Mobilní telefony Ondřej Prokop Jiří Larva Kamila Chytalová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Modré volání Zaměstnanecký program pro skupinu AGROFERT HOLDING, a.s.
Advertisements

MSN vs. Skype MSN vs. Skype souboj IM. MSN vs. Skype MSN vs. Skype IM souboj Instant Messaging • zasílání textových, okamžitě zobrazovaných zpráv mezi.
DIAL – UP ISDN ADSL kabelová televize bezdrátové (WiFi) mobilní
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Zpracováno v rámci OP VK - EU peníze školám Jednička ve vzdělávání.
Můj mobilní telefon Nokia 6303 classic.
Můj mobilní telefon Nokia X2.
INFORMATIKA 8 Mobilní telefon
Mobilní Internet v ČR Situace a stav na přelomu 2008/9 Patrick Zandl Lupa.cz.
* Mobilní telefon (hovorově mobil) je elektronické zařízení, které umožňuje uskutečňovat telefonní hovory jako normální telefon, jehož uživatel však není.
 Taggmanager.cz je nový způsob komunikace umožňující jednoduché propojení mobilního telefonu se speciálním webovým obsahem vyvíjený pod záštitou ministerstva.
INTERNET.
MOBILNÍ TELEFONY.
Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Technologie a možnosti rozvoje mobilních sítí Jiří Peterka.
Mobily dneška a zítřka aneb Dnes neprodejné, Zítra žádané… Patrick Zandl – Pipeline a.s. Premium SMS agregator.
Chronologický přehled vývoje médií Marek Matějka.
s ohledem na LTE a místní prostředí
December 11, 2007eCall pilotní řešení Snímek 1 Pilotní projekt eCall v ČR Filip Linhart, Vladimír Velechovský Telefónica O2 Czech Republic, a.s. Divize.
Technologie GPRS >Roman Slowioczek Specialista pro GPRS technologii Oskar.
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Vítejte v malé ukázkové prezentaci mobilních telefonů V naší ukázce shlédnete 8 nejběžnějších typů mobilních telefonů na našem trhu.
Mobilní trh v číslech Internet Advertising Conference 2011 Pracovní skupina pro mobilní reklamu.
Tomáš Václav, manažer produktového marketingu V Praze dne 23. září 2008 Internet v mobilu, nebo mobilní Internet?
SonyEricsson W550. Nejstarší z řady Walkman Technické parametry Rozměry: 93 x 46.5 x 22.5 mm Rozměry: 93 x 46.5 x 22.5 mm Sítě: GSM 900/1800/1900 MHz.
SHREKOID 420 AKCE NA NÁŠ NOVÝ VÝROBEK!. P PRODUKTY!
Mobilní televize ve službách veřejného zájmu Jiří Hašek, Senior manažer řízení kategorie obsahu Jaroslav Chaloupka, Manažer kategorie zodpovědný za Televizi.
Internet.
Internet Pojem Internet se začal vymezovat v polovině šedesátých let, kdy Američané hledali způsob, jak propojit důležitá vojenská pracoviště a tím zajistit.
Copyright © 2011, atlantis CF-AX2. Copyright © 2011, atlantis V režimu notebooku je zařízení určeno řídicím pracovníkům v terénu, kteří potřebují psát.
SVĚT TECHNIKY A JÁ. Mobilní telefon: Zastává mnoho funkcí ( fotoaparát, navigaci, počítač, voláni a sms, rádio a mnoho dalších). Je přenosný lehký tenký.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_244 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Připojení k internetu (GPRS-EDGE-CDMA a Wi-Fi)
Operační systém Android
Rozvoj nehlasových služeb Současnost a budoucnost mobilních sítí
Telefonování přes Internet
ISDN a jeho využití Petra Sedlinská 4.I.
INTERNET Filip Fiala, 4C.  Internet je globální systém vzájemně propojených počítačových sítí. (World Wide Web)  Pro vzájemnou komunikaci v síti se.
Mobilní Marketing. Co je Mobilní Marketing? Všechna řešení, která využívají nástrojů mobilní komunikace pro komunikaci s uživatelem a zákazníkem. SMS,
Střední škola teleinformatiky Ostrava
2N® EasyGate PRO. 2N® EasyGate PRO 2N® SmartGate UMTS.
GSM.
Eliška Běhounková Veronika Kalinová
Moderní trendy využívání mobilních (dotykových) zařízení nejen ve výuce RNDr. Jan Krejčí, Ph.D.
IPhone. iPhone… produkt společnosti Apple spojuje funkce mobilního telefonu s digitálním fotoaparátem, multimediálního přehrávače (iPod) a zařízení pro.
 Mobilní telefony umožňují spojení s pevnou telefonní sítí přímo volbou telefonního čísla na vestavěné klávesnici. Nejnovější mobily používají kombinaci.
Inf Sítě mobilních telefonů a GPS. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
VoIP – internetová telefonie Úvodní seznámení © Mgr. Petr Loskot
Co je to skype ? je peer-to-peer program, umožňuje provozovat Instant messaging, internetovou telefonii(VoIP), videohovory a přenos souborů instalace.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák Název: VY_32_INOVACE_56_Inf8_9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Mobilní komunikace.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
NEPOČÍTAČE – DALŠÍ DIGITÁLNÍ PŘÍSTROJE. OBSAH 1) Počítače Počítače 2) Pojem „digitální“ Pojem „digitální“ 3) Využití dig. technologií ve spotřební elektronice.
„Prezentace práce jednotlivých týmů a jejich členů“ Prezentace a komunikace informací – 4SA426.
Typy připojení k internetu
Mobilní telefony a tablety
Možnosti připojení k internetu
Mobilní telefon pro seniory
Inf Elektronická komunikace
Mobilní Telefony Tereza Čížová Htc Sony Lenovo Huawei
Záznamová media Vaníčková Zdeňka 1.L.
Chronologický přehled vývoje médií
Internet = je celosvětový systém propojených počítačových sítí, ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP.
Internet - historie.
CHARAKTERISTIKA INTERNETU
Telekomunikační a informační infrastruktura
Telefónica Tato firma, která rozhodně nebyla považována za favorita tendru, je v české kotlině v podstatě neznámá - největší trhy má ve Španělsku a zemích.
Informatika INTERNET ISŠ SEMILY Zpracoval: Vít Rutkovský
EVROPSKÁ REGULACE B2B.
Mobilní ústředna pro Liberecký kraj
O2 Duo Mobil Praha, 3. dubna 2007.
Můj mobilní telefon Nokia X2.
Transkript prezentace:

Mobilní telefony Ondřej Prokop Jiří Larva Kamila Chytalová Klára Pudová Dita Smékalová

Mobilní telefony Historie Operátoři Výrobci Funkce

Historie Myšlenka na mobilní telefony se objevila v roce 1947. Nápad byl vyvinut v roce 1968 dvěma společnostmi - U& T a Bell laboratoře - který vymyslel nový buněčný systém. Pozdější, v roce 1973, Dr. Martin Cooper (skutečný vynálezce prvního přenosného mobilního telefonu) dělal první buňce telefonní hovor. Cooper (generální manažer Systems divize, Motorola) považoval za svého soupeře Joela Engela z laboratoří Bell. Začátkem roku 1981-1983 v USA byl vytvořen dvou buněčný systém (Washington-Baltimore a Chicago).

Historie První analogové mobilní telefony první generace byly podobně jako první mobilní radiostanice velmi těžké, rozměrné, energeticky náročné a drahé. V této době se o vývoj nejvíce zasadila Motorola, která zavedla trend miniaturizace a líbivého designu. Nedostatky však nespočívaly pouze v mobilních telefonech, ale také v sítích. Analogové sítě se totiž potýkaly s velmi nepříjemným problémem - odposloucháváním. Odposlech hovorů byl velmi snadný, někdy dokonce nechtěný. Sítě prví generace byly primárně určeny pro hovorové přenosy, další služby jako SMS, datové či faxové přenosy byly instalovány dodatečně. V případě špatného signálu docházelo u SMS k zaplacení, ale už ne k doručení odeslané zprávy, u datového spojení docházelo k chybám a výpadkům. Všechny tyto problémy omezovaly větší rozšíření, skutečný boom přinesly až mobilní telefony a sítě druhé generace

Historie DISPLEJE Displeje prvních analogových mobilních telefonů se podobaly spíše dnešním kalkulačkám, byly monochromatické, většinou se lišily pouze barvou a počtem řádků. Později přišly grafické a víceřádkové displeje, které zobrazovali i některé stavové informace, jako například stav baterie, úroveň signálu, vyzváněcí profil apod. BATERIE Tehdejší baterie toho opravdu moc nevydržely - několik desítek hodin pohotovosti a do 100 minut hovoru. Navíc byly velmi těžké a velké, mnohdy tvořily větší část celého přístroje. Díky teplotě baterie při hovoru se dokonce některým mobilním telefonům přezdívalo "žehličky".

Historie SMS V době mobilních telefonů první generace byla služba SMS nadstandard, se kterým si některé z prvních analogových mobilních telefonů vůbec nerozuměly. U dalších mobilů staršího data šlo přijatou SMS přečíst, ale psaní již nebylo možné. VYZVÁNĚNÍ První vyzváněcí melodie nebyly zrovna příliš melodické, svůj účel ale plnily dokonale. O výběru z více druhů vyzvánění nemohla být ani řeč. Některé mobilní telefony však nabídly i vibrační vyzvánění, hrstka přístrojů dokonce inteligentní vyzvánění - nejdříve vibrace a až po několika vteřinách klasické zvonění.

Operátoři Telefónica O2 - bývalý Eurotel Praha + Český Telecom – v ČR se sloučili dne 1.7.2007 Telefónica O2 Czech Republic patří do skupiny telefonních operátorů Telefónica O2. U nás provozuje Telefonica O2 jak síť pevných telefonických linek tak i síť pro mobilní telefony společnost Telefonica O2 se v ČR prezentuje pouze jako O2. Telefonica O2 zaměstnává v ČR více než 9000 zaměstnanců a mobilní služby zabezpečuje pro několik miliónů zákazníků. Momentálně je Telefonica O2 v ČR jediný mobilní operátor nabízející služby sítě třetí generace tzv. 3G sítě, která umožňuje provozovat videohovory přes mobilní telefony. www.cz.o2.com

O2

Operátoři T-Mobile - bývalý Paegas T-Mobile je skupina operátorů provozující služby mobilní telefonní sítě v mnoha státech Evropy, vlastník T-Mobile je německý Deutsche Telekom. Většinu pozic v ostatních zemích získal T-Mobile skoupením jiných operátorů. T-Mobile momentálně funguje jako mobilní operátor v ohromném množství zemí po celém světě, mezi ty nejzajímavější patří například Německo, Holandsko, USA, Anglie, Maďarsko, Slovensko, Česká republika a další. www.t-mobile.cz

T-Mobile

Operátoři Vodafone - bývalý Oskar – v ČR od 1.2.2006 Vodafone je druhý největší provozovatel mobilních služeb na světě. Vodafone provozuje své mobilní služby ve více než 28 zemích světa. Služeb operátora Vodafone na světě využívá více než 186 mil. uživatelů. Hodnota firmy Vodafone činní více než 100 miliard $. Z výše uvedeného vyplývá, že se jedná opravdu o obrovskou společnost s velkým kapitálem, která stále-stejně jako konkurenční společnosti-pracuje na rozvoji a zkvalitnění nabízených služeb. www.vodafone.cz

Voda….. ….fone

Operátoři U:fon - v ČR od května 2007 U:fon patří mezi nejmladší telefonní mobilní operátory v Čechách, své služby začal provozovat v květnu v roce 2007. Jeho cíl je obsloužit až 5,5 milionu zákazníků využívající jak mobilní hlasové služby tak i zákazníky požadující bezdrátové připojení k internetu. Provozovatelem nejnovějšího mobilního operátora v ČR je společnost MobilKom a.s. Kterou vlastní skupina Penta Investments. U:fon provozuje v ČR síť fungující na 3G technologii. www.ufon.cz

Funkce Běžné funkce mobilních telefonů: Doplňkové funkce: 1)telefonování 2)SMS-krátké textové zprávy 3)barevný displej 4)hodiny,budík,kalendář 5)MMS-multimediální zprávy 6)připojení k Wapu 7)podpora Java her 8)Internet Doplňkové funkce: 9)fotoaparát 10)videohovory 11)Bluetooth 12)infraport 13)GPS-navigace 14)FM rádio 15)mini USB konektor 16) přehrávač videa formáty 3gp,avi,mp4