přiznávání a výplatu stipendií.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ ve šk. roce 2012/2013. Pardubický kraj Povinné přijímací zkoušky pro maturitní obory SCIO testy 9. tř. – ČJ, M, OSP 5. tř. – OSP Podrobnosti.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Informační schůzka Informační schůzka Informace o možnostech výjezdů pro studenty doktorského studia Zahraniční Oddělení, Právnická Fakulta, Univerzita.
UKONČENÍ POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY
Schůze koordinátorů programu LLP/Erasmus
Schůze koordinátorů programu SOCRATES/ERASMUS
Maturitní zkouška 2013  společná část („státní maturita“)  jedna úroveň obtížnosti  profilová část  v „režii“ školy.
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Program AKTION Česká republika - Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Fond pro podporu bilaterální spolupráce ve vzdělávání a vědě v terciárním sektoru.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 8. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.6.
Představení Domu zahraničních služeb/ Národní agentury pro evropské vzdělávací programy Barbora Nájemníková , Bratislava.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Rámec kvalifikací VŠ vzdělávání Tomáš Fliegl, Odbor VŠ, MŠMT
Maturita 2011? Společná část Společná část 2 zkoušky 2 zkoušky Profilová část Profilová část 3 zkoušky 3 zkoušky.
Stipendijní informační portál - Business Strategie.
k přijímacímu řízení pro školní rok
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Výsledky přijímacího řízení ve školním roce 2012/2013 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
Akademická informační agentura Informace o možnostech studia v zahraničí.
Informace výchovné poradkyně Mgr. Kilianové. * Maximálně 2 přihlášky originál a kopie * Zrušení výstupního hodnocení * Pozvánka na přijímací zkoušku 14.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ ve šk. roce 2014/2015
Informační schůzka Informační schůzka Informace o možnostech výjezdů pro studenty doktorského studia Zahraniční Oddělení, Právnická Fakulta, Univerzita.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 Krajský úřad Libereckého kraje odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Ing. Eva Kotková & Ing. Věra Exnerová.
STUDIJNÍ ODBOR Vládní stipendisté Studijní pobyty na základě mezinárodních dohod Krajanský vzdělávací program Letní školy slovanských studií
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
H. Hanžlová AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Katarína Rašovcová.
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
Přijímací řízení Gymnázium Český Krumlov Školní rok 2016/2017.
Stáže a stipendia - další programy a možnosti I DZS – Dům zahraniční spolupráce (programy pro mobilitu jednotlivců: CEEPUS, AKTION, Norské fondy a fondy.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
duben 2016 Aktuální příležitosti pro mladé a studenty... (výběr)
La section franco-tchèque de SGO ČESKO-FRANCOUZSKÁ SEKCE SGO.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
Odborná praxe Anglie 2015 Portsmouth Samková Petra.
Zahraniční praxe 2015 Birmingham Kateřina Pášová.
2.prosince :00 Schůzka pro rodiče žáků vycházejících ze ZŠ.
1 Chystaná novela školského zákona Mgr. Jaroslav Fidrmuc náměstek pro řízení sekce vzdělávání Asociace středních průmyslových škol ČR Špindlerův Mlýn,
FULBRIGHT Ů V PROGRAM A Č ESKÉ UNIVERZITY. Přehled stipendijních programů Stipendia pro české účastníky: Pro vědce a přednášející Pobyty na 3-10 měsíců.
Fulbrightova stipendia Karlova Univerzita v Praze 4. dubna 2016.
ZAHRANIČNÍ PRAXE BIRMINGHAM Jakub Knittl 16. dubna 2016 – 14. května 2016 Číslo projektu: CZ01-KA
Přijímací řízení v roce uchazeč může pro 1
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014
Veronika Hrubá Velká Británie, Birmingham-Solihull,
Praxe - Anglie 2015 Veronika Bartáková.
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012
tisková konference CERMAT dne
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Maturity 2018/2019 listopad 2018 L. Jíša.
VOLITELNÉ VYUČOVACÍ PŘEDMĚTY ve 4. ročníku šk. roku 2019/20
ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ 2016/2017 část I. - Přihláška na SŠ
Transkript prezentace:

Studium ve Francii Dijon a Nîmes

Studium na české sekci Založena v roce 1920 Významní žáci: Jiří Voskovec (1921-1924) Václav Černý (1921-1924) Zdeněk Troška (1970-1973) „Moje dnešní osobnost vděčí v mnohém mé francouzské zkušenosti.“ Lukáš Macek (ředitel Pařížského institutu politických věd, Dijon)

Studium na české sekci Tříleté studium na francouzském gymnáziu 3 zaměření: S scientifique (přírodovědné) ES économique et sociale (ekonomické) L littéraire (literární) Francouzská maturita: - cesta ke studiu na vysoké škole ve Francii, Česku a zahraničí Za posledních 5 let: 56 maturantů – 24 VŠ v Česku, 23 Francie, 6 Anglie, 1 Nizozemí, 1 Kanada - maturita uznána MŠMT  jako ekvivalentní maturitní zkoušce konané v ČR (zkouška z českého jazyka)

Studium na české sekci Studentům je hrazeno: Ubytování na internátě Strava: 3x denně Kapesné Učebnice Pojištění

Studium na české sekci Do školního roku 2010/2011 bylo studium na českých sekcích bezplatné Od školního roku 2011/2012 (změny ve francouzsko-českých bilaterálních dohodách) studenti platí 1000 euro/rok ( = 100 euro/měsíc) ALE! ...

Studium na české sekci 1000 euro zásadní překážka? Možnost zažádání o finanční podporu Sdružení bývalých studentů českých sekcí v Dijonu a Nîmes Členové Sdružení považují studium v českých sekcích za zcela jedinečné. Cílem fondu je proto podpořit studenty, kterým by finanční situace jejich rodiny mohla bránit ve studiu na sekcích. Nechceme, aby sekce mohly být ochuzeny o motivované a talentované studenty, jimž hmotné podmínky neumožňují toto studium.

Žádost o podporu Přijatí studenti mohou zažádat o plné (1000 euro) nebo částečné stipendium Motivační dopis (ne)vyhovění žádosti řešeno individuálně Brána v potaz finanční situace rodiny

Světlé i stinné stránky pobytu Rozdíl ve zvládnutém učivu 1. ročník Jiný denní rytmus Život na internátu a jeho pravidla Opuštění přátel, rodiny Závazek (3 roky) Zvážit vše před přihlášením

Světlé i stinné stránky pobytu Skvělá životní zkušenost Proniknutí do francouzské mentality Úžasná jazyková průprava Přátelství Možnost cestovat VŠ v Česku, Francii i zahraničí Osamostatnění Kontakty

Výběrové řízení 1 . Přihláška únor 2013 2. Písemné kolo březen 2013 Motivační dopis (1 strana vlastní rukou) Formulář – doporučení ředitele Prospěch do 1,8 (fj a matematika ne horší než 2) 2. Písemné kolo březen 2013 Test z francouzštiny (A2 až B1) 3. Ústní pohovory duben, květen 2013

Výběrové řízení Dům zahraničních služeb (DZS) Žádost do 15. února 2013 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR odbor mezinárodních vztahů Karmelitská 7 118 12 Praha 1 Dům zahraničních služeb (DZS) Akademická informační agentura (AIA) http://www.zahranici-stipendium.cz/scripts/detail.asp?id=593

Zdroje informací Francouzský Institut v Praze http://www.ifp.cz/-Les-sections-tcheques-en-France,632- Sdružení bývalých studentů českých sekcí v Dijonu a Nîmes http://www.dijon-nimes.eu/jak-se-stat-studentem-ceske-sekce/ 3) Lycée Carnot http://lyc21-carnot.ac-dijon.fr/ 4) Lycée Daudet http://sectiontcheque.lyceedaudet.fr/

Oficiální internetové stránky Zdroje informací Oficiální internetové stránky 5) Conseil régional du Languedoc-Roussillon http://www.laregion.fr/ 6) Ville de Dijon http://www.dijon.fr/ 7) Ville de Nîmes http://www.nimes.fr/ 8) Lycée Carnot http://lyc21-carnot.ac-dijon.fr/ 9) Lycée Daudet http://sectiontcheque.lyceedaudet.fr/

Zdroje informací Studentské blogy Hanka http://spivaha.blog.cz/ Petra http://www.petrav.bloguje.cz/ Bára http://ctvrtyrozmer.webnode.cz/ Barča http://beru.webnode.cz/ Česká sekce Carnotova lycea http://www.volny.cz/carnot/ Bonjour de France! http://dijon-nimes.blogspot.com/

Kde si stáhnu filmy o životě v sekcích? Dijon: http://www.ulozto.cz/10824131/film-carnot-avi Nîmes: http://www.uloz.to/10347609/film-ceska-sekce-v-nimes-wmv

DOTAZY? PTEJTE SE!:-) dijon-nimes@email.cz; kochalen@seznam.cz