Kočky Perské kočky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Plemena ovcí.
Advertisements

Bažant obecný (Phasianus colchicus)
Zlatý retrívr (golden retriever)
Hynek Moliš Králík domácí
Jack russel teriér.
Kristýna Mašková Ragdoll.
Kokršpaněl.
Velký münsterlandský ohař
Kočka domácí Felis Catus.
Medvědi.
American Staffordshire Terrier
Small Munsterlander. byl vyšlechtěn v Německu, v kraji Münsterland, odkud pochází jeho pojmenování. Vznikl začátkem 20. století cílenou selekcí ze španělských.
Nejznámější plemena koní
SOVY Znaky: Široká tvář,silné nohy,ostré drápy,zahnutý zobák,velké oči,velká křídla,měkké peří,maskovací zbarvení VELIKOST: 12 až 84 cm Mnozí noční.
Bišonek Frisé A ZAJÍMAVOSTI O NĚM.
Čeleď: Šelmy kočkovité
Sibiřský srstnatý drak  jeden z nejpočetnějších kříženců Charakteristika:  drak větší velikosti  vyvinula se u nich bílá, půl metru dlouhá srst  na.
Anglický plnokrevník Martina Kotíková.
ČLOVĚK STAVBA TĚLA.
CHOV KOZ.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Peru Doba vzniku: starověk Původní využití: společník Využití dnes: společník Průměrná délka života: 11 – 12 let Další jména:
Lidské rasy.
Atlas psů Iveta Nováková 8.A rok 2008.
Jméno autoraMgr.Eva Truxová název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablonyV/2 Inovace.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: říjen 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
Sluka Scolopax rusticola Štěpánka Pechmanová 3.A.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: střední Afrika Doba vzniku: starověk Původní využití: lovecký pes Využití dnes: společník Průměrná délka života: 12 let Další.
Velššpringršpaněl.
Jagdteriér.
Primáti Kristýna Semecká 8.B
KANÁRSKÝ CHRT-PODENGO
Trénink v určování savců ČR
Bavorský barvá ř Původ: Podstatně lehčí a menší varieta hannoverského barváře, vyšlechtěná z něj v druhé polovině minulého století v Bavorských Alpách.
Nejznámější světová plemena, jejich historie a moderní užití
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Itálie Doba vzniku: starověk Původní využití: lovecký pes-honič, slídič Využití dnes: lov drobné zvěře Průměrná délka života:
Jak bych vyučoval o krkavcovitých ptácích
Kočky.
Nejznámější plemena koní
ROTTWEILER.
Autor: Mgr. Vladimír Drápal
LIDSKÉ RASY (PLEMENA) 8. ročník.
LETOUNI Letouni tvoří početnou skupinu velmi zvláštních savců (asi 750 druhů) Mezi letouny patří kaloni a netopýři Největší zvláštností jsou přední končetiny.
Jack Russell Terier. Historie  Předchůdce tohoto teriéra je Parson Russellimu, má však kratší nohy  Také rád noruje => díry na vašich záhonkách.
VY_52_INOVACE_PRV.3.35 _Lidské tělo_pracovní list
Víš o nás vše ?. Obecně Morče si bohužel nemůže vybírat,dojakých rukou se dostanou. Po celý život jsou odkázány na přízen člověka.
PROFIL (pohled na hlavu ze strany)
Labradorský retrívr.
HLODAVCI. HLODAVCI Nejpočetnější řád Nejpočetnější řád Charakteristický znak: 1 pár hlodavých zubů v každé čelisti. Tyto zuby stále rostou. Charakteristický.
VLK OBECNÝ Tereza Mičkova 8.A. OBSAH Zařazení Jak vypadá ? (obecné informace) Rozdíly mezi psem a vlkem Zajímavostí Obrázky Zdroje.
LIDSKÉ RASY.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ KOČKA DOMÁCÍ.
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
PSÍ PLEMENA Bernardýn, milý obr.
PTÁCI.
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 1_54
VY_32_INOVACE_06_Rozmanitost přírody-živočichové v lese
VY_32_INOVACE_15_Kočka domácí
Náš mazlík Husky Autor: David Pšenička.
Období: září – prosinec 2011
Prezentace Pavlíková Zuzana
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_26_DOMÁCÍ ZVÍŘATA TÉMA: DOMÁCÍ ZVÍŘATA
PTÁCI.
Bílý švýcarský ovčák. Povaha plemene Je velice inteligentní a snadno se učí novým povelům. V rodině je klidný a přátelský společník, jeho vztahy s dětmi.
VOMBATI.
Domácí mazlíčci Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_12_INOVACE_01_03_Člověk a příroda.
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 1_59
ZOO JaMka Pracovali na tom: Martin Svoboda Jan Katz
Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
PANDA Sylva Havránková.
Transkript prezentace:

Kočky Perské kočky

Charakteristika Perská kočka se vyznačuje přítulným charakterem a plnou důvěrou k člověku. Je spokojená a klidná. Perská kočka se v porovnání s jinými plemeny prokazuje nejvyšším stupněm zdomácnění. Ztratila dokonce i schopnost lovit myši, krysy a nemůže být mimo domov. Tyto zvláštnosti charakteru, spolu s nádherným zevnějškem, z ní činí „aristokratku“ mezi kočkami. Perská kočka je rozšířena v mnoha zemích světa.

Srst Tělo je pokryté hedvábnou, lechtavou, měkkou a dlouhou srstí, což zvířeti dává zajímavý a přitažlivý vzhled. Okolo ramen a krku srst vytváří honosný „límec“. Zbarvení je různé. Rozlišujeme řádově 90 různých druhů. Uznána je černá, bílá, modrá, červená, krémová, liliová.

Hlava, Tělo Hlava:Je velká a masivní, s kulatým vypouklým čelem. Čelisti má plné. Kníry jsou na pohled dlouhé. Tělo: Masivní, silné, svalnaté, úměrně stavěné. Krk je krátký, trochu silnější. Hrudník je široký a hluboký. Ramena, záda a bedra mají silná. Nohy jsou krátké, rovné, výkonné, s dostatečně velkými vlasovými tlapami.

Oči, Nos Oči: Oči mají všechny perské kočky velice přitažlivé. Ohromují svojí velikostí i tvarem. Jsou velké, silné, kulaté, široce posazené a výrazné. Barva je tmavě oranžová, modrá, měděná. Kočky předepsaného zbarvení mají vlastní barvu očí. Nos: Nos je maličký, krátký a široký

Uši, Ocas Uši: Uši mají trojúhelníkový tvar, jsou krátké, na koncích zakulacené, široce a nízko posazené a nakloněné dopředu Ocas: Není dlouhý, je spuštěn k zemi, huňatý, s lehce zatočeným konečkem.

Péče Krásná srst vyžaduje každodenní péči,jinak hrozí nenapravitelné zplstnatění,kožní problémy jako ekzémy nebo alergie a nakonec radikální ostříhání. Během výměny srsti je náročnost na péči ještě zvýšená. Při péči o oči se používá vlhký vatový polštářek,kterým se otírá obličej opatrně od kořene nosu dolů přes oko. I zbytky potravy kolem tlamičky a nečistoty okolo nosu se dají odstranit vlhkým vatovým polštářkem.

Základní věci pro péči o srst: hřeben se širokými zuby hřeben s jemnými zuby drátěný kartáč(ten se používá výlučně na náprsenku kočky) vatové polštářky(oči) kleštičky na drápky

Výhody a Nevýhody Výhody: Nevýhody: Příjemná povaha,přítulnost. Nemá zvláštní požadavky. Vhodná k dětem. Není hlučná,samice jsou klidnější než u jiných plemen. Rozumně dlouhou dobu je schopna zůstat sama doma. Nevýhody: Potřebuje každodenní důkladné pročesávání. Ztrácí chlupy,které ulpívají na kobercích a nábytku

Fotogalerie